Stajnie w Warszawie i okolicach

Niech ktoś mi odpowie jaki jest najdroższy cenowo pensjonat w Warszawie w tej chwili ???? Potrzebuje tą informacje dla snobistycznego klienta który chce wydać dużo pieniędzy bo mu się nudzi🙂🙂🙂
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że Łazienki, 1500 ;]
A jakie towarzystwo "światowe" 😀 o lokalizacji nie wspomnę... aż chce się pomyśleć o cofnięciu się w stare czasy, gdy w Łazienkach Jaśnie Panstwo konno na spacery chadzali... 😉
W sam raz dla człowieka, dla którego formy zewnętrzne sa nawjażniejsze 🙂 Nie ma padoków (poza jednym czymś ogrodzonym), ale sama stajnia w środku na mnie wrażenie robi...  co prawda wywaliłabym kostkę w boksach, bo jak koń leży i wstaje to się rozjeżdża, ale co tam 😉
Chojnów 2000, ale nie wiem, czy to górna granica.
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
02 maja 2010 09:14
Garo 2500? ale mogłam coś pomylić. Łazienki na pewno nie są najdroższą stajnią.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
02 maja 2010 14:36
Largo w najtańszej wersji kosztuje 1700, Garo raczej na pewno 2500 nie kosztuje.
Może ktoś będzie wiedział? Dawno temu moja daleka ciotka miała stajnię w miejscowości Żabia Wola lub Skuły (?). Jedno z dwojga. Byłam tam ze 2 x. Pamiętam, że gospodarstwo było przy drodze. Niestety ciocia zmarła i ciekawa jestem, czy ta stajnia nadal istnieje? Dzieje się tam coś?
Dada, w Żabiej jest na zakręcie <była> taka mini stajeneczka z jednym padokiem i trawnikiem, ale to kilka lat temu.
Asik   Najwazniejsze to sie konsko realizowac :D
04 maja 2010 19:37
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że Łazienki, 1500 ;]
A jakie towarzystwo "światowe" 😀 o lokalizacji nie wspomnę... aż chce się pomyśleć o cofnięciu się w stare czasy, gdy w Łazienkach Jaśnie Panstwo konno na spacery chadzali... 😉
W sam raz dla człowieka, dla którego formy zewnętrzne sa nawjażniejsze 🙂 Nie ma padoków (poza jednym czymś ogrodzonym), ale sama stajnia w środku na mnie wrażenie robi...  co prawda wywaliłabym kostkę w boksach, bo jak koń leży i wstaje to się rozjeżdża, ale co tam 😉

lilijeczka masz chyba jakies informacje inne niz ja, co do ceny pensjonatu to niewiele sie pomylilas bo kosztuje 1600 zl ale co do tej kostki w boksach to mylisz sie bardzo bo jej tam nie ma  😉 jest jak w wiekszosci znanych mi stajni beton w boksie a kostka tylko na korytarzu. Nie zauwazylam tez nigdy zeby konie sie w boksach rozjezdzaly (zreszta na korytarzu tez nie).
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
09 maja 2010 20:17
Do stojących na zachodzie Wawy:
będę wzywać niedługo Olgę Kuleszę - chiropraktyka (kręgosłup, masaże), może ktoś chciałby się podłączyć, żeby podzielić koszty dojazdu?
slojma   I was born with a silver spoon!
13 maja 2010 13:13
Hej pytanie do Was bo nie mam nawet czasu prześledzić całego wątku ale mój znajomy na szybko szuka jakieś stajni gdzie on i jego dziewczyna (która kiedyś jeździła) mogliby sobie pojeździć. Ważna jest cena i by było w miarę blisko Warszawy nie ważne z której strony. Dajcie znać sprawa pilna.
Dziękuję
15 maja 2010 20:48
Stajnia Michałów - Grabina - jak warunki? jak z dojazdem? da się komunikacją miejską?
rozglądam się pod kątem emerytury dla konia, będę wdzięczna za opinie, bo wyszukiwarka niewiele wypluła.
dempsey   fiat voluntas Tua
15 maja 2010 23:51
[quote author=Diakon'ka link=topic=46.msg581333#msg581333 date=1273432630]
Do stojących na zachodzie Wawy:
będę wzywać niedługo Olgę Kuleszę - chiropraktyka (kręgosłup, masaże), może ktoś chciałby się podłączyć, żeby podzielić koszty dojazdu?
[/quote]

he to ja się "dołączę"
my z kolei umówiliśmy się z p. Olgą na 27-28-29 maja, któryś z tych dni
przyjedzie do nas do Zagościńca
gdyby ktoś chciał się podłączyć to chętnie
podobno właśnie pali się mała stajnia w Dworku Okuniew,ale konie całe i zdrowe. Ktoś wie cos więcej?
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
16 maja 2010 20:42
Stajnia Michałów - Grabina - jak warunki? jak z dojazdem? da się komunikacją miejską?
rozglądam się pod kątem emerytury dla konia, będę wdzięczna za opinie, bo wyszukiwarka niewiele wypluła.

