Haflingery

O jeju ale się dyskusja co do tego krzyżyka rozwinęła.  😉

Nirv podziękować  :kwiatek:, przekażę mu 😀

Ollala🙂 czemuż to pro? dziękujemy  :kwiatek:

Cierp1enie proszę bardzo, jeszcze jakieś jedno:

🙂
w stajni, w której jeżdżę też jest haflingerka 😉
charakter raczej trudny (według mnie byłaby z niej fajna kobyłka, gdyby miała jednego jeźdźca, któremu może zaufać, a chodzi w rekreacji .. )
mam do niej słabość, bardzo mi się podoba  🙂

teraz ma troszkę więcej ciałka niż w zeszłe lato (te zdjęcia właśnie z lata pochodzą 😉 )
Wilejka   nie. na wiele sposobów !
13 czerwca 2010 20:03
Cytat: Blondek  Czerwiec 10, 2010, 21:33:36
klikasz na górze czerwony krzyżyk i po kłopocie.

o to chodziło, przepraszam za zamęt ;-)
Blondek no bo tak  😁 no i eskadrona macie!!  😀
haha dzięki 😀
a eskadron.. hmm no wiesz, jak się nie potrafi to chociaż wyglądać trzeba  😎
Ja jeżdzę od czasu do czasu na takim piękniochu 😉

haha dzięki 😀
a eskadron.. hmm no wiesz, jak się nie potrafi to chociaż wyglądać trzeba  😎

hahah wyznaję dokładnie to samo  😎

qAulinkA ale ładna!! i ta grzywa!!  😍
HIHI Ładny 😉 wałaszek..  😀
Ojej  😁
Pokaże jeszcze 2

Tutaj z zimy 😉

Zdolniacha

Ogólnie w stajni mamy 3 Haflingery Gucio [ u góry]

Bohun:
i Lucy-Lu:
W stajni w ktorej jestem teraz stoja dwa Haflingerki :-)
postaram sie po urlopie zapodac wiecej zdjec🙂
Walkiria przeczytaj sobie regulamin i edytuj posty  😉
śliczne te haflingery, szczególnie pierwszy  😜
Walkiria sa bardzo podobne do naszych. Po czym i skąd? 😉
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
17 czerwca 2010 23:27
[quote author=Ollala🙂 link=topic=1432.msg619892#msg619892 date=1276457336]
Blondek no bo tak  😁 no i eskadrona macie!!  😀
[/quote]

Żal.
Eskadrona masz i jesteś fajna jak nie to wypad nie nadajesz się do niczego.

A tak z innej beczki-jaki jest dobry wet do kastracji?Łuczak-zna ktoś ??
Ile teraz kosztuje kastracja?
Oł jea  😎 może zanim zaczniesz interpretować żałosne odzywki, popracuj nad swoimi  😉 Bo to był żart  😁
kujka   new better life mode: on
18 czerwca 2010 09:47
sakura, moze zapytaj w odpowiednim temacie?
Ale jej pewnie chodzi o specjalistę od ciachania Haflingerów  😎
Manta   Tyłkoklep leśny =)
18 czerwca 2010 11:44
Jestescie okropne  😂

Mi do kupna wlasnego konia jeszcze troche daleko, ale jako, ze przy Basiowej pokochalam niskie konie, zastanawiam sie, czy taki haflinger bylby odpowiedni na moje 173 i 60kg wagi (liczmy, ze wiecej nid 65 nie bede wazyc nawet jaj przytyje :P )? Wydaje mi sie, ze sa to na tyle mocne konie, ze nie robilabym zbyt wielkiego wrazenia na takim cudenku 😀 ale wole sie upewnic 😀 zeby wiedziec, czy moge powaznie myslec o takim kucyku ;-)
Manta-jak chcesz to wysle Ci zdjecia hafli pode mna, mnie co prawda jest jakies 5-7kg mniej, ale zobaczysz, ze nie wygladam jakos nieproporcjonalnie i mysle, ze troche mi do tego brakuje 😉
18 czerwca 2010 15:27
tj ja sie proporcji nie boje ;D
moja Basiowa ma 143, jest pogrubiana i moim zdaniem wygladamy razem ok 😀 tak wiec zakladam, ze haflingera jak juz to i tak mialabym wyzszego - chodzi mi tylko, czy te konie sa ok dla osob takiej postury jak ja tak na codzien? bo wygladaja, ale w praktyce to sie sprawdza?

Bede chciala konia glownie do tuptania sobie w teren, zrobienia paru okrazen na ujezdzalni, skoczenia niskiej przeszkody i tyle ;P
Z moich osobistych doswiadczen, na haflingerze moze spokojnie jezdzic normlana osoba 🙂 tzn normalnej postury. Koniki sa wytrzymale i spokojnie dadza sobie rade z doroslym jezdzcem.

przypinam zdjecie pt. inwazja ciekawskich blondynek 🙂
Świetne zdjęcie  😉
Ollala🙂 dzieki.
To zdjecie tez mowi o ich naturze. Jak tylko pojawilismy sie na pastwisku, haflingery juz nas witaly a potem zawsze byly gdzies obok 😀 takie z nich ciekwaskie i  towarzyskie stwory.  🏇
Trochę mojego:
http://re-volta.pl/galeria/img/10834

Blondku (:hihi🙂, robiąc taki mały OT, mogę spytać co to masz za siodło?
Mnie sie wydaje że nie wyglądam najgorzej mam 174 cm i 60 kg wagi 😉 zdjęcia sami ocencie, jestem wysoka ale nie wydaje mi sie zeby wyglądało to źle 🏇
wendetta Daslo close contact 🙂
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
21 czerwca 2010 21:59
Mnie sie wydaje że nie wyglądam najgorzej mam 174 cm i 60 kg wagi 😉 zdjęcia sami ocencie, jestem wysoka ale nie wydaje mi sie zeby wyglądało to źle 🏇

na hafach mogą jeździć nawet doośli rośli faceci-nie wspomnę o rosjankach otyłych ;/ znalazłam na FB takie xD ale także osoby szczupłe ^^
22 czerwca 2010 15:58

czyli zasadniczo jestesmy prawie takie same :P 1cm roznicy, waga ta sama ;-)

A powiedzcie mi, jakiego wzrostu sa haflingery z reguly? Kiedys widzialam w ogloszeniacg gdzies walacha 153, ale domyslam sie, ze on byl wysoki jak na ta rase?
Manta, bez problemu na haflingerze możesz jeździć🙂 Ja mam 175cm i jeżdżę na haflingerce, która ma ok 145cm. Mój koń ma 147cm(nie haflinger) i jest drobniejszy niż haflingerka - radzimy sobie chyba dobrze.
153cm - zdarzają się takie. Gdzieś słyszałam, że jest linia hodowlana haflingerów - właśnie takich wyższych. Ale gdzie, czy Niemcy czy Austria to już nie pamiętam 🙁

Owszem.. zimowe, ale nie mam na photobuckecie żadnego nowszego.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się