Służbowa Skrzynka Moderatorów

trzynastka   In love with the ordinary
11 czerwca 2010 15:39
xxagaxx nie demonizuj.

wiesz, jedno ostrzeżenie to nic, ale ja dostałam drugie czyli już uciszenie. Udało mi się sprawę wyjaśnić, ale też uważam że czasem ostrzeżenia sypią się maksymalnie a wtedy kiedy by się naprawdę przydały nic się nie dzieje. Dostałam ostrzeżenie w kilka chwil, wyjaśnianie trwało kilka dni.

Trwało dokładnie 28 godzin, bo ostrzeżenie dostałaś o 18 a wyjaśnienia dobiegły końca następnego dnia o 22.
Poza tym Twój przykład uważam za wysoce nietrafiony, w Twojej sytuacji trudno się było nie pomylić.

Ja ci dziękuje z kolei że nie chowasz glowy w piasek jak Wawrek i uczestniczysz w dyskusji. :kwiatek:

Miód dla moich ee.. oczu ? 😉
wątek zamknięty
Mi naprawdę to szczerze mówiąc wisi czy mam ostrzeżenie czy nie. Ale jeśli już karać, to wszystkich tak samo. Wcześniej nie widziałam ostrzeżeń za duble.
No i swoja droga teraz znaczna część aktywnych użytkowników ma ostrzeżenia, więc jednak jest coś nie tak.
wątek zamknięty
11 czerwca 2010 15:45
No i swoja droga teraz znaczna część aktywnych użytkowników ma ostrzeżenia, więc jednak jest coś nie tak.

Rozumiem, że naszą winą jest fakt, że użytkownicy nie przestrzegają regulaminu ?
Że przeklinają, wstawiają za duże zdjęcia, cytują formy graficzne, offtopują, że dublują wątki, nie używają edycji, dubluja ogłoszenia, wstawiaja za dużo zdjęć ?

Osz niedobra moderacja !  😁
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
11 czerwca 2010 15:51
jeszcze raz powtarzam : im mniej tym lepiej

im mniej zapisów w regulaminie tym lepiej - tak więc jakiekolwiek zapędy co do kolejnego dalszego poszerzania regulaminu zaprowadzą nas wszystkich w ślepą uliczkę

A im mniej zapisów tym lepiej:

bo mniej donosów

bo mniej pracy dla was

bo mniej kar

bo mniej dyskusji z ukaranymi

bo mniej czasu wy tracicie

bo mniej nerwów sobie szarpiecie

bo ludzie mniej nerwy sobie szarpią

bo ludzie mniej tracją czas

Przecież wiadome  jest że jest taka zasada: im więcej przepisów tym większe wezhołowie, machlojki, przekręty, bezprawie

czego przykładem jest nasze codzienne życie i gąszcz ciągle zagęszczanych praw, nakazów i zakazów

które naprawdę nie powodują polepszenia się poziomu naszego życia zdaje się
wątek zamknięty
ninevet, nie, tylko tak jak pisano powyżej - moderacja bywa nadużywana. A przez co? Przez niesprecyzowany regulamin ;]

I osobiste "uznanie". Ty coś uznasz, czego nie uzna np. warek czy Dworcika i na odwrót 😉
wątek zamknięty
11 czerwca 2010 15:57
moim skromnym zdaniem połowa regulaminu nadaje się do wywalenia zgodnie z zasadą im mniej tym lepiej

wątek zamknięty
Myślę że nie ma co dolewać oliwy do ognia. Jeżeli forum, a raczej większa jego część zgłosi chęć zmiany regulaminu to tylko wtedy te wypociny w tym wątku mają sens. To że kilka osób zgłosi zmiany niczego nie zmieni, a chyba szkoda nerwów tych osób i moderatorów a raczej ninevet która dzielnie się broni z nie swoich pomysłów  😉
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
11 czerwca 2010 16:14
To ja tak trochę z innej beczki, ale też a propos regulaminu. Chodzi mi o ogłoszenia. A mianowicie:

* powinien być punkt (chyba że jest, to z góry przepraszam za moja niewiedzę  😡 ) o konieczności podawania ceny, a nie tylko sugestie "na zasadzie kto da więcej"

wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
11 czerwca 2010 16:23
niestety muszę całkowicie skasować posta - ze względu na dobro sprawy
Całkowita edycja posta.

