Służbowa Skrzynka Moderatorów
drogie kochane modki, tekst " jak nie zmniejszysz zdjęcia to nikt go nie zobaczy" jest ździebko śmieszny w ustach moderatora - to raz
dwa - ja tamtego zdjęcia nie zmniejszę bo jest to link ze strony producenta siodła, do niego te sugestie 😉
trzy - nawet jeśli zapisałabym je na dysku, pomniejszyła, wrzuciła gdzieś na serwer i chciała raz jeszcze wstawić to nijak bym nie poprawiła posta bo zwyczajnie nie mam możliwości edytowania tego posta, zastanówcie się więc proszę o czym mówicie bo to zalatuje nonsensem
cztery - jeśli zabieracie możliwość edytowania posta w który ingerujecie i widać czarno na białym, że link nie jest z prywatnego konta na przykładowym photobuckecie a ze strony konkretnej firmy, to wystarczyłoby napisać bym poprawiła na sam link lub samemu to zrobić , zamiast wypisywać takie teksty i oczekiwać że cudem przeskoczę ograniczenia techniczne forum
zdaje się rozsądne podejście do tematu chyba komuś umknęło
ale to dobrze że trzymacie rękę na pulsie, oby tak dalej 😉
wątek zamknięty
Sądząc po granatowym kolorze czcionki w komentarzu, sugeruję, żeby zmienić "kochane modki" na "kochanego moda" - granat, to kolor, którego używa wawrek.
wątek zamknięty
Możliwe, że to on, nie wiem kto jakim pisze więc pisze ogólnie. 😉
To była tylko taka uwaga odnośnie oczekiwania od użytkownika rzeczy niemożliwej przez niego do wykonania - i to jeszcze tonem ciutnio jak z szantażu. 😉
Jak dla mnie to ten post może zostać takim, jakim go wawrek zostawił. No problem.
I taki też zostanie, bo nawet jakbym usychała z chęci naprawienia, jakby nie patrzeć, mojego błędu (czyli zmienienia obrazka na sam link chociażby albo zmienieni linka na taki z mniejszą zawartością graficzną) to nijak tego zrobić nie mogę.
Śmieszne strasznie takie stawianie sprawy.
wątek zamknięty
A dlaczego nie możesz edytowac tego posta?
Twoje tłumaczenie, że zdjęcia nie możesz zmniejszyć bo jest linkowane ze strony producenta tez jest smieszne - a co to obchodzi uzytkowników, którym taki plakat rozjezdza forum i na zaladowanie którego czekają wieki? Chcesz wstawiać to się pofatyguj, zapisz i zmniejsz do regulaminowej wielkosci. 😉
wątek zamknięty
ushia jeżeli post został wyedytowany przez moderatora, to użytkownik nie ma już możliwości jego edycji 😉 funkcja zostaje automatycznie zablokowana.
k_cian photobucket ma opcję ładownia zdjęć z innej strony, wystarczy wrzucić linka i w ustawieniach zaznaczyc max wielkość. trochę na około, ale zajmuje mniej czasu niż zapisanie, zmniejszenie i wrzucenie na nowo 🙂
wątek zamknięty
Edytka, nie wiedziałam nawet, nigdy się nie wgłębiałam w to aż tak 😉 Teraz to i tak nic nie zmieni, bo musiałabym w treści posta zmienić link a tego zrobić nie jestem w stanie z powodów oczywistych. 😉
ushia, jeśli nie zauważyłaś przyznaję się do błędu i nie mam żadnych "ale" do słuszności działania wawrka. Robi co powinien robić moderator i reaguje na rozjechane forum. Jedyne o co chodzi to forma przekazania informacji co mam zrobić i oczekiwanie, że zrobię to, mimo że w tych okolicznościach zrobić tego fizycznie nie mogę. Zmniejszyć zdjęcie pod tamtym linkiem? Jak? Wstawić zdjęcie zmniejszone? Zmienić tamte na link? JAK?
No chyba, że w domyśle ma to, że na pw będę słała prośby o poprawienie przez niego posta. Ale to chyba nie takim zdaniem się w tedy operuje na forum.
A dlaczego takich gabarytów zdjęcie wstawiłam? Nie z pełna świadomością a zwyczajnie nie zauważyłam, że forum się rozjedzie. Na stronie Prestige'a sprawdzałam rozmiar grafki - 350x350 a że kliknęłam kopiuj adres grafiki i skopiowało do tej za dużej.. cóż, mea culpa.
Link, także ze strony Prestige'a, ale ten który miał być wklejony początkowo poszedł już na pw do modów, bo jeśli ma być wstawiony to innej metody raczej nie widzę.. bez sensu, że ludzie muszą zawracać wstawieniem w ich post mniejszej grafiki modom głowy. Ale najwidoczniej tak to działa.
