Kącik komputerowy
Przez dłuższy czas (ok półtora miesiąca) nie miałam aktualnego antywirusa na kompie (skończyła mi się licencja).
Od wczoraj mam z powrotem, ale to co się dzieje z kompem to tragedia.
Aby coś napisać, otworzyć plik, przejść ze strony na stronę muszę klikać kilkanaście razy, program do odtwarzania filmów działa mi jak chce, nie mogę zaznaczać kilku plików na raz, ogólnie masakra 😤
Komputer skanowany był kilka razy, nic nie pomogło (a w sumie, jest jeszcze gorzej). Dalej mi siedzi jakiś wirus?
Da sie coś z tym zrobić? Jak tak dalej będzie, to normalnie wyrzucę go przez okno 🙄
Aha, antywirusa mam Kaspersky'ego
Mam problem (natury komórkowo-komputerowej) i bardzo proszę o radę. Nakręciłam filmik telefonem Samsung D900i, otworzyłam aplikację Samsung PC Studio (tutaj otwierany filmik działał poprawnie). Skopiowałam go stąd na komputer. Z racji tego, że zgrany na komputer filmik nie otwierał się w standardowych programach (AllPlayer np.), skonwertowałam go w programie Any Video Converter do formatu .avi. I owszem, teraz filmik się odtwarza, ale odtwarza się bardzo przyspieszony (obraz leci jak w starych filmach, dźwięk w poprawnej prędkości, więc dodatkowo są niezgrane mocno). I teraz, jak zwolnić ten obraz do prawidłowej prędkości? Wie ktoś może gdzie leży błąd, jak inaczej to zgrać? :kwiatek:
Kochani mam pilną sprawę..
Potrzebuje zapisać pracę licencjacką (którą mam napisaną w Wordzie) w formacie pdf (na jednosesyjnej płycie?)
Ktoś wie jak się za to zabrać?
Najlepiej by było gdybyś zainstalowała sobie Office. Tam jest opcja "eksportuj jako PDF" i gotowe do zapisania na płycie w pożądanym przez Ciebie formacie.
Kochani mam pilną sprawę..
Potrzebuje zapisać pracę licencjacką (którą mam napisaną w Wordzie) w formacie pdf (na jednosesyjnej płycie?)
Ktoś wie jak się za to zabrać?
W Wordzie 2003 i 2007 jest faktycznie opcja "konwertuj do pdf" (w menu Plik). Jeśli masz starszego Worda, to ściągnij sobie programik do drukowania pdf (np bullzip) - wtedy puszczasz wydruk na drukarkę o odpowiedniej nazwie ("pdf printer" albo coś w tym stylu).
Płytka jednosesyjna oznacza, że przy zapisywaniu wybierasz opcję zakończenia płyty (tak, żeby już nic więcej nie można było na niej zapisać). W zależności od programu może się to różnie nazywać "use disc for one recording", "close disc" itp - te opcje trzeba wybrać przed wypaleniem płytki.
Wlasnie pisze z ipada - co za cacko , male i cienkie a pojemne i fajne!
Dziękuję..
Znalazłam jednak inne wyjście - program PDF CREATOR.. Banalny w obsłudze.. 🙂
Baaardzo proszę o pomoc 🙇
coś mi się wcisnęło i teraz ten górny pasek w przeglądarce (ie) jest ucięty i na dodatek jak zjeżdżam z niego myszką, to się chowa. Jak to naprawić 🤔
Jak zrobić spis treści w nowym wordzie? xml czy 2007 - nie wiem,ale tym nowym 🤣
Czytałam w necie instrukcje ale nic nie pomogły...
Trolinka, dziękuję :kwiatek:
Zapamiętam na przyszłość.
Problem był w tym, że w jakiś sposób widok strony przekroczył 100% i dlatego paska nie było w całości widać i "uciekał".
Ech, trochę techniki... 😂
Nie wiem czy to dobry wątek ale innego nie znalazłam
Więc jadę na 3 miesiące do niemiec i muszę skołować jakoś neta. Podobno są tam karty takie jak do telefonu i przez nie można korzystać z internetu (coś ala blueconnect czy iplus). No ale jest jeden szkopuł iż gdzieś taką kartę trzeba umieścić. Nie uśmiecha mi się kupowanie modemu za 60euro. Czy możliwe jest umieszczenie takiej karty w telefonie i połączenie po kablu USB?? czy konfigurować?? jak konfigurować?? 😵
Czy jest wśród voltowiczów osoba, która byłaby skłonna stworzyć (ew przerobić istniejącą, ale nie wiem ile z tego co jest da się "wycisnąć"😉 i prowadzić stronę internetową? Zainteresowanych proszę o PW 😀
Więc jadę na 3 miesiące do niemiec i muszę skołować jakoś neta.
Słowo kluczowe - "roaming" (fon. rołming 🙂 ). Ceny internetu w roamingu - fatalne. Chyba taniej będzie pojechać, i tam na miejscu sobie coś kupić.
Jak zrobić spis treści w nowym wordzie? xml czy 2007 - nie wiem,ale tym nowym 🤣
Używaj nagłówków rozdziałów. Potem menu: Wstaw > Odwołanie > Indeksy i spisy.
Przez dłuższy czas (ok półtora miesiąca) nie miałam aktualnego antywirusa na kompie (skończyła mi się licencja).
Od wczoraj mam z powrotem, ale to co się dzieje z kompem to tragedia.