Skoro Dodofon napisała, ze dla dobra sprawy musiała usunąć post, to dlaczego została uciszona? No ludzie! 🤔wirek:
wątek zamknięty
11 czerwca 2010 16:34
Notarialna Ty serio pytasz ?  😲  😉

Wiesz jak dużo osób kasuje swoje posty "dla dobra sprawy" ? Choćby ostatnio Grejsx. Nie ma taryfy ulgowej.
Jeżeli decydujesz się wysłać jakaś treść na forum to musisz być świadoma, że z każdym logowaniem akceptujesz regulamin a on nie przewiduje taryfy ulgowej w wypadku całkowitego edytowania swojego postu.
Dodofon wiedziała co robi pisząc to i wiedziała co robi usuwając. Była moderatorem zna konsekwencje.
Sama z karą nie dyskutuje więc chyba adwokat niepotrzebny.

Nasturcja- Renata - temat jest na tapecie już od dłuższego czasu  :kwiatek:

Presja i pozostałe dziewczyny.  Prosiłabym o niezakładanie żadnych regulaminowych tematów dopóki moderacja nie postanowi co dalej i nie przedyskutuje tego na swoim forum.  :kwiatek:
wątek zamknięty
Mam żółtodziobowe pytanie, ale tyczy się ostrzeżeń który były tu niedawno poruszane.
Ostrzeżenia znikają po iluś-tam dniach? Czy moderator je znosi? Bo ja miałam za cytowanie form graficznych i mi zniknął. Wcześniej nie miałam ostrzeżenia więc nie zwracałam na to uwagi, sorry. Ale proszę o wyjaśnienie  :kwiatek:
wątek zamknięty
Co do Dodofon to przecież sama przyznała się do błędu i miałam wrażenie, że liczyła się z karą i nie ma żadnego "ale. 🙂

Co do ogłoszeń z zaproponowaniem ceny - moim zdaniem to każdego osobista sprawa. Ktoś chce coś sprzedać, potrzebuje pieniędzy, a kupującemu zależy na danej rzeczy to obie strony chyba będą zadowolone. Jeśli komuś przeszkadzają tego typu ogłoszenia, to po prostu niech na nie nie reagują.

ninevet, postaram się :kwiatek:
wątek zamknięty
11 czerwca 2010 16:54
Bay ostrzeżenia nadajemy my, a zdejmuje je program. Znikają same po "odbyciu" kary. 😉

m0niska liczą się dobre chceci  :kwiatek:
wątek zamknięty
[quote author=Nasturcja-Renata link=topic=2273.msg617883#msg617883 date=1276269246]
To ja tak trochę z innej beczki, ale też a propos regulaminu. Chodzi mi o ogłoszenia. A mianowicie:

* powinien być punkt (chyba że jest, to z góry przepraszam za moja niewiedzę  😡 ) o konieczności podawania ceny, a nie tylko sugestie "na zasadzie kto da więcej"
[/quote]

popieram. aktualnie temat ogloszenia powinien zostac przemianowany na 'przetargi tajne'. jesli ktos chce windowac cene, to niech zalozy aukcje na allegro. jesli ktos chce poznac oferty, utrzymujac je jednoczesnie w tajemnicy przed wszystkimi zainteresowanymi, to znaczy, ze ma nieczyste intencje. jesli ktos chce cos sprzedac szybko - podaje orientacyjna cene plus magiczne 'do negocjacji' (mozna doprecyzowac 'malej/sporej'😉
wątek zamknięty
Mnie tez to irytuje niesamowicie  😀iabeł: Powinien byc obowiazek podawania cen i tyle  🤬
wątek zamknięty
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
11 czerwca 2010 17:22
ninevet w takim razie czekam na rozwój wydarzeń  :kwiatek:

Met dobrze, że nie jestem odosobniona w swoim przemyśleniach  😉
wątek zamknięty
ninevet dzięki za wyjaśnienie. :kwiatek:
wątek zamknięty
Temat dotyczący ewentualnego obowiązku podawania cen jest już omawiany - na Towarzyskich i pomiędzy mod.
wawrek obecnie jest nieobecny, będzie prawdopodobnie w niedzielę.
Ja wkraczam znowu w fazę pt. sesja letnia, dlatego proszę o kontakt za pośrednictwem pw, w innej sytuacji mogę przeoczyć (w tej chwiliw w zasadzie opieram się raczej na zgłoszeniach, pw, tym wątku, ale większość dyskusji mnie w tej chwili nie dotyczy - nie są to "moje" ostrzeżenia i nie jestem w stanie się na ich temat wypowiadać)
Na forum zalogowana jestem prawie cały czas, aczkolwiek bardziej dlatego, że loguje mnie automatycznie przy otwarciu przeglądarki - zaglądam tu, co kilka minut.
wątek zamknięty
Mnie tez to irytuje niesamowicie  😀iabeł: Powinien byc obowiazek podawania cen i tyle  🤬

