Body Modifications ( dawniej "piercing, tatuaże " )

ushia   It's a kind o'magic
26 kwietnia 2010 19:03

Jara jak pooglądałam te tatuaze, to doszłam do wniosku, ze kolorowe to bardzo rzadko sa ladne. Albo inaczej - rzadko mi sie podobaja 😉
Ten jest uroczy 😉

Ushia obraz się nie pokazuje  😕
26 kwietnia 2010 20:39
To jest słonik z linku podawanego przez JARE - moze sie nie pokazywac, ze trzeba byc zalogowanym na JM

No dobra, przyznam sie  - przekłułam drugą dziurkę w  uchu.  😡 Wiem, ze nie powinnam, ze nie do końca sterylnie  i w ogóle, ale miałam chandrę, a wenflon był  pod ręką 😉
Okazuje sie, ze dla mnie najtrudniejsze to NIE macać nowego kolczyka  👿 Samo kłucie pikus - gdyby nie resztki zdrowego rozsądku mogłabym od kopa trzecią obok trzasnąć 😉
Ja pamiętam jak pół roku temu pisałam o moim kolczyku w języku :P
Teraz już w ogóle nie myślę, że go mam, czasami nawet zapominam. Gorzej jak daje o sobie znać w postaci okropnego bólu pod językiem, chyba muszę wymienić kulkę, bo za duża  😕

A tak swoją drogą, czy mogę gdzieś w Krk kupić kolczyk do języka? Oprócz Kultu, gdzie robiłam (bo tam drogo ;d)
Nie lepiej na allegro ?? 😉
wiesz Presja, ostatnio pytałam w sklepie z biżuterią, to ekspedientka mi powiedziała, że nie mają, bo szef się boi, ze względu na higienę, uczulenia itp... więc właściwie wolałabym nie z allegro.
Chyba, że jest jakiś bardzo dobry sposób na odkażanie?
Myślę, że możesz porozglądać się za jakimś płynem, którego np używają w szpitalach czy gabinetach dentystycznych. Ja jak miałam w nosie to zazwyczaj robiłam to jakimś czymś z dodatkiem alkoholu. Nigdy nic się nie robiło 🙂
zobaczyłam te kolczyki na allegro i się zakochałam  😜
zaraz coś wybiorę 🙂😉))
Kaktus, w Krakowie polecam 9th Circle, a jak już masz zamawiać przez internet to lepiej pierceofcake.pl albo wildcat.pl, tam są pewne kolczyki 🙂

aaaa ja chciałam się pochwalić moim nowym cudem ;D
rewolwer robiony 16 kwietnia, różyczka dorabiana dziś, wszystko mojego projektu, wykonanie - Pirat ;D

generalnie wyszło właśnie tak, jak sobie wymarzyłam - oldschoolowy motyw - postarzony rewolwer i różyczka ;D
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
27 kwietnia 2010 21:45
Na Allegro nie sprzedają sterylizowanych kolczyków. Szukaj na WildCat.pl
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
27 kwietnia 2010 23:05
Ale skoro język jest już zagojony, to po co sterylizowane?
Kiedyś pytałam w tym wątku o tą kwestię i otrzymałam odpowiedź, że do zagojonego przekłucia nie trzeba sterylizowanych kolczyków.
Jak to w końcu jest??
nie trzeba
yga   srają muszki, będzie wiosna.
28 kwietnia 2010 09:58
Misstake- fajny  😉 majtki też  😀
cieciorka   kocioł bałkański
28 kwietnia 2010 11:04
mam odmienne zdanie- kolorowe sa ładniejsze od czarnych, ale trudno o ładny tatuaż?
czy ktoś pokusiłby się o wstawienie w linkach tych piersiowych tatuaży?
karesowa   Rude jest piękne!
28 kwietnia 2010 17:51
Ja sądzę że z tymi kolorami to kwestia gustu, ja sama mam tatuaż na łopatce-głowa konia i absolutnie nie chciałam by był kolorowy, po prostu nie podobają mi się kolorowe, choć pan w salonie zachęcał bym zrobiła chociaż czerwoną grzywę-nie dałam się namówić!
jestem w trakcie tworzenia swojego portfolio 🙂 jak na razie tylko kilka zdjęć, bo chcę pozbierać zdjęcia już zagojonych kolczyków. w miarę codziennie będę dodawać nowe 🙂
zapraszam!

www.misstake.getphoto.net
Wkładasz kolce ze stali chir na swiezynki??
toz to zbrodnia, musisz sie jeszcze wiele nauczyc w takim razie
MissTake, imię i nazwisko by się przydało. Tak wygląda to bardzo mało profesjonalnie.
jeżeli jest pewność, że nie ma uczulenia na nikiel, to stal chirurgiczna może być zakładana, w innym wypadku tytan, ptfe, bioplast... z tego co się orientuję mało który piercer w Polsce zakłada od razu tytan, mam tu na myśli Aglaję która w swoim portfolio wspominała o tym czy Bama, który zakładał mi stalowe snakebites. osobiście zawsze rozmawiam z przyszłym klientem, wypytuję się, czy kiedykolwiek były jakieś zmiany skórne spowodowane noszeniem kolczyków czy nawet kontaktem z inna biżuterią czy metalowymi elementami garderoby. i to przed podaniem ceny tytanowego kolczyka 😉

