Samolot z prezydentem rozbił się!!!

Boje się mam nadzieję, że niedoszłej prezydentury Kaczyńskiego J /trzeba iść na wybory, bo znów moherowe babcie będą góra/, ale i również tego, że popsuje stosunki między Polską a Rosją.  😫
Rosjanie nie chcą oddać czarnych skrzynek  🙄
jak to nie chcą oddać, dlaczego? czyżby było coś, co tylko oni wiedzą?  😲
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
21 kwietnia 2010 15:32
a ja taki mały off  🤔trzałka: kto bedzie kandydował na nowego prezydenta RP? nie moge znaleźć listy oficjalnych kandydatów 🤔
No właśnie, jak to jest z tymi czarnymi skrzynkami - dlaczego rosjanie mają do nich prawo? Czemu dadzą nam je wtedy jak bedą chcieli? To nasz samolot, nasi ludzie zginęli. Nie rozumiem tego.
a ja taki mały off  🤔trzałka: kto bedzie kandydował na nowego prezydenta RP? nie moge znaleźć listy oficjalnych kandydatów 🤔

Bo na tą chwilę nie ma jeszcze oficjalnej listy.
Na razie kandydatami na kandydatów są: A. Olechowski., M. Jurek, B. Komorowski
Nieoficjalnie podobno z PSL ma stratować W. Pawlak, a z lewej strony podobno chcą namówić R. Kalisza. Nie wiem czy Cimoszewicz będzie kandydował.
Przypominam, że o polityce i wyborach jest inny wątek, http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,21572.0.html
No właśnie, jak to jest z tymi czarnymi skrzynkami - dlaczego rosjanie mają do nich prawo? Czemu dadzą nam je wtedy jak bedą chcieli? To nasz samolot, nasi ludzie zginęli. Nie rozumiem tego.
Bo takie jest prawo lotnicze. Katastrofa na ich terenie, samolot ich produkcji na dodatek.
Na dobrą sprawę jakby chcieli to w ogóle mogliby nas nie dopuścić nawet w pobliże maszyny.
Muffinka, bo tak dziala prawo ??
Mogli by naszych w ogole nie dopuscic chocby w poblize wraku. To tylko ich dobra wola, ze jest wspolne sledztwo. 
Hmmm, chyba nie do końca zdawałam sobie sprawę że to tak jest 😡 dzięki.
Muffinka, spoko.  😀
Dla scislosci, to co napisze ponizej nie jest do Ciebie.

Tak wlasnie powstaje mnostwo bzdurnych teorii. Ludzie jak nie wiedza to nie zapytaja, nie sprawdza... bo to przeciez musi byc tak jak im sie wydaje. Ludzie wypowiadaja sie, krytykuja, oceniaja a tak na prawde nie maja wiekszego pojecia w temacie. No, ale info pojdzie w swiat. Przed chwila sluchalam jakiegos dziennikarza (a raczej pseudodziennikarza) gadajacego takie bzdury, ze to sie w ogole calosci nie trzymalo. Cala jego kilkunastominutowa emocjonalna gadke mozna bylo zbic kilkoma slowami ... "tak stanowi prawo". No, ale ja to wiem, bo sie w temacie orientuje. Wielu ludzi nie wie.... no i fenomenalna wiesc idzie w Polske.
Podobnie ludzie nie maja pojecia o protokole dyplomatycznym a tez maja mnostwo dasow i mega wyrzutow apropo czyjegos postepowania.
Tvn24 własnie ogłosiło, ze zidentyfikowali wszystkie ofiary. W pt wracają do Polski...
to pewnie Tusk prowadził Stara  😁
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
22 kwietnia 2010 09:56
ja tylko chciałam dodać - apropo komentarzy że to niemożliwe że się w taki drobny mak rozwalił samolot - bo  był tak nisko nad ziemią - i że w zw. z tym "na pewno coś go dodatkowo musiało rozwalic (bomby w domysle).

Patrząc na zdjęcia z katastrofy Iła-62 w 1980 co tez przy podchodzeniu do lądowania się zwalił widać że też w drobny mak się rozwalił. I też zwłoki zmasakrowane były.

Co się stało w tej katastrofie będziemy pewnie wiedzieć za 30 lat. Nasze dzieci będą oglądały na Discovery.
Wystarczy przesiać materiały medialne i oddzielić te, które są totalną bzdurą, i już można wiedzieć, co się stało.
Tyle, że przyczynę ciężko będzie poznać.
Ale nie był nią zamach ani wybuch na pokładzie, to już coś.
Szyszka   szczesliwa studentka HOPALu:)
22 kwietnia 2010 16:14
ten kto krecił filmik ze strzałami już by nie żył, a na pewno by go tam nie było, gdyby faktycznie mieli coś zaplanowane 😉

podobno nie zyje, przynajmniej wg komentarzy na youtube
Komentarze na YouTubie nie są jednak wiarygodnym źródłem informacji.

Dziś w Angorze czytałam bardzo fajnie napisany artykuł tytuł chyba 'O katastrofie Tu-154M inaczej'. Dużo wyjaśnia odnośnie samych procedur w lotnictwie, różnić między wschodem a zachodem, o systemach naprowadzania, lądowaniu. Jak komuś w ręce wpadnie polecam.
Byłam na pogrzebie Leszka Deptuły. Wielka ,podniosła uroczystość.
Niesamowite wrażenie zrobiła awionetka nad cmentarzem śmigająca tuż nad drzewami.
Takie pożegnanie lotnicze.
Wszystkich ciarki przeszły.
Bardzo,bardzo pozytywne wrażenie zrobił na mnie Pan Marszałek Stefaniuk.
Mowa nad grobem,zaimprowizowana - świetna.Pięknie skomponowana i pięknie wygłoszona.
Taki niepozorny pan z niego a w środku -prawdziwy artysta.
Pan Premier Pawlak - raczej sztywnawy jak zawsze.
A Leszek - cudowny,pogodny człowiek - już odpoczywa w niebie.
Na wieczornym spotkaniu wspominkowym - koledzy przypomnieli jaki był tak na codzień.
Nie polityk-a nasz kolega . Wzruszające.
Mnie brakowało. Teraz już jestem usatysfakcjonowana.
a mama Kaczyńskich dalej nie wie o  'wypadku'?
a mama Kaczyńskich dalej nie wie o  'wypadku'?

Ktoś mówił, że jest w stanie agonalnym.
A co laptop może mieć wspólnego z katastrofą? moim zdaniem media nakręcają ludzi  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się