Imiona

Maciek  😍

tez lubie Maćka 😎 😉
Dzionka moi rodzice zdrobniaja  mnie na Lolka, Lola
znajomi Karol,Karla,Karlita, jedna paskuda dzwoni i mowi czesc Karaluch
a Amadeusza znam 1- i wszyscy mowia do Niego Madek-koniarz, zawodnik z reszta🙂
a co powiecie na zestawienie Kaja Ida i jej siostre Melise Dine😀
z meskich kocham Tomasz, Tadeusz, Michal...
Na mnie nikt nie mówił Lola, a szkoda, bo fajne  😀 Może to dlatego, że przez całe LO i kawałek studiów byłam z chłopakiem o imieniu Karol i wszyscy na niego mówili Lolek - jakoś tak głupio Lolek i Lola 😉
A imienia Tomasz za to nie znoszę!!
chcesz byc Lolka? moge tak zaczac mowic 😉 :P
No teraz to już niepoważnie brzmi chyba  😀 Karola może zostać 🙂
Ok Karola 😎

Spotkałam się również z imieniem Lilia, a zdrobnienie - Lola. Dziwnie troche, ale ok. Kiedyś słyszałam na korytarzu w szkole "Morfeusz", ale to już chyba przeginka. Znam 2 Rafałów 😉 Moja ciocia ma na drugie... Henryka.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
20 lutego 2010 13:31
Graba., ale co jest dziwnego w Żanecie czy Błażeju...

arivle, Kimzum? Mongolia/Tybet? Czy jeszcze dalej na wschod?

Nie zauważylam  😡
Wietnam  🙂
Ja mam na imię Agata. Kiedyś nie lubiłam, wydawało mi się twarde. Teraz chyba je lubię 😉 Nie znam zbyt dużo Agat, te które znam są całkiem fajne 😎
Nie przepadam za Agatką. Rodzina mówi do mnie Aguś lub Aga i to ostatnie chyba najbardziej mi pasuje.
Z damskich imion bardzo mi się podoba Zosia, Gabrysia, Maria, Irmina. Amielia też super. Z męskich bardzo lubię Aleksander, Marcin, Filip.
kujka   new better life mode: on
20 lutego 2010 16:04
gozya, a Rafal to nietypowe imie?
A ja już jestem Magdalena Marzena Marta.

Drugie imię mam po mamie, trzecie po siostrze, moja druga siostra to Mirella a tata zwie się Mateusz. Czyli 5x M  😁
Magdalena Maria Marta nazwisko też na Ma... 😀 więc witam w klubie. a w dodatku często mylą moje imię na Marzena od nazwiska.
A ja sobie ładnie odnowię wątek, bo mi się podoba, o. 😎
Ostatnio choruję na norweskie imię Magnus. Jest przeeeurocze.
A sama jestem Joanna. Na samym początku miałam być Frankiem, a niedługo potem, jak już się okazało, że Franciszkiem raczej nie będę, miałam być Alicją. 😀
madmaddie   Życie to jednak strata jest
29 czerwca 2010 17:14
ja mam Magdalena Cecylia  😵 i z bierzmowania: Agnieszka
od dzieciństwa nie lubię swojego  imienia ale ostatnio stwierdziłam że do mnie pasuje
Moja mama ma Cecylia, ale i tak wszyscy mowia na nia Malgosia  🤔wirek:

a Magnus- hmm i sie z magnesem kojarzy  😉  😎

ja z imionami mam troche dziwna sprawe, bo w polskich papierach Katarzyna, a w niemieckich Katja. i kurcze strasznie jest to upierdliwe jak zalatwiam jakiekolwiek sprawy w urzedach, masakra. no i wszyscy na mnie Katja wolaja w PL tez, bo jednak kasiek duzo mamy, wiec przynajmniej jasne o kogo chodzi😉
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
29 czerwca 2010 17:23
Ja mam Dominika Anna i też nie lubię swojego imienia 😁

A co do nietypowych imion to u nas w szkole jest Ulisses (od łacińskiego Odyseusz) i ma brata Mieszka 😵
a jestem Justyna Tacjana  😉
A co do kłopotliwych imion. Mam przyszywaną sistrzyczkę Lulę - śliczne zdrobnienie, prawda? Od tego odchodzą Lulcia, Lul, Lulka. A oryginał? Ludmiła  😀iabeł:
29 czerwca 2010 18:52
moja babcia ma na imię Marianna a wszyscy mówią na nią Jola  🤔wirek:
a co do imion to strasznie podoba mi się Mateusz, i Elizabeth(ale nie lubię polskiego odpowiednika) 😁
W tym roku rodzi sie duzo chlopcow i z tego co zauwazylam bardzo popularnym imieniem jest Szymon. U mnie w rodzinie dwoch Szymkow sie urodzilo niedawno  😀

a jeszcze co do imion - w krotce bede ciocia malego Alana.Dumna jestem jak paw  😍
Patrycja to najgorsze imię jakie jest. 🤔
A najlepsze to Daria i Laura. 😍
pony   inspired by pony
29 czerwca 2010 19:15
imię Laura jest cudowne!
Ja mam Dominika Anna i też nie lubię swojego imienia 😁

Ja tez mam Dominika Anna  😁
A imienia swojego nie lubilam jakis czas temu, a teraz wrecz przeciwnie  🙂
Chwilę się nie było na forum i już się rozgadały. 👿
Cecylia jest urocze.🙂
Katja, no popatrz, a mi z wikingami. 😁
29 czerwca 2010 19:35
ja tak w ogóle miałam być Mercedes, niby fajnie bo miałabym na imię tak samo jak córka Benza(to od jej imienia nazwał markę samochodów) ale wszystkim kojarzyłabym sie z samochodem 😁 cieszę sie że ten pomysł babci nie doszedł do skutku( a ona potrafi byc przekonująca 🤣
W mojej byłej szkole była Mercedes.🙂 Chyba cała szkoła ją znała. 😁
Northern_Star wcale się nie dziwię 😀 U nas w podstawówce była Pamela, bardziej normalne, no ale też ją wszyscy znali.
U mnie też była Pamela. 🙂 Ale niestety Mercedes zawsze ją przyćmiewała.
Mercedes sliczne! tylko nie do polskiego nazwiska 😉
Laura, Klara, Konstancja, Halszka i Nawojka-to moje typy, przepiekne 😀
a dla chlopca-Kajetan, Konstanty, Fryderyk, Joszko i Julian 😍

ja jestem Marcelina Anna i znam tylko jedna osobe o takim samym imieniu 😎
Mnie bardzo często mylą z Marceliną 😉 (wymiennie z Martyną, Eweliną itp...)
haha, to mnie baaardzo czesto z Michalina/Martyna, o Marcelinie w ogole malo osob slyszalo 🙄
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się