jeżeli portfolio się rozwinie na bardziej oficjalną działalność będzie i imię i nazwisko 🙂 a może i tak być, ponieważ aktualnie mam zamiar się starać o pół etatową pracę w nowym studiu w moim mieście 🙂

edit: literówka
kot, w Kulcie u Bama w Krakowie też dostałam w świeży jęzor sztangę ze stali chir. tyle że odpowiednio długą. i jęzor nie odpadł😉
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
29 kwietnia 2010 06:39
A ja niedługo będę miała wymarzonego kolca w jężyku 😜 jak już będzie to w miarę ok wyglądało to na pewno wstawię fotkę 😉
jadnemu nie odpadnie a jednemu zrobi sie kotlet mielony
Ludzie ile razy trzeba powtarzac,ze jesli istnieje mozliwosc zmniejszenia ryzyka,to to sie wlasnie robi,
Miss take myslisz ze taki wywiad wystarczy??
29 kwietnia 2010 11:44
a to ludzie ktorzy chca sobie zrobic kolczyka to jacys niedorozwinieci?
jak majac alternatywe wybieraja tak a nie inaczej to jest to ich sprawa i tyle
moze ktos sobie chce ryzykowac kotlet mielony - jak zostal poinformowany czemu tytanowy czy bioplat lepszy a wybral stalowy to jego broszka

jak dlugo trzeba liczyc na wygojenie zwyklej dziurki w płatku? Kłułam w poniedziałek, więc świezutka, ale śliczna, nic sie nie saczy, nie puchnie, nawet jak pogmyram kolczyk to nie boli. Bo juz chce nastepna... 😉
informuję co się dzieje jeżeli wystąpi reakcja alergiczna, nie wciskam nikomu na siłę takiego a nie innego kolca, nie mam większych korzyści z tytułu tytanu czy stali, a sadystycznych ciągot też nie mam, wszystko jest przemyślane, informuję klienta o rodzajach materiałów z jakich zrobiony jest kolczyk, o ryzyku noszenia takiego a nie innego materiału, więc chyba jeżeli ktoś się decyduje na przekłucie to nie zależy mu na kotlecie zamiast języka? 🙂

ushia, do całkowitego wygojenia trzeba liczyć od miesiąca w górę, ale to indywidualna sprawa. spotykałam się z przypadkami, że kilka dni po przekłuciu wszystko zdaje się być ok, ale nagle kolczyk zostaje zabrudzony i zaczyna się zabawa. mogłaś kłuć w poniedziałek więcej niż jedną na raz, ale w tym wypadku jeszcze poczekałabym, czy aby na pewno wszystko w porządku 🙂
kot, w Kulcie u Bama w Krakowie też dostałam w świeży jęzor sztangę ze stali chir. tyle że odpowiednio długą. i jęzor nie odpadł😉

ja również tam i również tak :P

zamówiłam sobie z allegro i teraz czekam na przesyłkę 😉
http://www.allegro.pl/item1001481160_kolczyki_kolczyk_do_jezyka_lizaczki_swieca_w_uv.html    numer 13.

jak powinnam go odkażać? zanurzyć w spirolu?
30 kwietnia 2010 20:18
Kaktus zostaw na pare minut np w octenisepcie

MissTake - teraz zrobiłabym wszystkie od razu, ale ta była pierwsza i byłam w szoku 😉
Juz mam plan - w lewym dojda jeszcze dwie dziurki zwykłe + helix, a w prawym tragus.
Tylko do tych dwóch ostatnich muszę jakoś przemóc moja fobie - nienawidze jak mi ktos obcy dotyka uszu.  🙄
A mimo wszystko nie chce ich robic sama - głównie zeby krzywo nie wyszły

Lipa jakas jest - nie znalazlam kolczyków z motywami nautycznymi - bo czaszki pomijam, piratem nie jestem  😁
ushia, poszukaj na pierceofcake i wildcat, swego czasu było dużo nautical stars na sztangach do języka i chyba na labretach...
30 kwietnia 2010 20:23
lol, ale one sa pięcioramienne  😂
a róza wiatrów ma cztery albo osiem
aaa. sprawdziłam - stary przesąd o znajdowaniu drogi do domu - pomyslimy
jednak lipa - raz, ze owa tak zwana "nautical star" jest obecnie w uzyciu w zupelnie innym sensie, co jeszcze bym zniosla, ale jednak mialam racje z tymi ramionami - piec jest nowszym symbolem, odnoszacym sie do marynarki USA
cholera, marine tez nie jestem 😉
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
04 maja 2010 11:41
Kupiłam sobie po raz drugi kolczyka do języka z cyrkoniami Svarowskiego, pierwszego zjadłam. Tzn kulki rozgryzłam. Teraz przeszłam ze sztangi 1,6 na 1,2 i problemu nie ma.

Mam dwie kuleczki turkusowe (nr5) 🙂
I za kolczyka dałam 14zł, a na Allegro 24zł.
Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
04 maja 2010 12:09
JARA
Ja się właśnie na taki czaję od jakiegoś czasu  😜
Gdzie kupowałaś?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się