Licealiści :)

Bianca, mam to samo. Im bardziej mam szkołę gdzieś, tym lepsze oceny.😀
A ze Zbrodni i Kary to chyba dostałam 1, jeśli dobrze pamiętam.
Życzę ci szczęścia.🙂
ja już po teście wyjścia z polaka- był banalny i... grupowy  😁 (dla co poniektórych)

teraz chyba trochę przysiądę do angielskiego, na szczęście nie pilnuje nas nauczycielka angielskiego  😉

zabrakło mi dzisiaj 1pkt. do 4 z matmy 🙁 czyli na 4 na koniec już nie mam szans bo ze sprawdzianu na pewno nie dostanę wyżej niż 3
Ja dostałam dzisiaj 4+ ze spr z bioli i jestem dumna z siebie  😁
Za to zirytowała mnie chemia. Poza "elitą" klasową mam jedne z lepszych ocen 1/5, 1/4 i 5 kiedy większość ma te dwie pierwsze albo nie poprawione albo poprawione na 2 czy 3
Babka jednak policzyła oceny z całego roku i wstawiłą mi na koniec 2.
Zazwyczaj jest bardzo na luzie a teraz nagle jej coś odwaliło.
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
25 maja 2010 18:36
Mam zagrożenie z fizyki mojej 'ukochanej' fizyki...nie wiem jak zdam 😵
Chess, dziwne... a co miałaś na półrocze?
incognito, ja dzisiaj dorobiłam się kolejnej 4 bo z kartkówek mam 2,2,2 a z odp albo zad. dom 4,4,4+

nasza szkoła obchodzi 65-ciol lecie. Z tej okazji klasy zostały podzielone na grupy i mają do wykonania zadania. Nagrodą jest jakaś jedniodniowa wycieczka. Jedna z grup ma zaprojektować logo szkoły właśnie na 65-cio lecie. Z tego co widziałam mają beznadziejny pomysł... Chętnie bym im pomogła ale nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy. Jak byście miały jakieś pomysły to piszcie  :kwiatek:
Może związane z patronem szkoły? Jakiego macie?
szczerze mówiąc to nie jestem pewna, ale chyba nie mamy patrona
Aha. No to się komplikuje, a ja nie mam zmysłu artystycznego.😀
Raczej nie pomogę niestety.🙁
No właśnie miałam ndst (kocham zmiany nauczycieli z ciap na wymagających ale nie umiejących tłumaczyć ._.), ale potem semestr zaliczyłam na 4.

A to nie każda szkoła musi mieć patrona?
Raczej nie. Mojego brata też nie miała przez większość czasu swojego istnienia.🙂
Ciekawe  🤣
NIe spotkałam się z czymś takim.
moje gimnazjum też długi czas nie miało imienia, dopiero jak byłam w 3 klasie, to wybieraliśmy  😉
ja już po teście wyjscia z angielskiego- porażka..
miałam 4 słowniki na komie i tabele nieregularnych i nie mogłam spojrzeć..
dwie i pół kartki to czasy.. reszta to jakieś głęboko zakopane słówka z książki  😵
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
26 maja 2010 16:11
Oooj angielski. Myślę, że umiałabym wiecej na upper-intermediate, gdyby moja nauczycielka nie wspominała ciagle o soich feministycznych pogladach..
incognito, weź jakieś korki, popraw kilka ocen i będzie spoko. 😉 Ja mam zagrożenie z chemii i maty, ale powoli jakoś się z nich wykaraskuję.
A resztę zlewam  🥂
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
26 maja 2010 17:20
Incognito spoooko, wystarczy, że pokażesz, że Ci zależy, to zdasz. Trzymam kciuki. 🙂
http://demotywatory.pl/1653355/Liceum

moje liceum  😂

tak przy okazji, zapraszam: http://lo.internetdsl.pl/FILMY/filmoszkole/filmszkolawww.php   
puścili nam to na dniach otwartych, wydawalo sie tak cacy. 😁
u mnie bylo tak że wychowawca nam powiedzial na poczatku roku że dobrze by było gdybyśmy zwracali się do nauczycieli ''profesorze'' podtrzymując stary zwyczaj (bo kiedyś tak było) ale poprzednie klasy to olały 😉

jak poprawiacie jedynke to nauczyciel wam wpisuje np 1/3 czy dostawia tą 3 i jedynka i tak i tak zostaje?  🙄  ostatnio trochę się ździwilam bo w gimnazjum mieliśmy ocene np 1/3 poprawione, a z biologii mam taką żylete... mialam 3 jedynki poprawilam ale te jedynki nadal są i mi psują ocene  🙄
U mnie było w gim różnie. Niektórzy nauczyciele wymazywali wtedy jedynkę, a niektórzy liczyli dwie oceny.
masakra ale mi to życie utrudnia!  😵
No nie dziwię ci się. Mi też utrudniało.😉
U mnie 'pani profesor' mówią tylko klasowe lizodupy. Zresztą żaden z nauczycieli jakoś nie stwarza problemów z tego powodu. Tylko Pan Doktor na początku roku kazał zwracać się do niego Doktorze, ponieważ właśnie zdobył ten zacny tytuł  😎
Aktulanie mam jakze porywajace po ... coz to jest za przedmiot
a ja mam właśnie zastępstwo z naszym kolesiem od geo, uczę sie na zaległy spr z fizyki i oczywiście wszystko potrafię xd
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
28 maja 2010 13:18
feno,bianca dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu...mam nadzieje,że dam radę,mam napisac dwa spr...pierwszy w ten wtorek ,a drugi w następny
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
28 maja 2010 13:28
incognito trzymam kciuki, ja też się wyciągam  😡
Quendi jejku ile ludzi  😲 ja po mojej skromnej 200 w poprzedniej szkole (zespół szkół:oddział przedszkolny, podstawówka, gimnazjum+9osobowe liceum 😉 )  i aktualnej 450 nie jestem przyzwyczajona do takiej ilości ludzi 😉
Chess jakie Lo? bo widzę że Wawa :>
ja właśnie wróciłam ze szkoły... i jadę do konia chyba 2 raz w tym tygodniu... chce wakacje  😵
nam już na koniec dowalają kart. i sprawdzianów  😵 poniedziałek-historia, wtorek-matma, piątek-geografia, poniedziałek-polski
wystawiała dzisiaj proponowane oceny z fizy, mam 3 ale muszę jakąś kart. poprawić bo mam same 2  🙄

tulipan, tez kocham po  😁 😁
korsik - taaa, najbardziej pasjonujący przedmiot jaki znam  😎

Apropo macie jakieś pomysły na temat prezentacji na po ?
tak, zwłaszcza na pierwszej lekcji jak jeszcze śpię

u nas ostatnio dziewczyny robiły prezentację o pożarach oraz o czerwonym krzyżu i czerwonym półksiężycu, ale było nudne. (u nas to nauczyciel zadaje temat prezentacji)
no u nas też, ale już mu się skończyły  🙄 O czerwonym krzyżu, pół księżycu, WOŚPie, fundacji mam marzenie było dzisiaj, więc odpada. Wszelkie kataklizmy tez już były 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się