Zdjęcia Naszych Koni cz. III (rok 2010)

To i ja wstawię kilka fotek z wczorajszego relaksu końskiego:

Były zabawy wodne:

kto chciał to zażywał też kąpiele piaskowe

wspólne spacery

i po kąpieli zielona trawa

mam nadzieję, że nie za dużo zdjęć 😡
wątek zamknięty
Pursat   Абсолют чистой крови
02 lipca 2010 18:09
Piękne stadko. Wszystkie Twoje? 😀

Co to za koń pierwszy z lewej na 1 i 2 zdjęciu? Cudowna głowa. 😍
wątek zamknięty
Trakenka, widać że koniska bardzo zadowolone... prywatny basen fiu, fiu...  😁
wątek zamknięty
Pursat to małopolska klacz Pompea 18 latka 😀 hodowli SK Kalników
Nie wszystkie moje, moje to tylko te wielkie gniade 💘
Koniska poczuły dzikość, robiły co chciały 😁

Bym powiedziała, że to dzień konia, ale nie zupełnie bo musiały nas trochę nieść 😉

basen fiu fiu, ale niestety nie mój  😂  🤔
wątek zamknięty
trakenka, to jest padok? faaaajny 😉
wątek zamknięty
trakenka, ale macie faaajne tereny!
wątek zamknięty
Alice to nie padok, a szkoda... do takiego raju trzeba dojechać na kochanym grzbietku
Caira niedaleko, ale około 1,5 godz drogi stępo-kłusem, oby do wody w takie upały 😁
wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
02 lipca 2010 21:25
Wergeel, Cukiereczek zawsze pozostanie Cukiereczkiem! Niuniuś śliczny!
wątek zamknięty
Był Geronimo, był Grom, zatem aby tradycji stało się zadość: Czardasz w obiektywie M.Gill, czyli naszej forumowej Strzygi  :kwiatek:

Trening ujeżdżeniowy, czerwiec:

I najpiękniejsze zdjęcie z całej sesji, a na nim mój koń (nieobiektywnie) coraz piękniejszy!

Strzygo, jeszcze raz bardzo dziękuje: za poświęcony czas, nieskończoną cierpliwość i piękną pamiątkę  :kwiatek:
wątek zamknięty
Sierra świetnie wygladacie, Czerdasz jest w coraz lepszej formie 😍. Nic tylko mu słodzić 😀

Wszysy w obiektywie Strzygi wyglądają pięknie:] zazdroszczę zdjęć:]
wątek zamknięty
Sierra, śliczne zdjęcia!
Super razem wyglądacie  😜 😜
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
02 lipca 2010 22:51
oj bardzo ładna sesja ^^

ja przeważnie latam z lustrzanką po czworoboku o robie innym fotki  :emota2006092:

a mi nie ma kto zrobić fot ;( chociaż ostatnio zaczynam wciskać ludziom aparat w ręce i  robią mi jakiś foty  🍴
wątek zamknięty
Sierra - cudownie wyglądacie 🙂 Strzyga robi wspaniałe zdjęcia 🙂
wątek zamknięty
Nirv Piękny jak zawsze  🙂 Na ostatnim przypomina mi bardzo kobyłe  przy której luzakowałam
Mara bossski kasztan  💃
Milusia :zakochany:Świetne zdjęcia

Że nas tu dawno nie było to się powtórze ze zdjęciami z KR

wątek zamknięty
to może ja wstawię zdjęcia naszych dziewczyn
pierwsze dwa zdjęcia to  Filadelfia 🙂

a tutaj moja córka z Erą  🙂

wątek zamknięty
03 lipca 2010 17:22
Sierra, bardzo mu do twarzy w granacie. 😀

Zaczarowany Zucchero - Posmanero 😁

wątek zamknięty
A ja znowu mam milion zdjęć, nie ma to jak sobotni etatowy fotograf 😁
Na szybko jeden Kuco, a potem będę pokazywać drugiego Pana, bo po słabiutkim powrocie do roboty (Jurka mi jakaś infekcja dopadła) skierowaliśmy nadmiary energii na wspólne cele 😉 i wyszło naprawdę super!

A tu taki Skwarek:
wątek zamknięty
quantanamera kucunio wyglada rewelacyjnie  🤔zczeka: twoj dosiad zreszta tez 😉
az mam ochote sie ujezdzeniowo pobawic!
wątek zamknięty
Angeel dzięki! 😉 fajnie że nie tylko mi on się podoba 😉 a co u Was słychać?
Tuffy ja tez dołączam sie do fan clubu Twojego Rudzielca 😜
szerek  😡 Ty wiesz czyja to zasługa 😉 ja juz czekam na Wasze nowe fotki!
milusia Twoj to sie niedlugo w drzwiach od boksu nie zmieści taka pakernia 😀
Burza Piorek słodziak 😉 pewnie juz padlo to pytanie: Ile on ma lat?
Wergeel jako dojrzały cukier jest równie uroczy  😉
mara jakie Wy eleganckie 😉
trakenka ale super tereny koniska tam mają!
Pursat fajne to zdjęcie. Takie z klimatem
quanta wybieracie sie z Kucem na jakies zawody?
wątek zamknięty
ewciaa_ - milo ze pytasz  :kwiatek:
my po przeprowadzce, reszte perypetii pisalam w KR. dzisiejsza jazda - tragedia.

zeby nie robic OT - pare fot z ostatniej jazdy w Olsztynie (czyli ostatniej dobrej jazdy)

sie gramoli pierdola na konia  😂  😁

i meczy biednego kucyka

- W lewo koniu, w lewo !

