Tak uwazam ze nie powinni oceniac. Cale polskie ujezdzenie mialo by wiecej sensu i napewno stalo by na wyzszym poziomie gdyby sedziowie mieli chociaz blade pojecie o tym co robia. Dlatego uwazam ze szkoda pieniedzy na powazne starty w Polsce.
uhuhu, no nie widziałam z kim mam doczynienia, sorki sorki sorki
Może napisz taką petycje do FEI czy też list protestacyjny - że sędziować dane klasy mają wyłącznie sędziowe będący czynnymii bądź byłymi zawodnikami tej klasy którą sędziują (i pewnie musi byc też określone minimum % jakie uzyskiwali) Na pewno FEI da się przekonać TOBIE 😎
Tak uwazam ze nie powinni oceniac. Cale polskie ujezdzenie mialo by wiecej sensu i napewno stalo by na wyzszym poziomie gdyby sedziowie mieli chociaz blade pojecie o tym co robia. Dlatego uwazam ze szkoda pieniedzy na powazne starty w Polsce.
uhuhu, no nie widziałam z kim mam doczynienia, sorki sorki sorki
Może napisz taką petycje do FEI czy też list protestacyjny - że sędziować dane klasy mają wyłącznie sędziowe będący czynnymii bądź byłymi zawodnikami tej klasy którą sędziują (i pewnie musi byc też określone minimum % jakie uzyskiwali) Na pewno FEI da się przekonać TOBIE 😎
To byśmy mieli w Polsce w porywach trzech sędziów, którzy mogliby sędziować grand prix 🤣 A W. Markowski to co najwyżej L by oceniał... 😁
Niestety jest w tym trochę prawdy, bo siedziałem kiedyś na CDI w Józefinie (dawno to było), a za moimi plecami jacyś kursanci i słyszę: " to są ciągi co dwa, a za chwilę będą ciągi co jeden". I tacy ludzie potem oceniają małą i dużą rundę, i jeszcze dają jakieś ciekawe uwagi. Mam tylko nadzieję, że ci o których mowa powyżej, dowiedzieli się potem, że to nie ciągi tylko zmiany nogi, na dodatek lotne.
zmieniajac na chwile, temat, a wlasciwie robiac przerywnik... bo znajac zycie tak sie jeszcze kilka stron powalkuje 😉 z ploteczek ujezdzeniowych oswiadczam, ze szmatello jest gejem. wczoraj na treningu interesowalo go wylacznie podazanie sladem skwarka, czyli kucyka quanty, robiac przy tym niezwykle fikusne i zalotne machanie glowa, stawianie uszu i ogieriowe zaczepianie. Moze staniemy sie z quanta rodzina, wolnego zwiazku faceta i kastrata.
Moi drodzy, mam do Was pytanie, czy spotkał się ktoś na czworoboku z wałachem Cejlon (o. Tamaryn, m. Cynia). Koń ma chyba 7 lat i jest zrobiony do N klasy. Ponoć startuje. Wujek google wypluł mi tylko Cejlona rocznik 1993. Pomożecie?
No właśnie ten Cejlon, o którym piszesz, to rocznik 1993, startował pod Małgorzatą Bryłą jeśli dobrze pamiętam. A ten, o którego pytam, to młody koń, który na pewno powyżej N na razie nie wyszedł.