Bryczesy

zaba   żółta żaba żarła żur
19 kwietnia 2010 23:48
mon-obłęd w ciapy!!!  😜
Gdzie można je dostać???
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
20 kwietnia 2010 06:51
caroline, Poniusiowa namówiłam mnie na koszulę konkursową KL....i nagle moja ukochana PIkeurowa jest bee...poza tym,stało się coś bardzo dziwnego - stójka w Pikeurowej koszuli mi się "spurchliła",po wyprasowaniu na mokro na szczęście to znika,ale niestety po każdym praniu jest to samo 🙁

bardzo  żałuję,że nie kupiłam byrczesów KL jak były w wielkiej promocji w Sopocie na zawodach zimą 🙁
Caroline Mój cel to naciągnąć to cudo na swój tyłeczek.  😎

Owszem macałam. I nie zrobiły na mnie piorunującego wrażenia. Najważniejsze w nich i w odzieży z kolekcji to chyba metka "KINGSLAND"  😁

caroline   siwek złotogrzywek :)
20 kwietnia 2010 09:52
Ktos, to niestety tak jak i u mnie - przepłacanie za pikeura nieodwracalnie straciło swoj urok 😉

Dramka, to mamy podobne cele 😉
co do metki - dokładnie tak samo mi się kiedyś zdawało. ba! zdawało mi się tak nadal kiedy pierwszy raz miałam w rekach pierwszą własną szmatkę z logo KL. przestało mi się tak zdawać kiedy ją załozyłam 🤣
niech na korzyść KL świadczy to, ze mimo ze szyją ciuchy wyłącznie w kolorach, które mnie nie interesują, to jestem w stanie przeboleć niewłaściwe kolory dla samej czystej przyjemności noszenia tych ciuchów.
czegoś takiego przez lata nie był w stanie dokonać pikeur 😁

Mi się marzy kamizelka puchowa KINGSLAND ale 600zł nie dam w życiu za kamizelke  😵 Ale kupiłam sobie koszulke polo i zdam relacje nie długo.
No ja bym chętnie swój zadek wcisnęła w jakieś KL chociaż tak na próbę...
😵 Normalnie żadne bryczesy na mnie nie pasują. Potrzebuje młodzieżowe PIKEUR 176.. 🙁 Bo 38 są za szerokie w biodrach a 36 za ciasne w pasie.
Dramka, teraz na wszystko (prócz nowej letniej kolekcji) są super przeceny , na kamizelki tez bodajże🙂

poszukam jakis fot na sobie, bo na tą chwilę nei mam dostępu do aparatu🙁
a gdzie te wyprzedaże?
20 kwietnia 2010 21:56
Dada, http://kingsland.pl/
no i na zawody jeżdżą. najbliższe - Kuźnia Nowowiejska.

albo - niezawodny jak zawsze: ebay 😎
ale jak zamawiacie przez strone, to lepiej najpierw zadzwońcie czy maja to na stanie, bo strona nie jest na bierząco aktualizowana🙂

**

znalazłam tylko jedno foto na mnie  białych, jak uszczelą mnie na jeszcze jakies foto w tych bryczesach to wstatwie 🙂

Pomyłka 😡 Juz znalazłam bryczesy na tej www  😀
Ponia   Szefowa forever.
20 kwietnia 2010 23:41
[quote author=Ktoś link=topic=217.msg560715#msg560715 date=1271742665]
caroline, Poniusiowa namówiłam mnie na koszulę konkursową KL....i nagle moja ukochana PIkeurowa jest bee...poza tym,stało się coś bardzo dziwnego - stójka w Pikeurowej koszuli mi się "spurchliła",po wyprasowaniu na mokro na szczęście to znika,ale niestety po każdym praniu jest to samo 🙁

bardzo  żałuję,że nie kupiłam byrczesów KL jak były w wielkiej promocji w Sopocie na zawodach zimą 🙁
[/quote]

Amen.
Bardzo sobie pluję,że nie zakupiłam jeszcze ze 2 koszul, bo są poprostu cudowne!
Bryczesów nie oglądałam, ale też pewnie są fajne 😉
ja też z koszul KL jestem mega zadowolona, i w dodatku ta mega promocja.. 🙂z resztą z kurtki bluzy rownież.Mają też super skarpetki-stópka normalna, a góra taka cieńka,świetne do oficerek🙂
Dziewczynny dostaje obłędu. Mierze bryczesy w kratke które mam w domu i okazuje sie ze kazde sa z innego materiału i inaczej leza na mojej nie wymiarowej pupie  😤

Wybrałam sobie takie które najmniej mi się podobały  🤔wirek: Ale sa milutkie i dużo mają granatu.  😍

Brzydka prawda?
Caroline - niedyskretne pytanko  😉 - jaki rozmiar bryczesów kingsland pasuje na ciebie ?  Mamy podobny rozmiar (kiedyś kupowałam bryczesy od ciebie ) , jakbym kupowała to przez internet , więc bez możliwości przymiarki... 🙄
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
21 kwietnia 2010 15:37
Dramka, śliczne,masz mój rozmiar?
Ada   harder. better. faster. stronger.
21 kwietnia 2010 15:41
Ktoś, jak zobaczyłam te bryczesy --> http://www.allegro.pl/item1001211875_bryczesy_damskie_cavallo_champion_roz_40.html
To pomyślałam o twoim pomarańczowo szarym komplecie  😂
a mnie ta strona kingslanda okropnie wnerwiła.
bryczków nie moge znaleźć.. a jak szukanie czegoś w necie na stronie zajmuje więcej niż 45 sekund to znaczy, ze strona nieużyteczna i ja na takich stronach nie kupuje i już!

