Samolot z prezydentem rozbił się!!!
😀
A aporo właśnie USA, to też dziś słyszałam że nie mają w zwyczaju, aby Prezydent uczestniczył w uroczystościach pogrzebowych. Podobno Prezydent USA nie był na pogrzebie Diany, Kennedy'ego i jeszcze kogoś...(zapomniałam). To nie wiem jak to jest. Albo medią plotą bzdury, albo .... ? Ktoś wie jak to wygląda?
Tak to wygląda żeby jak najdłużej miętolić temat na wszystkie strony 🙄
I miec oglądalność, sprzedaż gazet 😵
Tak to wygląda żeby jak najdłużej miętolić temat na wszystkie strony 🙄
I miec oglądalność, sprzedaż gazet 😵
kusi, żeby jeszcze dodać: i żeby na forum mieli o czym pisać, na co narzekać i na co psioczyć... 😎
to o czym piszecie na ostatnich stronach nadaje się do Faktu.
Koniec świata - był czy nie był. A jak nie był to przecież mógł byc gdyby chciał.
Więc widocznie nie chciał.
A ta młoda Kaczyńska to się puściła z lewicowcem i on jej zrobił dziecko.
I nie płakała na pogrzebie. Zaraz się okaże, że nie lubiła ojca.
I smierć matki też nie zrobiła na niej wrażenia - no bo przecież nie chlipała.
I nie trzymał jej za rękę. A może jednak trzymał tylko dyskretnie.
A moze jednak nie !
To wszystko stek bzdur - wybaczcie
Tak się właśnie zastanawiałam kiedy wypłynie sprawa Marty K. I się doczekałam 😉 Mi tam rybka z kim ona ma dziecko, ile razy była w związku małżeńskim i czy jej szacowny wujek był na ślubie. I chyba nikogo to nie powinno obchodzić.
A jej mąż był z nią praktycznie cały czas - i podczas pogrzebu i podczas konduktu i podczas witania trumien rodziców na Okęciu. Cały czas stał/szedł obok niej.
I chyba faktycznie pora zamknąć wątek.
Może i na razie warto zamknąć, ale sugeruję, żeby otworzyć po tym jak podadzą oficjalne wyniki analizy przyczyny katastrofy.
Czy znaleźliście może w necie symulację tego wypadku? Chodzi mi nie o zdjęcia, ale o wizualizację video "jak to mogło być".
Pokazywali to wielokrotnie w tv więc w necie też gdzieś musi być.
obejrzałam wczoraj rosyjski program dotyczący Katynia A. Wajdy.
opinie są skrajne.
źle się czuję dlatego, że Katyń był dla mnie miejscem masowego mordu polskich oficerów bo tak przedstawiają to media. Wg Rosjan zamordowano tam w tym czasie blisko 8000 obywateli ZSRR - przeciwników stalinizmu.
o tym polskie media milczą...
nigdzie w sieci nie mogę znaleźć rzeczowych danych potwierdzających lub wykluczających to co mówią..
Deborah to prawda, w tym czasie ubijali też swoich, wszystkich wrogów ludu, bez względu na narodowość.
OFF: A kiedy "oni" swoich nie ubijali, zawsze głównie swoich..
Wiadomo już coś o autentyczności owego filmiku ze strzałami?
Ja myślę, że teraz co jakiś czas będą nowe newsy i nie warto zamykać wątku.
jakos tak dziwnie z tym zamykaniem - przecież na dzień dzisiejszy 20 osób z tych 96 jeszcze nie zostało ani zidentyfikowanych ani nawet symbolicznie pochowanych.... 🤔
żałoba narodowa nie może trwac dłużej ale jakoś nie spieszy mi się zdejmować flagę z domu
Z tego co słyszałam - ta 20stka nie będzie pochowana, nie będzie normalnej trumny, pogrzebu z nich została tylko krew i ziemia 😲 Współczuję rodzinom.
Mandi ten filmik źle pokazuje - nie było 3 czy 4 prób lądowania, a samolot obrócił się w powietrzu i upadł do góry kołami.
Kurcze,czyli jednak informacja z tv,że 20 osób nie zostało zidentyfikowanych równa się,że nie zostali odnalezieni(z braku możliwości).. Boże drogi straszne. Wkurzałam się,ze podają sprzeczne info. że raz mówią ze ciała nie zostały wogóle odnalezione,a raz ze nie zostały zidentyfikowane. Na jedno wychodzi w tej sytuacji 😕
Rekonstrukcji lotu i katastrofy jest sporo w necie.Przestałam oglądać,analizować.Co sie stało już się nie odstanie.
opinie są skrajne.