sama nigdy z takich aukcji nic nie kupuję, ale obowiązek podawania ceny to już jakaś przesada. Nie pasuje- nie kupuj
wątek zamknięty
Ten problem bardzo często poruszany jest w wątku "co mnie wkurza na r-v", mogę prosić, żeby tam pozotał?
wątek zamknięty
Czy będzie można wnosić propozycje do regulaminu?
Bardzo przydałoby się  takie rozróżnienie rodem np. z jeździeckich przepisów. Za co "sędzia" musi ukarać, a z a co tylko może (i wtedy byłoby uznaniowo). I jakaś "instancja odwoławcza" by się przydała.
Może tak powołać jakąś maleńką komisję regulaminową? Która m.in. zebrałaby propozycje?
IMO obecny reg. jest dużo gorszy niż poprzednie. Np. ten piękny zupełny! zakaz "cytowania form graficznych", który uniemożliwia pokazanie czegoś niezbędnego w dyskusji, co było kilka stron wcześniej, choćby typu "o taki m.w. popręg chodzi".
wątek zamknięty
halo, ale jakim problemem jest usunięcie rozszerzenie [img]? Zostanie wtedy link i osoby z wolniejszym netem nie będą miały problemu z tym, że kolejny raz ładują im się jakieś tam zdjęcia, które już widzieli. Moim zdaniem to akurat szukanie dziury w całym.

Co do reszty obawiam się, że realizacja może być bardzo trudna - ja się nie podejmę.
wątek zamknięty
Dworcika, i tak w sumie chodzi o to, jakie ma być to forum. Jak na razie prostą drogą równa do reszty (oprócz wspominek z dni chwały). A to WY tworzycie! klimat forum. No i jest - poradnik bryczesowy.

edit: nie mam zwyczaju szukać dziur w całym. Tylko wytykam dziurawe  😀iabeł:. Akurat średnio mi to przeszkadza - zdjęciami zajmuję się mało, ale kilka razy powstrzymało mnie od wpisu - bo przydałoby się coś pokazać (nie podlinkować) - a nie wolno.
Czasem styl moderacji sprawia wrażenie, jakby użytkownicy irytowali Moderatorów, jakby dostarczali Im pracy... Gdyby nie pisali , Moderatorzy mieliby spokój  💃
wątek zamknięty
12 czerwca 2010 06:16
Np. ten piękny zupełny! zakaz "cytowania form graficznych",

to cichaczem takie cos wprowadzono? Kiedy to wprowadzono?

.

wątek zamknięty
przed chwila byla zadyma o ostrzezenia za duble- dlaczego zatem uzytkowniczka diolem, nomen omen dublujaca notorycznie nie otrzymala ostrzezenia za kolejny zdublowany temat, ktory zostal zamkniety?
wątek zamknięty
katija - Też wysłałam w tej sprawie PW, bo już nie chce tu robić młynka. No ale cisza.
wątek zamknięty
Ponieważ temat ten załozony został jako bardzo szczegółowy, który wg autorki nie wpisywał się w żaden juz istniejący i miała na to konkretne wytłumaczenie. To nie był kolejny temat identyczny do juz istniejących. Dlatego też został tylko zamknięty.
wątek zamknięty
Jakby co to już jestem. Właśnie udało mi się wyciągnąć głowę z piasku 😉 Widzę, że dla niektórych to nowy ulubiony wątek. Jakieś pytania do mnie? To na PW proszę.
Pozdrawiam

bezczelny mod 🤣
wątek zamknięty
Dlaczego usunięto prośbę elegance z wątku CSIO? Sory, ale na tej zasadzie, to każda! prośba powinna być w ogłoszeniach!
Moje wrażenie, że modzi kierują się osobistymi sympatiami i antypatiami (+ wiedzą "magiczną" - z poza treści forum) a nie zawartością postów - wzrasta z każdym dniem. Zawróćcie - bo rozłożycie forum na amen.
wątek zamknięty
Powód edycji i nadania ostrzeżenia jest podany w poście, zna go również elegance. Nie rozumiem wystąpienia adwokata w tej sytuacji.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.