Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)
Strucelka ooo to mnie pocieszyłaś,bo wychodzi na to,że z moim małym nie jesteśmy na takiej przegranej pozycji 😁
kate to czekam na relacje,ważne żeby nie było jeszcze gorzej,a stopniowo się poprawiało :kwiatek:
Raven rozumiem 🙂 to oczywiscie życzę powodzenia 😀
wątek zamknięty
Strucelka-plany?hm najgorsze jest to, ze nie mam na niego jezdzca, a mi brakuje czasu...Jestem w nim zakochana po uszy, nie wiem czy bede umiala go sprzedac jesli sie ktos trafi 🙄 chociaz gdyby znalazla sie chetna osoba z aspiracjami na jakis kucykowy sport to mysle, ze przy odpowiednim prowadzeniu Maly pokazalby ze stac go na duzo 🙂 Ale w naszym martwym jezdziecko regionie ani kucykowego sportu(innego tez) ani chetnych na takiego kuca.Podjezdze go dobrze, troszke poskaczemy i zobaczymy.Niestety moj starszy syn jak na razie mowi, ze jezdzic nie bedzie 😵 On tylko kocha Dragonika, lubi go czyscic i sie chwalic ze ma bialego kucyka 😎 Ot zycie... 🤔
wątek zamknięty
Sigma - nie poznałam Obiego 😉 jakiś taki duży na tych pierwszych zdjęciach mi się wydawał 😁
u nas diagnozy całkowitej jeszcze nie ma i pewnie długo nie będzie 🙄 na razie sobie chodzi po trawce, a w czwartek kolejna próba diagnozowania...
wątek zamknięty
Nie wiem gdzie o to spytać - czy jakiś re-voltowicz stacjonuje w stajni która znajduje się w miejscowości Kieszki, koło puszczy kozienickiej? Stajnia Pod Lasem czy jakoś tak... wie ktoś może???
wątek zamknięty
Nie bylo mnie pare dni na volcie a watek tak rwie do przodu ze szok 🤣
Burza dziękujemy bardzo,staramy się 😉 dobrze że mamy pomoc z dołu-milusia :kwiatek:
Klami :kwiatek: rzeczywiscie sa troszke podobni, tylko ze moj to taki tramwaj troche 😀 skaczecie troche?
milusia a to juz Twoja zasluga ze jest troszke spaślaczkiem 😀 ale ja tam go takiego lubie 😀 a Zwiastun wymiata ostatnio 😉
Muffinka bardzo mi milo :kwiatek: i domagam się zdjęć Twojego smoczyska! 😉
Raven :kwiatek: a ten Twój to taki słodziak 😍 super jest!!!
kujka widac u Was progres 🙂 i konia Ci przybyło
Blondek 😍 śliczny jest!
Sierra czadowie zdjęcia 😀
Strucelka świetny ten Twój kucyk, taki okrąglaczek 😉 no i 👍 za przemianę 😉
My w środe...uwaga! 3 raz w życiu skakaliśmy 😅 o mało co nie przywitałam się z glebą 😁
a takie bylo finito 😀 madzia nas uratowała 🤣

