Nadawanie imienia

salto piccolo :-) 
mtl   I M Equestrian
04 czerwca 2010 01:39
na D zawsze podobało mi się DANFOSS, nie wiem czemu...
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
04 czerwca 2010 01:40
mtl ladne ale chce cos latwego fajne sa imionka ale ciezko wymawiac... Diamond podobalo mi sie ale jest ciezkie, zwlaszcza ciezko sie je akcentuje....  :kwiatek:
azja   koń pleśniowy
04 czerwca 2010 01:44
na D zawsze podobało mi się DANFOSS, nie wiem czemu...

to nazwa fabryczki m.in. we Wrocławiu - robią jakieś cuda do klimatyzacji ogrzewania itp.  🤣

jakby się miało konia o takim imieniu to może chcieliby go troszkę posponsorować ?  🤣
mtl   I M Equestrian
04 czerwca 2010 01:45
DRAŃ  😂

azja mam kaloryfer z tej firmy, dlatego tak mi w głowie pozostało  😜
04 czerwca 2010 01:47
Nie nawidze litery D  🙄 Laska miala klacz i wiecie jak ja nazwla? Doda  😁  🙇
mtl   I M Equestrian
04 czerwca 2010 01:49
myślę o jakimś angielskim imieniu z którym spotkałam się w UK, ale raczej nic mi do głowy nie przychodzi, jedynie DUSKY (daski) ale to dla klaczy...
azja   koń pleśniowy
04 czerwca 2010 01:51
Nie nawidze litery D  🙄 Laska miala klacz i wiecie jak ja nazwla? Doda  😁  🙇

nienawidzisz litery  😲 łoł

04 czerwca 2010 02:11
No bo ciezko mi znalesc jakies fajne i proste imie. To jedyny powod,  🏇
Draconka   tylko Ślązaki, tylko zaprzęgi
04 czerwca 2010 13:30
Problem z imionami już w tym roku za mną  😅 Obrodziło łogrami  😉
-Bonito (Eliot- Bohema po Szalom)
-Boreasz (Remi- Bora po Wibrator  :cool🙂
-Dublet (Remi-Dudinka po Czako)

adrianna32 też mamy zawsze problem z D ale od tego mam zeszycik z imionami i na bieżąco spisuję co lepsze  🙂
U moich znajomych też jest klacz Doda  🤔 Ja się dziwię że nikt z PZHK nie miał zastrzeżeń do tego imienia, przecież to jest żałosne... Ale z drugiej strony w ogłoszeniach w SK jest Panna Nikt... Ludzie mają dziwne pomysły na imiona.
04 czerwca 2010 14:17
ehh mnie chyba najbardziej zabily imiona koni i to ze strony fundacji: Zdzira  🤔  🤔wirek: Parapet. Cos okropnego, a Pzhk? Tu nie bylo zastrzezn a tam?  👿
O matko, Parapet... to może nazwiemy konia Budzik? 😂
Pursat   Абсолют чистой крови
04 czerwca 2010 18:06
Doda to rzeczywiście przegięcie, ale Panna Nikt - piękne, uwielbiam imiona w takim stylu! 😍
moja znajoma nazwała źrebaka  ogierka Dirty Dancing. A propozycje dla klaczki miała Dancing Queen :-) 
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
04 czerwca 2010 19:37
Detoks 😉

Favoritta   siwo, rudo i blond.xDD
05 czerwca 2010 19:27
Dracena 
Diamantina
😉
05 czerwca 2010 19:35
Wszystko jest piekne, naprawde.  😍 Ale albo dla klaczki albo za dlugie, szukam czegos fajnego i krotkiego. Detoks  😁 Dla klaczy jest tez fajne Drina mlody ma ja w rodowodzie, ale co Drin?  🙇 Mam problem straszny tyle czasu mam konia tyle szukalam, spodobalo mi sie Diamond wypowiada sie (Dajmond) Pomyslcie jak mi jest glupio go tak wolac przy ludziach? I jednoczesnie ciezko?  🤔wirek: On ma w rodowodzie Dobromil a moja mama nazwala go dobry Mirek  😵  😁 Chcemy cos fajnego... Przekleta litera D  🤔

edit: Prejrzalam caly watek ten i voltopiry. Znalazlam kilka ciekawych, z tym ze wiekszosc z tych fajnych imion jest bardziej na zasadzie a teraz wjezdza NP: mistrz Wkkw blalala na De lux
Bardziej takie imiona od swieta ze tak powiem ale do wolania sie nie nadaja. Debiut wzgledne, czesto slyszane, ale tez nie widze tego zeby go wolac, a wolam konia czesto po imieniu. Demon takie juz przereklamowane ale fajne. Desperado nie bardzo fajne taki twardziel ale to nie to i za dlugie. Dynamic swietne ale tez ciezko wolac.

nO I DENTYSTA  😂 Nie zaryzykowala bym takiego imienia, w trosce o zeby.  😁 Wiem ze jestem wybredna ale mam jednego konia, chce zeby to bylo cos wyjatkowego, w calym alfabecie jest masa super imion, takich prostych i naprawde fajnych. A na D to takie bardziej wystawowe. To co jeszcze jest wzgledne to: Debiut, Demon, Dynamic.
Dentysta
Debiut
Demon
Desperado
Dynamic
De lux
właśnie miałam napisać, że w imieniu Panna Nikt od dłuższego czasu jestem zakochana  😍
u mnie w stajni w tym roku urodziła się Lady Star 😀
teraz ja (a raczej kolezanka) potrzebuje pomocy...
Jakies dumne  nie polskie imiona na C/Ch dla klaczki
Nie pytajcie o imiona rodzicow bo sa NN...
Z gory dzieki :kwiatek:
07 czerwca 2010 21:09
aga mi sie podoba Chayenne  😀 Moja suczka sie tak nazywa, albo Chelsea. Sa takie inne.
A na D to chyba zostaje mi D.U.P.A  🤔
adrianna32,  Chyba musisz stworzyć jakieś nowe słowo na D, bo się słownik skończył :P

Chiquita
Curacao
Currara
Cindy
Cindirella
Chanel
07 czerwca 2010 21:29
Currara fajne jak te perfumy ale ciezkie do wolania

Cindy swietne latwe do wypowiedzenia krotkie, subtelne  😉
ewabe powaznei? No koszmar mam poprostu tym bardziej ze nie mam tylko ograniczenia do jezyka pl, w zagranicznych tez bez rewelacji  😵 😵 Moze inaczej bede go wolac, znajde mu ksywe na inna litere?  🤔
Mi tylko Coco Chanel przychodzi na myśl.
07 czerwca 2010 21:36
To nazwij albo Coco albo Chanel  😀
adrianna, Desperado, Dorado, Dukat, Diadem (koń koleżanki się tak nazywa, w skrócie Didi 🙂 ). Nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
Dukat fajnie.😉
Coco juz jest zajete  🤣  😎
adrianna32, wolaj DYZIU 😎
😂  swietne :  🤣  i tak jak chciala,: krotkie i na D.  🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się