źle się czuję dlatego, że Katyń był dla mnie miejscem masowego mordu polskich oficerów bo tak przedstawiają to media. Wg Rosjan zamordowano tam w tym czasie blisko 8000 obywateli ZSRR - przeciwników stalinizmu.
nigdzie w sieci nie mogę znaleźć rzeczowych danych potwierdzających lub wykluczających to co mówią..
w lesie katyńskim jest ok 4000 dołów, takich jak z polskimi oficerami, wśród nich "tylko" 8 jest polskich
reszta to wymordowana ludność ZSRR (pewnie inne narodowości też w jakimś procencie)
w tamtych okolicach było 300 obozów koncentracyjnych założonych w tym okresie przez Stalina w celu mordowania ludności własnego kraju
stad Archipelag gułag
był nawet specjalny urząd, ministerstwo ds obozów koncentracyjnych
chodziło o likwidacje ludzi, którym państwo zarekwirowało lub mogło zarekwirowac jakikolwiek majątek
edyta, więc dlaczego Polacy mówią tylko o nas?
widza tylko połowę prawdy?
Daniela, Byłprojekt petycji od mediów by pogrzeb PRZEŁOŻYĆ na godzinę, w której jest największa oglądalność tv 😵
A i tak czy siak kto chciał to obejrzał.
jak to dlaczego?
bo my jesteśmy pępkiem świata, Mesjaszem Narodów,
cierpimy, oj cierpimy, wiatr nam w oczki wieje, zawsze mamy pod górkę do szkoły itp itd cały swiat przeciwko nam jedynym sprawiedliwym i uczciwym
a! no i jestesmy jedynymi prawdziwymi chrzescijanami!
fajny artykuł Olgi Tokarczuk w NYT
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Mam-dosc-marszy-zalobnych-i-nieudanych-powstan,wid,12184606,wiadomosc_prasa.html
oj teraz, to już WSZECH Mesjaszem jesteśmy, nawet wulkan na nas się uwziął
edyta, więc dlaczego Polacy mówią tylko o nas?
widza tylko połowę prawdy?
ktos okradl cie z czegos bardzo wartosciowego, a potem bezczelnie sie tego wypieral smiejac sie w twarz, i przyznal sie laskawie dopiero zlapany za reke. potem okazuje sie, ze w garazu mial tez kosztownosci podprowadzone z szuflad wlasnej rodziny - czy to zmienia fakt, ze Tobie nalezy sie sprawiedliwosc?
dempsey, czy Ty naprawdę nie pojmujesz, że nikt tu nie zaprzeczył temu co się stało w Katyniu,
ale doprawdy warto trzeźwo ocenic, czy należy nam się tytuł jedynych i najbardziej pokrzywdzonych
niestety rzeczywiście nie odnaleziono jeszcze 21 ciał, a raczej szczątków, ale podobno do środy maja się zakończyć szczegółowe badania DNA. niektóre rodziny nawet nie jechały na identyfikacje do Moskwy, tylko w kraju pobierano im materiał genetyczny do badań.
Pomyślcie, samolot "dachował" a silniki, które były na pełnym ciągu wbiły się w niego. To była maszynka do mielenia .... straszne...
Wiecie co dla mnie jest najgorsze... w sobotę mama jednej z dziewczyn, która zginęła poszła z jej przyjaciółmi do jej mieszkania.... 🙁 to dopiero musi byc straszne, niedopita kawa etc... trzeba zacząć porządkować, a ciała jeszcze nie pochowano.
mysle Edyta ze to przyjdzie stopniowo - gdy Rosjanie przetrawia fakt wymordowania obcej nacji, powoli dojrzeja do tego, zeby naglasniac mord wykonany na nich samych.
natomiast nie widze powodu aby robic to za nich
Z tego, co pokazują w telewizji, wychodzi, że nie zidentyfikowano ciała obydwu młodych stewardes
opinie są skrajne.
Nie milczą. Zarówno GW jak i Głos Wielkopolski już od kilku tygodni w artykułach na temat Katynia pisały o tym że lezy tam kilka jak nie kilkadziesiąt tysięcy Rosjan, Litwinów, Ukraińców itd
Nawet w 1990 roku wyszedł film dokumentalny "Las katyński" w którym tez jest sporo mowy o zamordowanych tam obywatelach byłego bloku wschodniego
mysle Edyta ze to przyjdzie stopniowo - gdy Rosjanie przetrawia fakt wymordowania obcej nacji, powoli dojrzeja do tego, zeby naglasniac mord wykonany na nich samych.
natomiast nie widze powodu aby robic to za nich
dlaczego nie? przecież to są fakty, dlaczego mamy o nich nie mówić, nie nagłaśniać?
tym bardziej jeżeli pozwoli to spojrzeć obiektywnie na pewne wydarzenia
w sobotę w Radio Zet prowadzona była rozmowa z pewnym księdzem, niestety nie pamiętam nazwiska
piszę niestety, gdyż byłam pozytywnie zaskoczona wysokim merytorycznym poziomem tej dyskusji
bez emocji, rozsądnie, bardzo uduchowiony i bardzo mądry człowiek
powiedział coś takiego, że powszechną u nas cechą jest gnuśność, polegająca na tym, aby usprawiedliwiać swój brak działania, brak rozwoju przyczynami zewnątrznymi, lubimy uwypuklac krzywdy i rany, aby usprawiedliwić miejsce w którym jesteśmy
taką postawę nazwał obrazowo "gnuśną bułą ze smalcem".
Bardzo mi się to podobało.
W szoku w umie byłam, że ksiądz nie obawia się wypowiadac się w taki sposób publicznie.