o tam baśniowy....
ondine- lepszy niż się spodziewałam, gorszy niż miałam nadzięję. miałą być baśń i legenda, było ok, ale lekko nudnawo. nie rozumiem zachwytów.
Ja idę za godz 😉
no i poszłam na (31)"ondine" i jak dla mnie gniot straszny......!!!!!!! Strata czasu i pieniędzy :/ tam się przecież nic nie dzieje, zero fabuły, zdj szare i bure a muzyka? Jedna piosenka w kółko... Fuj! A jeśli chodzi o zakończenie, to mnie nie zaskoczylo... Od połowy wiedziałam, ze to SPOILERściema!
Nie warto....
oglądam na tvn po raz drugi film "Strzelec". Polecam
Oglądam od pól godz i chyba nic nie rozumiem 😉
nie 😉 przeciez napisalam od kiedy ogladalam 😉
no ale obejrzalam do konca i jedno jest warte tego... zdjecia !! 😜 😜
aa to dlatego nie zrozumiałaś.
To był zawodowy strzelec i przyjechali do niego z rządu, bo pomógł im ochronić prezydenta, bo szykują na niego zamach.
No i on zgodził się. Podczas wystąpienia prezydenta, oni sami zaplanowali zamach i postrzał, a wszystko poszło na niego i zaczęła się akcja.
(32)"Ja też!"- suuuuper 🙂!
- "W chmurach" ("Up in the air"😉 - dla mnie jedna, wielka TRAGEDIA 😵 Clooney dostał Oskara chyba za nazwisko, bo napewno nie za rolę w tym filmie!!
- "Nostalgia Anioła" ("The Lovely Bones"😉 - trzyma w napięciu, dobry film, aczkolwiek nie jakieś wielkie woow. Polecam.
- "Wielki Mike" ("The Blinde Side"😉 - btw: co za beznadziejne tłumaczenie?! 🤔 a film zrobił na mnie duuuuuuże wrażenie! Trochę niewiarygodny, ale piękny i poruszający. Szczerze polecam!
No i Oskar Sandry Bullock za tą rolę... w sumie chyba zasłużony. To zdecydowanie jej życiowa rola.
A czeka na mnie jeszcze "Presious", jestem ciekawa jak wypadnie, ale po "The Blinde Side" jestem bardzo wybredna 😉
Whatever works - po polskim tłumaczeniu tytułu jakoś nieszczególnie miałam ochotę to zobaczyć. Ale teraz nie żałuję - z jajem było, stylowo 😁
Mikołajek - fajny, na niedzielne relaksujące popołudnie.
Avatar w wersji bez 3d - jak dla mnie nie zrobił wrażenia. ( 3d nie ogladałam )
Bękarci wojny - świetny ! polecam
generał Nil - takie sobie, dla ludzi lubiących tematykę
Kwiat pustyni -WOW. Bardzo fajnie przedstawiona historia Waris Dirie. Bałam się, że się rozczaruje na tym filmie, ponieważ czytałam też książkę i bardzo mnie urzekła ale na szczęście film był prawie tak dobry jak książka. 😁
(33)"handlarz cudów"
(34)"dobre serce"
Czy już tylko ja liczę moje wizyty w kinie 🙂 ?
mery, dobre serce dla mnie okropne, ale jak HC, bo się zastanawiam, czy iść?
ja też liczę, ba- nawet zapisuję, ale na innym komputerze, więc nie wiem, co i jak 😉
Okropne?? Dla mnie pieknie przedstawiona historia. Jak dla mnie nie każdy film musi kończyć się happy endem.
Handlarz smutny, przygnebiajacy i w deszczowej tonacji... Ok, ale bardziej mi przypadło serce :P
haha na canal + film znowu leci śmieszna komedia "poznaj moich spartan" parodia 300 😀 oglądam już 4 raz między reklamami you can dance
dziś na tvn amityville - fajny horrorek w sam raz na noc 🙂 oglądałam już 2 razy
mery, ja myślałam, że uuuuusne. ale czego sie spodziewać po autorze ZWS. nie od dziświadomo, lubimy różne filmy 😉
mery, ja wizyt nie, ale filmy tak 😉
33(?) czlowiek, ktory gapil sie na kozy - zabawny, wysmiewajacy, dobry. mysle ze niektorym sie mocno nie spodoba, a inni uznaja ten film za rewelacje.
'Bracia'- podobal mi sie.a ze mam kiepski humor to jeszcze sie dobilam, bo film smutny, oj smutny..
Planete Doc sie zaczyna niedlugo! 😀 na tyyle filmow chcialabym isc, sama nie wiem co wybiore! ktoras z Warszawianek sie wybiera?
mery, ja wizyt nie, ale filmy tak 😉
33(?) czlowiek, ktory gapil sie na kozy - zabawny, wysmiewajacy, dobry. mysle ze niektorym sie mocno nie spodoba, a inni uznaja ten film za rewelacje.
czyli generalnie polecasz?
szepciku, patrzac na obecny repertuar (przynajmniej u mnie) to na pewno jest to jedna z ciekawszych propozycji. czy warto - sama ocen. na pewno ten film to nie kolejny gniocik hollywoodzki.
co do planete doc - kilka wybranych filmow mozna zobaczyc tu:
http://www.iplex.pl/vod/g16-planete_doc_review,0.html no a w polowie czerwca w gdansku polecam bardzo all about freedom festiwal - w zeszlym roku filmy byly bardzo ciekawe, w tym roku mam nadzieje na powtorke 🙂
szepciku, patrzac na obecny repertuar (przynajmniej u mnie) to na pewno jest to jedna z ciekawszych propozycji. czy warto - sama ocen. na pewno ten film to nie kolejny gniocik hollywoodzki.
no właśnie o to mi chodzi - bo trajler dowciapny i taki wyśmiewający, ale z drugiej strony na trajlerze to się można zawieść 😉
Whatever works(polski tytuł mnie cholernie drażni :marze🙂 Woody Allen nigdy mnie jeszcze nie zawiódł i tym razem także trzyma poziom.
film inteligentny - czysta przyjemność oglądania. duża dawka dobrego humoru 😉
mam podobne zdanie o polskiej translacji tego tytułu 😎
Pan i Pani Smith - właśnie obejrzałam na tvn - fajny 🙂 w sam raz na wieczorek z mężem
Planete Doc sie zaczyna niedlugo! 😀 na tyyle filmow chcialabym isc, sama nie wiem co wybiore! ktoras z Warszawianek sie wybiera?
chyba nawet juz sie zaczał... moze sie przejde 🙂
czlowiek, ktory gapil sie na kozy - zabawny, wysmiewajacy, dobry. mysle ze niektorym sie mocno nie spodoba, a inni uznaja ten film za rewelacje.
przyglądałam się jakiś czas temu książce w księgarni, ale nie kupiłam, filmu jestem bardzo ciekawa. trochę załuję, że nie czytam książki, ale nie dałabym rady.
'Bracia'- podobal mi sie.a ze mam kiepski humor to jeszcze sie dobilam, bo film smutny, oj smutny..
też na liscie
ktoras z Warszawianek sie wybiera?
się wybiera, ale w tygodniu. moze uda się zgadać jakoś? ja jeszcze nawet programu nie czytałam...
no a w polowie czerwca w gdansku polecam bardzo all about freedom festiwal - w zeszlym roku filmy byly bardzo ciekawe, w tym roku mam nadzieje na powtorke 🙂
magdam jak będziesz coś wiedziała o festiwalu więcej, daj znać, może przyjadę jeśli to będzie "wczesna połowa" czerwca, postarasz się o mnie pamiętać? :kwiatek: