A ja bym chciała aby moderacja udzieliła mi odpowiedzi na poniższe pytania.
Nowy regulamin-punkt 10 mówi o
obowiązku moderatorów udzielenia odpowiedzi na pytanie użytkownika w ciągu 7 dni.
Post był pisany ponad 7 dni temu, ponawiam go i czekam na to, że moderacja wywiąże się nałożonego na siebie obowiązku.
Moderacja nałożyła na mnie karę 2 tygodniowego uciszenia.
Podstawą był post cytowany poniżej:
[quote author=F link=topic=2273.msg529223#msg529223 date=1269420835]
Który punkt regulaminu mówi o tym,że dostaje się ostrzeżenie za groźbę wybicia zębów wrotki?
Jeśli chcecie się tłumaczyć punktem 1 czyli naruszeniem szeroko pojętej kultury osobistej,to kolejny raz ogarnia mnie pusty śmiech z powodu Waszej bezczynności co do innych użytkowników łamiących tą zasadę w prawie każdym poście skierowanym do mnie lub na mój temat.
Jeśli Dworcika nie ma na tyle rozeznania co jest naruszeniem szeroko pojętej kultury i co jest obraźliwe i wulgarne to kieruję do np.wikipedii aby zaznajomiła się z definicją np.wulgaryzmu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wulgaryzm
Ja zgłaszałam ukaranie WSZYSTKICH uczestników obu kłótni,czy zgłoszenie przyjęte?
Odpowiedź Dworciki w stylu nie będę tłumaczyć,bo mi się nie chce i nie potrafię prościej zdradza Waszą niekompetencje.
Proszę także o odpowiedź w kwestii:
[quote author=honey link=topic=196.msg499700#msg499700 date=1267052225]
I naprawdę w stajniach Krakowskich Bodzanów już nie ma prawa się pojawiać?
Dziękuję.
W obecnej formie nie. Gdy ton wypowiedzi i ich przytłaczająca ilość zmaleje to pomyślimy.
(...)
Mam codziennie zwracać się do moderacji(jak do księżnej udzielnej) czy już pomyślała?
A od czego zależy ocena tonu,od fazy księżyca,od biometu czy może od nastawienia do użytkownika?
Proponuję nie tworzyć nowego regulaminu,bo i po co?
Wystarczy w jego miejsce wstawić jedno zdanie:
Na tym forum panuje wolna amerykanka,a moderatorzy działają według własnego uznania
znamiona trollinguMam nadzieję, że 2 tygodnie urlopu pomoże.
W. [/quote]
Pytałam przez PW lecz nie otrzymałam odpowiedzi wobec czego pytam ponownie:
-która część powyższego postu nosi znamiona trollingu? i co to jest wg Was trolling, bo z tego co widzę, stosujecie dowolną zasadę zaszeregowania wypowiedzi do tego zjawiska,
-dlaczego zastosowano wobec mnie karę uciszenia na 2 tygodnie, obowiązujący wciąż regulamin przewiduje jej użycie w bardzo konkretnym przypadku-czyżbym się go dopuściła?-proszę o wskazanie
-dlaczego moderacja nie dopuszcza możliwość krytykowania jej działań bez konsekwencji karnych dla krytykującego?
-proszę o konkretną odpowiedź na pytania zadane w cytowanym powyżej poście, na które również nie dostałam żadnej logicznej odpowiedzi
[/quote]
Jednocześnie dołączam słowa krytyki co do działań moderatorów w kwestii
jkobusa :brak rozsądku i zdrowego myślenia.