Polityka , polityka

Skacze mi ciśnienie jak was czytam.
Bartoszewski jest niezwykle mądrym człowiekiem, przy jego zasługach Jarek ze swoimi mógłby jedynie wylizać mu stopy, ponadto jego wypowiedź jest jak najbardziej adekwatna do tego, co uskutecznia sam pan Kaczyński i jego sztab wyborczy - za przeproszeniem pieprz*nie trupów od każdej strony. Jeśli uważacie to za doskonały pomysł na kampanię, to ja już nie mam więcej pytań  😵
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
11 maja 2010 15:23
feno, nie wiesz, ze to titna siedziała w Auswitz razem z Bartoszewskim? A razem z wrotkim założyli AK, w Powstaniu Warszawskim tylko im przeszkadzał. Rozumiem również, że wszystkiego jego książki i publikacje zostały dokładnie przeanalizowane zarówno pod względem merytorycznym jak i stylistycznym.
Averis   Czarny charakter
11 maja 2010 15:29
feno, Pan Bartoszewski z pewnością jest człowiekiem ze wspaniałą przeszłością, ale to Go nie upoważnia do mówienia takich rzeczy. Są pewne granice. Piłsudski też jest dal mnie autorytetem, ale też uważam, że nazywanie politycznych przeciwników ku*wami i idiotami jest nie na miejscu. Wypowiedź o nekrofilii wzbudziła we mnie niesmak. Właśnie dlatego, że Bartoszewskiego szanuję. To, że ktoś ważny w moim życiu i reprezentuje sobą wartości dla mnie priorytetowe nie znaczy, że muszę przyklaskiwać wszystkiemu, co dana osoba mówi.
Skacze mi ciśnienie jak was czytam.
Bartoszewski jest niezwykle mądrym człowiekiem, przy jego zasługach Jarek ze swoimi mógłby jedynie wylizać mu stopy, ponadto jego wypowiedź jest jak najbardziej adekwatna do tego, co uskutecznia sam pan Kaczyński i jego sztab wyborczy - za przeproszeniem pieprz*nie trupów od każdej strony. Jeśli uważacie to za doskonały pomysł na kampanię, to ja już nie mam więcej pytań  😵

osoby, które na niego najechały parę postów wcześniej też się nie wykazały zbytnią kulturą, więc naprawdę... wyluzuj, nie ma co sobie nerwów szarpać
feno, nie wiesz, ze to titna siedziała w Auswitz razem z Bartoszewskim? A razem z wrotkim założyli AK, w Powstaniu Warszawskim tylko im przeszkadzał. Rozumiem również, że wszystkiego jego książki i publikacje zostały dokładnie przeanalizowane zarówno pod względem merytorycznym jak i stylistycznym.

,

ale się znowu uśmiałam, z tą poprawką moje dzieci, że AK, nie powstało podczas Powstania Warszawskiego 😵 😵 😜 😵 😂
11 maja 2010 16:37
Tam jest przecinek.

w Auschwitz zginęły dziesiątki tysięcy ludzi, a na ostatnich polskich żołnierzach którzy zgineli dla ideii suwerennej Polski, Bartoszewski wieszał psy w imię własnej próżności i hołdów teutońsko-izraelskich- śmiem twierdzić że sprzedał swoje młodzieńcze czyny, dla starczej pychy i stał sie pożyteczną pacynką z antypolskim palcem w miejscu początku kręgosłupa...z punktu widzenia Polski, ten człowiek naprawdę nie odegrał żadnej pożytecznej roli- jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza proszę o przykład pozytywnej dla Polaków interwencji tego człowieka.
w Powstaniu Warszawskim walczyli wszyscy którzy mieszkali w Warszawie, a do Auschwitz Bartoszewski nie pojechał dobrowolnie, tak jak zapomniany przez poprawny politycznie mainstream, rotmistrz Witold Pilecki http://pl.wikipedia.org/wiki/Witold_Pilecki, któremu Bartoszewski nie tylko butów ale i jajek by nie mógł lizać, tak jak robił to w Knesecie czy Bundestagu...
11 maja 2010 17:58
Kto chce, ten o Pileckim pamięta.
ale są tacy którzy pragną, aby wszyscy musieli zapomnieć...
11 maja 2010 18:21
titina, na całe szczęście Twoim dzieckiem nie jestem i z całą pewnością nie chciałabym być. Nie wiem  jak tu z Tobą jakąkolwiek dyskusję prowadzić, skoro nawet nie umiesz przyswoić zdania, które czytasz >___>

