Samolot z prezydentem rozbił się!!!

JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
05 maja 2010 18:33
Averis   Czarny charakter
05 maja 2010 18:39
Ja dzis w metrze na ekranie przeczytałam, ze maja być organizowane wycieczki śladami katastrofy smoleńskiej i że największy boom przewidują na jesień. Jakoś mam mieszane uczucia.
haha w wiadomościach tytuł    "REWOLTA NA ULICACH"

Widzieliście ten apel? http://9maja.pl/main.php  w wiadomościach o tym mówią.

Ogólnie jestem zszokowana tym co pokazali w wiadomościach na tvp1 i tvn. Szok. Jak mogli nie zabezpieczyć terenu. Każdy może sobie przyjść i poszukać coś na miejscu tragedii. Tak jakby to były jakieś wykopaliska :/  
Na czym miałyby polegać takie wycieczki?
Na kolanach dookoła miejsca, w którym się rozbił samolot?
Czy może na improwizowaniu, że samolot się rozbija?

Przepraszam, ale nie wyobrażam sobie tego - rozumiem, że do Katynia, ale że stricte śladami katastrofy?
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
05 maja 2010 18:43
A ja mowilam ze wyjda jeszcze z tego ladne klocki. Wyjda jeszcze lepsze i wtedy zacytuje to o co chcieli mnie tu zjesc!  😀iabeł: Juz niedlugo.  👿
05 maja 2010 18:50
Tak, tak. Żelazny ptak rozdzieli braci.

szepcik, nie mam pojęcia. Ale maja być najbardziej popularne wśród emerytów, uczniów gimnazjum i liceum. Chyba nawet nie chcę wiedzieć na czym miałyby polegać...

No proszę. Moja stara ulubiona piosenka Jak znalazł. 🙁
Bischa   TAFC Polska :)
05 maja 2010 21:02
Swoją drogą dziwię się , że nie dotarła do Was wiadomość o zdjęciach gdzie widać ciała ofiar katastrofy . Ja się w pracy dowiedziałam od jakiegoś kolesia , że Rosjanie wrzucili na swoją stronę zdjęcia , gdzie widać ciała ofiar . Ponoć już na tej stronie tego nie ma . Kolega z pracy niezwykle "kulturalnie i taktownie" zaczął się zachowywać  😵 Męczył owego kolesia , żeby powiedział , gdzie te zdjęcia , bo on chce te zdjęcia zobaczyć , bo chce zobaczyć co z tych ludzi zostało  😵 Ktoś z infolinii znalazł jakieś zdjęcie pokiereszowanych kawałów metalu ( widziałam kątem oka , owa osoba siedziała obok mojego stanowiska ) , wszyscy się zbiegli na hasło "widać ciała" i się zaczęło :
"Ty patrz , czyjąś nogę widać!"
"O a tu tyłek i nogi"
"A tak chyba twarz"
"O tu i tam rękę widać"

I wiele tego typu komentarzy  😵
Bischa, to naprawde niesmaczne to co u Ciebie wyrabiali  🤔
A powiedzcie mi, dlaczego tak jest, że w wypadkach lotniczych zazwyczaj zostaje z ludzi miazga, strzępki? Dlaczego taka ogromna siła uderzenia rozrywa ciała az na kawałki?
05 maja 2010 21:23
Prędkość+ masa samolotu+ siła przyciągania = tragedia. z samochodu po zderzeniu z drzewem zostaje czasami tylko miazga. A co dopiero ma się dziać z kilkutonowym latającym olbrzymem.
http://wiadomosci.onet.pl/2165614,11,pilot_nie_powinien_ladowac__ale_nie_wiemy_czy_pilot_w_ogole_ladowal,item.html

denerwują mnie komentarze takie jak pod tym artykułem
czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że katastrofa samolotu to sytuacja na tyle skomplikowana, że badania trwają długo?
gdyby samoloty były równie banalne w konstrukcji co hulajnogi i równie proste do prowadzenia, to każdy z nas miałby po jednym na swoim podwórku
Bischa   TAFC Polska :)
05 maja 2010 22:25
Magwis mnie opadły wszystkie witki jak mawia mój kierownik  🤔
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
06 maja 2010 08:46
są zdjęcia w sieci...

