Zdjęcia Naszych Koni cz. III (rok 2010)

A ja się tu wcisnę z takim oto zdjęciem z Paris.

Nie wiem czemu to zdjęcie mi się szczególnie podoba.
wątek zamknięty
Anaa, Cieszę się, że się podobają :kwiatek:
wątek zamknięty
a ja wrzucam fotę specjalnie dla kujki - żeby mi tu nie marudziła, że nie jeżdżę 😉
wątek zamknięty
Mam wreszcie zdjęcia Swarovskiego!  🏇
Chłopak jest ostatnio przefantastyczny, miły, lekki, stara się, chodzi super, same udane jazdy 😅 To wspaniały koń - mimo wożenia takiej tragicznej pierdoły jak ja, naprawdę za każdym razem łapiemy coś nowego i fajnego, i cały czas jest do przodu 😍

Zacznę po hitchcockowsku, czyli trzesieniem ziemi, a potem będzie już tylko gorzej 😁

Kłusy:

I nie wiem, czy mogę wstawiać, ale mam takich z dzisiaj mega dużo. Diamontillas 😀

Edit - poprawiam, bo schrzaniłam pierwszego linka do zdjęcia.
wątek zamknięty
Wow, quanta  👀 Co to mialo byc to na ostatnim? :P Kłus? :P

Kon marzenie... btw, widziałam go w Świecie Koni😉
wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
26 czerwca 2010 22:01
quantanamera, bomba! A pamiętasz jak jeszcze rok temu w Bajardówku rozmawiałyśmy o tym, że kłus to on ma przeciętny? 😁 A teraz wywija, że szok 👍
wątek zamknięty
Alice, ano kłus, i wcale się nie ma co śmiać. Pod Ciocią Lostak Skwarek tak macha odnóżami, że tylko siąść, patrzyć, podziwiać, plus opcjonalnie robić zdjęcia - chociaż szkoda wtedy, patrzeć przez taki mały celownik na cukiereczka 🙂
A poza tym tak, był gościnnie w Świecie Koni ostatnim 🙂

Koniczka, oj tak, pamiętam, i była to rozmowa na podstawie obserwacji z autopsji 😁 Ale wierzę, że dobrą pracą każdy może - tym niemniej Skwarek ma talent, i jak ostatnio usłyszałam "on bardzo chce być koniem ujeżdżeniowym" 😎
wątek zamknięty
busch   Mad god's blessing.
26 czerwca 2010 23:15
Ten wymagający koń ze słabym kłusem to było stadium larwalne Svarowskiego, a teraz Kucunio się przepoczwarza!  😲
wątek zamknięty
lostak   raagaguję tylko na Domi
27 czerwca 2010 07:10
o! moj ulubiony skwarek🙂
Skwarek, ktory bardzo chce byc koniem ujezdzeniowym bawi sie swoim klusem, to wlasnie obrazuje ostatnie zdjecie.  jesli sie go starasz mocniej podstawic, co jakis czas amplituda jego przodu dochodzi do niewiarygodnych "uniesien" 😉  i super, ale trzeba przede wszystkim zajac sie zadem, zeby zmienil sylwetke i mocniej usiadl,  wtedy bedzie idealnie 🙂  ale chcialabym zeby wszystkie konie tak szybko, stabilnie i tak latwo sie balansowaly. kilka obserwacji:
skawarek jest mega prostym koniem, bardzo czulym, sluchajacym i rownym, ktory jak sie go jedzie rowno na kontakcie zapomina o wymyslaniu glupot bania sie, obserwowania koniojadow.  po prostu pracuje i juz
skwarek ma talent, teraz potrzebuje miesni i sily - grzbiet i zad - pol roku pracy dziewczyn i bedzie pieknie
skwarek bosko nosi
quanta jest w stajni codziennie, porzadnie rusza konie, uczy sie, slucha, rozmysla i analizuje i z kazdym dniem sie zmienia.  quanta zaczyna jezdzic z koniem, nie na koniu. i jestesmy z niej dumni. :kwiatek: i bardzo kibicujemy.  zreszta zdjecia mowia za siebie, spojrz na twoja noge i reke quanta, siedzisz i czekasz, a kon pracuje lepiej, strasznie dziwne, prawda?  😲 jeszcze rozluznic ramoina musimy, ale popracujemy na tym 😉

