bo na pewno nie nam, Mery 😂
no nam nie 😉 ale malo tu tych ślubnych 😉 ?
Nasturcja-Renata my byliśmy na dwóch albo trzech spotkaniach w poradni na Kolegiackiej na Wilanowie. Spotkania są grupowe, zapisy są na telefon albo po prostu się przychodzi. Nowa tura rozpoczyna się co 3 tygodnie. Prowadząca to troszkę zwariowana i zakręcona staruszka, lekkie pranie mózgu usiłuje zrobić (ale z tym się raczej wszędzie trzeba liczyć), ale przynajmniej nie trzeba się odzywać i wyrażać własnych poglądów.
Z tego co pamiętam spotkania grupowe są jeszcze w poradni przy al. KEN.
My też byliśmy na grupowych - w Górze Kalwarii 😉 Jak zwykle obudziłam się z ręka w nocniku i to było jedyne miejsce do którego dzwoniłam, gdzie mogliśmy pójść bez zapisów na kilka tygodni wcześniej.
Bylismy na 3 spotkaniach, ogólnie tragedia i żałuję że nie trafiliśmy w inne miejsce.
Odebrałam buty i pas do pończoch, doszły zaproszenia, stelaż pod tort zamówiony 💃 jeszcze muszę znaleźć jakąś pasującą na mój biust seksowną haleczkę na noc poślubną, bo stanik spod sukni ani trochę się do tego nie nadaje 😁
Jeśli chcecie na szybko zaliczyć poradnię, to uderzajcie do Pallotynów. Spotkanie załatwiane w jeden dzień od rana do wieczora + obiad. Ponoć sensowne (mąż był, bo musiał, ja nie, bo nie musiałam, jako ateistka).
No to ja sie dopisuje do watku 😀 17. 09 konczy sie moja wolnosc 🏇
Tylko slub cywilny, tylko i wylacznie zupelnie najblizsza rodzina. Po uroczystosci planujemy tylko ciacho w domowym zaciszu i absolutnie zadnych szopek.
Mimo wszytsko chcialabym jakas kiecke. Nie jakas balowa i nie wiem co, bo to nie wchodzi w gre, ale jakas skromna i dopasowana..nie wiem..zastanawiam sie..
Odebrałam buty i pas do pończoch, doszły zaproszenia, stelaż pod tort zamówiony 💃 jeszcze muszę znaleźć jakąś pasującą na mój biust seksowną haleczkę na noc poślubną, bo stanik spod sukni ani trochę się do tego nie nadaje 😁
jaka noc poślubna? przecież całą noc trwa zabawa 😁
Pewnie sie już ten temat tu przewinął ale....możecie podsunąć jakieś fajne pomysły na wieczór panieński?
Chodzi o moja siostrę, lat 30 parę 😉
Aha, będę najmłodsza w towarzystwie więc jakies w miarę mało zboczone pomysły poproszę 😎
dzięki dziewczyny :kwiatek:
Lanka do Pallotynów powiadasz 😎 A masz jakiś namiar?
Lanka a jestes pewna że u Pallotynów jest poradnia? Oni organizuja jednodniowe kursy przedmałżeńskie a to nie to samo 😉
Daniela- masz stronę wczesniej 😉
Tą propozycję zarejestrowałam ale napisałam posta w nadzieji pojawienia sie jeszcze paru inncyh 😁
Chyba przedwczoraj widziałam foty na fb z panieńskiego starszej siostry koleżanki - najpierw była wspólna lekcja tańca brzucha z instruktorką (niespodzianka dla młodej), a potem jakaś impreza na mieście, ale pomysł z wynajęciem instruktorki uważam za ciekawy 😉
yga, większość tych kiecek jest piekna. Chyba jeszcze nie widziałam tylu, które by mi się podobały w jednym miejscu 🙂
a ta kolekcja cała mnie powala cudowną, prostą formą:
http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/jesus-peiro-kolekcja-2010.htmloczu nie mogę oderwać 🍴
Daniela, ja też nadal czekam na odpowiedź, może ktoś się jeszcze wypowie 😉
edyta- 😵 śliczne są! Aż muszę sobie męża poszukać 😂 Już siebie widzę w Suknia ślubna Jesus Peiro 156 😁 😍
świetnym ale kosztownym pomyslem jest spa dla młodej🙂 ale to raczej jakby sama planowała🙂 ja np. zamierzam coś takiego w przyszlości uczynić - na tydzień przed ślubem jechać z siostrami na weekend do spa🙂 a co do samej imprezy panieńskiej - siostra kiedyś była na wieczorze panieńskim w stylu hawajskim - najpierw na mieszkaniu girlandy kwiatów na szyje, drinki itp. a później na miasto do klubów (w tych girlandach😉 )
Ha, mam suknie na oku 😀 zakochalam sie chyba. Wlasnie wracam z mierzenia 😀
Pandurska pochwal się bo ja bym też potrzebowała 😉
Pandurska moje gratulacje 🙂 slubujesz dzien przede mna 😉
O, widzisz🙂😉
A my jednak wynajelismy mala sale na 25 osob, zeby sie nie urobic z gotowaniem i sprzataniem po tylu osobach 🙂 fajnie 🙂 Udziela mi sie nastroj 🙂😉
Lanka a jestes pewna że u Pallotynów jest poradnia? Oni organizuja jednodniowe kursy przedmałżeńskie a to nie to samo 😉
Jest na 100%, trzeba co prawda pytać, bo rzeczywiście nie na każdym kursie jest babka z poradni. Na większości jest. Tylko u nich ciężko z terminami, bo tłumy walą drzwiami i oknami.
Namiary:
http://www.dybow.net/viewpage.php?page_id=21 .
yga, większość tych kiecek jest piekna. Chyba jeszcze nie widziałam tylu, które by mi się podobały w jednym miejscu 🙂
a ta kolekcja cała mnie powala cudowną, prostą formą:
http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slubne/jesus-peiro-kolekcja-2010.html
oczu nie mogę oderwać 🍴
jej cudne - 156 i 170 moje typy 🙂 szkoda, że ja już po 🙂
Tak, 156 przepiękna i 174 bardzo wdzięczna moim zdaniem.
Powala mnie forma sukienki 104. Juz kombinuje uszyc sobie taką, ale pokróconą i nie białą. Na jakąś galę 🍴
no to mam mały problem....
2 śluby, 2 wesela w jednym dniu, o jednej godzinie, w dwoch różnych miastach... a oba w rodzinie. jedno od str taty, drugie od str mamy... :emot4: :emot4: :emot4:
Mery przyjaciółka miała podobnie, tylko że w jednym mieście - to łatwiej. Poszła najpierw na jeden ślub (kościół + obiad), a potem pojechali na drugi 🙂
A jeśli odległości są za duże to poprostu "wygrywa" to zaproszenie, które dostałaś jako pierwsze. No chyba, że na któryś ślub nie chcesz iść 😉