Samolot z prezydentem rozbił się!!!

Tak, Pan Putra był ojcem ośmiorga dzieci. Też mnie to uderzyło... 🙁
Ja mam jutro iść do pracy, ale chyba odmówię wykonywania jej. Uważam, że po takiej tragedii będzie wielkim nietaktem, jak będę dzwoniła z propozycją spotkania z handlowcem i nowym abonamentem.  🤔

A co ma mój brat powiedzieć jak musi wykonac na początku tyg telefony do kilku ministrów i Komorowskiego w sumie w dośc błahych sprawach :/ Chyba go wyśmieją, a jak nie zadzwoni to mu grozi wywalenie z pracy.
Bardzo poruszające zdjęcia....
adrianna32   oni wojne pokazuja a o pokoj walcza
11 kwietnia 2010 21:41
i co wiadomo czy zwloki Marii  Kaczynskiej zostaly odnalezione? Z tego co czytam to wiekszosc cial jest tak zmasakrowana ze konieczne beda badania DNa.  😲
To przykre, że nie było trumny z  ciałem Marii Kaczyńskiej, ale powód jest taki, że procedury ceremonii są inne dla głowy państwa, a inne dla małżonków. Jednym słowem, pani Marii nie należą się honory należne jej mężowi i dlatego tak się stało. Na procedury wojskowe nie ma siły.
http://wiadomosci.onet.pl/2153627,11,uwaga_na_oszustow_zeruja_na_tragedii,item.html
😵 😀iabeł:

agrafa
Ja słyszałam, że zwłoki pani Kaczyńskiej nie wersja.
11 kwietnia 2010 21:52
Mozecie mnie jesc ale i tak wiele rzeczy dziwnie sie sklada, mam prawo myslec ze tam jest cos jednak nie tak....  😵
http://www.fakt.pl/Oni-cudem-unikneli-smierci,artykuly,68985,1.html
adrianna32
Ale po co Ty w ogóle zagladasz na stronę takich gazet ? Przecież brukowce żyją z szukania sensacji i robienia zamętu.
Lotnaa   I'm lovin it! :)
11 kwietnia 2010 21:59
adrianna32, ale co jest nie tak?
Prawo do myślenia masz, więc używaj do woli.
Scottie   Cicha obserwatorka
11 kwietnia 2010 22:03
W TV podawali sprzeczne informacje. Najpierw, że Jarosław Kaczyński zidentyfikował zwłoki pary prezydenckiej, później, że jednak nie zidentyfikował zwłok Marii Kaczyńśkiej (i podobno dlatego trumna z ciałem nie została przewieziona do Polski).

Najpierw, że zidentyfikowano 24 ciała, następnie tylko 14, a później jeszcze 20 tylko ze względu na znaki szczególne.

adrianna32, ale co jest nie tak? Oglądałam wywiad z Janem Ołdakowskim, który mówił, że zrezygnował na rzecz osób, które w Katyniu straciły rodzinę. To, co napisali o Zofii Kruszyńskiej-Gust też się raczej zgadza.
11 kwietnia 2010 22:06
armara no tak.....
Ale w kazdej plotce ziarno prawdy, sklada sie faktycznie kilka rzeczy dziwnie nawet sporo, ja mysle ze kiedys to wyjdzie. To tylko moje zdanie i moje myslenie, ale to naprawde dziwne.
Samolot byl robiony w Rosji, Putin sie nie zgadzal z kaczynskim, stracilismy najlepszych ludzi nie tylko prezydenta..........
Sporo rzeczy nie tylko teraz po tragedii ze plotki, ale to ze Tusk tam byl wczesniej i w ogole....  🙄
No i informacje o ladowaniu to tez wersja Rosji, nie wspomne ze jakis swiadek powiedzial cos na ich niekorzysc, bo to takie niesprawdzone.
Z duzym prawdopodobienstwem zidentyfikowano 14 cial, bo sa w dosc dobrym stanie. Te ciala bede mogly po ostatecznej identyfikacje przez rodzine zostac zabrane do kraju. Jednak przed oficjalna identyfikacja nie mozna ujawnic nazwisk.
Kolejne 20 cial powiedzmy, ze zidentyfikowane poprzez znaki szczegolne i znalezione dokumenty, ale to trzeba potwierdzic.
Reszty cial nie da sie zidentyfikowac, bedzie badanie DNA.
Wstepna informacja o 24 zidentyfikowanych cialach wynika z tego, ze powiedzmy, ze je rozpoznano ze wzgledu na dokumenty, znaki szczegolne, charakterystyczne elementy ubrania.
Tak wynikalo z wypowiedzi pani minister E. Kopacz.