nawet zdjęcie  ciała LK (na 90%) wśród kawałków samolotu, da się rozpoznać

myślę że duzo takch zdjęć jeszcze wyjdzie 🙄
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
06 maja 2010 09:10
no niezła ta piosenka. cała prawda. a że niektórzy pałaja świętym oburzeniem i już stos dla tych dwóch heretyków robią - to należy się tylko cieszyć że to nie średniowiecze i w związku z tym stos będzie jedynie wirtualny.
Magwis  poza tym już w momencie rozszczelnienia korpusu samolotu wytwarza się tak niesamowicie wielkie ciśnienie w środku że ludzie zostają zmiażdżeni.
dempsey   fiat voluntas Tua
06 maja 2010 09:51
podtrzymuję swoje zdanie: coraz ciemniej w temacie katastrofy
czyli coraz więcej pytań a coraz mniej odpowiedzi.
tvn napisał wypracowanie-podsumowanie na dziś. nie jest ono budujące.
bardzo być może, że nigdy nie dowiemy się jak było naprawdę.
http://www.tvn24.pl/-1,1655068,0,1,miesiac-po-katastrofie-nie-znamy-nawet-godziny-wypadku,wiadomosc.html

niektóre fragmenty są szczególnie żałosne (o ile znowu nie nastąpiło jakieś przekłamanie, celowe lub nie)
np. opinia Prokuratury nt. słynnego filmiku z miejsca katastrofy, tego ze strzałami, lub "strzałami"

cyt: "opinia Biura Badań Kryminalistycznych ABW dotycząca nagrania filmowego miejsca katastrofy z dnia 10 kwietnia 2010 roku opublikowanego w Internecie. Z opinii wynika, że w nagraniach znajdują się krótkie wypowiedzi mężczyzn i kobiety w języku rosyjskim oraz wypowiedzi mężczyzn w języku polskim. Niektórych słów nie zdołano odtworzyć ze względu na dużą ilość zakłóceń oraz mały odstęp sygnału od szumu. "
niesamowite, co wynika z tej opinii  😵

i w tym kontekście popieram tę rezolucję:
"PiS przygotowało projekt rezolucji wzywającej premiera Donalda Tuska do wystąpienia do władz Rosji o przekazanie stronie polskiej prowadzenia postępowania w sprawie katastrofy prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem."
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7848187,PiS_chce_przekazania_stronie_polskiej_postepowania.html

o ile to cokolwiek zmieni.. w co wątpię.
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
06 maja 2010 12:39

Magwis  poza tym już w momencie rozszczelnienia korpusu samolotu wytwarza się tak niesamowicie wielkie ciśnienie w środku że ludzie zostają zmiażdżeni.

zmiażdżeni? raczej mogą zostać wyssani jak są na dużej wysokości i jest duża róznica ciśnienia kabinowego i na zewnątrz i są blisko dziury i są nieprzypięci i dziura jest tak duża że cialo przez nie przeleci

samolot to taki napompowany powietrzem balon, jak sie dziurka zrobi w balonie to co sie dzieje - no wylatuje to powietrze z sykiem na zewnątrz

06 maja 2010 12:40
Jaroslaw ma ponad 1 600 000 glosow na prezydenta.  😅
Dzieląc się tą jakże radosną nowiną w tym wątku, sugerujesz że ma to coś wspólnego z katastrofą samolotu? 🙂 Czy że Jarosław ma coś wspólnego z katastrofą?
06 maja 2010 12:52
Grzegorz. W sumie nie, ale nie wiedzialam gdzie to wrzucic.  🙄
W temat o polityce 😉
06 maja 2010 12:57
Yhy nie no moge go wyedytowac, Nie wiem moze wrzucilam dlatego ze to brat. W kazdym razie sorki.  🙄  :kwiatek:
http://wiadomosci.onet.pl/2165906,11,goraco_w_sejmie__pis_osamotnione,item.html

może tytuł brzmi politycznie, ale dotyczy katastrofy.
i w tym kontekście popieram tę rezolucję:
"PiS przygotowało projekt rezolucji wzywającej premiera Donalda Tuska do wystąpienia do władz Rosji o przekazanie stronie polskiej prowadzenia postępowania w sprawie katastrofy prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem."
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7848187,PiS_chce_przekazania_stronie_polskiej_postepowania.html

o ile to cokolwiek zmieni.. w co wątpię.

