Że niby instruktorzy czuwają nad tymi wszystkimi dziećmi? Przy oprowadzankach na drodze do hipodromu też są za każdym razem? Dobre sobie.
No cóż...wypadki się zdarzają. Koń to tylko zwierze przecież, nie będzie jak maszyna grzecznie chodził. Każdy wie, że wsadzając dziecko na konia naraża go na niebezpieczeństwo, nie?
Pewnie, że się zdarzają i tego nie neguję. Ale nie wierzę w słowa Pani Prezes.
Co prawda to prawda, na pewno nie ma przy szkółkowiczach zawsze kogoś dorosłego 😁
Ale też się z tymi psami mają...
Ktoś wie który to kuc?
nieważne, który kuc, ważne, że dzieciaki oprowadzają dzieciaki, które nie mają kasków...
pies, kot, samolot, foch... jeśli leci się na beton to bardzo łatwo zrobić sobie bubu...
👿
Bez kasków? 🤔 Cóż, jak ostatnio widziałam orpowadzankę na kucykach w lkj, [kwiecień/maj 2010] to dzieci je miały... no ale może coś się zmieniło. 😵
Bez kaskow...aż mnie wstrząsneło
w LKJ był tylko ten jeden wypadek? bo ja słyszałam o jakiejś 15latce z pękniętą czaszką i wybitymi zębami a wszystko przy sprowadzaniu konia do stajni czy coś... 🤔
😂 i tak właśnie powstają plotki. Zęby pozostały na miejscu, czaszka cała, tylko mózg był wstrząśnięty...
dziewczyna leży u mojej ciotki na oddziale. od razu przeszła operację, ma obrzęk mózgu i jest w śpiączce. miejmy nadzieję, że z tego wyjdzie
Bez kasków? 🤔 Cóż, jak ostatnio widziałam orpowadzankę na kucykach w lkj, [kwiecień/maj 2010] to dzieci je miały... no ale może coś się zmieniło. 😵
akurat podczas, tego wydarzenia dzieciak na kucyku nie miał kasku...
dobra to może z rzeczy przyjemniejszych:
kto będzie nad zalewem? ja będę i będę robić zdjęcia, kogo obfocić?
Ja też będę z aparatem buszować 😎
Ja się pojawię w niedzielę! 🤣
ja będę przy sędziach, mam nadzieje, ze nie będzie padało🙂
pony moje hostessowanie wyszło jak wyszło, ale mam nadzieję nasz sygnał umowny na przerwę pamiętasz 🙂
ja jadę - planuję w sob i niedzielę, jako fotograf 😉...
w związku z tym mam pytanie: czym dojechać nad zalew, jaki to przystanek i jakie numerki mpk tam jeżdżą?
Qn my się nad tym z koleżankąintensywnie zastanawiałyśmy 😁 dojedziesz 8 i ona jedzie dokładnie na Krężnicką tylko musisz się kawałek jeszcze przejść, i ponoć 25 i 40 ale tu już nie jestem pewna
też zajrze, może poluzakuje
co do lkj'otu i jazdy bez kasku i bez nadzoru, ot "wesołe" zabawy!
i koleżanka glebła!
też zajrze, może poluzakuje
co do lkj'otu i jazdy bez kasku i bez nadzoru, ot "wesołe" zabawy!
i koleżanka glebła!
oO za moich czasów nie było mowy o czymś takim ! 🤔
Zuzz dzieki za filmiki.
wlasnie widac ze przez takie dzieci dochodzi do wypadkow i potem jest płacz i lament..
ciekawe co by na te filmiki powiedziała pani prezes Głębocka.... 🤔
czy ktoś z Was zdawał odznakę w Bonanzie? Bardzo proszę o kontakt, chciałabym zapytać o kilka kwestii 🙂 gg 8681606
Najśmieszniejsze jest to, że przecież tam non stop są jazdy i nikt tym dziewuchom nie zwraca uwagi! Nawet na tych filmikach widać, że ktoś jeździ obok, ba, jeden pan stoi i się przygląda.
ja się tylko dziwię, że mnóstwo rodziców posyła tam swoje dzieci na jazdy/pólkolonie. Czy ludzi są naprawdę aż tak ślepi, że nie widzą co się dzieje? Nigdy w życiu nie posłałabym swojego dziecka w takie miejsce!
Za każdym razem jak tam jestem (a bywam nierzadko, bo aktualnie jestem w trakcie końskich zakupów u Pana R.) nie mogę patrzeć na te wszystkie dzieci i ich naukę jazdy. Przepraszam, może i kogoś urażę tymi słowami, trudno, to moje zdanie i chcę je wyrazić, ale LKJot, to przykład jednej z wielu szkółek w Polsce gdzie jazdy prowadzone są na ilość, a nie na jakość. Szkoda. Smutny to widok gdy grupka jeźdźców kłusuje non stop w kółko, a pani instruktor w ubraniu "nie na konia" w środku prowadzi lonżę komuś innemu.
Jakoś to jeszcze wyglądało jak p. Ewelina P. prowadziła jazdy. Ona przynajmniej chciała robić z tymi wszystkimi ludźmi coś więcej. Miała kilka dziewczyn, z którymi trenowała do zawodów.
Po prostu szkoda, że nie ma nikogo kto mógłby się tym miejscem porządnie i fachowo zająć.
czy ktoś z Was zdawał odznakę w Bonanzie? Bardzo proszę o kontakt, chciałabym zapytać o kilka kwestii 🙂
ja zdawałam, odezwij się jak będziesz na gg 😉
ja będę przy sędziach, mam nadzieje, ze nie będzie padało🙂
Hmm widzę że już rozpoczynasz karierę sędziowską 😉
Ktoś się orientuje do której jutro są planowo zawody ? Mam jeszcze jutro egzamin i nie wiem czy się wyrobie. Ale pewnie wpadnę i będę się Kręciła obok koniowozu Pikera pewnie z zuzz 😉
rozpoczęcie o 10 i jest siedem konkursów więc na pewno do popołudnia - zdążysz 😉 (jak coś to pamiętaj zakreslaj szybko według wzoru 'abbcdadcbadcbbabd...' itd. :P)
program ->
http://www.lzj-konie.pl/propoz/100619Zalew.pdf
no i się pogoda nie udała 🙄 😉
sytuacja pokazana na filmikach z LKJotu jest po prostu straszna, jak dla mnie to powinno się gdzieś zgłosić 🙄
A to nie koniec cudów...
http://www.koziolek.lublin.pl/news.php?did=2&idnews=84156Rosochacki przyznaje jednak, że opóźnienia w pracach nad torem są poważne. - Nie wyrobiliśmy się do maja. Będzie gotowy do połowy lipca, ale na pewno nie trawiasty. Wszystko przez deszcze, które uniemożliwiały wjazd na plac ciężkiego sprzętu.Z kolei prezes Głębocka pytana o deklaracje Rosochackiego mówi nam, że nie ma szans, aby zdążyć z torem na czas.Miało być pięknie-pięknie, a wyjdzie jak zawsze...
I czemu nie jestem zdziwiona....?
Szczerze? Jak tylko pojawiła się pierwsza nieśmiała informacja o tym torze, to pierwsze co mi przyszło do głowy: "i tak nie zdążą..." 😁
ktos wybiea sie na zawody nad zalewem? Jesli ktos robilby zdjęcia to prosze o jakies fotki koni Jantra i Driada pod Katarzyną Bieńko :kwiatek: