KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

Klami, proszę
od lewej royal-plum-lavender
wątek zamknięty
Pewnie to kwestia monitora i światla w jakich są robione te zdjęcia, ale ten plum na jednych wygląda jak śliwka a na innych jak granat  - jak jest w rzeczywistości? Z nazwy sądze, ze powinien byc jednak śliwką, ale no na powyższym zdjęciu u mnie tego w ogóle nie widac...

A ja muszę skompletować jakiś zestaw na zawody bo ochraniacze juz mamy w opłakanym stanie i przydałby mi się drugi kolorowy czaprak na zawody wieć prosze doradźcie. Chcę żeby było klasycznie i ładnie🙂 i mam kilka koncepcji:

1) granatowe ochraniacze + cotton navy (do tego granatowy fraczek)

2) granatowe ochraniacze + cotton chilli

3) szare ochraniacze + szary cotton

4) ew. inne propozycje

Konia pewnie już znacie, ale wstawie zdjęcia bo zaleznie od światła przybiera różne barwy od skarogniadej po karą:

przepraszam, że szczególnie to ostatnie nie wykadrowane ale jestem po instalacji systemu i jeszcze nie mam nic do zdjec na kompie.
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
16 czerwca 2010 09:40
mi by sie podobał twój rumak w granacie ^^ lub w szarości 😀 ale jeżeli już masz kompletos granatowy to on może być  :emoty327 😁 😉
wątek zamknięty
mi by sie podobał twój rumak w granacie ^^ lub w szarości 😀 ale jeżeli już masz kompletos granatowy to on może być  :emoty327 😁 😉

Dzieki🙂 Wlasnie nie mam ale rozważam🙂 Narazie mamy na zawody ten pomarańczowy, który widac na ostatnim zdjęciu, bo zawsze wydawało mi się, że tylko jasne i zywe kolory jej pasują, ale ostatnio tak właśnie myślę ze w stonowanych tez by jej było ładnie🙂
wątek zamknięty
16 czerwca 2010 09:44
zielony by jeszcze był ładny ^^ 😀D
wątek zamknięty
Mam zdjęcie Anky na karym. Tylko nie mam pojęcia jak ten kolor sie nazywa... w rzeczywistosci to taki delikatny szary
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
16 czerwca 2010 09:45
ja kocham granaty miłością wielką  💘 więc bierz zestaw granatowy  😉
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
16 czerwca 2010 09:46
rtk
to chyba pebble albo khaki

ja wstawiam obiecane dla medziiik
brillant lavender + owijki anky purple
wątek zamknięty
Skuteczność dopierania czapraków jest odwrotnie proporcjonalna do skuteczności tarzania się konia. 😁

Mój koń jest nie do do czyszczenia. Na padoku zawsze wynura się w takim odstanym błocku, takiej kałuży śmierdzącej ze zgniłą wodą. Mogę to szorować, szczotkować, cudować... i tak zawsze jak osiodłam i się spoci pod siodłem to cała esencja tego wlezie w czaprak. Na jasnych nie do doprania. chyba, że bym waliła jakiś vanish czy inne cuda. 🤔

wątek zamknięty
16 czerwca 2010 09:58
rtk a mi to przypomina mist
wątek zamknięty
Zairka Ta twoja kobyła tak bardzo się zmieniła  😲 Super wygląda  👍
wątek zamknięty
16 czerwca 2010 10:19
Dziekujemy 😡 pracujemy nad tym :kwiatek:
wątek zamknięty
zairka- świetnie jej w tym fiolecie !!!
wątek zamknięty
Fantazja, dziekuje !  😉
wątek zamknięty
Felinka   z niejasnych przyczyn zajmuję się niczym
16 czerwca 2010 13:01
A ja wczoraj założyłam aquowy komplet i wrażenie MEGApozytywne - kocham Celta w tym kolorze!  😍
Zdjęcia mam, tylko w czapraku, ale niestety tylko komórkowe z niewspółpracującym modelem.