wrotki, czekaj, czekaj, czy nie dyskutowaliśmy o tym w drodze do Nowielic?
jak widać nic z tej dyskusji nie wynikło...legenda "Czcigodnego Bronisława" też będzie szczególnie pielęgnowana, podobnie jak poputczika Miłosza i innych, którzy budowali system i później się na niego obrazili bo nie dawał im wystarczających godności i w ten sposób stali sie "opozycjonistami"
ps. pytanie dla dociekliwych: na jakie stanowisko, z czyjego polecenia i z jakim paszportem, przybył prosto z głębokiego PRL Czesław Miłosz do Paryża?
[quote author=Strzyga link=topic=21572.msg582977#msg582977 date=1273587822]

,

ale się znowu uśmiałam, z tą poprawką moje dzieci, że AK, nie powstało podczas Powstania Warszawskiego 😵 😵 😜 😵 😂
[/quote]

a gdzie w cytowanym przez Ciebie poście jest napisane, że AK powstało w trakcie Powstania?
busch   Mad god's blessing.
11 maja 2010 21:40
ale są tacy którzy pragną, aby wszyscy musieli zapomnieć...

jak widać nic z tej dyskusji nie wynikło...legenda "Czcigodnego Bronisława" też będzie szczególnie pielęgnowana, podobnie jak poputczika Miłosza i innych, którzy budowali system i później się na niego obrazili bo nie dawał im wystarczających godności i w ten sposób stali sie "opozycjonistami"
ps. pytanie dla dociekliwych: na jakie stanowisko, z czyjego polecenia i z jakim paszportem, przybył prosto z głębokiego PRL Czesław Miłosz do Paryża?

Komu Twoim zdaniem może się przysłużyć pielęgnowanie mitu Miłosza? Bartoszewski ma polityczne powiązania z PO, dzięki Tuskowi traktującemu go jak autorytet i dającemu mu funkcję sekretarza stanu.
I jak wrotki oceniasz jego działalność jako ministra spraw zagranicznych?
Dobra dobra, macie rację z tym przecinkiem, to jest tylko szczegół, ale i tak się uśmiałam. To że Bartoszewski, był w obozie koncentracyjnym, nie zwalnia go od schematu:najpierw myślę- potem mówię, a na pewno nie musi się z tym obnosić publicznie przed kamerami. Nie jest jest dla mnie żadnym autorytetem, podobnie jak Wałęsa. To wstyd dla Polski, że takie dwa b.....y  są mędrcami Europy.
Strzygasorry za dziecko, nie gniewaj się, robisz świetne zdjęcia, ale na polityce i historii ,to ,przepraszam nie znasz się.
Wrotki, masz rację, w tamtych czasach, mało kto ,a raczej nikt nie wyjeżdżał, bez odpowiednich papierów, niestety, nasza szanowna młodzież, tamtych czasów nie pamięta, więc trzeba być wyrozumiałym.
11 maja 2010 21:53
titina, a czy Ty pamiętasz czasy II wojny, że wypowiadasz się o wkładzie Bartoszewskiego w walkę o wolność (abstrahując od wielkości tego wkładu i tym podobnych rzeczy)? Dziwne kryterium dopuszczania do wypowiadania się w danym temacie. Bo zauważyłam, ze prawo do wypowiadania się o II wojnie maja wszyscy, ale o komunizmie tylko gruba wybranych, którym przyszło żyć w tych czasach. Nieważne, czy ktoś działał w opozycji, czy w krótkich majtkach biegał po towar na kartki.
Dobra dobra, macie rację z tym przecinkiem, to jest tylko szczegół, ale i tak się uśmiałam. To że Bartoszewski, był w obozie koncentracyjnym, nie zwalnia go od schematu:najpierw myślę- potem mówię, a na pewno nie musi się z tym obnosić publicznie przed kamerami. Nie jest jest dla mnie żadnym autorytetem, podobnie jak Wałęsa. To wstyd dla Polski, że takie dwa b.....y  są mędrcami Europy.
Strzygasorry za dziecko, nie gniewaj się, robisz świetne zdjęcia, ale na polityce i historii ,to ,przepraszam nie znasz się.
Wrotki, masz rację, w tamtych czasach, mało kto ,a raczej nikt nie wyjeżdżał, bez odpowiednich papierów, niestety, nasza szanowna młodzież, tamtych czasów nie pamięta, więc trzeba być wyrozumiałym.

