Kącik komputerowy

Gillian   four letter word
27 marca 2010 19:30
ściągnąć program do konwertowania 🙂
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
27 marca 2010 19:37
Gillian a jakiś konkretny?  :kwiatek:
27 marca 2010 19:39
27 marca 2010 19:56
Gillian ściągnęłam, przerobiłam filmiki, otwieram Movie Maker i wyświetla się:
"Nie można zaimportować plik ponieważ nie jest zainstalowany koder-dekoder wymagany do odtwarzania pliku. Jeśli już próbowano pobrać i zainstalować koder-dekoder, zamknij i uruchom program Windows Movie Maker, a następnie ponownie spróbuj zaimportować plik."
Próbowałam już zamknąć i otworzyć znowu i cały czas się wyświetla 🤔
27 marca 2010 19:58
czyli nie masz jakiegoś kodeka, tak by wyglądało.
Niestety tu już nie pomogę bo mnie to przerasta :-)
Ada   harder. better. faster. stronger.
29 marca 2010 13:52
Zainstalowałam na laptopie nowe gg i pojawił się problem.
Za każdym razem gdy włączam gg  po kilku sekundach komputer restartuje się i pokazuje taki niebieski ekran. (zdjęcie poniżej)
Czy ktoś wie co z tym zrobić ?
Lotnaa   I'm lovin it! :)
05 kwietnia 2010 20:08
Ada, pewnie już sobie poradziłaś, ale w takiej sytuacji najlepiej uruchomić komputer w trybie awaryjnym i wybrać opcje przywracanie systemu (ostatnie działające ustawienia?).

Mam pytanie, może ktoś będzie mi umiał pomóc z Mozillą  :emot4: Kilka dni temu przez przypadek w jakiś sposób usunęłam pasek gdzie znajduje się ikonka "dodaj do ulubionych/ulubione". I za ch....ę nie potrafię tego odzyskać. Mała rzecz, ale wkurza mnie strasznie. Ktoś może wie, jak to odzyskać?
:kwiatek:
06 kwietnia 2010 15:12
Lotnaa, niestety sobie nie poradziłam i chyba sobie nie porawdzę dopóki gg nie wypuści nowszej wersji.
Mam Windowsa 7, ustawiłam gg na zgodność z Vistą i mimo to nie daje rady :/
Ada - rewelacja! Według Microsoftu nie istniała sytuacja, w której W7 pokaże niebieski ekran. Z tym co napisałaś znam już trzy 😉
Lotnaa   I'm lovin it! :)
06 kwietnia 2010 19:33
Hm, ja też mam W7 i z gg nie było problemu. Ale wiadomo, każdy komp ma swoje widzimisię  👿
Lotnaa, naciśnij prawym klawiszem gdzieś obok okienka adresowego albo menu. Powinna rozwinąć Ci się lista "pasków" + możliwość postawiania sobie wszystkiego. Może tam znajdziesz swoją zgubę.

P.S. Głupie pytanie - gdzie w pecetach siedzi kalibrowanie ekranu?
http://allegro.pl/item976118037_dell_inspiron_1564_i3_330_4gb_320gb_hdmi_niebieski.html czy na takim laptopie  będą śmigały nowsze gry typu Sims3 ? Wiem ,że mogę sobie porównać ale nie wiem jak z kartą graficzną.
Czy może lepszy ten http://allegro.pl/item984151625_nowy_lenovo_ideapad_y550_t6600_3gb_320g_win7_hdmi.html ?
cieciorka   kocioł bałkański
11 kwietnia 2010 10:25
też miałam ostatnio pare razy niebieski ekran 😎 ;/
11 kwietnia 2010 10:58
Niestety nie udało mi się wygrać walki z gg :/
Nadal pojawia się niebieski ekran, będę musiała poprosić o pomoc siły wyższe.