wiem ze sie strasznie klade w skoku i za bardzo wychodze z siodła ale nie skakałam chyba juz z 2 lata... 👀
Co nie zmienia faktu ze nam obojgu sie to spodobało więc trzeba będzie sie udoskonalić 😁
Fociła nas oczywiście Fantazja :kwiatek:
wątek zamknięty
Strucelka - hucek prze-prze-przegenialny ! 💘 uwielbiam go 😍 i 👍 za taka zmiane 😉 jak patrze na was to strasznie zaluje ze jestem zmuszona jezdzic sama... 😵
ewciaa_ - heheh wszystko przed wami 😀 fajne twoje zwierze 😉
kate - wiesz, moj mial sciegno ruszone i nie kulal wcale, wiec tego akurat bym nie byla pewna ze jesli nic nie pokazuje po sobie tzn ze wszystko jest ok.
Klami - heh, nie wiedzialam ze Tenor to taki len jak Sigma mowi 😀 nie wyglada na takiego :P
ja dzisiaj wsiadlam po ponad tygodniu, pierwszy raz w nowej stajni (w miedzyczasie jeszcze Murek podkowe zerwal wiec byla akcja kowal) i wustarczy jedno slowo - masakra. 😵 sztywny, wkurzony bo ciagle gzy go gryzly, niechetny do pracy, mokry jak sciera. ja sie wkurzalam i kolo sie zamykalo. jak ja wyluzowalam to bylo troche lepiej, ale i tak kiepsko ;/ oby jutro chodzil lepiej...
wątek zamknięty
Sierra bardzo ładnie Czardaszowi w granacie, zdecydowanie Wasz najlepszy zestaw!
Strucelka Twój kucor jest zajeb*sty! Widzę, że fochuje się tak, jak moja Paris, jak coś nie pasuje to wystrzeli w górę. 😁
Kasija Naprawdę super się klaczka rusza!
ewciaa_ Wooow! dobrze, że wylądowałaś na szyi a nie zaliczyłaś gleby. Bardzo ładne konisko. 😉
Ja ostatnio klepie dupę bez trenera i niestety treningi wznawiamy dopiero 18 lipca. 🙁 Nic dobrego z tego nie wyniknie, ale może nie będzie aż takiej tragedii. A, no i muszę załatwić jakiegoś fotografa, bo ostatnio choruję na brak zdjęć, a Paris mi trochę wyładniała. 😎
wątek zamknięty
Angeel jak masz możliwosc to jeździj bardzo wcześnie rano wtedy jest chłodno i tak robactwa nie ma,wiem z autopsji 😉 a tak poza ty, to jak się chłopak zaaklimatyzował w nowym miejscu?
Niedługo pewnie zawita do nas darolga 😅 przyjeżdżaj wstrętna babo jak najczęściej 😜
wątek zamknięty
Nirv, widzę że u Was też się tak kurzy jak i u nas, fajnie wyglądacie, Pamira po mału przybywa
(to lime?)
Angeel, wiem jak to jest, u nas ostatnie jazdy były tylko takie 🙄
ewciaa_, Tulipan fajnie sobie radzi w szeregach, i widać że mu się to podoba 🤣
Strucelka, wow ogromne postępy robicie 👍 , charakterny chłopak 😁
_kate, a wygląda na takigo niewinnego i grzecznego 😁 , my też na etapie spacerków
caroline, ale skarpetki, ja też się domagam zdjęć z treningów 😀iabeł:
Klami, ależ on ma śliczne jabłuszka 💘
Strzyga, w końcu Strzyga po drugiej stronie aparatu, chyba Cię pierwszy raz widzę 😉
Vuko, ale macie fajne przeszkody
Sierra, oglądam Twoje fotki na bieżąco w galerii, pięknie wyglądacie 😀 , koniec zgrzytów?
incognito, ja mam też problem z oparciem stopy w strzemieniu, jedyna rada to porządnie się rozluźnić, czyli w moim przypadku dopiero pod koniec jazdy
kujka, pięknie Gil się zaokrąglił 😍
Dzionka, masz konia ufo 😂 dawaj jakieś zdjęcia z treningów
wątek zamknięty
Fantazja na mnie działają też cwiczenia rozciągające i usadzające w siodle,ale mimo wszystko ciężko jest,poza tym gubie równowagę w kłusie 🤔
wątek zamknięty
Nirv, Pamir wyglada swietnie! Nie bylo mnie w stajni 5 dni a tu tyle Pamira sie zrobilo :hurra🤔uper
wątek zamknięty
Magda :kwiatek:
Caira :kwiatek:
ewciaa_ świetne zdjęcie to pierwsze 😉
wątek zamknięty
A ja was serdecznie pozdrawiam z drugiego końca Polski 🙂 bo Kuźnia niestety umiera... wasze zwierzaki wszystkie które pamiętam z przed mojej re-voltowej przerwy są praktycznie nie do poznania. Ja na razie niestety bez czterokopytnego ale napewno będę robiła wszystko żeby to się jakoś zmieniło i będę czegoś do męczenia szukać🙂
wątek zamknięty
bo Kuźnia niestety umiera...
Możesz rozwinąć myśl.... To znaczy, że kończysz z nimi współpracę?
wątek zamknięty
generalnie odeszli wszyscy ze stajni bo jest redukcja etatów z powodu braku kasy, stajenni będą tylko dochodni do wyrzucania gnoju a karmienie będą przez wakacje robić dziewczyny które tam trenują ale od września szkoła i nie wiadomo co dalej. Nie ma zawodów, teraz dopiero rajdy ale to we wrześniu... ach szkoda taki ośrodek ...
wątek zamknięty
Dzięki za info- rzeczywiście szkoda
wątek zamknięty
milusia to jak nie masz parcia czasowego ani pieniężnego to spoko 😉 Może się synek wkońcu przekona 😁
ewciaa_, Angeel, Caira, Fantazja muchos gracias :kwiatek: 😁
Nirv Pamirowi bardzo do pyska ten irokez! 😜 a mogę wiedzieć czemu nie jeździsz w czapsach? Nie lubisz? Zawsze mnie to zastanawia 😁
wątek zamknięty
napisalam takiego ladnego posta i jakos sie nie wyswietlil...? Nie wiem why
Milusia, jestes chyba jedyna osoba ktorej sie nasz rozowy naczolek podoba. Wszyscy mowia, ze robie z niego tranwestyte 😀
Strucelka, musi byc kuty. On ma slabe kopyta z nedznym przyrostem, wiec jak nie jest kuty to potrafi na trawie sobie je tak rozwalic i zetrzec, ze ma kopyta jak zrebak. Probowalismy 😡 i zadne biotynki nie daja rady. Mimo ze on normalnie bardzo fajnie reaguje na wszelkie dodatki, szybko widac reakcje organizmu, ale biotyna jakos idzie obok niego.
Raven, gratuluje zakupu! Wyglada chopak na przesymapatycznego!
Incognito, jade wieczorem i obacze. Trenerka mowila, ze jak na trawie pohasal, to moze MOZE nic mu nie bedzie. Najgorsze jest to, ze i tak bedzie macal, bo nie ma podkowy, wiec teraz znowu czekanie i niepewnosc. W poniedzialek teoretycznie jest kowal, po tej wizycie pewnie z tydzien tez bedzie macal. Ja sie jakiejs nerwicy przy nim nabawie!
Angeel, ale ja nie mowilam, ze wszystko jest na bank ok. Powiedzialam, ze ostatnio nie kulal. Sciegna ma na pewno w dobrym stanie, bo byly szczegolowo badane i sprawdzane. Diagnoze on juz ma. Teraz trzeba sie nauczyc zyc z nia.
A tak w ogole, to przepraszam, ze pisze bez polskich znakow, ale na tym kompie nie ma takowych. Ostatnio mamy z Barkim maly konkurs. On robi wszystko, zeby nie zjesc suplementow, a ja probuje mu je wmusic podstepem. Poki co idziemy lep w lep. 😉 😉 😉 😉
wątek zamknięty
Lep w lep? 😎
wątek zamknięty
Strzyga, a gdzie foty na drugim Grumaku? :>
wątek zamknięty
Strucelka 😍 👍 za to co z nim zrobiłaś
Ja z Nordem z dzisiaj.
Na początek stepowaliśmy

