Samolot z prezydentem rozbił się!!!
Tylko lotnisko w Rzeszowie/Jasionce jest jeszcze otwarte.
To o tym filmiku, na którym rzekomo strzelają, są głosy że to fotomontaż, częściowo inny film z przed roku i nie ten samolot? Czy o innym bo mi się już pomieszało..
Gdzie wy te strzały słyszycie?
szepcik na fimie z wklejonego przez mnie linku są dla ułatwienia jakby przypisy - w czerwonych ramkach, pod koniec nagrania.
minister Boni zwrócił się do banków o uproszczenie procedur dostępu do zablokowanych kont ofiar katastrofy. To skandal, ja nie miałam dostępu do konta mojego bliskiego na którym były wszystkie nasze pieniądze aż do uzyskania postanowienia sądu o nabyciu spadku- min pół roku, a z powodu pomyłki sędziego( błachej literówki ) jeszcze ok 2 miesiące. W tym czasie byłam zupełnie bez pieniędzy i bez możliwości prowadzenia działalności. Lokata przeszła bardzo wysokiego wtedy oprocentowania na symboliczne a-vista. Nigdy nie liczyłam strat, ale sama pomyłka sędziego to bardzo duża kwota.To był najczarniejszy okres w moim życiu . Myślę jednak , że rodziny tych ofiar chyba nie są tak bardzo lepsze, żeby aż srogie prawo bankowe zmieniać.
Dempsey mnie od samego początku przeraża to wycie syreny... strzałów nie słyszę, postaci nie widzę. Obraz się przecież cały czas rusza.... W jednym momencie wydaje mi się, że może faktycznie ktoś w głębi biegnie, ale niby skąd te domysły, że to jacyś zamachowcy, terroryści czy Rosjanie mający na celu zabić Kaczyńskiego? 🙄 a odgłosy mogły być z powodu odpadania części samolotu, pękającej opony....
agrafa, nie dziwie się, że się burzysz. Ja od momentu, gdy usłyszałam o katastrofie nie mogę jeszcze jednej sprawy wyrzucić z pamięci
http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,85677,7737792,Pomozcie_sprowadzic_cialo_naszego_Pawla.html
Abre, moze zrob odzielny watek o tej tragedii, tutaj ten link przepadnie gdzies pmiedzy innymi linkami.. A warto to naglosnic, moze uda sie tez troszke pomoc..
sanna, już po sprawie, ciało zostało sprowadzone do Polski za pieniądze z datków, we wtorek odbył się pogrzeb. Tragedia jego rodziny została przyćmiona przez wielką katastrofę, na szczęście wielu ludzi pomogło.
Co mnie boli to to, że gdy ginie ktoś sławny i ważny naginane są wszelkie procedury bo tak trzeba, bo wypada.
Gdy umiera zwykły człowiek procedury są naginane dopiero wtedy, gdy stanie się sławny, gdy media zajmują się sprawą.
🙁
Abre, to jest proza zycia w naszym kochanym kraju.. Tak przy tej okazji, zginelo tylu ludzi, w tym piloci, stewardesy, a grzmi sie tylko o tych ze swiecznika.. Reszta jest gdzies tam, w tle, nieistotna, jakby ich w ogole nie bylo (koszmarny nomen-omen, bo Ich juz tutaj nie ma 🙁 ) Smutne..przykre..
abre, właśnie o to mi chodzi. Niemal codziennie słyszymy, jak krzywdzeni są zwykli ludzie, dla nich nie ma pieniędzy na ratowanie życia lub godne życie, procedury nie pozwalają pomóc, bo głodowa średnia dochodów jest przekroczona o 5 zł. Może to nie na miejscu co powiem, ale ofiary , nie licząc załogi i kilku osób to elita finansowa naszego kraju.
ja podobnie podchodzę do tej zapomogi wartej 40tys zł. tyle osób umiera tragicznie, a rodziny nic nie dostają 🙁 tutaj wystarczył mocno nagłośniony wypadek komunikacyjny i już sypneli kasą
Właśnie w niemieckiej tv-kabel eins-mówiono o tajemniczych strzałach na miejcsu wypadku. Okazało się,że były to wybuchy pocisków z broni osób, które były na pokładzie.