adrianna, skoncz wasc, wstydu sobie oszczedz. Twoje dywagacje sa po prostu smutne. Smutne jest tez to, ze mloda osoba moze miec tak ograniczone, pozbawione logiki i wiedzy spojrzenie na swiat. Zatrwazajace.
11 kwietnia 2010 22:10
Tak ale ja pytalam konkretnie czy odnaleli Marie Kaczynska?
adrianna32, to przeczytaj ze zrozumieniem posty o identyfikacji zwlok.
Scottie   Cicha obserwatorka
11 kwietnia 2010 22:14
Klami, czyli zidentyfikowano 14 ciał (prawie na 100%) i 20 ciał ze względu na znaki szczególne/dokumenty- czyli razem 34 tak? Czy te 14 osób wchodzi w skład tych 20 ciał?
Scottie, razem 34, tak zrozumialam wypowiedz pani Kopacz.
11 kwietnia 2010 22:16
Yyyy spojrzalam na post z poprzedniej strony sory.
Klami nie zabronisz mi chyba miec wlasnego zdania?
Wybacz ale dla jednych to co pisesz ty jest chore a dla innych to co pisze ja...
Dla mnie to uklada sie w calosc jak bedzie dowiemy sie moze kiedys..... zwlaszcza ze Rosja klamala cale zycie, udajac braci. oszukana historia ale coz. napisalam co mysle mam do tego prawo, nie zabronisz mi ani pisac ani myslec to nie komuna. Sprawa narodowa, mam prawo do wypowiedzi i malo mnie to obchodzi czy uwazasz ze to wstyd. Dla mnie jest wstydem naiwne i bardzo proste myslenie, biorac do glowy to tak jak pisane, ze strony rosji. Odpusc.
Scottie, pomylka. Jednak pomieszalam informacje. :/  Odsluchalam sobie jeszcze raz wypowiedz.
14 osob prawie na 100 % zidentyfikowane (jak pisalam wczesniej) a kolejne (ta druga grupa) to 10 osob zidentyfikowanych z duzym prawdopodobienstwem.
11 kwietnia 2010 22:19
Prawie na 100% i z duzym prawdopodobienstwem. To prawie bez roznicy....
adrianna32, Koniec, juz nie czytam twoich wiadomosci, bo zaraz z kanapy spadne. Jak dla mnie pisz co chcesz i snuj teorie spiskowe, ktore w obliczu rzeczywistosci sa jedynie zabawne. Chociaz nie, raczej przerazajace, przerazajece jest to, ze ktos moze w taki sposob laczyc wydarzenia.

Wojenka   on the desert you can't remember your name
11 kwietnia 2010 22:29
Ale mnie te media zmierziły.Jedna wielka hipokryzja.
Na codzień to obsmarowywali Kaczyńskiego,naśmiewali się,wyszczekani didżeje w radiu i tv,ciągle tylko można było słyszeć jaki to prezydent jest beznadziejny,jaki zły Rząd.A od wczoraj słyszę tylko jaka to wielka strata,taki wspaniały prezydent,tylu zacnych ludz,taka elita!
Aż wyłączyłam radio ze złości.
Nagle wszyscy Polacy się zmienili i pokochali swego prezydenta.
Czy ktos moze mi wyjasnic w jakim celu zamieszcza sie w internecie filmik z miejsca katastrofy ze skladania ciala prezydenta do trumny ??
To juz chyba przekroczenie pewnej granicy informowania.
Ja nigdzie nie widziałam takich filmów  😲
Alabamka, daleko szukac nie musialam. Wejdz sobie na strone tvn 24.
Co prawda widac tylko grupe ludzi, czarny worek i trumne, ale ....  🤔
Wojenka, tak to juz bywa, po smierci Jana Pawla II tez byly nagle zrywy milosci wsrod narodu, pogodzenie sie Cracovii z Wisla... ile to wszystko trwalo? Pare miesiecy?

Nie mowie, ze to wszystko zle, sama jutro ide do szkoly na galowo. Nie dlatego, ze bylam wielka zwolenniczka Kaczynskiego, bo nie, ale jednak szacunek sie nalezy, to wielka tragedia. No i nie tylko on zginal, ale wiele innych waznych dla kraju osob.
Wojenka - tak to już jest z ludźmi, że po śmierci jakiegoś człowieka, nagle zmieniają swoje nastawienie do niego i postrzegają go w ogóle z innej strony.

nie dawno było tak przecież ze śmiercią Jacksona.
sytuacja taka sama, media szukały tylko sensacji z nim związanej i go obsmarowywali a po śmierci wychwalali go pod niebiosa.

Mi jest bardzo przykro i ciężko jest coś powiedzieć w obliczu takiej tragedii. Nie będę też fałszywie rozpaczał, bo to było wtedy nie w porządku.
Nagle wszyscy Polacy się zmienili i pokochali swego prezydenta.

w moim przypadku nie. wcale nie.
jednak jest mi b. przykro i nie zmienia to faktu, ze oprocz glowy panstwa zginelo 95 innych osob...
Gillian   four letter word
11 kwietnia 2010 22:55
a ja bym chciała, żeby w końcu przestano mówić o tym, że zginął Prezydent. Zginął człowiek. Czyjś mąż, brat, dziadek, wujek. Człowiek. Istnienie. Prezydent to tylko funkcja.
Klami mam  🤔 Jakoś to "profesjonalnie" nakręcone nie jest i jakoś tak nisko... hm. okaże się, że nie ma żadnej najmniejszej zgody na kamerowanie tamtego a jednak komuś się udało  🤔wirek:
Mnie też denerwuje to całe wychwalanie teraz Kaczyńskiego. Prezydentem był nie najlepszym, nieudolnym, niereprezentatywnym, zaliczył pare gaf, nie miał szacunku narodu i głów innych państw. Ale przede wszystkim był CZŁOWIEKIEM. Można było go nie znosić jako prezydenta, polityka, można było mu życzyć jak najszybszego zakończenia kadencji, ale nie śmierci do tego tak nagłej i bezsensownej... Przecież był bratem, ojcem, synem... Przez ten pryzmat to wielka tragedia... Nie wyobrażam sobie bólu Jarosława kiedy będzie musiał powiedzieć swojej cięzko chorej matce, że jego brat, a jej SYN nie żyje, że zginął w katastrofie...
Bardzo szkoda, że ciało jego małżonki nie przyleciało do Polski razem z nim... Dla mnie to logiczne, że nie powinno się ich rozdzielać. Całe życie byli razem, razem umarli, razem powinni wrócić, razem powinni zostać pochowani. Jeżeli tak się nie stanie to to będzie baardzo duzy nietakt ze strony "organizatorów" pogrzebu.

Mocno do mnie przemówiły słowa z transparentu trzymanego przez tłum: "Polecieli złożyć hołd ofiarom, złożyli ofiarę w hołdzie."
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się