Czy można odrobaczać Fenbenatem konie ?

Mam konia który nie był odrobaczany przez rok , więc kupiłam Fenbenat czy to może być  ❓
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Dublowanie tematów
wątek zamknięty
Polonia najpierw zbadałabym kał konia na obecnośc pasożytów a dopiero potem odrobaczała odpowiednim preparatem.....
wątek zamknięty
można 😉
wątek zamknięty
Polonia lepiej bedzie jak skorzystasz z wyszukiwarki i przeczytasz cały watek: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,292.0.html

Leń 🤬
wątek zamknięty
Nie mam czasu na badanie kału bo w stajni uważają że może zarobaczyć inne konie i kazali mi coś szybko kupić Fenbenat kupiłam u weterynarza od psów , który nie bardzo wiedział w jakich ilościach i jak go dawkować , może wy moglibyście mi w tym pomóc ? I dziękuję za wszelkie rady .  🙂
wątek zamknięty
Na opakowaniu powinno być napisane ile dawać dla konia.
wątek zamknięty
Ja nie polecam 😕 odrobaczyłam według zaleceń weta fenbenatem a i tak konie miały robaki i musiałam kupić normalne pasty i dopiero zadziałały...
Ale kiedyś do kilka razy kolkującej klaczy, u której wet stwierdził zarobaczenie to  odrobaczenie fenbenatem pomogło w sumie... więc tak do końca nie wiem🙂
Jednak mimo to mam większe zaufanie do odrobaczeń w formie pasty.. 😀
wątek zamknięty
To dziwne bo fenbenat jako lek weterynaryjny zawiera lek w większej dawce niż pasty, które są dostępne i zarejestrowane jako preparaty (dostępne "bez recepty"😉 więc powinien być skuteczniejszy.

Ja jak odrobaczałam konie fenbenatem dawałam 1/2 opakowania dziennie przez 4 dni.
wątek zamknięty
a mi wet kazał dać pół opakowania jednego dnia i kolejne pół następnego. I może to było za mało i dlatego jestem teraz na anty do niego...
wątek zamknięty
Wątek o odrobaczaniu koni już istnieje.

Zamykam.
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.