to jak już piszemy o błędów, to do szewskiej pasji mnie doprowadza jak słyszę/czytam:
* włanczam, załanczam, rozłanczam (i cała odmiana)
* prosze Panią ( 😵 )
* rok czasu, tydzień czasu, godzina czasu
* co tu pisze
a co powiesz na "rozumię, że..."?
lekaż
niektóre mnie rozbrajają
i tak nikt i nic nie pobije pań z cukierni w moim mieście! przesympatyczne kobiety, a jakie byki na tortach robią.. moje ulubione, które widziałam:
ślup
piersza rocznica
😉
Gdzie one zeszła, na górę czy w dół?
A nóż łyknie haczyk. -adrianny jest dziś chyba kandydatem na BYKA ROKU 😂
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,22363.30.html
Na sopockim hipodromie jest plac przeznaczony specjalnie dla początkujących JEŹCÓW. 🏇
A nóż łyknie haczyk. -adrianny jest dziś chyba kandydatem na BYKA ROKU 😂
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,22363.30.html
Tania tak, o tak, to jest rewelka, ale zapomniałaś,że ta osoba zbiera ignory 😂
i jeszcze np to
..... 😜 Choc na pw. :kwiatek:
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,25.msg567630.html#msg567630
A klutnie przecierz nie zawsze dotyczą tego, co jest ich tematem. [...]Podejzewam, ze miedzy wami są inne uczucia, ty pełnisz dla niego inna role, ale może to tez kwestia zniecierpliwienia.
😉
kiedyś na tańcach instruktorka " a teraz cofacie się do przodu"
a ostatnio moja koleżanka pisze mi na gg , że już w kilka tłumaczy online wpisała słowo i żaden nie może go przetłumaczyć, wiecie jak słowo napisała? - chug
a miało być huk... to dobrze , że jeszcze nie walnęła "ó" bo to byłby koszmar🙂
flicka1995 - kolejny wyraz, w którym można wszystkie litery źle napisać. Pierwszy jaki znam to "fzhut" 😀 Jakby ktoś się nie domyślał to chodzi o "wschód".
Wyłudzaczą i krętaczą mówie kategorycznie NIE!!!
🙄
[quote author=majeczka link=topic=9301.msg571465#msg571465 date=1272604977]
Wyłudzaczą i krętaczą mówie kategorycznie NIE!!!
🙄
[/quote]
Ale fajne! Chyba sobie zrobię taki nadruk na koszulkę. 😂
to jest ostatnio bardzo czesty blad, to co zrobila majeczka. czesto w wersji np "wszystkim koleznaką" wynika on z prob zbytniej dokladnosci jezykowej, bo przeciez pizanie "om" zwykle jest bledem 😉
ja tez robię błędy, ale każdy je popełnia. Najgorsze jest to, że mam płaską klawiaturę i palce po niej suną mi się masakrycznie i potem różne dziwactwa robię, a jak mi sie spieszy a zwykle tak jest to nie patrze co napisałam tylko opcja - wyślij i gotowe. Normalnie jak pisze odręcznie nie robię tyle błędów, ale na komputerze mi się nie chce ich poprawiać jak je zrobię, albo klikać w opcje sprawdź ortografie...aczkolwiek powinnam <leniuszek>
Pursat, luzik, krzywda się komuś stała?
katija, napisała mi pw jak powinno być i zmieniłam
Niestety popełniam błedy
Pozdrawiam chodzące ideały... 🤔wirek:
Nikomu się nie stała. Skoro jest taki wątek, to nie uważam, że zrobiłam coś złego wstawiając twojego orta tutaj. Dla mnie taki błąd jest jednym z podstawowych, najbardziej rażących.
kąta fikcyjne
Pursat, wystarczy napisać pw i zmienie niestety "sprawdź ortografie" mi tego nie poprawiło a używam wiedząc że mam duże problemy z ortografią.
mery troche wyrwane ze zdania. moze chodziło o chodziarza sportowego? 👀
Hehe, nie. To jest "chociaż", w zdaniu: "a podasz gatunek filmu chodziarz?" (może nie być dokładnie tak jak było, bo pisze z iPoda i nie mam jak skopiowac teraz😉 )
a chyba, ze tak 😉 ja za to w ZNK znalazłam
Wrzóć 😎
ja wczoraj usłyszałam w banku:
`mógłbyś mi PODŻEROWAĆ kredyt?`
Podżerowac? Czyli co.. jak to przetłumaczyć? 🤣
Pójść na żer i sobie podjeść (o koniu na przykład) 😉
PS To jeszcze przypadek klasyczny. Czyli opowieść o tym, co zrobił piorun, który prowadził samochód:
Jadąc dziś samochodem w burzy piorun uderzył mi w maskę i przy okazji lekko przysmażył mi rękę.
PPS Właśnie w radio usłyszałam: gorset funebralny. Kto zgadnie, co to? 🤣
Teodora powiedz lepiej jaka stacja 😀
To był gość w tok fm, ale nie wiem kto - usłyszałam urywek rozmowy.
moj miszcz:
[quote author=Alabamka link=topic=816.msg576184#msg576184 date=1273007537]
chodziarz
[/quote]
Nikomu się nie stała. Skoro jest taki wątek, to nie uważam, że zrobiłam coś złego wstawiając twojego orta tutaj. Dla mnie taki błąd jest jednym z podstawowych, najbardziej rażących.
[quote author=Alabamka link=topic=1320.msg575015#msg575015 date=1272918304]
kąta fikcyjne
[/quote]
Tak to jest jak ja śpię 😁
Krzyczeć na mnie, krzyczeć wtedy się ogarniam 🙄
I nie żałować sobie 😁
z naszego forum:
jestem z niego zachwycona