Młode Konie

Ja jeżdżę u pani Magdy i powiem szczerze, że pieniądze są warte jazdy z nią. 🙂 Jazda jest indywidualna, wszystkie ćwiczenia dobierane do umiejętności konia i pani Magda w razie potrzeby wsiada na niego. 😉
Ale z czasem to zawsze było u niej ciężko. 🙂
35 zł za jazdę to dużo??  😲 😲 toż to wręcz taniocha :P
To raczej już zależy od zasobności portfela. Dużo czy mało dla każdego znaczy co innego. xd
darolga   L'amore è cieco
18 kwietnia 2010 15:53
xxagaxx - no, też się zdziwiłam!
DarkDisaster - no na pewno, ale u nas to szkółkowe jazdy w zastępie tyle kosztują... rekreacyjna indywidualna kosztuje 50 czy tam 60... a co dopiero treningi... także nie ma co narzekać, cenę macie super! 😉
darolga - a no to chyba że tak. 🙂 U nas jazda zwykła kosztuje 35 chyba z tego co pamiętam. xd Ja tam się cieszę, że tyle płacę i wcale nie narzekam, bo widzę jak mój koń całkiem inaczej chodzi. ^^ Zresztą pani Magda sama go "podrabiała" wcześniej, zanim go poznałam. 🙂
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
18 kwietnia 2010 15:57
U nas 25 na manezu a 30 w teren......
No ale co miasto to inne zarobki tak samo z hotelami...  😀
moze skonczycie off?  😉
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
18 kwietnia 2010 17:54
galopada_ motyw z uszami mnie powalił 🙂 😂 😁
a ja dzisiaj robiłam kopytka mojej - w sensie tarnik i zaokrąglanie pazurków. Dałam rady tylko przody, jutro zajmę się tyłami. Jej kopyta w 3 tygodnie urosły 🤔 No przegięcie co się s tym koniem dzieje. Strzałki zdrowe  ale ściany boczne jak wieżowiec ... kopyta twarde jak kamienie i bądź tu mądrym 😵 A kobył jak zwykle stał, czasami się niecierpliwił , młodzież dorasta 🙂  🙂
Averis   Czarny charakter
18 kwietnia 2010 19:47
Sankaritarina, dziękujemy  :kwiatek: Śląski charakter to jest to 😀
A ja dzisiaj wsiadłam drugi i ostatni raz przed właściwym wsiadaniem na przyszłą wiosnę 😎 Fajny ten mój koń. W wakacje przeprowadzka i ruszamy z normalną, regularną pracą a wiosnę 2011 przywitamy pod siodłem 😉.
18 kwietnia 2010 19:51
Averis a ile tem Twoj dokladnie ma?  😜
18 kwietnia 2010 19:56
adrianna32, 3 lata.
18 kwietnia 2010 20:44
To czemu chcesz zaczac dopiero na przyszla wiosne? Masz jeszcze jakiegos konia do jazdy?  :kwiatek:
18 kwietnia 2010 21:10
Bo mój koń zwyczajnie nie jest gotowy do pracy pod siodłem. Nasz długoterminowy plan pracy przewiduje wsiadanie na wiosnę 2011, rozpoczęcie pracy w te wakacje. Nigdzie mi się nie spieszy.
18 kwietnia 2010 21:17
A masz jeszcze jakiegos konia?  😜
Averis, masz rację, nie ma sie co spieszyc, jak zwierzak jeszcze dziecinny 🙂 ja tez odkładam jakąkolwiek robote, az młody "wydorośleje". Na razie maleńkimi kroczkami... 😉
z dzisiaj

