Wątek przeciwowadowy, sposoby przeciw owadom, na muchy

NEti ślicznie koninka wygląda, pod kolorek nawet 😎 Zreszta ivett też 😁

Ja stosowałam.. ohoho.. mase środków owadobójczych. :P
FrontLine - W zasadzie, na komary i muszki nie podziałało nic.. Raczej profilaktycznie używany
Ultra Shield Fly Repellent.. czyli po prostu czarna absorbina - Warta swojej ceny, trzyma pare dni.  😍
Veredusowski  Bio Repel Gel - żel.. No właśnie, żel to i na długo nie starcza. A, że moja kobyła wpadała w panike przed spryskiwaczami (czy to nie było w wersi 'push' czy to nie była woda..wszystko) to wpadlam na pomysł kupienia żelu. Sympatyczny nie powiem - trzymał, ale nie to co Absorbinka 😁
używałam swego czasu też MuscaBLOCK'u - śmierdzi, ale działa..  🤣
Czosnek też był.. co prawda proszkowany.. Hm.. nie dał nic.

teraz lecimy na horizoncie i kurcze, cena naprawde malutka, a działa jak trza 🙇
koleżanka szukała tego produktu rok, bo kiedyś zakupiła w niemczech bodajże.. Taka zafascynowana..
I prosze, ja znalazłam!  😂
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
20 kwietnia 2010 18:09
ja się tak w sumie zastanawiam, czym różni się zielona absorbina od czarnej?  🤦
I gdzie dostanę którąś z tych dwuch? Czarną mam przetestowaną działała dobrze...  👀
Ada   harder. better. faster. stronger.
20 kwietnia 2010 18:11
arivle, ja cały tamten sezon używałam zielonej, właśnie wczoraj wypsikałam jej resztki.
Zielona różni się tym że jest "naturalna" bez chemikaliów, których w czarnej nie brakuje.
Przyjemnie pachnie, ja generalnie jestem z niej zadowolona.
Nie ma niewiadomo jakiego szału, ale jak jeźiłam to miałam spokój.
We wszystkich sklepach internetowych są, a w zasadzie jest - czarna. Tu mas np:
http://www.tundra.pl/catalog/product_info.php/cPath/52_80/products_id/1366

btw moskitiery, derki..
derki - nigdy nie widziałam na koniu, nigdy nie obmacałam i nie sprawdziałam..Aczkolwiek u mnie owady atakowały brzuch i pysk - derka tego nie zasłania. A gdyby nawet co to dla komara siatka?
Moskitiere miałam - frendzelkowatą i zwykłą.
Zwykła niestety u mojego konia nie była dorbą opcją - zachaczyła się gdzies na padoku i drugiego dnia zobaczyłam szmatke przed boksem 🙂 Frendzelkowata spisała się nie źle - aczkolwiek drażniła ją strasznie :P
czarna różni się chyba czasem działania i samym działaniem, zielona nie jest mordercą, a po wylądowaniu na czarnej mu cha po prostu umiera  🏇 i to jedyny repelent jaki u mnie radzi sobie z meszkami, mogę bez obaw zostawić konia na trawie na cały dzień i nic, reszta wraca " zjedzona"
ja dziś zamówiłam nauszniko- frędzle 💃 ciekawe jak sie spiszą.... 👀
My ruszany na przeciw owadom!  🏇
A może używał ktoś? [[a]]http://animalia.pl/produkt,14225,550,USG_Siatka_z_lycr%C4%85_przeciw_owadom.html[[a]]
Co o niej myślicie?
Zamówiłam, żeby wypróbować, po weekendzie zdamy relacje  😎
U nas nie ma owadów! Normalnie nie ma! Mój koń, który ma szajbę na punkcie wszelkich much itp. jest spokojny, ja też nic nie zauważyłam.