Później opanowywaliśmy techniki zatrzymywania się

Następnie radośnie ruszyliśmy kłusem

Pojeździliśmy drągi

Później usiłowaliśmy dodawać 😁

Pogalopowaliśmy

I zasłużone klepanie

Coraz lepiej mi się na nim jeździ. Zaczynamy się dogadywać 🏇
Przepraszam za zaśmiecanie, ale nie mogłam się powstrzymać 🤣
edit: ort 😡
wątek zamknięty
Mąka super jest słyszeć, że jeździec i koń się dogadują. Gratuluję i życzę Wam dalszych postępów. A tak po za tym, co to za rasa?
wątek zamknięty
Anaa, nie chcę ludzi męczyć mą twarzą.
wątek zamknięty
Incognito nowe wędzidło to gruby metalab (?) podwójnie łamany z miedzianym łącznikiem 🙂
Fantazja jak tylko wrócę z głosowania to wrzucę fotki z dzisiejszych skoków, które były mocno marne (Dzion podpierał się nosem, mega duszno i gorąco, ja po kłusie nie miałam siły :/), ale nasz pierwszy parkur 100cm pokonany 🙂
wątek zamknięty
Caira :kwiatek: Nord to SP (mama wlkp tata sp - wielkopolak z jakimś sp)
Strzyga dręcz 😀iabeł:
wątek zamknięty
Strzyga nie marudź, tylko wstawiaj!
wątek zamknięty
Fantazja, kurzy się niestety, jeszcze jak jest jeden koń na ujeżdżalni to jest całkiem spoko, a jak jest więcej to marniej, tu akurat były 3 konie bodajże.
Strucelka, po zimie jak zapinałam moje sztylpy to zepsułam suwak (taaak, taaak! jestem geniuszem 💃 😂 ) i jakoś do tej pory nie miałam czasu ich zawieść i naprawić, po za tym obecnie jest taaaak gorąco, że kolejna warstwa by mnie zabiła 😵
wątek zamknięty
szczyga - a p. prezesowa to kask gdzie ma.?! xd.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.