Kącik potomstwa Loxley'a

to ja tez wstawie "swoje" loxley-owe 😉 (na sprzedaz tak w ogole!)

og. elpasso, 6 lat, pierwsze LL czyste za nami, kon dosc do pchania, chetny do skakania 🙂

Eden ogier 6 lat , startujemy od listopada, L i P. konio niczego totalnie sie nie boi i jest barrrrdzo mocno galopujacy w parkurze 😉 najlepiej to dac mu po prostu galopwac ... jak zaczynam cos majstrowac lapami to zaczynaja sie zrzutki ... bardzo spokojny jak na ogiera!!!

i Babel 5 lat, walach, w trakcie zajezdzania - strasznie sie wszystkiego boi!!! istna masakra... jak uda mi sie wkncu na niego wsiasc to bede szczesliwa 😉

a tu jeszcze filmiki 😉

Kiedys znałam kobyłkę po Loxley'u, klaczkę Bajka (od Banicja) zastanawialam sie nad kupnem.
Stoi chyba teraz w Gałkowie, może ktoś ją zna i ma foty?
Chcialabym zobaczyć, co mi koło nosa przemknęło 😉
Mam tylko jej fotki, jak miała może z 1,5 roku
:kwiatek:
Kujka, jeśli chodzi Tobie o Pasję po srokatej Polisie z Energopolu to zgadzam się z Tobą. Koń zmarnowany. Chodzi w rekreacji a mógł naprawde wiele. Pasja wygląda obecnie tak:

Ponieważ mam do H.Sobonia zaledwie 4km to często u niego bywam. Mam kilka fot jak byłam u nich i jeździłam wałacha o imieniu Bamber (pełnego brata Bumeranga). Koń fajny, przepuszczalny z dobrym ruchem. Wysoki około 170-175. Oto my:

Na koniec jeszcze szczęśliwy Loxley na pastwisku  🤣
Moja Loxleyka , w zeszłym roku i dwa lata temu, obecnie w trakcie krycia :

http://www.youtube.com/user/jacekkrukowski#p/a/u/1/TY40Yr-G6v4

[[a]]http://pl.tinypic.com/usermedia.php?uo=dSQmRIlC78v%2Bt03ONPqIcoh4l5k2TGxc[[a]]
Bardzo do przodu, ale zajeździć się dała bez problemowo, uszy prawie cały czas do przodu ,a na pewno zawsze gdy widzi przeszkodę, nigdy nie odmówiła skoku. Doskonała matka.
te zdjęcia nadają się do wątku(RÓWNIEŻ) 'wpływ treningu na wygląd", " wpływ odżywiania". " największe metamorfozy" i tutaj 🙂
oto moja Loxlyka rocznik 2006 na pierwszym zdjęciu po przywiezieniu jej do Wawki-kwiecień 2010

a tak wygląda po 3,5 miesiącach u mnie i 2,5 po zaajeżdżeniu i w trakcie umiarkowanej pracy pod siodłem(bo jest 4latką)

Pieknie wygląda :-) ale by teraz w tyciu dogonić nasze, musi się jeszcze postarać 🙂 (uff na szczęście) 🙂
a jak z charakteru?
A ja mam takie jedno w skoku. Chwile później się sprzedał...
Maximus Loxley.
le bonteraz to jest ładna. Gratulacje  🙂 Maxik ma od przodu taki sam pyszczek 😀 poszperam w kompie i coś zaraz odnajdę
A ja widziałam do tej pory trzy konie po Loxley'u i żaden mnie nie zachwycił ani budową, ani stylem skoku, ani charakterem. Nie pokryłabym nim konia.
Pieknie wygląda :-) ale by teraz w tyciu dogonić nasze, musi się jeszcze postarać 🙂 (uff na szczęście) 🙂
a jak z charakteru?

