Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

Kejsa spokojnie 😉 już wstawiam propozycje 🙂

EDIT
🏇 wreszcie się doczekałam🙂 cała moja stajnia do mnie wydzwania, bo chcą jechać
kermit   Horses horses everywhere ..
09 czerwca 2010 20:54
No to mnie dziewczynka uprzedziłaś  😀

Zapraszamy zapraszamy  💃
ale fajnie🙂 dziękujemy za propozycje. Daty tylko inne rozumiem😉 Do zobaczenia więc🙂
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
09 czerwca 2010 21:04
A kiedy te zawody?
w sobotę 🙂
jednak będę jeszcze upierdliwa, ale nie ma adresu na nadsyłanie zgłoszeń🙂
właśnie próbuje go ustalić, może tym razem kermit będzie szybsza 😉
09 czerwca 2010 21:52
E to lipa. Bo w sobotę jadę do ŁKJtu 🙂
09 czerwca 2010 22:08
Sorry byłam się moczy w wannie  😀
Termin przeniesiony ze względu na obfite opady w ostatnim czasie.

Nie ma faktycznie adresu więc mogę przyjąc zgłoszenia od was i przekazac sędziom/organizatorom.
miłe moje - z tego, co mówiła Gosia (właścicielka Wiki) hala ma być. z formie namiotu - z uwagi na bliskośc lotniska właśnie - ale jest w planach. faktycznie będzie wypas. górki już są i naprawdę wyglądają nieźle.
właścicielka totalnie zaangażowana i uważna, nie mogę o niej powiedzieć nic prócz pozytywów. sama chętnie wstawiłabym tam żarłoka, ale niestety nie wyrobię finansowo. jeśli ktoś szuka pensjonatu to naprawdę polecam, bo nawet jeśli się zdarzy, że nie będzie mógł do ogona dojechać, to na pewno koń nie będzie spędzał całego dnia w boksie tkając z rozpaczy i nudów.
jeszcze jeden plus - przepiękne tereny w okolicy. lasy lub pola, do wyboru. wystko nie dalej niż 5-10 minut kłusa.

jeśli chodzi o samoloty, to nie martwiłabym się. one KOMPLETNIE nie robią wrażenia na koniach w tej stajni. musiało to komicznie wyglądać, kiedy tam pierwszy raz byłam: samolot nisko, ja jadę z zadartą głową i rozdziawioną paszcza, a koń nic. ucho mu nie drgnie 🙂

jakby to powiedział Fronczewski - dobre, polecam!
10 czerwca 2010 00:08
awionetka, To jest pierwsza osoba (obca), która za pierwszym razem wywarła na mnie tak pozytywne i miłe wrażenie. Ważne jest też, że ma autobus - bardzo  blisko przystanek jest. mimo, ze to praktycznie wygwizdowo to komunikacja całkiem składna. Niestety z tego co wiem rozkopali całą ulicę od głównej bramy WIKI, bo robili wodociągi.

Ja niestety na kolejnym rozdrożu jeździeckim.
ostatni raz jak tam byłam, to zaczynali zakopywać już. wedle prognoz w czerwcu miała już wrocić nawierzchnia 😉
jeśli chodzi o samoloty, to nie martwiłabym się. one KOMPLETNIE nie robią wrażenia na koniach w tej stajni. musiało to komicznie wyglądać, kiedy tam pierwszy raz byłam: samolot nisko, ja jadę z zadartą głową i rozdziawioną paszcza, a koń nic. ucho mu nie drgnie 🙂

Dokładnie, miałam to samo - na linii wzroku lądujący, ryczący Ryanair, a koń - totalna zlewka. Dodatkową atrakcją była wiertarka w budowanych właśnie obok boksach.
Nowe kopytne też się przyzwyczają.

Dodam, że to pierwsza stajnia z rekreacją z tej strony Łodzi, o której nie mogę złego słowa powiedzieć. I, co najważniejsze, Małgosi zależy, stara się, po prostu chce jej się chcieć.
10 czerwca 2010 10:38
A mają jakąś stronę www ?
Gniadoszka   Przyjaciel to mało ... to członek rodziny ...
10 czerwca 2010 11:46
to dokładnie ten adres.

Janna, to właśnie jej podejście zrobiło na mnie największe wrażenie. zwłaszcza, że trafiłam tam po wizycie w jednej ze stajni po drugiej stronie miasta, gdzie w boksach nie stały konie, tylko maszynki do trzepania kasy z rekreantów, a 'instruktorka' częstowała swoich kursantów uwagami z zakresu 'oczywistych oczywistości'.

Gniadoszka   Przyjaciel to mało ... to członek rodziny ...
10 czerwca 2010 19:43
Czy ktoś z Was miał może styczność ze Gospodarstwem Agroturystycznym "Ranczo w Dolinie" w Woli Kazubowej?
Jeśli tak, to prosiłabym o jakieś info - jakie warunki, atmosfera w stajni itp. Może być na PW.
ja moge cos powiedziec  😉 nowa hala , kowal na miejscu  i ludzie spoko  😉
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
10 czerwca 2010 21:31
A jaki tam jest kowal? I jakie wymiary ma hala?
kowal podobny dobry , nie wiem jak sie nazywa , hala dosyc duza , trzena tam dzownic  😉
11 czerwca 2010 18:35
Czy listy startowe do ŁKJtu są już w necie?
Dawno mnie nie było powracam 😉
A więc wszystkich chętnych zapraszam na Zawody Towarzyskie w Bronisinie.  A tu propozycje  :
http://www.voltahorse.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2811:zt-b-bronisin-3072010&catid=39:propozycje-zawodow&Itemid=69
Bronisin Bronisinem- juz niedlugo lipiec a tam zawody w Ranczo w Dolinie i Napoleonska 🏇
Karla ale zawody na Bronisinie są 3 lipca, a po za tym byłaś kiedyś w Ranczo?
bronisin sa towarzyskie wiec nie startujemy- dlatego micha mi sie cieszy na lipiec, bo sa 2 imprezy
jeszcze w ranczu nie bylam- w ogole ja to dopiero zaczynam bywac  😁 Drapek juz tam byl, Trener mowi ze miejsce ok wiec juz sie ciesze🙂
a Ty bylas?
Byłam i mało mi się podoba to miejsce no ale.. mały parkur z górki pod górke. i Wgl jakoś tak na nie.
no zobaczymy- ja lubie utrudnienia, Drapek jeszcze bardziej poza tym to dosc blisko i z tego co slyszalam podloze o niebo lepsze niz w LKJ, z ktorego z teo powodu zrezygnowalismy
he he he. ja tam czekam na Napoleońską Zagrodę ; ). ale najpierw Ogólnopolskie w Gaj i Powożeniowe także w Gaj
12 czerwca 2010 13:16
Już jestem. Zawinęłam się wcześniej z zawodów, bo źle się poczułam. Jednak te upały nie działają na mnie dobrze.
Zdjęcia wrzucę jak obrobię.

Na bronisin na 50% jadę.
Do Napoleońskiej na pewno 🙂 , już są chętni na wspólne wynajęcie pokoju, a przecie jak kilka sob wynajmie to taniej jest.

Karla, w ŁKJ Twoi znajmi znowu byli ze stoiskiem, ale z tego co widziałam nie było niczego nowego. 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się