Pensjonaty w Poznaniu i okolicach

Niom Dziewczyny podzielę się z ostatnich wizyt w stajniach z okolic południa Poznania.
Zaczęłam od Wir i przez przypadek natrafiłam na małą stajenkę na przeciw niemal "Kapady" i w porównaniu do niej stajnia była czysta i zadbana.Co prawda mają tam dwa padoki i piaszczyste, ale siano konie dostaja i wode. Niestety okazało się że to stajnia jakiegoś handlarza( na te słowo ciary mnie biorą 👿 ) ale muszę przyznać że rozmowa byla przyjemna i profesjonalna z jego strony. Obydwie stajnie cenia się na 500 zł
Dalej pojechałam do Krajkowa, no i tam dech w piersi zamarł na sam widok, ale niestety prysło tak szybko jak szybko przyszło. Duuużo koni a bardzo mało padoków i do tego ciasnych. Jak się kokazalo to ciężko bywa tam z wyprowadzaniem koni na padok(dodatkowa opłata :ke🙂 a i tak nie jest sie pewnym czy wypuszczą. Stajnia dobra dla konia sportowego jeśli często do niego jeździsz. to za jedyne 600 zł
No i dalej odwiedziłam Rogalin i Rogalinek. W Rogalinie trafiłam do jakiegoś Majątku i tam spodobalo mi się że jest pastwisko i nie byłoby problemu by kon na emeryturze mógł na nim przebywać. Wszystko Ok, ale coś nie do końca tam mnie przekonało, nie wiem jeszcze co. dziewczyna która tam chyba pracuje jest bardzo miła i można się z nią dogadać po "przyjacielsku". cena 500 zł. Dalej trafiłam do Mustanga i powiem szczerze, byłam tam chwilę i nikogo nie zastałam, wszystko otwarte konie ni piaszczystym padoku, gdzieś tam dalej hala, a w stajni nie za czysto małe boksy, ale brak jakiej kolwiek osoby mnie przekonało na NIE!  I to tyle z wycieczek moich i powiem szczerze żadna z tych stajni mnie nie przekonała, szczerze mówiąc szukam  takiego miejsca gdzie ktoś dla siebie trzyma konia i z braku laku ma miejsce do wynajęcia, myślę że jest dużo takich osób w okolicy Krajkowa, ale będę musiała pukać do wszystkich drzwi.   
Monny   bez odbioru .
27 kwietnia 2010 16:00
No nie fajnie, że było coś wiadomo, że będą jakieś towarzyskie ujeżdżeniowe.
W wielkopolsce to bida z nędzą...

kylie, to Mustang jeszcze istnieje? 🤣
towarzyskie uj mają być podobno w swadzimu w maju ale więcej szczegółów nie wiem
Monny, Pony na bank bedzie organizował i chyba warto pojechac bo podłoże maja o niebo lepsze niz Swadzim 😉
Trzeba sie jednak samemu dowiadywac o termin bo oni sie ogłaszaja tylko po sasiednich stajniach :/
Wynikow z sobotnich też nigdzie nie moge znalesc.
Lov   all my life is changin' every day.
27 kwietnia 2010 20:29
madzixx, jeśli chodzi Ci o te, które mają odbyć się 8 maja, to prawdopodobnie nie będzie, bo tam przy placu pełno zielieni i krzaków i będzie nalot robactwa
Widzieliście nowe podłoże na hali w Jaszkowie? ;D
😍
Jeszcze tylko nasza kochana hala na Woli ktoś moglby sie zainteresować...
madzixx, jeśli chodzi Ci o te, które mają odbyć się 8 maja, to prawdopodobnie nie będzie, bo tam przy placu pełno zielieni i krzaków i będzie nalot robactwa

szkoda do Swadzimia blisko i chętnie do Was na zawody jako widz przyjeżdzałam
Z tego co wiem zrobiono je na potrzeby ME kucy które mają być za rok 🙂
A co do Woli to racja. Hala super ale podołoże do bani. ;/
zaba   żółta żaba żarła żur
28 kwietnia 2010 19:28

kylie, to Mustang jeszcze istnieje? 🤣

TEORETYCZNIE taaa  😉  Ale za darmo bym tak konia nie postawiła!  😎
sklep na woli już działa?
Niet. I chyba jeszcze troche do otwarcia. Dam znać jak coś ruszy 😉
Miejmy nadzieję, że będzie mieć jakiś sensowny asortyment. I wreszcie będzie można tam pomacać nowe kolekcje znanych marek 😅