nie patrzeć na mnie bo wyszłam jak paralityk  😵
19 kwietnia 2010 05:15
adrianna32, nie, nie mam.
agull   Dążąc do celu
19 kwietnia 2010 08:24
My nie mamy czasu na robienie zdjęć. Głowy nie mam by pamiętać o aparacie, bo codziennie jak najszybciej do rudej lecę.
Chodzimy z młodą na spacery na łąkę na zieloną trawkę, bawimy się na wybiegu, biegamy. Jest fajnie.
Ruda jak kobieta - jeden dzień ma lepszy, drugi gorszy, raz przytulas, raz zadziora.  😁 Nie mniej jednak kocham ją najmocniej jak potrafię  😍
Nasze dziecię - 3 lata skończy w czerwcu maluszek ;-)
TeQuila ^^   To tylko ja... xD
19 kwietnia 2010 12:32
Jak ja wam zazdroszcze... Moja ma 3 lata i nie chce nawet na uwiązie chodzić...  😵  Nie wiem jak się do niej zabrać...  😲  I jest strasznie zżyta z matką... Boje się co będzie jak ją od niej zabiorę. 
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
19 kwietnia 2010 13:02
zrobilam male podsumowanie od dnia pierwszego spaceru do wczoraj😉

i reszta wczorajszych

Moja młodzież dzisiaj bardzo energicznie 😉.

kl. Kwestia sp (po Hebab o, od Kolia sp/Modest młp), ur. 17.08.2008r, chyba 1 raz w tym wątku

Kobalcik, już tu znany:

Kaprys:

I nowy członek rodziny, debiutujący również w tym wątku  😁; og. Korund młp (po Krym młp, od Kolia sp/Modest młp), ur. 19.04.2010r.

Nie zadręczam więcej na razie. I tak już za dużo tego  😁.
breakawayy, ta siwa jest obłędna. Szkoda, że taka do końca życia nie zostanie🙂 [w sensie - taka ciemna 😉 ]
Też bym chciała, żeby taka została. Ogier to samo, lubię takie ciemnosiwe 😉.
19 kwietnia 2010 18:14
A my dalej nie mamy stajni 🙁
slojma   I was born with a silver spoon!
19 kwietnia 2010 18:15
margaritka- Fajnie Ci się malec zmienił, pamiętam jak jeszcze taki źrebaczek był, a teraz już taki duży.
breakawayy - piękne młodziaki Kobalt pięknie wygląda to mój numer jeden jeśli chodzi o wszystkie które wstawiłaś.
Moja młoda bez problemu przechodziła spryskiwanie od okropnych muszysk. Myślałam, że będzie gorzej tym bardziej, że ostatnio była pryskana w tamte wakacje, ale widać nie zapomniała, że to dla jej dobra.
slojma to też mój faworyt, ulubieniec  😁

Averis a czemuż to?
19 kwietnia 2010 18:36
breakawayy, bo szukamy i szukamy i odnaleźć nie możemy. W stajni, w której teraz Karson stoi jest mu bardzo dobrze, nikt nas nie wygania, ale chciałabym mieć go już u siebie w Warszawie. I tu zaczynają się schody. Czekamy aż się coś zwolni w stajni, która nas interesuje, trzymajcie kciuki. Głównym czynnikiem ograniczającym są, jak zawsze, pieniądze. Stajnia fajna, czysta, mili ludzie, ale co z tego, skoro nie ma miejsc 😉

Przepraszam, że tak wyskakuję z tą stajnia, ale musiałam się wygadać. Cudowne macie te swoje konie, nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę, że macie je u siebie  🙁
breakawayy Co Kobalta widzę to myślę, że by mi pasował na towarzysza mojego młodego. Piękny jest 😉
Averis dobrze że wyskoczyłaś, pisz ile chcesz  😉 a kciuki oczywiście trzymamy!
i nie wiecie jak Wam zazdroszczę, że macie formalnie własne konie... ja w tym momencie nie wiem, jak przeżyję rozstanie z Kobaltem... z każdym dniem się w nim co raz bardziej zakochuję 🙁
dureithel zapraszam do oglądania na żywo  😁 jak ja bym chciała mieć pewność, że trafi w odpowiednie, odpowiedzialne ręce...

i na koniec tak statycznie, przepraszam za zamęczanie, ale uwielbiam te pyszczki  😜

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się