pokaz wiecej zdjec quanta? jestem strasznie ciekawa "normalnych" zbalansowanych klusow i pracy w trio 😎

wątek zamknięty
Skoro już tu jesteście Quanta i Lostak, to ja się domagam zdjęć dziewczynek z odznaki! Uwielbiam zdjęcia dzieci na kucach, a co dopiero pro dzieci na pro kucach 😉
wątek zamknięty
Ech, quanta to ma szczęście...
wątek zamknięty
lostak, quanta włąsnie pozbierałam szczenę z podłogi!
Cudo!
wątek zamknięty
quantanamera piękny konik, zdjęcia boskie  🙂

Moja:

wątek zamknięty
27 czerwca 2010 13:29
Ja mam następny rzut czerwcowych zdjęć  😀

wątek zamknięty
quantanamera, Swarowski się bardzo poprawił, nabrał mięsa 🙂 pięknie wyglądacie 🙂

wątek zamknięty
quanta, Bush - pięknie gniadulce

My dzisiaj w innej odsłonie.

Oto Kostucha vel Latająca Żyletka (mam nadzieje, że masa mu wróci niebawem):

Z kuzynką (panienka z linii Weltmeyera)

Zawołany, człapie w stronę fotografa

uff  😡

wątek zamknięty
27 czerwca 2010 15:19
tulipan - dzięki  😉 . Super, że już Waldkowi wolno wychodzić na pastwisko - od trawy błyskawicznie nabierze masy, no i wypuszczany koń to szczęśliwy koń  🙂
Nie hasał za dużo? Pierwszy raz po długiej przerwie spowodowanej kontuzją to w końcu zawsze stresik  😉
wątek zamknięty
Quanta-Fajowy!  😅
Tulipan-Twoje konie (wszystkie, a najbardziej Rosa) są moimi ulubieńcami zaraz po Quarterze Tuffy  😍

wątek zamknięty
busch - trochę pobiegał, ale to było bezpieczne hasanie, a nie szaleńcze gonitwy jakie zwykle odstawiał. Też wychodzę z założenia, że pastwisko to najlepszy przyjaciel konia 🙂

Tristia - bardzo nam miło  :kwiatek:
wątek zamknięty
portreciki moich zrobione przez kolorwiatru  😀 Koranek, Etna, Łatka
wątek zamknięty
lostak   raagaguję tylko na Domi
27 czerwca 2010 19:15
moja mala ania na odznace: by bondyn quanty :kwiatek:

wątek zamknięty
Lostak, a obie dziewczynki zdały? Więcej więcej! I kucyka kasztana więcej 🙂
wątek zamknięty
galopada_   małoPolskie ;)
27 czerwca 2010 19:48
quanta wiecej, wiecej, wiecej prosze!  😍 😍
wątek zamknięty
To ja tak skromnie pokażę się z moją niunią 😀

przepraszam za kiepską jakość :kwiatek:
wątek zamknięty
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
27 czerwca 2010 19:53
Trista marzę aby jeździć  w przyszłości ze swoją kobyłka tak jak ty na tych zdjęciach..  to jest czysta magia, super gratuluję 🙂
aniaagre niunia jest przesłodka 🙂
ciska piękne kasztanowe szczęście

a my tak skromnie z dzisiaj , moja malutka
wątek zamknięty
27 czerwca 2010 19:55
zabeczka ależ ona ma szyje  😲  😜 super wyglada! strasznie sie zmieniła!
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
27 czerwca 2010 19:58
dziękuję ;]  pracujemy sobie powolutku, ustawiamy wszystko na miejsce heheh 🙂
A Twój to także niesamowity dzieciak ;] bach m urósł, przytył i nim się człowiek obejrzał to taki kawaler z niego że szok 😀 :kwiatek:
wątek zamknięty
27 czerwca 2010 20:00
moja kolezanka go zobaczyla z bliska po pol roku i mowi ze urosł  😵 musze go zmierzyc ale w stajni jest miarka do 170cm dla normalnej wielkosci malopolakow wiec sie nie łapiemy 😵  😁
wątek zamknięty
Pursat   Абсолют чистой крови
27 czerwca 2010 20:04
ciska - przekupstwo, żeby panienka chciała ładnie pozować?  😁
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.