Aby coś napisać, otworzyć plik, przejść ze strony na stronę muszę klikać kilkanaście razy, program do odtwarzania filmów działa mi jak chce, nie mogę zaznaczać kilku plików na raz, ogólnie masakra 😤
Komputer skanowany był kilka razy, nic nie pomogło (a w sumie, jest jeszcze gorzej). Dalej mi siedzi jakiś wirus?
Da sie coś z tym zrobić? Jak tak dalej będzie, to normalnie wyrzucę go przez okno 🙄
Aha, antywirusa mam Kaspersky'ego
Jest darmowy dla domu: Avast. Rejestrujesz co rok, i jest OK. Może ściągnij Avast'a, zainstaluj.
Uruchom komputer w trybie awaryjnym. Dopiero wtedy analizuj.
RATUNKU!!
zrobilo mi sie cos z klawiatura i pisze tak: np literka a- qa, lit b- b5. ogolnie po wcinieciu literki wyskakuja dwa znaki. wciskanie ctrl i shift lub alt nic nie daje.
Nie żartuję. Odwróć klawiaturę bokiem. Pouderzaj w krawędzie. Jak nie zadziała, Trzeba albo kupić nową, albo: rozebrać, i złożyć. Coś się przesunęło w środku.
Mam nadzieję, że pomogłem. 🙂
Tleniony.
A ja się obraziłam na mój komputer. Menda robi mi spontaniczne restarty. Najczęściej, gdy chcę obrabiać zdjecia. Radośnie, gdy otwieram zdjęcie, obrabiam do pewnego momentu, restartuje się, znów obrabiam, mogę z tym samym zdjęciem zrobić o wiele mniej, gdyż restartuje mi się coraz wcześniej. Rozłożyłam, odkurzyłam, sprawdziłam czy to nie wina listwy i jestem wściekła, bo jak się restartował, tak się restartuje.
Ktoś ma jakieś pomysły poza formatem?
Tak - praca w klimatyzowanym pomieszczeniu (ew. dodatkowy świetny wiatrak w środku)
Mój lapek robi ciekawe psikusy.
Mianowicie nie lubi filmów z gazet- przy wiekszości raz na jakiś czas przeżywa fatal error i się restartuje.
Poza tym działa sprawnie, czy macie może pomysł dlaczego tak się dzieje?
Bardzo nie lubię mojego komputera =/ reinstalka zrobiona, temp w środku nie przekracza 43', pamięć w porządku, a głupia szuja dalej robi co chce, w dodatku nie pozwala mi zainstalować fotoszpa =/
czy coś złego się stanie jeśli sformatuję swoją MP3? to ta z tych który muzykę wgrywają przez program i w ogóle są skomplikowane, zastanawiam się wiec czy to jej doszczętnie nie zniszczy...
Czy ktoś mi powie jak pozbyć się tego debilnego komunikatu "czy skompaktować wiadomości?" przy przełączaniu tożsamości lub wyłączaniu Outlook Ekxpress-a? :/
qwash, pozwól mu skompaktować
inaczej za chwilę będziesz miała mega zwiechę
Outlook jest kiepski w magazynowaniu wiadomosci - powyzej iluś tam mega po prostu przestaje działać
to kompaktowanie trochę odsuwa w czasie to, co nieuniknione
(a jak się zwiesi na maxa to wtedy ja robię tak: tworzę nowy folder "Odebrane xxx" i przelewam tam zawartośc starych odebranych - może ktoś ma lepszy pomysł to chętnie poczytam)
Może przeskoczyć na thunderbird'a? Co prawda nie używam ani outlooka, ani thundera, ale mozilla jest 10x lepsza niż,IE, wiec thunder też powinien się sprawdzić:
http://www.mozillamessaging.com/pl/thunderbird/
Dempsey kilka razy pozwoliłam, to zaczynał coś robić, robił, robił, rooobiiił po czym się zwieszał :/.
Tak, magazyn wiadomości mam poprzenoszony już na inny dysk bo mi już nie starczało miejsca na C. Zwolniło się bagatelka 7 GB 😀
Strzyga nie mogę, nie mój sprzęt, nie będę robić rewolucji..
Mi chodzi tylko o to, żeby zniknął ten debilny komunikat który mnie wkurza, bo przy każdym przełączeniu muszę klikać "anuluj" :/
Mam folder z kilkoma plikami word, ma ktoś pomysł jak najszybciej zrobić listę w osobnym pliku word z nagłówków tych plików?
ja robiłam CTRL C + CTRL V, ale może można szybciej i sprytniej coś takiego zrobić?
Czy ktoś z Was wie jak zabezpieczyć folder z fotkami hasłem?? 😎
Hej. Kupiłam Toshibe c650 15H i mam pytanie: co zrobić aby dzialala kamerka wbudowana? wybaczcie, ja calkiem zielona w tym jestem 😉 domyslam sie ze pewnie jakies sterowniki trzeba?
Toshiby co prawda nie mam ale sprawdź czy nie masz kamerki w "moim komputerze" jako kolejna ikonka obok dysków .
U mnie w lapku tak to rozwiązali. [też sie naszukałam :P]
Czy gdy do moich 512Mb Ram dokupię kolejne 2Gb to będzie widać jakąś różnicę? (oprócz teksturek, grywalności i itp. w grach)?
Z tego co mi wiadome, to powinien troszkę szybciej działać...