Weerka- Jaszkowo musiało nie tylko dlatego wreszcie zainwestować w podłoże.
Przecież tam było żal koniom kazać skakać 🙄
I wielu zawodników przestało po prostu na halówki do Jaszkowa przyjeżdżać. Tak więc właściciel pewnie w końcu policzył ile traci na tym, że pieniądze startujących nie zasilają baru, hotelu, boksów i startowych i stwierdził, że mniej straci wydając na podłoże 😉
Niet. I chyba jeszcze troche do otwarcia. Dam znać jak coś ruszy 😉

ooo, a będzie sklep na Woli z powrotem??
mam nadzieję, ze będe miała na co wydać w końcu kasę - ostetnio znów zasiliłam Inter-Api w Milanówku - jak byłam w Wawce  🙂
Swadzim bardzo dobrze zaopatrzony sklep ,a jak czegoś nie ma chętnie zamówią  😉
INIA- a mają nowe kolekcje Eskadrona i Anky? 😉
Bo zamówić to ja sobie przez internet też mogę 😉
Wiecie moze czy w equisporcie są fraki? Albo czy gdziekolwiek w poznaniu (okolicach) są?
W sobote zawody a ja nie mam w czym jechac 🙄
Laguna nie mają
No to z pewnością. Doszły mnie słuchy, że na parkurze na zewnątrz też ma się pojawić biały piaseczek 😉
Monny   bez odbioru .
29 kwietnia 2010 12:35
Ramires, zadzwoń do Master Janga i Troka oni coś mieli, ale czy jeszcze mają i czy wszystkie rozmiary to już nie wiem.
Swadzim bardzo dobrze zaopatrzony sklep ,a jak czegoś nie ma chętnie zamówią  😉

wiem,
ale jak mam na podstawie bryczesów r 36 wyciągnąć wnioski czy:
a) będą mi pasowały 40 a może 38 a moze 42? = nie wiem bo różne rozmiary kupuję
b) będą owe zamówione dobrze leżeć?
c) spodobają mi się na tyłku?

w InterApi biorę np 7 różnych bryczesów - i mierzę, mierzę, mierzę... a to zielone w kratkę, a to różowe, a to niebieskie, a to brązowe i wybieram te, które leżą dobrze, pasują itd. niekoniecznie te, które podobały mi się na poczatku ;-)

ale to chyba do wątku o sklepach

Wiecie moze czy w equisporcie są fraki? Albo czy gdziekolwiek w poznaniu (okolicach) są?
W sobote zawody a ja nie mam w czym jechac 🙄

zawsze możesz zapytać w Parkurze, z centrum Poznania góra 45min
Gdzie to? 👀
super InterapiDodofon  u nas jeszcze ,aż takiego różnorodnego nie ma 🙁
w Pyzdrach
A co konkretnego powiecie o Kociałkowej górce jeżeli chodzi o naukę jazdy konnej? Jaki poziom?
Kathia, mam konia w Kociałkowej, więc na wiele pytań mogę Ci odpowiedzieć, ale co do poziomu to jak to w szkółkach 😉 - głównie zależy od poziomu uczących się 🙂 Z tego, co obserwuję uczą na dobrych klasycznych podstawach od lonży do małych skoków, są osoby które przyjeżdżają na lekcje indywidualne, są też regularne wyjazdy w teren (przepiękny park krajobrazowy Promno). Jest trójka instruktorów rekreacji i jedna instruktor sportu, która prowadzi sekcję sportową, do niej też można umówić się na wyższe skoki. Konie to głównie kucyki różnej wielkości i kilka dużych koni, głównie do nauki szkółkowej, ale i są egzemplarze na których da się nauczyć ambitniejszych elementów 🙂 Tutaj jest strona szkółki www.koniki.org (najprościej jest wejść w galerię, pooglądać fotki, z których wywnioskować można poziom szkółki)
Pozdrawiamy - Egon i kenna 😉

Mmm widoki macie cud miód malina 🙂 Pewnie się do was wybiorę, pozostaje tylko pogadać z tatą, bo mamy do Kociałkowej 27 km
Miałam kiedyś jazdę z instruktorami z Kociałkowej tylko ,że wtedy urzędowali w Liljówce i mi się podobało 😉

🚫 Jak by P. Ewa wiedziała coś o Trelli to napisz PW.
Kathia, no to czekamy 🙂 Nie zapomnij powołać się na voltę 😉
Martyna, chyba się znamy w takim razie. O Trelli nic niestety nie wiemy, ale jakby co to dam cynk.

Pozdrowienia!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się