No właśnie co teraz można zrobić? I czy Polacy zrobiliby to od początku lepiej to też mam ogromne wątpliwości, podejrzewam że dopiero byłby bajzel..
A tak no to cóż, dobry chłyt materkingowy PIS-u :/ Kolejny .. Patrzcie narodzie będziem bronić sprawy. Teraz to się liczy.
Nawet jak reszta ugrupowań przystała by na ten projekt,co jest nie możliwe, to i tak Rosjanie będą mieli to w głębokim poważaniu.
Andre   I am who I am
06 maja 2010 14:39
Już prawie miesiąc mija od tej katastrofy a nie praktycznie nic nie wiadomo 😵 Nawet konkretna godzina nie jest ustalona, podają kilka wersji 🤔
Ja dalej podtrzymuję swoje zdanie, że to był zamach i teraz robią wszystko, żeby prawda nie wyszła na jaw. Przy takich wypadkach najpierw zazwyczaj robi się wszystko, żeby wykluczyć opcję zamachu a oni tym czasem zwalają winę na nieżyjących już pilotów i naciski Lecha Kaczyńskiego no i straszną mgłę (ciekawe tylko, że na filmiku, który krąży po youtube nie widać tej mgły) 🤔 Ciała ofiar zmasakrowane a dokumenty, komórki itd w idealnym stanie.
No i jeszcze straszne jest to, że na teren po katastrofie może wejść każdy i znaleźć jeszcze ludzkie szczątki, zdjęcia, dokumenty, kawałki samolotu....Faktycznie wielki szacunek dla tych zmarłych. Kawałek części samolotu który zakonnica przywiozła na Jasną Górę kazali zwracać a tym czasem w miejscu katastrofy można znaleźć ich pełno 🤔wirek:
Tak naprawdę nikt oprócz rodzin ofiar nie domaga się wyjaśnienia tej sprawy, przynajmniej nic nie zmierza w tym kierunku... Dlaczego wszyscy tak bronią tych Rosjan?
a wracając do pojednania to te wielkie pojednanie Polski i Rosji nastąpi gdy wojska rosyjskie wkroczą do Polski i będziecie mieli pojednanie...
06 maja 2010 15:02
Andre po czesci sie z Toba zgadzam, tyle ze oni nie robia nic ani zeby cos wyszlo ani zeby nie wyszlo. Rosja to poprostu olala, Polska tez a teraz cos robia tuszuja, bo ludzie sa oburzeni ze nic nie wiadomo a teren jest ogolnodostepny. Dla wszystkich ludzie zbieraja fanty.  😵 Jak maja inne kraje nas szanowac? Jak ten kraj sam sie nie szanuje, nie mowie oczywiscie o PIS ale reszta? Zwlaszcza Danald Tusk: Donald marzy....  😁
Jak to nic nie wiadomo?
Jeszcze przed weekendem majowym prokurator generalny podał do publicznej wiadomości 4 hipotezy, które są teraz badane. Oraz te, które odrzucono, jak np. rozpylenie sztucznej mgły.

Poza tym ja już się chyba tutaj nie będę produkować, jak niektórzy nie potrafią zrozumieć, że badania komisji ds. katastrof lotniczych trwają miesiącami, to ja się nie chcę denerwować tymi wszystkimi teoriami spiskowymi, że nic nie robią, nic nie wiadomo, prawda zatajona itd.
06 maja 2010 17:45
Chyba dawno nie ogladalas wiadomosci.  🙄 Zwlascza dzisiejsych.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się