a czy ona wogole byla kiedyś grubsza?
ja sama wiem że zrobienie z niej tego co jest teraz to wyczyn bo: nie dość że byla w kiepskiej formie gdy ją przywiozlam to poszla prawie zaraz od razu do zajazdki a to dziala odchudzająco również...
z charakteru jest ...nie lubię tak mówić o zwierzętach( bo to śmieszne) ale...jest slodziutka, bezpieczna, zrównoważona, rozsądna, ufna i od pierwszej lekcji pilna i stworzona do pracy z człowiekiem. dla mnie to rewelacja bo jestem tak przetresowana przez moją pierwsza kobyłę, że praca z Kotletkiem jest jak bajka. Ona jest urocza i łatwa w pracy tzn łatwa z charakteru natomiast jazda na niej wymaga nie lada wyczynu bo ukierunkować to wielkie ciało jest jeszcze mocno wysiłkowe dla dosiadu i łydek 😉
[quote author=BaŚ link=topic=24393.msg658259#msg658259 date=1279894992]
A ja widziałam do tej pory trzy konie po Loxley'u i żaden mnie nie zachwycił ani budową, ani stylem skoku, ani charakterem. Nie pokryłabym nim konia.
[/quote]

To chyba mało widziałaś?, np.kl.Patera- wpisana do księgi holsztyńskiej, wygrała tam konkurs skokowy dla klaczy(urodzona w Polsce),Bumerang,Champion Wystawy na Polagrze,skokowo 2x w 10 MPMK.Daj każdemu takiego ogiera ,wyhodować.
Podejrzewam ,że więcej by się znalazło, a jeszcze jeden przykład-Nevada- moja klacz w probie polowej dla klaczy otrzymała same 9 za styl skoku i potęgę, na dodatek jest zbonitowana na 81pkt
le bon, była w znacznie lepszej formie, jak ją poznałam, czyli w lutym 2009 roku
odświeżam wątek
takie dzisiejsze impresje niedzielne
mój pies chyba strasznie mi zazdrości siedzenia tak wysoko(ok 176cm w kłębie) 😀

Normalnie tu nie wchodzę, ale jakoś dzisiaj nudzi mi się bardziej niż zwykle🙂
le bon, Nie nazwałabym tej metamorfozy spektakularną i wielką, ale dobrze, że koń wygląda lepiej niż na tym pierwszym zdjęciu. 🙂 Macie jakieś plany na coś konkretnego? Coś ujeżdżeniowo, skokowo... ?
Macie jakieś plany na coś konkretnego? Coś ujeżdżeniowo, skokowo... ?

na razie po prostu budujemy masę mięśniową. jestem w stajni gdzie mogę kobylę wygalopować po prostu do przodu. Jeśli dalej będzie tak urocza z charakteru to z pewnością w przyszłym roku odwiedzimy zawody ujeżdżeniowe...jestem zachwycona jej regularnościa i latwością w pysku
jeśli chodzi o skoki to nie bardzo się piszę na skoki na młodym koniu a ona lubi skakać, jeśli się zgadam z jakimś trenerem -jeźdzcem to na pewno coś poskacze. Teraz tylko treningowo jakies robimy
Hancock cholerka dopiero znalazłam ten wątek. HANCOCK co do zdjęć, które wkleiłaś Pasji po Loxley to masz złe info. Kobyłka została wykupiona z energopolu niezajezdzona i nie młoda już. Co do rekreacji to masz błędne info, ponieważ to jest koń PRYWATNY, którego jeździ moja sąsiadka. Aktualnie przygotowują się do zawodów. Na koniu nie siedział nigdy żaden rekreant, no może z wyjątkiem mojej osoby. Pasja odziedziczyła po matce Polisie charakter (delikatne odchyły) jendkak Monia daje sobie z Pasją świetnie radę, kobył świetnie skacze, ładnei się zbiera, podstawia zad, wygina się.  A wstawianie zdjęć z pod stajni, czy z pastwiska, na których kon jest wytarzany nie bardzo jest na miejscu.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
14 lipca 2013 18:14
Pelny, o rok młodszy brat Niespodzianki Loxley ur. w 2002 wał. Loxley Next  (nie jest mój, a koleżanki)

Bardzo różni się od Niespodzianki - Niespodzianka raczej matkę przypomina - jest duża, ramowa. Next w ojca poszedł - podobny łeb, ogólnie nieduzy jest (chyba z 160 zm ma,  raczej wąski w sobie.

Ciekawe że taki rozstrzał jest w potomstwie

- tu ma lat 6:

tu 7-letni

tu ujeżdżany przeze mnie (powyżej ujeżdża go ma latorośl)  Next sprzed dni kilku - tu ma lat 11

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się