Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)
Łojezu, jak nas dawno tu nie było! Trudny okres za nami (miejmy nadzieję)... Baardzo wiele się pozmieniało. Powracający powoli do pracy i normalnej wagi Flash pozdrawia Re-voltowiczów 😀

Słońce Moje 💘 😁
wątek zamknięty
Raven-ooo matko kolejny dresiarz 😵 🤔wirek: 😉-(kolejny zarcik 😉)
Bo dres fajny jest 😎
Trzymam kciuki za Lordka 🙁 A na jakim etapie rabotania byliście przed kontuzją?
Mąka ale masz fajnego byka 😀
Strzyga zaiste:

kwintesencja zła 😁
A mój ogr dzisiaj poczuł miętę i hormony do Santosa
Santoski :oczopląs: Za to klacze go nie interesują specjalnie.... 👀
wątek zamknięty
Madźź, Paczunio juz dosc mocno schudl, na szczescie.
Trzymam kciuki zeby Nevadka w koncu wyszla na prosta. A co u rudego?
Obis dosc duzy sie wydaje, bo akurat Paczunio stoi sporo nizej i lekko z tylu.
Sierra, szal !! Lans profesjonalny, nie ma co !!
incognito, merci. E, nie pakerek. Wciaz dosc tlusciutki raczej.
Sigma, a nie mowilam ?? Myslisz, ze dlaczego jeczalam wtedy o ostrogi jak swoich zapomnialam. On sie cofa zamiast isc.
Strucelka, wow !! Jaki sport-paker-kuc !!
ewciaa_, czy skaczemy. Jakby to powiedziec. To jest skoczek co duzo moze, ale na razie ze wzgledow zdrowotnych nie wolno mu skakac.
Angeel, powiem tak. Normalnie to on jest w przod w przod.... ja lece itd. Po takim zachowaniu jak w tej chwili, czyli kon do tylu, rozpoznaje, ze cos mu jednak dolega. Poza tym jest duszno i goraco a on nie ma za grosz kondycji.
Fantazja, merci. Fakt, masc ma taka calkiem calkiem.
A co tam u was ?
wątek zamknięty
Hunn, bo Prezes ma mocną głową xP Nie było kasku tak małego na Strzygowy móżdżek.
Raven, to strategia. Bo ZŁO atakuje znienacka 😀
wątek zamknięty
Strzyga, super wyglądasz po drugiej stronie obiektywu, częściej się pokazuj 😀
Klami, u nas leniuchowanie, znaczy zwolnienie lekarskie (spacerki i wcierka)
wendetta, oj dawno dawno Was nie było, co u Was? jaki trudny okres?
Mąka, wow ale kawał konia 😲
z racji tego że ja dziś miałam wolne, koń ma wolne, wzięłam w końcu aparat i zaczęłam próbować, o to rezultaty

wątek zamknięty
Strucelka - fajny kuc, ale życzę jak najszybszego zażegnania buntów bo póki co nie wróży to niczego dobrego 😉
wątek zamknięty
Strzyga że niby chcesz być "ynkognito" 😎
Dzionka ale popylacie 😀 A dlaczego kiepskich??
Fantazja bardzo fajne, spokojne zdjęcia 🙂 Takie luzblus 😉
wątek zamknięty
Kiepskie, bo Dzionek był strasznie zmulony, było nieziemsko duszno i gorąco i ja nie dawałam rady kondycyjnie. No i pukał i ciągle zrzucał jedną przeszkodę, bo gapił się na płotek - chyba z 5 razy pod rząd zrzucił wtedy jak powiedziałam, że to ostatni skok i do domu :] Namachałam się, ale dowiedziałam się, że muszę się obskakać na wyższych przeszkodach, bo od razu mi wracają błędy w dosiadzie jak coś wyżej stoi.
Wrzucam filmik tutaj a nie do kącika skoków, dlatego że wiem, że jadę tragicznie, ale jest śmieszny 🙂 A więc jest zupełnie rekreancki 🙂 Głos zza aparatu to mój chłopak.
wątek zamknięty
wendetta, oj dawno dawno Was nie było, co u Was? jaki trudny okres?
szczerze powiedziawszy to z tym koniem są same trudne okresy- jak nie urok to wiadomo co 😉- nadmierna i niewłaściwa eksploatacja i utrzymanie konia w przeszłości odbiły mu się mocno na zdrowiu i dają się ciągle we znaki. A tym razem tak w skrócie to Flash długo wracał do siebie po kastracji. Zabieg miał miejsce prawie 6 tygodni temu, a ja właściwie wsiadam dopiero od tygodnia z hakiem. W tym czasie koń drastycznie schudł. Teraz jest mocno tuczony i powoli z powrotem wprowadzany do pracy. Ale jest mam nadzieję szczęśliwy, bo wreszcie po raz pierwszy w życiu wychodzi na pastwisko 😲 I po raz pierwszy w swoim 12-letni życiu wychodzi z innymi końmi (był naprawdę w głębokim szoku kiedy po raz pierwszy wypuściłam go z towarzyszem).
Kilka kadrów z zapoznawania się:

