Projekty stajni. Zdjęcia i informacje.
Bardzo ładnie to wygląda 😍
Będziesz miała wypasioną stajnię 🙂
Dzięki za słowa otuchy :kwiatek:
już wygląda pięknie 😜 , a jak skończysz to będzie rewelacyjna.
szarotka - kiedy parapetówa?
szarotka piekna stajnia sie rodzi! gratuluje🙂 i czekam na kolejne zdj.
szarotka - ooooooo ja rewelacja!!!!!!!!!!!! 👍
szarotka, woooow! Suuuper! Stajnia full wypas normalnie🙂 Po prostu rewelacja! 🙂
wawrek tą parapetówę to już bym chciała , ale budżet domowy bardzo zubożał . Myślę jednak , że koło jesieni zakończymy 😀
Przeważnie wszystko z mężem robimy sami. Staramy się wszystko dopracować i czasem to długo trwa.
pokemon ,Euforia_80,Karla🙂 panterka-23, Sankaritarina jak juz będzie wszystko gotowe to zapraszam razem z końmi, powłóczymy sie trochę po górach 😀
Jesli chodzi o sprawę budowy stajni -drewniana czy murowana to na pewno murowana jest tańsza i szybsza w budowie.Z drewnem jest dużo więcej pracy i kosztów i jeszcze trzeba zrobic zabezpieczenia żeby ją konie nie zjadły.Wszystko to teraz doswiadczam na własnej skórze. Jednak klimat jaki panuje w drewnianej stajni - bezcenny 🙂 Zapach drewna, lekkość konstrukcji tworzy niezwykłą aurę.
Oficjalnie dopisuję się do osób, ktore zaczęły budować własną stajnię. 😅 Mimo iż prace rozpoczęły się jakoś chyba na początku tygodnia (równanie terenu pod stajnię, w tym stopka przez padający deszcz) dziś została wbita pierwsza łopata. Na chwilę obeceną fundament już wykopany, a jutro zalewamy. 💃
szarotka a gdzie na poludniu dokladnie jestes? bo chyba we wrzesniu bede robic maraton z krwia koni do badan w tamtych okolicach i bardzo bym chciala zobaczyc Twoja stajnie na zywo🙂
Karla🙂 okolice Żywca.Piękne tereny do jazdy, cudowne widoki. Ujsoły.
agull To najważniejsze juz za Tobą, decyzja podjęta i prace budowlane rozpoczęte .Na ile koni budujesz stajnię?
Szarotka , w początkowej fazie miała być na 2 ale będzie na 3 konie plus pomieszczenie gospodarcze do tego. Plany były już dawno i decyzja podjęta również. Kolejność realizacji planów tylko się zmieniła 😁 - w praniu wyszło tak, że najpierw pojawił się koń a teraz dopiero budujemy stajnię (miało być na odwrót). Ale kolejności nie żałuję ani trochę. Teraz przynajmniej jest porządny kop żeby szybko stajnię dla Rudzielca skończyć. 😜
agull ty masz dla rudzielca a ja dla 2 rudzielców 🤣
U mnie tez podobnie , najpierw konie a dopiero po czasie stajnia.Tzn. stoją w stajni ale takiej małej, nie jest zbyt wygodna.Tez początkowo miała być budowana na 2 konie , ale jest na cztery.
Tez początkowo miała być budowana na 2 konie , ale jest na cztery.
😁 Też masz taką strategię jak ja? W razie co trzeba się ubezpieczyć, gdyby się jakiś jeszcze ogon pojawił albo zechciala nas odwiedzić jakaś dobra dusza ze swoim kopytnym 🏇
Trzymajcie kciuki!
Jesteśmy na etapie szukania ziemi, prawdopodobnie już ją znaleźliśmy 😍
2 hektary lasu z terenem pod zabudowę gospodarską i budowlankę. cudowna okolica i nie takie duże pieniądze. Nawet ojciec napalił się na tą ziemię. No i z tego co się dowiedziałam w anr na tej ziemi można praktycznie od zaraz coś stawiać 😍
Będziemy jakoś niedługo jechać dokładnie obejrzeć miejsce 💃
Brzmi obiecująco!
Trzymamy kciuki 😉
Notarialna, super, że pod lasem. 🙂
My kupiliśmy "nie pod lasem" i uważam, że to jest mój życiowy błąd. Coraz częściej skłaniam się, żeby kupić jednak działkę gdzie indziej - pod lasem i zacząć stawiać wszystko od nowa.
pokemon, z jakiego powodu? Wiatry? Ja mam do lasu 200m. Już nie mogę się doczekać kiedy konie przesiedlę.
Nie 🙂 bo po prostu nie można pojechać na przejażdżkę do lasu. Tylko tłuczemy się po polach.
szarotka, pokemon, Właśnie dzięki temu, ze tam jest las zapadła tak szybka decyzja. A, że to nie są jakieś duże pieniądze, to zdecydowaliśmy się na udział w przetargu, który odbędzie się 6 lipca.
Działeczka z krzyżykiem to ta 'moja' wymarzona działka 😍
pokemon, ja zanim kupiłam działkę zwiedziłam autem sporo okolicznych ścieżek leśnych, przetarłam szlak do Wisły, sprawdzłam czy da się do rzeczki wjechać itp. Dopiero nabywszy.
Notarialna, mogę swoją działkę znaleźć w takim wydaniu?
bera7, Pewnie, ze możesz 🙂
http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/Wpisujesz w 'szukaj obiektów geograficznych' po lewej stronie nazwę miejscowości i numer działki, a potem klikasz na odpowiedni plusik z twoim powiatem i tam ci numery działek wyskakują. 🙂
Przydatne urządzenie, bo mapy maja rewelacyjne!
Dzięki znalazłam. Tylko mają zdjęcia nieaktualne, bo część krzaków już wykarczowane u mnie 🙂.
zdjecia i numery dzialek sa sprzed 3 lat. 😲
lostak, to tylko Polska 😉
To chyba różnie w różnych częściach kraju. U mnie stajni jeszcze tam nie ma, choć postawiona już 3 lata temu...
Notarialna, super, że pod lasem. 🙂
My kupiliśmy "nie pod lasem" i uważam, że to jest mój życiowy błąd. Coraz częściej skłaniam się, żeby kupić jednak działkę gdzie indziej - pod lasem i zacząć stawiać wszystko od nowa.
no nie wiem, czy tak super - komary komary komary komary komary, aa i jeszcze komary cały sezon 🙂
ja mam kawałek lasu z jednej strony padoku i jest KOSZMAR z robalami. Wypuszczam konie o 3 nad ranem, o 8-9 przychodzą razem z bramą :/ wieczorem też nie ma mowy o wypuszczaniu. Nigdy więcej działek przy lesie :/ :/ :/
ja też mam stajnię i padoki wśród pól. Komary też są, i końskie muchy i cała masa innego latającego g*wna. MOje też o 20 -21 chcą być już w środku.
Chciałam budować stajnię angielską - żeby mogły sobie łepki wystawiać całodobowo na dwór, ale chyba nie ma co, bo teraz jak się drzwi do stajni nie zamknie, to wszystko lata, jest aż gęsto w powietrzu. Lampy UV nie pomagają.
Też żałuję, że mam daleko do lasu. Żeby pojechać w fajny teren, wsadzamy konie do przyczepy..