może Tobie jest wstyd.
ale nie musisz pisać od razu, że to wstyd dla całej Polski
11 maja 2010 22:00
titina, za to Ty się znasz wprost wybornie  😂 To ,ze był w obozie koncentracyjnym to jedno doświadczenie więcej od Ciebie. i tak można by składać dzień po dniu to dlaczego on jest "mędrcem" a Ty nie.
[quote author=Strzyga link=topic=21572.msg582977#msg582977 date=1273587822]

w Auschwitz zginęły dziesiątki tysięcy ludzi, a na ostatnich polskich żołnierzach którzy zgineli dla ideii suwerennej Polski, Bartoszewski wieszał psy w imię własnej próżności i hołdów teutońsko-izraelskich- śmiem twierdzić że sprzedał swoje młodzieńcze czyny, dla starczej pychy i stał sie pożyteczną pacynką z antypolskim palcem w miejscu początku kręgosłupa...z punktu widzenia Polski, ten człowiek naprawdę nie odegrał żadnej pożytecznej roli- jeżeli ktoś się ze mną nie zgadza proszę o przykład pozytywnej dla Polaków interwencji tego człowieka.
w Powstaniu Warszawskim walczyli wszyscy którzy mieszkali w Warszawie, a do Auschwitz Bartoszewski nie pojechał dobrowolnie, tak jak zapomniany przez poprawny politycznie mainstream, rotmistrz Witold Pilecki http://pl.wikipedia.org/wiki/Witold_Pilecki, któremu Bartoszewski nie tylko butów ale i jajek by nie mógł lizać, tak jak robił to w Knesecie czy Bundestagu...
[/quote]

podczepiam się pod pytanie Wojtka, co ten człowiek zrobił pożytecznego dla Polski  ❓
titina, za to Ty się znasz wprost wybornie  😂 To ,ze był w obozie koncentracyjnym to jedno doświadczenie więcej od Ciebie. i tak można by składać dzień po dniu to dlaczego on jest "mędrcem" a Ty nie.
rozumiem Strzygo, że Józef Cyrankiewicz też jest dla Ciebie autorytetem, bo przeżył IIWŚ i także był w Auschwitz, a jeżeli o doświadczenie chodzi, to odnośnie kobiet , to nie w dni ale dosłownie godzinami można by je u tego "bohatera" układać
dziś Bartoszewski to zwykły gerontogłupek sprzedający się za czapkowanie, a jego szefowanie w MSZ z perspektywy czasu oceniam jako szkodliwe.
Komu Twoim zdaniem może się przysłużyć pielęgnowanie mitu Miłosza?
np michałowi boni, który nawet złapany za rękę łgał że to nie jego ręka, a potem zamiast sobie strzelić w czerep, usprawiedliwiał się że więksi od niego się łamali...a rzecz nie w tym że ktoś się dał złamać (ja pewnie dałbym się złamać wcześniej), tylko co potem z tym zrobił- dla mnie boni to zwykła szmata i mam nadzieję kiedyś mu to w twarz powiedzieć.
Cyrankiewicz był w Auschwitz?  🤔 ło, nie wiedziałam
No to tak bardziej z ekonomicznej beczki, ale jakże powiązanej z polityką:
http://wiadomosci.onet.pl/2168448,11,czy_premier_straszy_polakow_w_ten_sposob,item.html

Cytat z Faktu:
Bartoszewski, jak to ma w zwyczaju, barwnym językiem poopowiadał jak to kandydat Platformy Obywatelskiej różni się od Jarosława Kaczyńskiego, choć nie wymienił nazwiska lidera PiS-u.

