Dziękuję dziewczyny :kwiatek: Jutro ją zobaczę to wygłaszczę i wykarmię tymi marchewami i ciastkami 😉
Kaszmirowa - no to super, a czemu zdjęć z nowego domku jeszcze nie ma 🤬 szybciutko robić 🙂
Bay- kiedy się przenosicie? A co do jeziorka u Fazy to stawik i moje konie mają takie szczęście, że mogą z niego korzystać.
Mazia ... no po prostu jestem pełna podziwu 👍
Co za kon, co za jeździec... idealna z Was para 😍
Tylko na niej nie skacz, bo później w bryczce będzie źle chodziła 😉 😉 😉
😅
A ja wiem gdzie Mazia stoi 😁 Karuś ucieszy się z towarzystwa tylu ślązaków i rówieśników 😉
Już nie mogę się doczekać dziewczyny 💃
Mada
wstawiłaś same zdjecia z przodu to jak mamy porównywać ? 👀
jaka mama ?
juz wrzucam, wczoraj miałam problem z załadowaniem tego zdjęcia 🙁
Mamusia wlkp siwotarantowata, 165cm wzrostu. Niestety fotki nie mam 🙁
Dzieki laseczki za miłe słowa 😉
Megane nie zawstydzaj mnie 😡, a kobył duży i zdrowy, więc da radę spełnić marzenia swej paniusi... na razie trochę w siodełku a od jesieni bryczką do lasu...ale będzie fajnie 🏇
Averis nic się nie martw, będzie dobrze, zawsze możesz liczyć na naszą pomoc 😉
Mach (my wołamy Maszek) ma już roczek i tak dzis wygląda

A Hultaj w lipcu tego roku bedzie miał juz 3 latka ( kupilismy go jak miał 6 miesięcu - alez ten czas leci!)
Faza jakiej rasy jest drugi?
a my od wczoraj mamy przerwe bo ujezdzalnia to jedno wielkie jezioro 😵
Mazia, ja też chciałam dać Karsona do bryczki 😀 Kto wie, może w przyszłości będziemy mieć śląską parkę do zaprzęgu :hihiŁ
Mada, to klaczka gdzies z okolic Lublina prawda?
Jesli tak pamietam jak byla malym, dopiero co urodzonym grzdylkiem 🙂
Mada, to klaczka gdzies z okolic Lublina prawda?
Jesli tak pamietam jak byla malym, dopiero co urodzonym grzdylkiem 🙂
Tak z Lublina 🙂 kawał drogi przejechała jako roczniak 🙂 bo z Lublina , aż pod Łowicz, a teraz pod Wa-wka stoimy 🙂
to widziałaś jej mamuśke 🙂 nie wiem w kogo ona się wrodziła :P
Mazia, ja też chciałam dać Karsona do bryczki 😀 Kto wie, może w przyszłości będziemy mieć śląską parkę do zaprzęgu :hihiŁ
hihihihihihi... mysle, ze tworzyliby bardzo zgraną pare 🙂 On 150 w kapeluszu, Ona coś pod 170 😍 :kwiatek:
A mój młody obchodzi dzis 3-cie urodzinki ... zaraz pędzę do Młodego z życzeniami :kwiatek: i z prezentami 😁
Megane wszystkiego NAJ dla Juniora, zgodnie z tradycją dokładnie opijemy wszystkie jego nóżki, dla zdrowotności oczywiście 😜, no i niezła ta fota Amor śmieje się z "pierdoły" 😂
MeganeMarchewkowo - jabłuszkowe życzenia dla " malucha" . :kwiatek: 😍
stosowal ktos breeding junior z equi firsta? od ponad roku sotosuje pavo podo grow ale koszt jest niesety dosc spory i zastanawiam sie nad zmiana
stosowal ktos breeding junior z equi firsta? od ponad roku sotosuje pavo podo grow ale koszt jest niesety dosc spory i zastanawiam sie nad zmiana
Ja próbowałam, ale po pierwsze koń nie chciał jeść ( a mój młody to żarłok i miotłą też nie pogardzi :hihi🙂, a po drugie nie widziałam żadnych zmian. Lepiej zainwestować w db owies i jakieś fajne dodatki, a nie pchać się w EquiFirsta. Ale to tylko moje zdanie 😉
Megane
Wszystkiego naj, naj 😅
mlody dostaje tez inne dobre rzeczy do jedzenia. np moja nerwina na energetyku wlasnie z equi firsta super sie zachowuje
I dlatego napisałam, że w naszym przypadku się nie sprawdził 😉
Na pierwszym fajnie wyszedł 😉.
