Służbowa Skrzynka Moderatorów

trzynastka   In love with the ordinary
07 czerwca 2010 23:04
Jak dużo osób naraz pisze nie da się uniknąć błędów.  :kwiatek:
wątek zamknięty
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
07 czerwca 2010 23:05
yhy, przelkne opinie moderatora, powiedzmy sluszna.  😉 Bo mi sie to kojarzy z bezwzglednym lekcewazeniem, wszyscy a nie ja.  👿  😁
wątek zamknięty
07 czerwca 2010 23:10
Poprosiłam o więcej uwagi.  😉
wątek zamknięty
07 czerwca 2010 23:11
Dziekuje uprzejmie.  :kwiatek:
wątek zamknięty
czy mogę bezpośrednio w odpowiednim wątku napisać do <edit> że uważam, że  jest zwyczajnie i bezgranicznie tępa, czy mogę to tylko zrobić przez PW?
ps. epitet "tępa" chętnie zamienię na "głupia" bo to mi chyba daję na większe prawdopodobieństwo możliwość dotarcia tego komunikatu do <edit>
wątek zamknięty
o.O

Mogę tylko powiedzieć, że jeśli edit nam to zgłosi, kara Cię nie ominie.
wątek zamknięty
A na którym wątku? poobserwowałabym  😂
wątek zamknięty
08 czerwca 2010 22:10
Wrotku, regulamin znasz, wiesz, że obrażać innych użytkowników nie wolno, wiesz co za to grozi.
Teraz też już wiesz, że będę czuwać by wykasować i nadać ostrzeżenie w momencie w którym postanowisz edit oświecić, także szansa, że nawet ona sama to przeczyta masz mniejsze niż jak zrobisz to przez Pw.  😉
wątek zamknięty
marysia550, miej oczy szeroko otwarte, bo nine się dziś uuuuczyyyy ^^
wątek zamknięty
Wrotku, regulamin znasz, wiesz, że obrażać innych użytkowników nie wolno, wiesz co za to grozi.
Teraz też już wiesz, że będę czuwać by wykasować i nadać ostrzeżenie w momencie w którym postanowisz edit oświecić, także szansa, że nawet ona sama to przeczyta masz mniejsze niż jak zrobisz to przez Pw.  😉

OK, to pozostawię ją w niewiedzy, w sumie to i tak niczego nie zmieni 😎
wątek zamknięty
08 czerwca 2010 22:22
rozumiem Moja nadzieja, ze zrezygnujesz z pomysłu właśnie zgasła ... Pogoń mam uważać za rozpoczęta ? 😎

edit: mineło 10 minut. Pan "Skorupka" jednak potrafi zaskoczyć  😉
wątek zamknięty
W zaistaniałej sytuacji pozwolę sobie wyedytować powyższe posty usuwając z nich informację o kim była mowa.
wątek zamknięty
nie psuj zabawy...daj ostrzeżenie ale nie edytuj 😉
...przecież tylko chciałem wiedzieć 🙂
wątek zamknięty
wrotki, nie prowokuj, sesje mamy, szkoda nam czasu na późniejsze dyskusje na PW czy też w tym wątku 😉
Chociaż ostatnio nam brakowało ożywionej korespondencji 😉
wątek zamknięty
08 czerwca 2010 22:41
Szukaj plusów, teraz możesz każdemu użytkownikowi wmówić, że o niego chodziło, zamiast ograniczać się do jednej osoby.
Jaka oszczędność czasu i klawiatury  😁

wątek zamknięty
To jak z tą szklanką pełną/pustą do połowy.
wątek zamknięty
TO o kogo chodziło? Czemu wyedytowałyście? Cenzura? 🙄
wątek zamknięty
TO o kogo chodziło?
może ankieta? 👀 😁
dawaj Branko propozycje 😎
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
09 czerwca 2010 10:42
A ja wiem i może powiem...
wątek zamknięty
Nie, nie cenzura. Po prostu nieładnie tak sobie rzucać wyzwiskami. Gdyby to nie było pytanie byloby zwyczajnie ostrzeżenie, a tak poszla tylko edycja.
Jeśli tak bardzo zalezy Ci, żeby wiedzieć kogo wrotki nazwał tępą/głupią, to napisz do Niego na PW. Strzyga też zna tajemnicę, więc nie widzę przeszkód, żeby za pośrednictwem PW ją zdradziła.
wątek zamknięty
a jesli Strzyga, napisze publicznie, to wrotki, tez dostanie ostrzega? czyStrzyga, dostanie? jak to dziala w takim wypadku?
wątek zamknięty
właśnie też mnie to zastanawiało, co w takim wypadku .  a ja też wiem o kogo chodzi 😎
wątek zamknięty
09 czerwca 2010 12:48
tak ze za chwile znajdziemy nowy pkt. w regulaminie.  😁
wątek zamknięty
Nie, nie cenzura. Po prostu nieładnie tak sobie rzucać wyzwiskami. Gdyby to nie było pytanie byloby zwyczajnie ostrzeżenie, a tak poszla tylko edycja.

A gdzie w regulaminie jest powiedziane, że moderator ma prawo ingerować w treść wypowiedzi osoby "nie ukaranej wypowiedzią moderowaną"?  Ja widzę, że ma takie narzędzia:

W wypadku rażącej sprzeczności z regulaminem admin bądź moderatorzy mają prawo użyć środków ostrzegawczych:
a) ostrzeżenie,
b) wypowiedź moderowana,
c) uciszenie,
d) ban.

Jak dla mnie to jest właśnie cenzura. 
wątek zamknięty
katija

pkt 4a)

oraz

Decyzję o wadze przewinienia i stosownej kary podejmuje moderator na podstawie własnego uznania.
wątek zamknięty
a jesli Strzyga, napisze publicznie, to wrotki, tez dostanie ostrzega? czyStrzyga, dostanie? jak to dziala w takim wypadku?
wrotki zaprzeczy 😁
powiedzmy ,ze to ja sam się ocenzurowałem i teraz powinienem dostać karę za zmianę sensu późniejszych wypowiedzi 😜
wątek zamknięty
katija

oraz

Decyzję o wadze przewinienia i stosownej kary podejmuje moderator na podstawie własnego uznania.

Ale to zastrzeżenie jest w punkcie 6, którego główną treść zacytowałam powyżej. Nic tam nie ma o edycji postów czyli cenzurze.  Decyzja moderatora ograniczona jest do wyboru spośród sposobów ukarania wymienionych w tym punkcie, a nie do wolnej amerykanki.

Jeśli moderator może mieć własne pomysły na ukaranie uzytkownika, to po co w ogóle podawać jakąkolwiek listę środków ostrzegawczych? Nie lepiej napisać, że moderator może ukarać wg własnego uznania, koniec kropka?

Czyli moderatora nie obowiązuje regulamin?
wątek zamknięty
Pytanie katiji brzmiało inaczej.
wątek zamknięty
Pytanie katiji brzmiało inaczej.

To prawda, ale myślałam, że odpowiedź odnosi się też do mojej uwagi. Przepraszam i wobec tego zadaję moje pytanie:

Na jakiej podstawie post został edytowany? Moderatorzy nie muszą przestrzegać regulaminu?
wątek zamknięty
Coś mi się widzi ,że powstanie  nowa zabawa kogo Wrotki miał na myśli 😁
Doda sie podpunkt kolejny stosowanych kar -Edycja
i tyle 😉
W końcu regulamin chyba można poprawiać ,dopisywać?  👀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.