Konie czystej krwi arabskiej

Wojenka Arab powalający, ale w obsłudze bezproblemowy?
Ile ma w kłębie bo pod Tobą wydaje się malutki ale może to tylko mylne wrazenie.

A ja cóż... muszę wykastrować młodego bo zaczyna robić duże problemy. Wcześniej był jak do rany przyłóż ale teraz nie da się do uspokoić  🤔wirek:

Dziewczyny mam jeszcze pytanie jaki rozmiar popręgu używacie. Ja mierzyłam i około 110 - 115 cm.
Tylko to moje to to drobne jest więc...
Wojenka   on the desert you can't remember your name
25 kwietnia 2010 22:16
Łagodny jak baranek.Grzeczny,dobrze wychowany 🙂 Teraz jak wszystkie kobyły mają ruję,to głośny 😉.
Nie jest duży,jakieś 149 cm.
A popręg 110.
dziękuję  :kwiatek:
ja uzywam zarówno 110 jak i 115 na araby
montana wracasz do arabków?
Jeżeli dobrze sobie przypominam to jesteś byłą właścicielką Morfeusza(jeżeli dobrze pamiętam imię)?  🙄
jestem byłą, heheh, dobre
Jak napisałam wczesniej z przyjemnością wróciłam na grzbiet arabów, za sprawą podjętej pracy, w domu nadal stado małopolaków, także półkrwi arabskiej.
Wstawiam zdjęcia ogiera "Mój Bask" po Gangesie i Mu-deneb. Aktualnie ma rok.

Na żywo dużo piękniejszy. Ruch pierwsza klasa  😍
Jeszcze piękniejszy?  👀

Zazdroszczę takiej "świnki" ! 😉 Super odmiana😉
Eee to nie mój, chociaż nie obraziła bym się jakby był.
Tylko się nazywa "Mój Bask" 😁
majeczka   Galopem przez życie!
28 kwietnia 2010 22:07
Obłędny jest
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
29 kwietnia 2010 07:58
Rewelacja, i maść i całokształt 🙂.
Pursat   Абсолют чистой крови
29 kwietnia 2010 13:46
Nie wiem czy ta sprawa była tu poruszana, ale zapytam - w Polsce jest ktoś chętny do krycia ogierami, które oferuje Longin Błachin? Stanówka koszmarnie droga, a konie... Jakby to powiedzieć... Do araba raczej nie są podobne, brzydactwa... 🤔
Pursat, wstaw foty😉
Pursat   Абсолют чистой крови
29 kwietnia 2010 19:41
Katharina   "Be patient and trust in the process"
29 kwietnia 2010 20:01
w życiu bym nie powiedziała, że Chndaka to arab  🤔
ma ktoś może jakieś informacje na temat ogiera Noster po Europejczyk od Nostalgia. Wiem, że jakiś czas temu był wystawiony na sprzedaż. Wie ktoś coś może ?  👀
29 kwietnia 2010 20:22
Nie wiem czy ta sprawa była tu poruszana, ale zapytam - w Polsce jest ktoś chętny do krycia ogierami, które oferuje Longin Błachin? Stanówka koszmarnie droga, a konie... Jakby to powiedzieć... Do araba raczej nie są podobne, brzydactwa... 🤔

To są klasowe, sprawdzone, ogiery wyścigowe, one nie mają wyglądać tylko mają dawać doskonale biegające potomstwo. Np. linie wyścigowe arabów francuskich to są straszne toporki ale zapier... jak maszyny, np. Nougatin (http://www.olszany-arabians.com/ogiery/nougatin.html)Co kto lubi i chce hodować, nie każdy musi hodować konie pokazowe 😉.
A tam, po prostu ciężkie są.

I nie mniej arabskie niż mój😉
30 kwietnia 2010 08:38
Oj Alice, porównując z Nougatinem Twój to szczyt finezji 🙂. A poważnie to po Twoim od razu widać, że arab a po niektórych wyścigowcach to ja bardziej cięższe sp widzę 😉.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
30 kwietnia 2010 09:39
Pursat,jaka tam droga 🙂
Amer,bardzo dobry reproduktor wyścigowy,stanówka 20.000 funtów,dla wybranych klaczy.
http://ummqarn.co.uk/Stallions/Amer.htm
A nie widać ani jednej cechy arabskiej  😉
ma długi ogon
majek   zwykle sobie żartuję
30 kwietnia 2010 09:45
o rety, ale ma wielkie jajka  🤣

w sumie pokrojowo podobny do mojego Esa
jak dla mnie kon z linka Wojenki araba jak najbardziej przypomina, za wyjatkiem glowy  🙂
rownie dobrze mozna powiedziec, ze Negatiw

czy Comet

tez nie przypominaja araba, a sa one po prostu w innym typie niz ten do ktorego sie obecnie przyzwyczailismy, do tego zdjecia zrobione sa w "nie arabskim" ustawieniu. Amer, jak popatrzec na wyscigowe araby, jest wrecz nawet bardzo arabski 😉
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
01 maja 2010 17:56
Hej🙂
moi drodzy bedzie zaraz mnostwo zdjec🙂
Bylam dzis w Janowie Podlaskim🙂tak tak..udalo mi sie zrealizowac moje marzenie 😀
zapraszam do watku o janowie Podlaskim  🤣 zdam relacje

Filmik z porannego treninu arabów na torze. Dziewczyny zaczeły wczesnie rano. Zmieniały konie z 5 razy. Fajnie popatrzec bylo na te małe diabły 🙂
link:
Niewidzialna   Czołowy hodowca Re-Volty
01 maja 2010 21:51
No to jak się tutaj tak wyścigowo zrobiło to czy może mi ktoś opowiedzieć coś o koniu Age of Jape?
Poszukuję zdjęć i nieco informacji o ogierze Pamir av Rabbelugn, pełnej krwi arabskiej, siwy staruszek. Może miał ktoś, kiedyś z nim do czynienia? Bardzo możliwe, że znajduje się blisko Wrocławia. Pozdrawiam i z góry dziękuje!

http://www.bazakoni.pl/horse_84139.html
Bronze   "Born to chase and flee.."
02 maja 2010 12:27
Widzę,że trzeba rozruszać ten wątek na wiosnę:-)
Niun wiosenną porą. Ogierzy skurczybyk jeden 🤣 i rządzi w stadzie.
Pracujemy na razie z ziemi i Niun jest chłonny jak "gąbka". Mam nadzieje,że mi sie nie wyczerpie repertuar pomysłów "co dzisiaj robimy" na następne miesiące. Na razie "kostniejemy" 😉 i czekamy na magiczną granicę 3.5 roku.
eh, dzieciństwo ma swoje przywileje.
Mój największy powód do uśmiechu...
pozdrawiam
Całkiem niedawno stał jeszcze pod samymy Wrocławiem. Coś tam krył. Czy jest dalej - nie wiem. Zapytam weta.
To ja tez dodam jakieś zdjęcie mojego 😉
Alicja_8   Z pasja...z miłością...
02 maja 2010 18:35
To fotki z mojej wizyty w Janowie Podlaskim 🙂
wkradłam sie do stajni gdzie stoja mlodziaki z 2009 roku. No cos wspanialego 🙂wszystkie takie wypielegnowane i czysciuchne. Magia  🙂

i drugie:
Mamusia na porannym spacerku ze swoim syneczkiem 🙂prawdopodobnie mógł to byc pierwszy jego raz na dworku:

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się