A moja młoda poszła dziś przed ogrodzenie 😲. Ustawiłam prowizoryczne ogrodzenie, żeby mogły sobie trawki pojeść i tak się ucieszyły z przestrzeni, że nie wyrobiła przed ogrodzeniem. I bach. A byłam sama, druga kobyła bzika dostała, a ja latałam po łące za małą z batem. Już myślałam, że pójdzie i druga i że będę miała wycieczkę za końmi po wsi. Na szczęście młoda postanowiła wrócić i wszyscy są cali i zdrowi ;p.
Poza tym 1 raz puściliśmy babkę z Korundem z klaczami. Jedna przywłaszczyła sobie źrebaka i nie chciała dopuścić do niego matki 😲. A babuszka latała ze swoją 2 letną córcią. Dopiero po jakimś czasie zorientowała się, że zginęło jej dziecko, zaglądała do każdego boksu, rżała, aż w końcu szczęśliwie znalazła bobasa. Przezabawne te moje konie są 😁.
moj jak miał 7 miesięcy to skakał przez wszystkie ogrodzenia 😂 trzeba było pilnować go strasznie 😁 mam gdzies nawet zdjecie jak sobie kica
O ludzie, wstawiaj koniecznie! 😁
Ja dzisiaj miałam niezłego stracha, bo nie wiem gdzie bym je łapała, jakby i druga poszła w jej ślady 🙄.
o proszę, urodzony skoczek! 😁
galopada jak zadek otworzył 😎 zdolne te konie jak są młode :P nasz teraźniejszy roczniak (kuc feliński) jak miał ze 2 -3 miesiące wyskoczył z boksu przez drzwi mierzące jakieś 120 cm i nawet nie puknął 😵 do mamusi uwiązanej przed boksem tęsknił 😁
I znów wszędzie kamienie ...
Koń trenowany na tym placu wygrał ostatnio rajd na 90 km.
Bischa L, To idź je wyzbieraj. 😵
U mnie sukces! 💃
Dzisiaj byłam w stajni to pierwsze co zrobiłam poszłam z kantarem na łąkę do młodej. Pogalopowała trochę wokół mnie, ale zauważyłam, ze ciągle skupiała uwagę na mnie. Pochodziłam za nią z jakieś 45 minut po czym chyba się to już jej znudziło i podeszła do mnie 🤔wirek:
Trochę się wzbraniała przed kantarem, ale po kilku powąchaniach i pokazaniu z każdej strony tego ustrojstwa odpuściła i bez problemu założyłam 🙂
Co mnie najbardziej zdziwiło: została przy mnie z własnego wyboru, nie poleciała do stada, ba szła za mną 😁
Notarialna nie ja pierwsza się czepiałam tego podłoża - wcześniej koń był lonżowany na nim i była mowa , że to jakieś francuskie czy cuś .
iza90 ale to jest zawsze jakieś ryzyko , że koń nadepnie i się podbije czy jakieś inne nieszczęście . Nigdy bym się nie zdecydowała na takie podłoże choćby Mistrz Świata i Okolic mi je polecał .
galopada 😁 padłam
Nie bluźnij tutaj na forum, bo masz złotego chłopa 🤬 Ślicznie wygladacie razem 😜
Mojej dawno w wątku nei było, a zakwitły bzy przy stajni 😅