Dla mnie EOT.
wątek zamknięty
Wystarczy napisać drugiego posta ze zmniejszonym zdjęciem.
wątek zamknięty
nie mozna ujawniac pw prawda? jezeli jest to zakazane, to jest jakis wyjatek moze, ktory pozwalaby na ujawnienie tresci? calkiem mozliwe, ze przyda mi sie taka opcja i chcialabym sie dowiedziec jak to wyglada. z gory dziekuje za odpowiedz
wątek zamknięty
Nie ma takiego wątku, publiczne ujawnianie treści PW jest zakazane. W wyjątkowych sytuacjach kontaktuj się z nami na PW.
wątek zamknięty
dziekuje za wyjasnienie :kwiatek: mam nadzeije, ze nie bedzie musialo do tego dojsc, ale ciesze sie, ze w razie czego mam sie do kogo zglosic.
wątek zamknięty
Proszę Moderatorkę o wymienienie portali, stron etc, z których linki można wstawiać w wątku "Nasza-Klasa, photoblogi itp..."
Jednocześnie zwracam się z prośbą o powstrzymanie się od kąśliwych komentarzy (np czytania na głos sobie w celu zrozumienia). Wystarczyło upomnieć, a nie od razu usuwać bez śladu czyjeś posty mimo, że podobne sytuacje się już trafiały i nikt nie był ostrzegany. To jest nadużycie władzy. Szkoda, że nie dostałam bana z miejsca...
wątek zamknięty
Zgadzam się z Marysia550, wcześniej też były wtawiane YT bez żadnych konsekwencji to czemu nagle teraz jakaś zmiana ?
wątek zamknięty
Mamy wiele zgłoszeń z prośbami o pilnowanie tego wątku, bo wiecznie pojawia się w nim offtop. Kilka stron wcześniej w/w wątku prosilam o to, żeby filmiki umieszczać w odpowiednim wątku i jeszcze raz proszę się tego trzymać. Temat, o którym mowa dotyczy blogów, fotoblogów, NK, Fotki, forum i tym podobnych portali społecznościowych. Dla filmików mamy osobny temat, dla rzeczy śmiesznych również.
wątek zamknięty
W wątku o nieuczciwych Voltopirach adrianna i Katja zrobiły bezsensowny offtop... To jeden z ważniejszych wątków dla tych, którzy dokonują na re-volcie transakcji i bardzo byłoby niedobrze, żeby został tak zaśmiecony.
wątek zamknięty
Tak chce dodac do tej wypowiedzi, ze katja ciagle prowokuje. Np, zobaczymy co bedzie wieczorem, dawno zakonczylam dyskusje ale widze ze to nie dziala... 🤔wirek:
wątek zamknięty
temat tam sie ciagnie bo pw z a. nie maja sensu, dworcika juz zostala poinformowana. zreszta to na jej prozbe miedzy innymi opisalam tam do dokladniej. gdybym mogla skonbtaktowac sie z a. inaczej, nie zasmiecalabym tam watku.
wątek zamknięty
to się nie daj sprowokowac. Przecież nie masz 5 lat 😵
ogarnijcie sie jedna z drugą!
wątek zamknięty
To ja proszę tylko o odrobinę cierpliwości informując przy okazji, że wątek zostanie później posprzątany.
wątek zamknięty
Wątek bryczesów -> link adrianny rozjeżdża forum
wątek ZNK -> zdjęcia tyskikonik są za duże, strasznie wolno się to ładuje.
Dałoby radę coś z tym wykombinować?
wątek zamknięty
no wlasnie mialam to napisac, a co cos nei tak z tym linkiem? Bo nie wiem? 😡 😉
wątek zamknięty
adrianna32 - zrób tak: [code][url=
www.costamcostam.pl]klik[/url][/code] Zrób to szybciutko, bo znowu poleci ostrzeżenie i będziesz narzekać, że się na Ciebie uwzięliśmy.
wątek zamknięty
Ale co? Bo nie wiem co zrobilam? :kwiatek: Musze usunac link?
wątek zamknięty
Twój link strasznie rozjeżdża stronę, szczególnie w niektórych przeglądarkach (np. Google Chrome). Bardzo utrudnia to odbiór innym użytkownikom.
1. Kliknij "zmień" na swoim poście z linkiem.
2. Na początku adresu wstaw [.url.=.
3. Na końcu linka wstaw ].klik.[./.url.] (bez kropek!)
4. Kliknij "wyślij wiadomość".
Prościej nie potrafię.
wątek zamknięty
Ok poprostu nie wiedzialam 🙂 No i chyba bedzie pstrzezenie. 😵 Strona tak jest rozjechana ze nie moge zmienic,
wątek zamknięty
Na technicznym zrobiłam specjalny wątek o skracaniu linków i wstawianiu zdjęć.
wątek zamknięty
Właśnie chciałem to napisać 😉
wątek zamknięty
Zrobila bym to gdy bym mogla wcisnac ikonke zmien. Niestety forum jest tak rozjechane, ze nie da rady!!! 🙇
wątek zamknięty
A widzisz?!?!? I co teraz? Jaki wymiar kary dla adrianny? 🤬
wątek zamknięty
Nie mialam pojecia ze za link do strony internetowej tez sie kara... Nie wiem pewnie ban? 🏇 😵 Nie no jak musze to niech bedzie sprawiedliwie, pewnie kazdy by dostal to ja sie nadstawie... :kwiatek:
wątek zamknięty
Poprawiłem, a o nadstawianiu się to na pw proszę. 🤣
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.