Może te "cudowna" zima je zabiła  😂
Możemy tylko pozazdrościć...  😵
21 kwietnia 2010 20:17
Likier, nie ma? Ej, ja się chyba wyprowadzę do Olsztyna  😵
Ruda mimo, że nie wychodzia ni na padok ani na jazdę wariuje nawet na kilku minutowym wyjściu na trawe. Nie wiem jak to będzie jak zaczniemy prace.  🤔wirek:

Dzięki dziweczyny za pomoc z absorbiną, wezmę chyba czarną.
Jeszcze jedno;
Czy istnieje jakaś maska do ogłowia zasłaniająca oczy, chrapy i uszy?  🤔 :kwiatek:
U mnie jest raj! Po prostu aż sama w szoku jestem, nie ma praktycznie nic, konik wyluzowany! Żyć nie umierać, a ja maskę kupiłam nową i spraye 😀
asds   Life goes on...
22 kwietnia 2010 07:53
ja się tak w sumie zastanawiam, czym różni się zielona absorbina od czarnej?  🤦
I gdzie dostanę którąś z tych dwuch? Czarną mam przetestowaną działała dobrze...  👀

Jest do dostania w sklepie www Końskiego Światu , tylko trzeba dzwonić 🙂
spawdzaliscie moze ROKALE - BREMSENFORT-DEO? działa?
25 kwietnia 2010 08:03
Rymsia wedłóg mojej kolerzanki najlepszy, sama nigdy nie używałam.
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
25 kwietnia 2010 09:43
adrianna, To jest właśnie tzw. czarna absorbine,
większość osób ją chwali, poleca.
Niektórzy niestety nie widza efektów 🙂
Ostatecznie kupiłam derkę Busse. Wygląda na wytrzymałą z kapturem i grubym pasem pod brzuchem, a na zadzie jest taka zakładka, że owady nie wlecą pod derkę. Jedno, ale to kolor - beż, ale mówi się trudno. Troche mnie kosztowała, więc mam nadzieje, że będzie się sprawdzać.
25 kwietnia 2010 10:01
Likier ale chyba warto sprobowac? Czy jest moze cos pewneijszego z tego typu preparatow?
Sa trzy z tych drozszych lepszych:
Absorbine czarna
Endure,
Tri tec

Warto spróbować 🙂
25 kwietnia 2010 13:19
Likier dzieki.  :kwiatek:
Stosował ktoś?? http://www.allegro.pl/item1009031349_protective_ziolowy_spray_odstraszajacy_owady.html  i jak działa?

Niestety, bez rewelacji. Ale przynajmniej ładnie pachnie.
asds   Life goes on...
25 kwietnia 2010 13:53
Używal ktos preparatu na owady z Hipovetu?
25 kwietnia 2010 14:02
Znalazłam takie dwie maski, ma ktoś?
http://www.decathlon.com.pl/PL/flynose-70173246/
http://www.decathlon.com.pl/PL/flyeyes-70141788/
Czy nie byłoby problemu z założeniem ich jednosześnie? dostane je w którymś z Decstłonów w Wawie?  👀
Z góry dziękuję za pomoc  :kwiatek:
miałam tą drugą, full był bardzo mały i właziła w oczy 🙁
25 kwietnia 2010 14:31
Korsik czyli jak kobyła nosi cob, to full mógłby być dobry, bo cena kusi...  🏇 I w sumie całkiem ładnie wygląda to maska.
25 kwietnia 2010 18:57
Jeszcze jedno bo calkiem zapomnialam, kupilam ostatnio pare zestawow eskadron nici. Zauwazylam wlasnei ze tam te jest plyn odstraszajacy owady, mial ktos? Zastanawiam sie czy nie byl by wystarczajacy?  😀
Szczerze mówiąc to nie wierze w skuteczność preparatów Eskadrona 😉

Derka Busse
25 kwietnia 2010 19:02
Tulipan na szampon i odzywke naprawde nie narzekam. Ale ten spray preciwowadowy, zastanawia mnie troche dlatego pytam.  😀
Super ta derka Busse. Żałuję, że nie kupiłam jej, bo moja nie ma siatki pod brzuchem:/  Ale i tak tę co mam będe na noc w stajni zakładać, a na padok kupię sobie jakąś inną.

Dziś mój koń w ogóle dał popis irytacji. Nawet nie miałam serca i siły z nią nic robić więcej niż wziąc na spacer, bo az stękała ze złości, że są muchy i machała głowa tak, że nie sposób było pracować. A miała maseczkę na oczach i uszach...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się