Od tego czasu Rudy już znacznie przytył i poznał drugiego kolegę 😉 Idzie ku dobremu!
wątek zamknięty
Dzionka, Redd's mnie rozbroił 😁
wątek zamknięty
Wiesz jak się wkurzyłam jak to zobaczyłam?! Do tej pory jestem na niego za to wkurzona!!
wątek zamknięty
Dzionka, Twój facet brzmi niczym profesjonalny lektor 😁
wątek zamknięty
Dzionka, IMO (a nie znam się za dobrze) bardzo pędzicie 😉 Gdzie to zmulenie Dzionkowe - serio nie widać nic a nic...
wątek zamknięty
Raven, nie można tak ciągle epatować ZŁEM, bo się znudzi xP
Fantazja, no proszę 😡
Kobietka Twoja jest na prawdę słodka. Z Charakteru też taka urocza?
wątek zamknięty
wendetta, hehe przekażę mu 🙂
Anaa, na skokach jak zawsze się rozruszał, ale jazda po płaskim to była masakra. Nie pędzimy na tym filmiku, trenerka kazała nam dużo bardziej energicznie jechać, bo na linii gdzie pasowało 3 fule my mieściliśmy 3,5 lub 4 jadą naszym niby parkurowym tempem, a koń niemały. Zresztą Jurek Krukowski też powiedział, że za wolno galopuję do przeszkód, ja nie wiem czego oni wszyscy chcą, bo mi też się wydaje, że tempo takie jak na filmiku jest już szybkie 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, Redds rzadzi. A co do filmiku to hmmm... osobiscie mam raczej wrazenie, ze Dzionek leci i pedzi jak wychodzi na prosta (zamiast faktycznie isc mocniej to sie po prostu rozwleka i szybciej macha nogami) do przeszkody a toba mocno rzuca na ladowaniu.
wątek zamknięty
Klami, też myślę że Redds rządzi, a mnie proszę nie komentować bo jeszcze cierpię z powodu tego cofnięcia się w rozwoju dzisiaj 😀
wątek zamknięty
Dzionka, ja asie tam nie znam, ja tu tylko ZŁO szerzę, ale zamiast jeszcze mocniej go jechać, łatwiej by Ci było, gdyby on Cie tak nie ciągnął i się nie rozwlekał.
wątek zamknięty
Dziouchy darujcie mi te rady via net! Ja wiem, że był na zmianę zmulony/rozwleczony, w ogóle był dzisiaj przewalony pięknie na przód i było ŹLE (a więc ZUO było obecne jak najbardziej). Nie kopcie leżącego, bo do interpretacji filmików z tym nie poszłam przecie 😀
Strzyga, lepiej powiedz czy i kiedy znów wpadasz 🙂
wątek zamknięty
Wiesz jak się wkurzyłam jak to zobaczyłam?! Do tej pory jestem na niego za to wkurzona!!
dlaczego? jak dla mnie zajebiste 😀
wątek zamknięty
Redds mnie rozwalił, pozdrow faceta, pogratuluj pomyslu 😂
Nie myslalam, ze Dzionek tak lata, super!
wątek zamknięty
Brzask, bo chciałam mieć poważny filmik żeby go sobie w domu analizować i puszczać klatka po klace a tu co?! PHI 😀
Atamanka, bo on taki niepozorny 😉
wątek zamknięty
Redds rządzi 😉
wątek zamknięty
Raven Fantazja :kwiatek: no, nie powiem. Wyrośnięty i podtuczony 😁
wątek zamknięty
nie wiem czy to dobre miejsce na takie zdjecia: wieelka góra siana przed stajnią (co niektórym nie chciało się tego porządnie poukładać 😉 )
wątek zamknięty
Super góra siana 😀 Lubię takie 🙂
A jeszcze się tylko pochwalę super planem! Za rok na mojej działce na Mazurach powstanie stajenka na dwa konie - będę brała Dzionka na wypady w porządne tereny, już nie mogę się doczekać 😀 Plany budynku już powstają 🙂
wątek zamknięty
Dziewczyny no super zdjęcia.. Nie było mnie 2 dni a ledwo zdążyłam ogarnąć te kilka stron. Produkcja postów idzie pełną parą 😉
wątek zamknięty
Dziękuje wszystkim za miłe słowa :kwiatek: Bardzo, bardzo, bardzo :kwiatek:
Fantazja, hm, koniec zgrzytów... ciężko powiedzieć. Chwilowo jeżdżę tylko pod nadzorem. Problem w tym, że osoba prowadząca mi skoki za punkt honoru postawiła sobie "nauczyć mnie jeździć" i strasznie się na mnie wyżywa, a Czardaszowi robi "skokowy dzień dziecka". Znowuż trenerka robi mi "rezerwat" na czas odgruzowania Czardasza, a Czardasza ciśnie bo: "aż żal przez jego humory i pomysły nie wykorzystać jego aktualnej kondycji i formy". No i nie bardzo mamy czas się kłócić, bo... próbujemy się odnaleźć w tej sytuacji 😉 😉 😉
Klami, wiesz, czas oddac pokłon tym, którym zawdzięczamy kapcie Dody. Był mega lans, teraz jest ultra lans. W między czasie, aż żal nie pojeździć 😉
Strucelka SZAŁ! Coś niesamowitego jak Belfast wygląda.
Raven, jeździć, rzeźbić, trenować. Czardasza od trzech: ujeżdżamy, podjeżdżamy u jeździmy jak cztero-pięciolatka, czyli trzy treningi i możemy trenować razem 🙄 🤣 🤣 🤣
😉
wątek zamknięty
Dzionka - ale Dżony ma mega dlugie nogi ! 😀 fajnie ze masz mozliwosc postawienia takiej stajenki 🙂
moj potwor dzisiaj o niebo lepiej niz wczoraj, chociaz jeszcze nie tak jakbym chciala... ale oby to byla tendecja wzrostowa jesli chodzi o jazde 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.