ja podobnie podchodzę do tej zapomogi wartej 40tys zł. tyle osób umiera tragicznie, a rodziny nic nie dostają 🙁 tutaj wystarczył mocno nagłośniony wypadek komunikacyjny i już sypneli kasą
Dokładnie, sa biedniejsze rodziny, którym zginie bliski w jakiejś katastrofie i jesli dostaną to marne grosze, a nie raz na utrzymaniu są dzieci. Pisząc to na innym forum zostałam zlinczowana, więc ciesze sie, że nie tylko ja tak myslę 😉
to trafiłaś na dziwne forum 😉 ja poki co trafiam głównie na negatywne komentarze, nie tylko z powodu zapomogi, jak również z powodu 20mln przeznaczonych na ceremonie pogrzebowe (teraz pewno koszty jeszcze wzrosły skoro mają do nas przylecieć głowy państw z różnych rejonów świata).
Nie do NAS, tylko do MNIE 😀iabeł: Ja się wynoszę z miasta na czas uroczystości pogrzebowych, nie chcę zaburzać patetycznej atmosfery moim niezadowoleniem z powodu zamknięcia połowy miasta i prohibicji 🙄 Kraków to jak dla mnmie nie jest miejscę na TAKIE wydarzenie, bo jeśli chodzi o środki bezpieczeństwa, to przechodzą sami siebie. Pół miasta sparaliżowanego remontami, pół przeznaczone dla konduktu pogrzebowego i vipów, a trzecie pół zamknięte ze względów bezpieczeństwa. Dla szarych mieszkańców miejsca już nie ma.
Jutro wielkie przygotowania - ruszam w pieniny, w niedzielę, też jadę za KRaków, a jak będę chciała nowin to użyję radia. Podziwiam tych, którzy wybierają się na sam pogrzeb.
I to jest kolejny argument, że prezydent z małzonka powinni zostać pochwanai w Wawie a nie na Wawelu!! 🤦
Jestem absoltunie przeciw, rozmawialismy o tym w szkole z księdzem, wyraziłam głośno swoje zdanie, ale wyszło na to, że nie mogę ;/
Nie do NAS, tylko do MNIE 😀iabeł: Ja się wynoszę z miasta na czas uroczystości pogrzebowych, nie chcę zaburzać patetycznej atmosfery moim niezadowoleniem z powodu zamknięcia połowy miasta i prohibicji 🙄 Kraków to jak dla mnmie nie jest miejscę na TAKIE wydarzenie, bo jeśli chodzi o środki bezpieczeństwa, to przechodzą sami siebie. Pół miasta sparaliżowanego remontami, pół przeznaczone dla konduktu pogrzebowego i vipów, a trzecie pół zamknięte ze względów bezpieczeństwa. Dla szarych mieszkańców miejsca już nie ma.
Jutro wielkie przygotowania - ruszam w pieniny, w niedzielę, też jadę za KRaków, a jak będę chciała nowin to użyję radia. Podziwiam tych, którzy wybierają się na sam pogrzeb.
połówki są zawsze dwie 😉
ale generalnie masz rację, w krk są teraz 3 remonty drogowe, jeden niedaleko lotniska, a teraz zamkną całą resztę 😎
e tam ja jak chcę to i pięć połówek znajdę 😎 Nie chcę wchodzić w sferę sporu tak czy nie dla pogrzebania akurat tych osób, ale jeśli chodzi o sam wybór miasta, to jest to dla mnie zdecydowanie nieracjonalne 🤔 Pożyczyłabym nawet Wawel na weekend Warszawie 😀iabeł:
Lotnisko w Rzeszowie również zamknięte...