I jeszcze jedno pytanie,
Gdy oglądam przedmioty na allegro (na głównej stronie kategorii) po najechaniu na minaiturkę zdjęcia pojawiało się troszkę większe zdjęcie i początek opisu/informacji teraz gdy najade myszką na zdjęcie nic się nie dzieje :/
Nie wiem jak to przywrócić ?
Co może dawać taki efekt: nagle przestała mi działać jedna z wyszukiwarek (chrome, ustawiona jako domyślna, winda xp). Tzn. włącza się, ale stron www nie otwiera. F-fox działa, skype, gg...
delta   Truth begins in lies.
14 kwietnia 2010 12:10

P.S. Głupie pytanie - gdzie w pecetach siedzi kalibrowanie ekranu?

Każdy monitor ma swoje własne przyciski, chyba że chodzi ci o rozdzielczość to standardowo w właściwościach (a pulpicie prawy klawisz mysz >> właściwości)

Teodora a masz zmieniony sposób odbioru internetu?
Dzięki za odzew.  Chrome ruszył, nie wiem, czemu przestał działać i czemu zaczął. Niech i tak będzie...
A w laptopie jak można się poznęcać nad monitorem? (Nie o rozdzielczość mi chodzi.) Są jakieś  ogólne wytyczne?
17 kwietnia 2010 13:48
Założyłam konto na gmail'u i chciałabym zaimportować pocztę i kontakty z innego adresu.
Wchodzę więc w ustawienia -> konta i importowanie -> importuj z innego adresu -> podaję konto (np. nikola_w@vp.pl) -> wprowadzam hasło -> nazwa użytkownika POP: nikola_w -> serwer POP: mail.vp.pl -> Port: 110

No i właśnie, nastawia mi na mail.vp.pl, daję kontynuuj, ale nic się nie dzieje. Zamieniam serwer POP na vp.pl i nadal nic. Co mam wpisać? Mam zmienić port? Dostępne są: 109, 143, 220, 993, 995, 1110, 2221
Help 🙇 🙇
Czy mógłby mi ktoś jeszcze raz (wiem, że było kiedyś w wątku "Wszystko co chcielibyście..."😉, ale tak krok po kroku, jak krowie na rowie, wytłumaczyć jak zrobić print screena w AllPlayerze? Ładnie proszę :kwiatek:
asds   Life goes on...
21 kwietnia 2010 21:06
Mam znów problem....

A wiec Windows działa i nie mam już sensacji, natomiast pojawił sie problem z odtwarzaniem plików video i audio.....Mianowicie odtwarzam np. mp3 plik i co jakis czas jest ucinany kawałek pliku muzycznego. W wypadku filmów albo audio wyprzedza obraz, albo znów też ma miejsce uciekanie kilku sekund....

Co robić? Bo już braknie mi pomysłów?

HELP!!
Założyłam konto na gmail'u i chciałabym zaimportować pocztę i kontakty z innego adresu.
Wchodzę więc w ustawienia -> konta i importowanie -> importuj z innego adresu -> podaję konto (np. nikola_w@vp.pl) -> wprowadzam hasło -> nazwa użytkownika POP: nikola_w -> serwer POP: mail.vp.pl -> Port: 110

No i właśnie, nastawia mi na mail.vp.pl, daję kontynuuj, ale nic się nie dzieje. Zamieniam serwer POP na vp.pl i nadal nic. Co mam wpisać? Mam zmienić port? Dostępne są: 109, 143, 220, 993, 995, 1110, 2221
Help 🙇 🙇

Zdaje się, że nazwa użytkownika, to będzie nikola_w@vp.pl
a serwer POP3 to: pop3.poczta.onet.pl (jeśli konto darmowe)
asior   -nothing but eventing-
28 kwietnia 2010 12:21
Wlaczylam dzisiaj rano laptopa i wyskakuje mi jakis blizej nieznany program - Vista Security Tool 2010, zaczyna skanowac caly komputer, znajduje 20 wirusow i blokuje dostep do neta  🤔  Windows Defender zostaje wylaczony a ten nowy program co minute wysyla mi ostrzezenia. Sciagnelam Kasperskiego, zeskanowalam kompa i nie znalazl ani jednego wirusa. O co chodzi? Spotkaliscie sie z taka sytuacja?
Tak, ale w XP. Poradził sobie ComboFix. To był inny "program" ale działanie identyczne. To się czasem nazywa "fearware".
Przymierzam się do zakupu netbooka i mam na oku dwa:
Acer Aspire One
Asus EeePC 1201N

