Do podlasian STAJNIE, PENSJONATY, WECI
wawrek tylko stwierdzam fakt, bo wiem jak jest
szukam namiaru na trociny grube - nie miał spod taśmy
ktoś z okolic może ma?
Witajcie podlaseczki i podlasiowie 🙂
Niedługo do Was dołączymy, więc mamy następujące pytania:
Kto z Was mieszka w okolicach Białegostoku, a może jeszcze konkretniej - gdzieś w kierunku Supraśl - Krynki (bliżej Krynki)?
Jakie stajnie są w tej okolicy?
Czy ktoś mógłby pożyczyć (niedrogo) przyczepę/bukmankę na kilka dni?
A może ktoś wiezie konia z okolic Łodzi (konkretnie Kutna) do Białegostoku w najbliższym czasie i ma wolne miejsce lub chce się zrzucić na transport?
Jakich polecacie kowali i weterynarzy z tych okolic?
Hej Julie!
Jeśli chodzi o stajnie to jest Supraśl - Sprząśla chyba to się nazywa i jeszcze Technikum Hodowli Koni. Kawałek dalej, w Surażkowie jest Czarek i Jego kladruby. Tyle wiem.
Jeśli idzie o bukmankę to zapomnij. Nikt tu nie ma, a jeśli ma to nie pożycza. Jedyne wyjście to wypożyczenie albo... albo ja 😉 W okolicach 12-16 kwietnia lecę wynajętym (całkiem zacnym) transportem z kobyłą do krycia w okolice... gdzieś między Łodzią, a Opolem. Klacz zostaje na bara bara, a trailer wraca pusty. Więc... Jakby co to wal na priw.
Z wetów Pani Ania Kaczyńska zdecydowanie.
Hej Wawrek!
Dzięki na odzew 😀
Zapytanie napisałam w imieniu mojego mężczyzny, który to pierwszy będzie się sprowadzał w tamte okolice i potrzebuje transportu dla swej kobyłki.
Więc co do szczegółów będzie się kontaktował on.
Proszę mi wybaczyć post pod postem, ale to ważna rzecz.
Proszę o pomoc podlasian w kolejnych dwóch kwestiach:
[s]1. Kto w najbliższym czasie będzie transportował konia z okolic trójmiasta w okolice Białegostoku (lub w drugą stronę) i można by się dołączyć z moim koniem?
Wiadomo, na spółę taniej.
Myślę też o przeniesieniu dwóch koni, gdyby nadarzyła się okazja, że ktoś wiezie Białystok - trójmiasto i przyczepa wraca na pusto.[/s]
edit: Załatwione, dobra dusza pożyczy trajler 🙂 Kto chce się dołączyć - przewieźć konia z/do Białegostoku z/do trójmiasta? Najprawdopodobniejszy termin tuż po majówce.
2. Szukam dorywczej pracy, jako:
-Instruktor do poprowadzenia jazd kilka razy w tygodniu. Posiadam duże doświadczenie, uprawnienia polskie i zagraniczne. Mam działalność gospodarczą, mogę wystawić rachunek za wyświadczone usługi.
-może ktoś chce doszkolić siebie lub swoich instruktorów, przygotować się do egzaminów na odznaki PZJ lub do kursu instruktorskiego, ma problem z koniem/końmi i potrzebuje pomocy?
-może ktoś nie ma czasu dla swojego konia i szuka kogoś kto by na nim jeździł?
Proszę o kontakt na PW, gg 2504207, tel: 669 190 109
to nie ogłoszenie jedynie info aby nie było ze nikt nic nie wiedział
sa jeszcze wolne miejsca na majowym szkoleniu z Moniką Damec (SNH) - wszelkie informacje sa na stronie hippiki
Zapowiada się ciekawie, ile to km od Białegostoku?
Może napiszesz coś więcej o planach, w jakim kierunku stajnia będzie się rozwijać? 😉
Trzydzieściparę km od Białegostoku, jeszcze kawałek za Supraślem.
A rozwijać się ma z założenia w kierunku hodowli tinkerów i małopolaków, poza tym nauka jazdy konnej, rajdy turystyczne, może kilka koni w pensjonacie.
koleżanko droga
około 40 km = ok. 45-60 min jazdy samochodem 🙂
edit
wysłałyśmy odpowiedz w tym samym czasie 😉
Myślałam, że trochę bliżej.
Fajnie, że zaczynają powstawać nowe stajnie. Po powrocie do Białegostoku może będzie w czym wybierać 😁
Droga koleżanko 777, mapa google mówi 37 km, więc obie mamy rację 😀
droga koleżanko Julie pisałam do Proti
na dodatek nie wiedząc ze ty już zdążyłas odpowiedzieć
bo gdzie sie stajnia znajduje to jest dokładnie napisane w podlinkowanej prze ciebie stronie l😉
jak będą Tinkery, to ja się piszę na zdjęcia! 😅
Nie wygoniocie mnie z pastwiska 😁
😜
Już są Tinkery. Właśnie ten srokaty wałach z uroczymi rybimi oczami na zdjęciu z pastwiska, oprócz tego dwie klacze i wałach, kare z odmianami na tych włochatych nogach.
Myślę, że nikt Cię nie wygoni, właściciele są bardzo sympatyczni.
Gdybyś chciała się zjawić, to daj znać kiedy na PW.
Ale tu ciiicho 👀
Czy ktoś może wie gdzie można prześledzić wyniki z zawodów 1-2.05.2010 ?
Szukam szukam i nic nie ma. Ani na stronie Pdlzj ani Premium Clubu.
EDIT: Mam.Właśnie sie pojawiły.
szykujcie sie na 24-25 lipca😉 takich zawodow jeszzcze nie bylo (wiecej w ogloszeniach)
w ogloszeniach juz nie moge znalezc, oficjalnej strony jeszcze nie ma ale przesylam PW😉
słuchajcie podlasianie,jak daleko Pieńki są od Białegostoku?30 km?
Ktoś, tak pi razy drzwi, zdaje się że bliżej 40km.
Wybieracie się na zawody do nas?
Ktoś super, może podniesiecie w końcu poziom 👀
jedziecie wkkw czy skoki?
To już wiadomo kto zajmie I miejsce 😅
Yasmine no nie wiem, zobacz w kalendarzu kto sędziuje 🙄
ja,jeżeli przyjedziemy debiutuję w wkkw na debiutującej w wkkw kobyle,która ma za sobą 1 start w 2xLL w skokach,na fajerwerki bym nie liczyła... 🤣
wrotki zabiera kobyłę na jej drugie L w wkkw,być może przyjadą z nami jeszcze 2 kobyły,jedna na swoje pierwsze LL,druga na L...
sędziów nie znam i nie jedziemy tam wygrywać przecież 😉
p.s. decyzja jutro,bo do jutra są zgłoszenia...kilometry jednak przerażają 🙁
Ktoś, trzymam kciuki żebyście przyjechali 🙂 bardzo miło będzie was spotkać i poznać osobiście
jak nie na te wkkw to zawsze jeszcze będzie w lipcu derby z przeszkodami stałymi, to nie to samo ale obycia trochę nabędą 🙂
Ktoś trzymam też swoje 🙂
jeśli przyjedziecie to "odświeżycie" trochę te nasze zawody 🙂
jeżeli przyjedziemy,to już w piątek i raczej do niedzieli...ale to miłe co piszecie :kwiatek:
ktos i jak przyjezdzacie?
jezeli ktos chetny to sa wolne miejsca dla sluchaczy na konsultacjach z p.Tomaszewskim. wiecej info 603744906