pamiętam, ze była dyskusja poświęcona tej stajni. w tym wątku bądź ogólnie na volcie. nie znajdę jej teraz, może ktoś inny Cię przekieruje.
w każdym razie z całej tej dyskusji zapamiętałam, że nie jest raczej polecaną stajnią.

edit. literówki 😉
Znowu pożar w Okuniewie?
16 maja 2010 20:51
o matko znowu Okuniew?  😕
Edytka  :kwiatek:
kujka   new better life mode: on
16 maja 2010 21:18
Forta, wiadomo juz co sie stalo?
16 maja 2010 21:28
z tego co pamiętam oba poprzednie pożary były podpaleniami, przypuszczam że z tym nie jest inaczej...
No to chyba stajnia ma z kimś na pieńku... 🤔 Dawno bym stamtąd konia wyprowadziła przy takiej ilości pożarów 🤔
majeczka   Galopem przez życie!
16 maja 2010 21:31
Jeśli to możliwe skończcie, mam przyjaciół w tej stajni, przeżywają w tej chwili dramat jeśli macie na tyle szacunku do innych koniarzy zachowajcie tego typu komentarze dla siebie
Spaliła się cała mała stajnia konie wszystkie zostały wyprowadzone.
16 maja 2010 21:34
majeczka tam stoi mój pierwszy ukochany koń którym się zajmowałam, mój komentarz nie miał na celu żadnych złośliwości...
dobrze że koniom nic nie jest.
Przecież nie ma tu żadnych złośliwości 🤔 ?
Jedynie myślenie zapobiegawczo przyszłościowe.
No ale ok.

Najważniejsze, że konie żyją.
cieciorka   kocioł bałkański
16 maja 2010 22:34
jakiego typu komentarze? :/
mamy w ogóle nie pisać na ten temat? nam również przykro, ale mamy płakać z tego powodu? najważniejsze że konie żyją, natomiast ilość pożarów budzi podejrzenia....
O ile się nie mylę, jest to IIIci incydent związany  ogniem.
ash   Sukces jest koloru blond....
17 maja 2010 08:08
Było to 4 podpalenie!
Wszystkie konie całe i zdrowe. Oprócz drobnych zadrapań nikomu nic się nie stało.
Mała stajnia nie nadaje się chwilowo do użytku.
Zawalił się strop,a straż rozebrała dach.
Wszyscy walczyliśmy do późnej nocy.
Mamy nadzieję,że tym razem policja nie umorzy sprawy.
majeczka   Galopem przez życie!
17 maja 2010 08:20
cieciorka, o zabieraniu koni itd o tym że mają na pieńku z kimś, po co takie insynuacje, nikt nie każde Ci płakać, przecież jeśli chcesz możesz się z tego śmiać, nikt Ci nie zabroni, to była tylko moja prośba. Każdy kto spędził troszkę czasu w tej stajni wie jaka atmosfera tam panuje, że właściciele stajni nie są ludźmi konfliktowymi, że starają się żeby i koniom i ludziom było jak najlepiej. Wina nie jest we właścicielach tylko w nieudolnej pracy polskiej policji, która co chwila przyczepia się do kradzionych w sklepach cukierków a nie ruszy dupy żeby zająć się na poważnie sprawą, która jest naprawdę ważna. Nie chodzi o to żeby nie mówić tylko żeby swoimi słowami starać się wesprzeć właścicieli, sympatyków, pensjonariuszy, którzy nie odwrócili się od Dworku w ciężkich chwilach.
ash a co z końmi? jak spędziły noc? na hali? gdzieś się przenosicie?
17 maja 2010 08:27
Kilka koni pensjonatowych stało na hali, parę rekreacyjnych wyjechało do stajni Humorek,mała z Bellą stoją w boksie Pamira, a on w rekreacji.
Mega zamieszanie było,konie przestraszone-my również.
Wszyscy spisali się rewelacyjnie,takiej współpracy dawno nie było.
Większość z nas była w błocie po pachy a nawet po czubki głów.
Wczoraj nie było głowy ani czasu na podejmowanie decyzji co dalej.
Dziś coś ustalimy.

majeczka dzięki! Dokładnie jest tak jak mówisz!
To juz nie można wyrazić własnej opinii? Nie widzę w tym nic dziwnego, żeby zabrac konia ze stajni w której co jakiś czas sa podpalenia 🙄 No a podpalenia też nie sa bez przyczyny więc i to daje do myślenia. I co ma do tego atmosfera w stajni? Poza tym nikt tu nie wspomniał nic o właścicielach więc chyba w ferworze emocji troche zbytnio bierzesz wszystko do siebie bo również nikt z niczego się tu nie śmiał 😉 A pisanie, że kolejne pożary to wina policji sa nieco nie na miejscu 🙄 A ostatnie zdanie z Twojej wypowiedzi jest nieco sprzeczne to w końcu możemy mówić i się spokojnie zastanawiać czy mamy jedynie pisać, że bardzo nam wszystkim przykro i wspieramy? Tym bardziej, że to ostatnie jest jasne 🙄
17 maja 2010 08:49
Gdyby Policja ruszyła swoje szanowne 4 litery po pierwszym podpaleniu zapewne nie byłoby kolejnych 3!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się