http://www.photoblog.pl/beza/63331226/my.htmlCo to jest czarna wodza przed górne kołko wielokrazka i dodatkowa wodza na dolnym? :/
mnie rozwalil podpis "Tu akurat mi poszła do góry, bo mu ją przycienśłam, ale zawsze mam ją wygiętą dziwnie ... " nie tylko fachowiec z tematyki jezdziectwa by sie tej pannie przydal, ale rowniez lekcje jezyka polskiego... <- tak, wiem 🚫
Notarialna, miloska to nie milusia, a miloska, która w tym i podobnych watkach juz się pojawiała
a pózniej zastanawiamy sie dlaczego konie nad przeszkoda maja pyski do klaty przyklejone 😵
http://www.photoblog.pl/beza/62807705
jak można skakać na jakimkolwiek patencie 😲
Przecież dla konia to horror i strach przed kolejną przeszkodą...
Ja cie przepraszam 😵 .Ten koń ma jeszcze wielokrążek i czarną. Jacy ludzie pomysłowi.
Czy można połapać się z tyloma wodzami 😲 .
anetakajper, z iloma? ona ma dwie wodze, jak zwykle jak sie jezdzi z czarna. tylko wedzidlowa ma zapieta na dolne kolko, a czarna puszcza, przez kolko glowne... co nie znaczy, ze jej bronie, bo ze zdjec wynika mi wyraznie, ze dziewczynka nie powinna na czarnej wodzy jezdzic.
A bo już mi się wydawało że ma trzy wodze 🤣
anetakajper, wiesz o w pol do osmej to juz powinnas byc trzezwa ;P nie, nie z tego co widze, to ma dwie, ale nie zmienia to faktu, ze w tych rekach to cale polaczenie jest nieciekawe...
Katja o tej godzinie to ja już mam ponad pół dnia za sobą 🤣 . Kurcze ale wielokółek 😉 i jeszcze do tego czarna hyy naprawdę przerażające.
anetakajper bardzo prosze nie Katja tylko katIja...
anetakajper bardzo prosze nie Katja tylko katIja...
mi tez to robi roznice....
kucyk zdjety! troche niestety, bo jak dzwonilam do tozu to juz go zdjeli i nie bylo namiarow...
Nasza-klasa, "Twój znajomy wystawił przedmiot na aukcję".
W opisie, koń 14 lat, ale za to profesor, dla początkujących, skacze P, dobrze ujeżdżony, 8000zł.. No, w sumie, można by było tyle dać.
Tyle, że moje obserwacje mają się nijak do opisu w aukcji. Koń uwalony na lewej wodzy, na prawej kompletnie pusty, Jak koleżanka na nim skakała, bo właściciel jej dał pojeździć, nie przytrzymała go po skoku i 2x zrobił serię pięknych baranków, za 2 razem koleżanka wylądowała na ścianie hali. Jak tylko się zaczyna od niego czegoś wymagać zaczyna strzelać fochy, cofać się. Przy zakłusowaniu od razu łeb w górę i biega z odwrotnym grzbietem. Jak tylko przed skokiem się lekko wyjdzie przed konia, robi stopę.. Na dodatek ma OKROPNEGO kozińca, płaskie kopyta, pękające, ogólnie nogi jakieś lewe.. 🤔
Uważajcie na ogłoszenia w necie.. 🤔
Nie wierze, to nie ogloszenie ale bardzo zadziwiajace. Wiecie co? Stoje w sklepie i dwoch gowniarzy sie wypowiada, ze w KFC serwuja zestawy Kaczke po Katynsku, zimny Lech do picia, a dla kobiet krwawa Mery....
Nie wierze......... 😵
Nie wierze, to nie ogloszenie ale bardzo zadziwiajace. Wiecie co? Stoje w sklepie i dwoch gowniarzy sie wypowiada, ze w KFC serwuja zestawy Kaczke po Katynsku, zimny Lech do picia, a dla kobiet krwawa Mery....