Który jest lepszy? Potrzebuję małego, podręcznego komputerka, do zabierania na wyjazdy, korzystania z internetu poza domem, ewentualnie też oglądania filmów (wiem, że nie mają wejść na CD, ale to nie jest problem). Nie musi mieć ogromnej pamięci, bo nie będzie 'podstawowym' komputerem.

Oglądałam różne porównania i obydwa wypadają mniej więcej podobnie. Macie może któregoś z nich? Jak się sprawuje?

Z góry dziękuję za pomoc :kwiatek:
Mam dokładnie ten sam problem co fin.

Mam dwa tygodnie na znalezienie małego, poręcznego laptopa.
Będzie ze mną dużo latał, więc musi być lekki.
Tak jak i w przypadku fin, nie ma to być mój podstawowy komputer, więc nie potrzebuję zatrważającej pojemności pamięci. Internet(+wifi), kamera, czuły i precyzyjny touchpad etc

Przyznam się od razu, że nie miałam dotąd dużo czasu na szukanie czegokolwiek. Na razie jestem na etapie 'rozpoznawczym' na znajomych forach  😉 Nie znam się na tych wersjach mini komputerów. Czy do 3000zł da się znaleźć coś sensownego i nie jednorazowego?
Mam nadzieję, że pomożecie.

Broń Panie Boże, nie jest to ogłoszenie duszpasterskie pt.: "Podaję Wam dane techniczne, znajdźcie mi laptopa, powyżej macie wymagania' po prostu mam nadzieję, ze ktoś może posiada notebooka z podobnymi parametrami i pochwali się jak się sprawuje. To tak w gwoli ścisłości  😉

+ Jakie torby polecacie? Macie swoje sprawdzone marki?
09 maja 2010 12:04
fin, buyaka szczerze polecam HP Mini

http://www.alsen.pl/index.php/main/none/entry/52/none/none/none/none/none/none
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-HP-Mini-2140.16055.0.html

Jest naprawdę mały, lekki, mieści się do dużej torby czy w moim przypadku do torby z aparatem 😉
Bateria wytrzymuje dość długo (chyba ponad 2h).
Klawisze na klawiaturze są dość duże, touchpad jak dla mnie wystarczający.
PS właśnie znalazłam miesięcznik komputerowy PC WORLD z 4/2010 jest tam art. 'wielki test netbooków' (pełne zestawienie na www.pcworld.pl/testy)
Bardzo fajnie, czytelnie,  jest tam wszystko rozpisane.

Kilka linków gratis:
http://www.pcworld.pl/news/345748/Jak.kupowac.netbook.html
http://www.pcworld.pl/news/356577/Netbook.na.rok.2010.najlepsze.modele.html
http://www.pcworld.pl/testy/przeglad/145-netbooki-657_filtry.html
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
10 maja 2010 00:00
fin trochę z opóźnieniem, ale Acery to shit jakich mało. jak wytrzyma rok mało intensywnej pracy to już będzie cud.
HP też się pusją niesamowicie (serio, dziennie parę kontenerów wylatuje z warszwy do naprawy)

szukajcie wśród Delli, Sony Vaio i Maców. chyba że wolicie coś jednorazowego, a nie sprzęt na kilka lat.
10 maja 2010 00:05
Edytka, to pewnie zależy od zawartości portfela 😉

Ale potwierdzam HP często szwankują i poza tym są często różne problemy z serwisem HP, wydziwiają, czasami nie chcą uznać danej usterki za gwarancyjną mimo iż nią jest, no wogóle różne jazdy z nimi są.
10 maja 2010 12:01
Ja mam swój HP już rok i trzyma się świetnie.
Tata ma Dell i jest zadowolony. Ja Macom mówię nie 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się