- Nikt nie neguje, że w Ruandzie i Burundi są ludzie, którzy cierpią, tylko tak za bardzo na co dzień się tym nie zajmujemy. Jeżeli Polska, by miała spaść do rangi zainteresowania, jaką obdarzona jest Ruanda, Burundi w świecie, to byłby najlepszy argument za wybraniem człowieka, który ma doświadczenie w hodowli zwierząt futerkowych, natomiast nie ma doświadczenia bycia ojcem czegokolwiek i czymkolwiek … - powiedział Bartoszewski.

😂 A FAKT się oburza okropnie.
Niezależnie od sympatii politycznych trzeba przyznać, że tekst jest mocny  😎 aż za....
dempsey   fiat voluntas Tua
17 maja 2010 15:21
czekam aż ktoś w tej kampanii zacznie rozmawiac o programach, pomysłach na rozwiązanie problemów, skali wpływu prezydenta na politykę zagraniczną czy też wewnętrzną

ale po co? skoro można tak zabawnie powyśmiewać się kto ma kota,  kto pięcioro dzieci a kto wąsy

ha - ha - ha.
🤔
Albo mówić o dziadku w Wehrmachcie, "genetycznym patriotyzmie", ujawnianiu "strasznej prawdy" o Radosławie S., podwórkowym wychowaniu... 😎 PiS - mistrzowie merytorycznej kampanii skrojonej na potrzeby każdego inteligentnego człowieka. 😁
Albo mówić o dziadku w Wehrmachcie, "genetycznym patriotyzmie", ujawnianiu "strasznej prawdy" o Radosławie S., podwórkowym wychowaniu... 😎 PiS - mistrzowie merytorycznej kampanii skrojonej na potrzeby każdego inteligentnego człowieka. 😁

I kto tu chce się babrać w przeszłości? 🙂

Mnie się podoba ten tekst:
http://palikot.blog.onet.pl/
Dokąd zmierzacie, żałobnicy?
Szkoda tylko,że kluczowe postacie ważnych ugrupowań posługują się takimi osobami, jak Kurski,Senyszyn,Palikot do wyrażania tego co mówią w zaciszu gabinetów .
Mam wrażenie,że taka instytucja " zastępczych ust" powstała.
czekam aż ktoś w tej kampanii zacznie rozmawiac o programach, pomysłach na rozwiązanie problemów, skali wpływu prezydenta na politykę zagraniczną czy też wewnętrzną

ale po co? skoro można tak zabawnie powyśmiewać się kto ma kota,  kto pięcioro dzieci a kto wąsy

ha - ha - ha.
🤔

dempsey, wątpię, czy sie doczekamy?! 🤔
[i]Bartoszewski, jak to ma w zwyczaju, barwnym językiem poopowiadał jak to kandydat Platformy Obywatelskiej różni się od Jarosława Kaczyńskiego, choć nie wymienił nazwiska lidera PiS-u.
naprawdę trudno o jakąkolwiek merytoryczną dyskusję, kiedy taki gerontoburek robi za autorytet...auto-mianowaniem wręcz zdobył ten tytuł- podobnie jak "profesora" 😂
Karol Popper zapewne dziś by odszczekał swoje "społeczeństwo otwarte" , gdyby dożył czasów kiedy taki czowiek jak Bartoszewski uchodzi za "mędrca"...ja bym go nazwał co najwyżej "merdcem"- od merdania ogonkiem dla teutońskiego jurgieltu
ps. swoją drogą brak odpowiedzi na zadane wcześniej przeze mnie pytania, jest bardzo charakterystyczny- przecież juz dawno nie chodzi o fakty , tylko o emocje i nie jest ważne co kto faktycznie zrobi, ważne jest tylko to jak sprawnie umie się posługiwać "zarządzaniem strachem" i "polityką historyczną"
Wrotek, przestań, bo  znowu ze śmiechu brzuch mnie boli 😁, chociaż powiem szczerze, że to trzeba raczej płakać  😕
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się