Szepcik Nasz Kochany ma coś z uszami 🤣 nie słyszy strzałów w filmiku... oj Moja Droga coś chyba źle z Tobą 😉 Ja słyszłę,a bynajmniej nie są to detonacje pocisków rozgrzanych po eksplozji(eksplodowałyby równocześnie z wybuchem a nie po nim),zresztą na ucho fachowca wojskowego,są to ewidentne strzały z pistoletu. Czy strzelali w powietrze? może.. Aby przegonić gapiów? może..Słychać rozmowy w języku rosyjskim w oddali,jakies postaci. Ja tam jeszcze sie dosłuchałam jakby śmiechów.. Czy to może ja mam z uszami nie Szepcik,haha..
Film mi się nie podoba,dziwne to jakieś... Też mnie zmroziło w pierwszej chwili.
Mam głupie pytanie - czy ten pył [ chmurę pyłu] będzie widać? Czy ona jest tak wysoko, że nawet jej nie będzie się dało zauważyć?
U mnie po 5 dniach deszczu niebo się przejaśniło i nie wiem czy mam wyglądać w nie i coś zobaczę czy nie 😁
Szepcik Nasz Kochany ma coś z uszami 🤣 nie słyszy strzałów w filmiku... oj Moja Droga coś chyba źle z Tobą 😉 Ja słyszłę,a bynajmniej nie są to detonacje pocisków rozgrzanych po eksplozji(eksplodowałyby równocześnie z wybuchem a nie po nim),zresztą na ucho fachowca wojskowego,są to ewidentne strzały z pistoletu. Czy strzelali w powietrze? może.. Aby przegonić gapiów? może..Słychać rozmowy w języku rosyjskim w oddali,jakies postaci. Ja tam jeszcze sie dosłuchałam jakby śmiechów.. Czy to może ja mam z uszami nie Szepcik,haha..
Film mi się nie podoba,dziwne to jakieś... Też mnie zmroziło w pierwszej chwili.
jeden słyszałam - i powiem tak, generalnie to na pokładzie nie wolno przewozić broni 😎 nie wiem, czy bor - owcy mają na to dyspensę... może to były faktycznie strzały ostrzegawczo - wzywające na pomoc
a postaci widzisz? 😎
jeden słyszałam - i powiem tak, generalnie to na pokładzie nie wolno przewozić broni
Generalnie to ja słyszałam, że można ale naboje są specjalne - takie które nie przebiją kadłuba, które po zetknięciu się z obiektem rozpadają się na miliony kawałeczków
Szepcik jakieś postaci tam widzę,ale nie wiem czy to nie moja nadszarpnięta wyobraźnia juz chora.. Głowy nie dam. Za to rozmowy,jakiś śmiech i strzały słyszę. Kilka opinii padło,ze to pociski z broni osób będących na pokładzie. Nie wierzę!, detonowałyby w trakcie wybuchu jaki miał miejsce.Tym bardziej,że nasłuchałam się w swoim życiu identycznych strzałów więc mam porównanie plus opinię fachowca. Strzały ostrzegawcze natomiast padają w momencie ogólnego zamieszania,amoku,wrzawy.. Na filmie nie widać tłumów i szału,by rozganiać ludzi w ten sposób 🙄
p.s. śmiech słyszę po drugim wystrzale (czas 1:9)
BOR-owcy zawsze nosza broń, nawet na pokładzie samolotu.
[quote author=szepcik link=topic=20738.msg556816#msg556816 date=1271433179]
jeden słyszałam - i powiem tak, generalnie to na pokładzie nie wolno przewozić broni
Generalnie to ja słyszałam, że można ale naboje są specjalne - takie które nie przebiją kadłuba, które po zetknięciu się z obiektem rozpadają się na miliony kawałeczków
[/quote]
można broń transportować tylko w luku bagażowym. naboje również - broń musi być rozładowana, i w oddzielnym opakowaniu niż naboje.
a że w samym samolocie jest masa niebezpiecznych materiałów, to inna bajka 😉
Mnie nadal zastanawia czemu Jaruzelski nie leciał... Był na liście przecież.... 🙄 Nie zdążył na lot..uhuhuuu
Nie wydaje mi sie aby sluzby specjalne nie mialy broni przy sobie.
pamiętajcie ze to był lot wojskowy wojskowym samolotem.
nie ma to wiele wspólnego z przepisami lotnictwa cywilnego