... ślub :) ...

albo podzielimy sie w rodzinie 2 i 2 i ew sie zamienimy 😉 ale sprawa malo przyjemna... jeden slub bedzie polsko-arabki, wiec zalezy chyba troche bardziej... 😉
Kami   kasztan z gwiazdką
30 maja 2010 18:03
No nie zazdroszczę sytuacji - nie ważne jakbyście się starali, zawsze ktoś będzie się czuł urażony  🙄

A my ruszyliśmy trochę sprawy organizacyjne  😅 prawie wszystkie zaproszenia rozdane, przymiarka sukni załatwiona, welon i bolerko wybrane, pan młody ma już swoją garderobę, obrączki wybrane, alkohol kupiony  💃
Z ważniejszych spraw to jeszcze musimy transport dla gości załatwić, odebrać zapowiedzi i jechać z nimi do kościoła, i podjechać do karczmy ustalić przybranie i ułożenie stołów. A to wszystko przed środą, bo wtedy wyjeżdżamy na dwa tygodnie do Poznania  🤔wirek:
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
06 czerwca 2010 21:59
dziewczyny jak tam przygotowania? u nas dopiero bylo poltora roku bylo, a tu teraz troche wiecej niz 3 miechy  🏇

mamy praktycznie wszystko zalatwione, najwiekszy problem byl z koszula przyszlego  🤣 buty i bizuterie tez juz mam z glowy, lezy i czeka 😉

wesela nie bedzie wiec duzo rzeczy do ogrania wylatuje, ale mamy sale przy kosciele, w ktorej bedziemy popijac szampany i pociskac jakies przegryzki w bardzo malym gronie 🙂 musze tylko stoly jeszcze powymierzac, zeby poszyc jakies obrusy.

jutro idziemy z naszymi przygotowanymi czytaniami, ewangelia i modlitwa wiernych do ksiedza. mam nadzieje, ze sie zgodzi na nasze pomysly  🙂

a i chcialam wam powiedziec, ze jednak kupilam welon na allegro i jestem bardzo zadowolona. cena nie do pobicia i wyglad jak najbardziej ok. nie ma co przeplacac za kawal tiulu w salonach. szczegolnie jak ma to byc ciety welon 🙂

juz sie nie moge doczekac naszego malego i cichego slubu, takiego jak sobie naprawde wymarzylismy 🙂
Ulena   Sky is the limit!
06 czerwca 2010 23:09
Gienia-Pigwa zdadzisz co to za pomysły odnośnie czytań? Wiem że do wyboru ma się co najmniej kilka.
07 czerwca 2010 08:16
1 czytanie:

Lepiej jest dwom niż jednemu, gdyż mają dobry zysk ze swej pracy. Bo gdy upadną, jeden podniesie drugiego. Lecz samotnemu biada, gdy upadnie, a nie ma drugiego, który by go podniósł. Również, gdy dwóch śpi razem, nawzajem się grzeją; jeden natomiast jakże się zagrzeje? A jeśli napadnie ich jeden, to dwóch przeciwko niemu stanie; a powróz potrójny niełatwo się zerwie.

Koh 4,9-12

2 czytanie:

Bóg jest miłością: kto trwa w miłości, trwa w Bogu, a Bóg trwa w nim. Przez to miłość osiąga w nas kres doskonałości, że mamy pełną ufność na dzień sądu, ponieważ tak, jak On jest , i my jesteśmy na tym świecie. W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. Ten zaś, kto się lęka, nie wydoskonalił się w miłości. My miłujemy , ponieważ Bóg sam pierwszy nas umiłował.

1 Joh 4,16b-19

Ewangelia:

Dlatego powiadam wam: Nie troszczcie się zbytnio o swoje życie, o to, co macie jeść i pić, ani o swoje ciało, czym się macie przyodziać. Czyż życie nie znaczy więcej niż pokarm, a ciało więcej niż odzienie? Przypatrzcie się ptakom w powietrzu: nie sieją ani żną i nie zbierają do spichlerzy, a Ojciec wasz niebieski je żywi. Czyż wy nie jesteście ważniejsi niż one? Kto z was przy całej swej trosce może choćby jedną chwilę dołożyć do wieku swego życia? A o odzienie czemu się zbytnio troszczycie? Przypatrzcie się liliom na polu, jak rosną: nie pracują ani przędą. A powiadam wam: nawet Salomon w całym swoim przepychu nie był tak ubrany jak jedna z nich. Jeśli więc ziele na polu, które dziś jest, a jutro do pieca będzie wrzucone, Bóg tak przyodziewa, to czyż nie tym bardziej was, małej wiary? Nie troszczcie się więc zbytnio i nie mówcie: co będziemy jeść? co będziemy pić? czym będziemy się przyodziewać? Bo o to wszystko poganie zabiegają. Przecież Ojciec wasz niebieski wie, że tego wszystkiego potrzebujecie. Starajcie się naprzód o królestwo /Boga/ i o Jego Sprawiedliwość, a to wszystko będzie wam dodane.