A co do owijek Horze - nie wiem jak te fioletowe, ale te które miały być limonkowe i w katalogu wyglądały jak limegreen tak naprawdę  są zwykłe, jasnozielone, wcale nie jaskrawe.  😉
wątek zamknięty
Pursat   Абсолют чистой крови
16 czerwca 2010 13:18
Zairka, coś pięknego! 😍
wątek zamknięty
16 czerwca 2010 15:34
:icon_redface😀ziekujemy :kwiatek:
wątek zamknięty
Eskadron cream  😉
wątek zamknięty
16 czerwca 2010 16:41
Naciau literowka Ci sie wkradla 😉
z jakiej okazji taki odswietn stroj 👀b. ładnie
wątek zamknięty
Anderia   Całe życie gniade
16 czerwca 2010 18:27
A ja już czaprak limegreen i uwiąz maritim mam
jeszcze tylko idzie braciszek kantarek do uwiązu i będziemy szpanować  🏇
wątek zamknięty
Zairka dzieki , zawody  😉
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
16 czerwca 2010 18:41
Dołączam do grona fanów Jarpolu - moja Cytryna po praniu doprała się ślicznie 🙂 zawsze miałam problemy z czaprakami, a ten pyk i czysty 🙂
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
16 czerwca 2010 18:45
A ja jestem zła. Nie ma już o nas Limegreena VS ani SR i nie będzie!  😵 Nie ma nawet w eskadronie, bo już się skończyły, a Eskadron nie będzie więcej produkował. Zamast tego kupiłam wreszcie czarne neopreny, ale i tak jestem wściekła. A tak się napaliłam na ten kolorek  😤
Tak samo było z lavenderem. Za późno się zorientowałam, że mi się podoba. Teraz przez pół roku będę czekać, aż się komuś znudzi.  🤦  👿
wątek zamknięty
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
16 czerwca 2010 19:06
Naciau, sorry za OT,ale aż mnie w oczy kuje...włóż tą koszulę w spodnie,jesteś w stroju galowym,a nie na treningu za stodołą  😉
wątek zamknięty
eee, a w czym ta koszula przeszkadza? Jest czysta, schludna itp. Ja nigdy nie wkładam koszuli do spodni, nawet na zawodach, ale tam nawet nie zdejmuje fraku...
Nie znoszę po prostu...
wątek zamknięty
16 czerwca 2010 19:12
Likier, ma być schludnie...brak paska to już w ogóle przemilczę....koszula wystająca poza spodnie jest niechlujna...podobno jeździectwo to elegancki sport...ale widzę,że dla niektórych to tylko kwestia nowej szmaty,reszta leży i kwiczy ...

p.s. Likier - a w piłce nożnej czy ręcznej sędzia może wyprosić z boiska za brak koszulki w spodenkach...kiedyś w przepisach skokowych był zapis,pod groźbą bodajże kary pieniężnej lub nie dopuszczenia do startu...nawet,jeżeli już go nie ma (a nie mam teraz możliwości sprawdzić) to są pewne standardy....
wątek zamknięty
Szukam nauszników w niebieskim kolorze, ani to turkus ani błękitny. Zaglądałam do wszystkich znanych mi sklepów internetowych i albo są granatowe albo błękitne, może ktos kojarzy gdzie mogłabym takie kupić. Kolor w przybliżeniu:
wątek zamknięty
Ja na co dzień jeżdżę  w bluzkach/tunikach przylegających do ciała, więc gdybym je wsadziła w spodnie, to wyglądało by to nie schludnie, a komicznie, zwłaszcza w bryczesach, bez wysokiego stanu...

Każdy ma swoje zdanie co do gustu, ja po prostu nie znoszę koszuli w spodniach, bo mam spaczenie modowe, jak widzę takich techno bojów na co dzień w przykrótkich jeansach z paskiem skórzanym i t-shirtem na ramiączka w spodniach...  😵

Są gorsze rzeczy niż kwestia koszuli, wszystko zależy jaka koszula, jak to wygląda itp. Dla mnie ważniejsze, aby koń był czysty, zadbany, w czystym i dopasowanym sprzęcie, niż żeby mieć koszulę w spodniach, która i tak leży pod rajtrokiem/frakiem...
wątek zamknięty
asiowe   after a hurricane comes a rainbow
16 czerwca 2010 19:22
To ja zaprezentuję moją kobyłkę w Martinim oraz byłego podopiecznego -  siwek w chocochip

A gdy kobyłka zacznie już współpracować i będzie pozowała do zdjęć to wstawię ją jeszcze w cottonie Marzipanie i kantarze Flax
wątek zamknięty
16 czerwca 2010 19:27
Likier - możesz sobie nawet nago w domu jeździć,jeżeli Tobie i współużytkownikom stajni/maneżu to pasuje - nic mi do tego...
zawody to zawody,oficjalna impreza,na której obowiązują oficjalne przepisy jeździeckie i jeżeli chcemy bawić się w ten sport musimy tych przepisów przestrzegać 🙂
na szczęście na poziomie ZOO sędziowie nie patyczkują się i potrafią wyprosić podczas oglądania parkuru niekompletnie ubranego zawodnika lub nie dopuścić takiego do startu,jeżeli wjedzie na parkur ubrany nie zgodnie z przepisami....
tak,jak nie pójdę latem do pracy w szpilkach bez rajstop,tak nie wejdę na parkur oglądać go bez oficerek i białych spodni (jeżeli w tym konkursie startuję)...ale to jak z dobrym wychowaniem...niektóre sprawy ma się we krwi,innych trzeba się nauczyć
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.