wątek zamknięty
Sierra na prawde śliczny jest Twój rudzielec, jak pączek w maśle 😉
Kasija ostatnie zdęcie jest słodkie :kwiatek:
Pursat Twój koń jest naprawdę zaczarowany 😍 mnie zaczarował jego urok i ta maść, ech 😜
quantanamera prosimy o więcej zdjęć 😅 jest na co popatrzeć
Angeel widać, że dobra jazda 😀
wątek zamknięty
Quanta jak zawsze przepięknie! Chciałabym kiedyś jeździć tak jak ty.  😡
Pursat bardzo podoba mi się Twój koń, jest taki magiczny...
Angeel super latacie!
wątek zamknięty
Losia, no to polecam zacząć pracować i się ujeżdżać. Naprawdę każdy może, chyba jestem tego najlepszym przykładem. Jak się tylko odważę, to wkleję Wam jakieś zdjęcia, jak ja kiedyś pięknie siedziałam w stylu na "modliszkę-zombie". Teraz nadal bywa różnie, przede wszystkim marzę o luźnych długich nogach, o tym, żeby robić mało, a nie dużo... ale przynajmniej jest co poprawiać 🙂
A ujeżdżenie jest fantastyczne, ostatnio doszłam do wniosku, że konie naprawdę chcą się świetnie ruszać! Trzeba im tylko nie przeszkadzać, czasem coś podpowiedzieć, ale one same odkrywają w sobie luz i chęć do pracy. Niesamowite uczucie 🙂

ewciaa_, ja pewnie nigdy nie będę zwierzęciem-zawodowym 😉 Bardziej niż wszystkie medale świata wkręca mnie ten moment, kiedy siedzisz na grzbiecie i czujesz, że to jest właśnie to, takie kiedy cały koń jest razem z Tobą, skupiony, elastyczny, gotowy lekko i łatwo zrobić wszystko, o co go poprosisz. W tym jest największa magia 🙂 Ale co do Kuca - jak damy radę sobie takim dobrym kłusem śmigać wszystkie elementy, łopatki, ciągi, to czemu nie, będzie można startować. Póki co ja się tylko uczę - a na zawody wypadałoby już cokolwiek umieć, więc... dłuuuga droga.

Caira, kochana, żebyś Ty widziała co ja kombinuję na tych koniach, to by nigdy takich życzeń nie wypowiadałam 😉 Serio, serio.

Ale do rzeczy, dziś chcę przedstawić bohatera dnia - czyli Jureczka Juranda, vel Spiętaszka, a może i już Ex-Spiętaszka...
Poukładałam to i owo u siebie i nagle koń się zmienił jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Dziś był tak niesamowicie super pracujący, że dla mnie przyćmił starającego się Kucyka. Po raz pierwszy poczuliśmy razem luz, prawdziwy luz, taki zaczynający się z tyłu konia, w nogach, biegnący przez całe plecy do rozluźnionej szyi. To właśnie było TO! A żeby dłużej nie pisać, najlepiej oglądać pięknego konia:

Przejazd obok drzwi, który do tej pory wykonywaliśmy jakiś wylamionym półpasażem na przerażonym koniu:

Galopy 😍

I żeby nie było, że jestem gołosłowna, wrzucę jeszcze szybciutkie porównanie, tego, jak było (niby cacy, nie ciasna szyja, a to była nasza pięta achillesowa, ale zgięcia zero, mięśnie spięte na górze szyj zakleszczają ją w oszukanym ustawieniu - zresztą przez takie oszukaństwo mieliśmy w szyi piękne wcięcie siekierą, wolne od umięśnienia), koń sobie tutpa kłusem, mało obszerności i wciąż dużo na przodzie:

Tu co prawda fotka w gięciu, ale - zad okrągły i się pcha, tempo to same, ale kroki duże, szyja opuszczona (uszy dużo poniżej kłębu), jak widać możemy gimnastycznie zgiąć się bardzo wyraźnie w prawo i koń to akceptuje, kontakt nadal lekki i miły, zostajemy na dole. Koń ten sam, jeździec ten sam, jesteśmy miesiąc później 🙂
wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
04 lipca 2010 05:25
quantanamera, niesamowicie się Jorczasty zmienił 👍
wątek zamknięty
quanta
O mój ulubiony Jureczek  😍
Przybyło go czy mi się zdaje  👀

Pursat
Zjawiskowy portret  😜

Ja się chwalę, a co mi tam  😁
Moja dzidzia wygrała wczoraj klasę klazcek szlachetnych na regionalnej wystawie.

wątek zamknięty
04 lipca 2010 08:29
ewciaa_ trakenka Caira armara - dziękuję! :kwiatek:

armara
- gratulacje, młoda jak z katalogu. 😀
wątek zamknięty
sierra cudne foty, pięknie wam razem, aż trudno się nie uśmiechać widząc was razem 😀
quantanamera zazdroszczę postępów, koni i warunków może kiedyś mnie też to spotka  😉
wątek zamknięty
Quanta ale i tak nie mogę się na Was napatrzeć.  😜 Niesamowicie się koń zmienił.
wątek zamknięty
Quanta swieta racja. to jest TO. Gratuluje!  😀
wątek zamknięty
Moon   #kulistyzajebisty
04 lipca 2010 12:40
Quanta, słodzą inni, posłodzę i ja - bo jest czego!  😲 👍
Aż nie do wiary że to ten sam koń, gratulacjeee!

edit:

...ten moment, kiedy siedzisz na grzbiecie i czujesz, że to jest właśnie to, takie kiedy cały koń jest razem z Tobą, skupiony, elastyczny, gotowy lekko i łatwo zrobić wszystko, o co go poprosisz. W tym jest największa magia
Zróbmy motywatory jazdy konnej! Ten powyżej - byłby na głównej na bank! 😎
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.