Mt 6,25-33

🙂

Ulena   Sky is the limit!
07 czerwca 2010 08:38
Już choruję na to pierwsze czytanie- przepięne! Powiedz, mieliście do wyboru jakąś konkretną pulę czytań czy wybór był kompletnie dowolny?
P.S. Fakt czas leci aż miło. A do mojego 4 czerwca już nie cały rok 😅
07 czerwca 2010 11:16
dowolny, byle odpowiedni  😉
10 czerwca 2010 13:01
A nam zostały dwa tygodnie do ślubu, a jestesmy obydwoje uziemieni w Poznaniu jeszcze do poniedziałku  🤦 i dopiero dzisiaj dostaliśmy dostęp do internetu... nie mamy jeszcze transportu dla gości załatwionego  🤬
Jakieś kiecki bym pooglądała, bukiety, fryzury ... a tu bida 🙂
10 czerwca 2010 18:03
niedlugo sie sezon zacznie, wiec sie napewno jakich revoltowych zdjec doczekamy  🤣

ja na koscielny chce miec jakies czerone kwiaty, nie musza byc cale ale w kierunku czerwieni. wkoncu mam czerwone korale i buty :P
do cywila egal, nie wiem co jeszcze zaloze wiec sie nie przejmuje tym.

Mam pytanie do osób obeznanych w wieczorach panieńskich 😉
Idę dziś na wieczór z przypadku w zasadzie, i nie mam pojęcia, czy na wieczór panieński kupuje się przyszłej pannie młodej prezent? Idę do dziewczyny którą srednio znam i nie chcę strzelić gafy kupując bądź nie kupując prezentu... Nigdy na wieczorze panieńskim nie byłam 😉
Hmm, ja też nie byłam, ale wydaje mi się to oczywiste, że się kupuje 😉
Też stawiam na to, że się kupuje ale teraz co? Jakiego typu prezent?? Ja totalnie nie wiem jak się za to zabrać, sczzególnie, że właśnie nie znam jej jakoś rewelacyjnie..... 😵
jakiś zestaw zapachowy do kąpieli? wiesz, płyn, jakaś świeczka zapachowa i balsam - w sephorze można sobie skompletować 😉
Mi to się takie prezenty kojarzą albo z jakaś ciekawą bielizną albo jakimiś gadżetami albo seks poradnikami.
Ja bym jednak postawila w tej sytuacji na coś niezobowiązującego - własnie taki zestaw o jakim wspomniała szepcik. Jeśli Libella nie zna zbyt dobrze przyszłej panny mlodej, to może być niefajnie jeśli pójdzie z jakimś seks-poradnikiem, a na miejscu okaże się, że wszyscy postawili na coś 'spokojniejszego'. Za to nie będzie krępującej sytuacji, jeśli da coś miłego, nawet jeżeli reszta będzie w stylu mocno erotycznym.
Dokładnie, o to mi chodziło
dobra, problem sie sam rozwiazal, robimy zrzute wlasnie na jakis fajny zestaw kosmetykow🙂 ale bardzo dziekuje za rady🙂 pomysly fajne
Dopiero co wybierałam suknię i bukiet a to już minoł pierwszy rok.
czas biegnie bardzo szybko.
Dziewczyny cieszcie się przygotowaniami bo to tak szybko mija 😉
W&W, gratuluję 🙂
Dworcika, Dzięki 😀
14 czerwca 2010 09:26
gratuluje W&W !!!

ja juz mam dosc przygotowan, serio! chcialabym, zeby bylo po juz, serio. nic super w przygotowaniach nie ma dla mnie, tymbardziej ze nie mam czasu na to  🤔
Gienia-Pigwa, też tak mówiłam przed ślubem.
Już po trochę żałowałam że bardziej się w to nie angażowałam 😉
W&W gratulacje!
My też zaraz rocznicę będziemy mieli. Czas szybko zleciał i tak dużo się zmieniło przez ten czas - dzidziuś i w ogóle. Koniec z beztroskim życiem. 😉

Ja żałowałam po ślubie strasznie że już po wszystkim. Przygotowania wcale męczące nie były, wręcz przeciwnie. Jakiś większych problemów nie było. Fajny to był czas. A potem kilka godzin, jedna noc i po wszystkim.
Chętnie bym to przeżyła jeszcze raz 😉
Monny   bez odbioru .
14 czerwca 2010 18:04
W&W, jak minęła rocznica? 🙂
Libella, ja sie spotkałam tylko z samymi prezentami związanymi z seksem 😉
Mogłybyście polecić mi jakąś wizażystkę? Posypała mi się niestety jedna, a to już mniej niż dwa miesiące zostało, zaczynam wpadać w panikę .... 🙄
T&N leci pw 😉
17 czerwca 2010 12:35
Mam do Was pytanie - co ładnego oprócz Marsza Weselnego może zagrać organista na ślubie  👀 Ave Maria odpada, bo strasznie tego nie lubię. Są jeszcze jakieś bardziej "wesołe" utwory?
Ale chodzi Ci o jakiś utwór na wejście/wyjście z kościoła?
Ave Maria to tak średnio na wyjście raczej...za smętne.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się