W ogóle strona chodzi jak sputnik, foty prześwietlone- ohyda!
Aż dziw bierz, że się im Kingsland do tyłka nie dobrał za takie psucie marki. Jakbym nie znała tej marki i najpierw trafiła na tą stronę, to bym sobie pomyślała, że to są dziadoskie ciuchy dla wieśniaków.

Dramka- tak to właśnie z pikuerami jest z tymi materiałami - nie do ogarnięcia. i potem chodza takie skrajne opie od nienawiści po zachwyty. a prawda gdzies w środku.
kotbury - kliknij panie,klasyka i spodnie  😀 i bryczki wyskoczą. Ale faktycznie -dziwna ta strona  🙄
Dokładnie. Firma firmą, ale szyją z równych materiałów i naprawdę potem opinie skrajne.

Mam bryczesy Jodhpury Pikeura z materiału dość grubego, bawełnianego, rozciągliwego. I co? I zblakły bardzo szybko na szwach. Niby niedużo, ale jak na bryczki za tę kasę to jest to wkurzające.

Drugie kupiłam dwukolorowe. Model Lugana. Czarne z brązowym lejem i materiał jest taki sztucznawy, lekko śliski, lekko świecący. Super moim zdaniem. Widać, że będzie długo służył. Byłam zachwycona.

Zachęcona tymi dwukolorowymi ( które są ciasne i trzeba do nich sporo chudnąć) pomyślałam, że wezmę takie Lugany tylko większe. Wzięłam całe czarne. I co? I gucio. Okazało się, że kupując w necie przyszły do mnie bryczesy z takiego samego guciowatego materiału jak te Jodhpury. Widzę, że będą blakły. Brudzą się niemiłosiernie.

Mam dość kupowania przez internet, w ciemno, nie znając danego modelu, nie macając, nie mierząc i ufając marce firmy. Mam dość.  🤔
tunrrida - ja się nauczyłam rozpoznawać po składzie z jakiego są materiału.Każdy model jest w paru wersjach.Zobacz chociażby tutaj
http://www.amirashop.co.uk/acatalog/Pikeur_Lugana.html.
Najtańsze a zarazem najbardziej dziadowskie,i najczęściej u nas dostępne są te 95%bawełny i 5% elastanu.
Moje wszystkie bryczesy mają 3 składniki.  😎 Nie spotkałam 2..
figaro2046- dzieki.  :kwiatek: Łapię.
Te dziadowskie najnowsze które mam mają 92% bawełny i 8% elastanu- nie ma ich akurat na tej stronie, ale już widzę, że nie powalają składem. Niewiele się różnią od tych najtańszych.  🤔
W dziadowskich jodhpurach ktoś wyciął metkę ;/
Za to te które mi się podobają to 64 % bawełny, 29 poliamidu i 7% lycry- czyli są to te Mikro 2000+ ( nawet nie wiedziałam, że mam tak zachwalany model) Teraz w takim razie schudnąć do nich muszę.

Jeszcze raz dzięki. Teraz już wiem czego chcę i nie dam się przy następnych zakupach zrobić w trąbę.
A co mówi taki skład? OK? Czy daremny materiał? EURO-STAR Klarissa
62% POLYAMID, 38% BAWEŁNA
Ktoś Mam tylko rozmiar 38 i zostawiam je sobie  🤔wirek:  🤬

A ta kratka? Brzydka prawda..
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
21 kwietnia 2010 19:34
Dramka, jest piękna, jeśłi jednak będziesz je sprzdawać do daj PW, to 38?  😜
Azbuka-sama jestem ciekawa.

Ja mogę tylko pogdybać. Dzięki lycrze dają się naciągać. Tu nie masz lycry.
Bawełna daje przyjemne uczucie miękkości, naturalności, ale powoduje, że będą łapać brud, że będą miały taką szorstką fakturę, że widać grube nitki na materiale, nie?
Zaś dodatek poliamidu powoduje że robi się efekt sztuczności, tego "teflonu", tej śliskości, połysku. Ja osobiście lubię bryczesy z dodatkiem poliamidu, bo nie brudzą się tak bardzo, mniej chyba blakną niż te z samą bawełną.
Ale kiedy za dużo będzie poliamidu, to tej sztuczności też chyba będzie za dużo, nie?
Choć cholerka wie. Właśnie obejrzałam moje prążkowane Euro stary i one składają się TYLKO z poliamidu.  😲 A wcale na mega sztuczne nie wygladają

A wiecie że Ferroti BARDZO mi odpowiadały jeśli chodzi o materiał i teraz właśnie sobie obejrzałam metki i mają bardzo podobny skład do Pikeur micro 2000?  😲

Zaczynam się wciągać w te bryczesy.  😁
21 kwietnia 2010 20:07
figaro, celuj w Lki 😉

tunrida, ja mam te "lepsiejsze" Pikeury i też bardzo lubię w nich to, ze tak brudu nie łapią. no i jeszcze to lubie w nich, że jak na razie sa nie do zdarcia 🙂
Czemu mam taką wielką dupę i ledwo się dopinam w tych lepsiejszych?  😵 Nawet ich nie mogę wypróbować pod siodłem, bo się boję , że mi trzasną na szwie.
A upolować takie w moim rozmiarze i cenie jakiejś do przyjęcia to nie lada wyzwanie.
Po co ja jadłam te kotlety dzisiaj?  🤦
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się