Nie wierze......... 😵
Niestety, wczoraj już słyszałam ten tekst i to nie od gówniarzy, a od osób po 40-tce 🙁 byli mocno rozbawieni 🤔
To jakies kompletne bezmozgi.... Pewnie mamy kawal drogi od siebie a wiesci sie tak rozchodza..... Co to za pomysl........ 🤦
moi rodzice prowadza restauracje , i jeden klient adwokat zasugerował zeby rodzice wprowadzili nowe dania : kaczka po smoleńsku z sosie żurawinowym 😵
A co to ma do "zadziwiających, nietypowych ogłoszeń"? 😲
Za to jak zwykle zabawne tłumacznie:
http://www.allekonie.pl/component/marketplace/page/show_ad/catid/3/adid/3635 😂 ''zawsze chętnie do zobaczenia i łatwe do miłości"
Pewnie chodzi o 2000 euro, ale to jakoś i tak dziwnie mało.
z tym może bardziej do towarzyskich, co?
Boze oni wyludzaja pieniadze to sa ciagle Ci sami ludzie, co wczesniej mieli fryzy do adopcji. Jedyne co trzeba zrobic to zaplacic za transport. Kiedy powiedzialam ze przyjade sama po konia to nie chcieli i kiedy powiedialam ze zaplaxce jak kon bedzie tez nie. Malo tego te fryzy sa sciagane z Holenderskich ogloszen i wystawiane na calym swiecie. Jak poprosilam o zimowe zdjecia to ich nie bylo. Babka jak kase wplacila to sie zalila ze nie moze ich policja znalesc..... Przeciez wiadomo ze fryz ktory tak wyglada duzo kosztuje a to tylko waly..........
A co to ma do "zadziwiających, nietypowych ogłoszeń"? 😲
Za to jak zwykle zabawne tłumacznie:
http://www.allekonie.pl/component/marketplace/page/show_ad/catid/3/adid/3635
😂 ''zawsze chętnie do zobaczenia i łatwe do miłości"
Pewnie chodzi o 2000 euro, ale to jakoś i tak dziwnie mało.
Takie ogłoszenie to prawdopodobnie naciągacze... Takie same z łamanym polskim widziałam jak szukałam psiaka. Z ciekawości napisałam Kobieta kazała my wysłać kasę i pies by przyleciał samolotem za jakieś 200 zł :/ a to jak się okazuje nie realne bo transport małego psiaka samolotem to koszt około 1000zł Ale mogę się mylić
Znalazłam takie coś:
http://www.tpi.poznan.pl/index.php?pid=98 i zastanawiam się co ma oznaczać ten fragment: "Typowy konik irlandzki ma 1,6-1,75 m. wysokości a około 2,3 m w kłębie, głównie maści brązowej, szarej, kasztan lub grafitowej." Pomijając "fachowe" nazwy maści koni 🤣, jak koń może mieć 1,6-1,75 m wysokości i jednocześnie 2,3 m w kłębie? 😲 🤔
Cały artykuł to jedna wielka bzdura, widać że napisała to osoba nie mająca zielonego pojęcia o czym pisze.
Wysłałam maila uświadamiającego, że koniki irlandzkie nie mają nic wspólnego ani z wyścigami ani skokami.
W ogóle to jest napisane tak, jakby pod pojęciem "zawody" było wszystko i wyścigi i skoki i jakby każdy koń każdej rasy był trenowany do "zawodów".
http://www.photoblog.pl/kucyczekranch/61855560/ich-troje.html Ogier obok kobył.
A jedna z kobył ma cudowną obrożę. No niech tylko nadepnie...
🙁
Ten zwisający pasek na szyi kobyły to rzeczywiście niewypał. Co do ogiera hm... 😀iabeł: w naszej stajni też jest ogieras, który liże przez ogrodzenie moją po oczach i żeby było ciekawiej, to razem stoją na myjce :kol: cuda się zdarzają.
Ochraniacze są prawidłowo założone, ten typ ochraniaczy ma za zadanie chronić przód stawu w przypadku jeżeli są tam rany/odleżyny itp. przed zabrudzeniem, po prostu jest niepełna informacja podana, ale zdjęcie i założenie jest prawidłowe.