Pensjonaty we Wrocławiu

No tak, ale jak Grobla skonczyla - wszyscy wiemy, wiec czy warto sie pchac do osoby, ktora jednej stajni juz nie udzwignela??
Czy ktoś stąd jeszcze jeździ do Dziupliny? Szukam dobrej duszyczki z która mogłabym się zabierać autem, oczywiście bym się do paliwa dorzuciła.
Bo osoba, z którą dotychczas jeździłam niestety zabrała konia gdzie indziej. Ja robię prawko, ale zanim je zrobie i zanim kupie auto to minie... a stajni nie chce zmieniać za wszelką cenę.
ja ulce nie zostawiłabym pod opieką roweru nie mówiąc już o moich koniach raz już sie przejechałam.
MATRX69, ja ulce nie zostawiłabym pod opieką roweru nie mówiąc już o moich koniach raz już sie przejechałam.

Czemu? Co takiego się stało?
przez niedopatrzenia w stajni tej pani zapłaciłam 1000zł za leczenie u trzech różnych weterynarzy i przez 2 tyg. żyłam w totalnym stresie zastanawiając się czy moje konie dostaną ochwatu! na szczęście wola walki moich kobył jest większa niż wyobraźnia i przewidywanie ulki, więc skończyło się na mega debecie na koncie ale takie rzeczy nie powinny mieć miejsca bardzo łatwo można było temu zapobiec np. zamykając boks na 2 zamknięcia a nie tylko jedno i zabezpieczyć drzwi od paszarki czymś więcej niż sznurkiem od snopowiązałki!!!! a do tego jeszcze zostałam poinformowana o zaistniałym fakcie około godziny 14 kiedy oba konie miały już niezłą kolkę a nie rano jak tylko zauważyli że konie w nocy wyszły i nażarły się owsa. TAK SIĘ PO PROSTU NIE ROBI!!!!!!! i tego nie wybaczę i nie zapomnę bo widziałam jak się męczą moje najukochańsze na świecie zwierzaki. 🙁
rzeczywiście można było temu zapobiec
Mam pytanie, może nie do końca się wpasowuje w temat, no ale chodzi w końcu o stajnie we Wrocławiu.
Moja koleżanka, poszukuje trenera skoków z możliwością wydzierżawienia konia, lub po prostu jeżdżenia konia udostępnionego przez trenera. Ponieważ nie posiada własnego konia, i w najbliższej przyszłości raczej posiadać nie będzie.
Ale jak wszyscy wiemy szkółka rozwoju w jeździectwie nie zapewnia. A dziewczyna jeździ od wielu lat, można powiedzieć, że jest samoukiem. Jeździła też dużo młodych koni, startowała z powodzeniem w Lkach, no i chce się edukować jeździecko dalej, tylko nie ma na kim i pod czyim okiem.
No i pytanie do wrocławian, czy w jakiejś z wrocławskich stajni, znajdzie się możliwość treningu dla osoby bez własnego konia?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi : )
Tak jest w Bachmacie w Pruszowicach. Przynajmniej ja x lat temu jeździłam tam na nie swoich koniach(plus swoim) i dużo osób tam tak robiło.
Być może jest tak też w Picadorze? U Wiktora też można korzystać z jego koni.
Platan?
darolga   L'amore è cieco
11 kwietnia 2010 21:30
Bachmat, Platan z tego co mi się nasuwa.
Dzięki dziewczyny  :kwiatek: Koleżankę poinformowałam i jedzie się wywiedzieć po stajniach, które wskazałyście  🙂
Wątek chyba odpowiedni.

Chciałam się wybrać z koniem  do Rakowca, ale odległość 400 km trochę mnie przeraziła.

Chcę pojechać z koniem na treningi skokowe (7-14 dni) do Krakowa/Wrocławia. Z tego względu, że do Krk mam trochę ponad 100 km/ Wrocław 200 i jest mi o niebo łatwiej. Napiszcie mi proszę czy jest w Krk/Wrocławiu ośrodek w którym można się podszkolić w skokach z taką możliwością, że pojawię się z własnym koniem. Z góry dziękuję za informacje. Zaznaczam, że chcę się uczyć w prawdziwym tego słowa znaczeniu
Ruda_H   Istanbul elinden öper
13 kwietnia 2010 13:26
jakoś we Wrocławiu nie widzę takiego miejsca jak Rakowiec lub "uczyć się z prawdziwego zdarzenia"

ale niech wypowiedzą się skoczkowie  😉

darolga   L'amore è cieco
13 kwietnia 2010 15:18
Też nie widzę 🙂

Jeśli masz gdzie zamieszkać, to możesz wstawić gdzieś konia na miesiąc po prostu czy nawet 2 tygodnie i załatwić sobie treningi z którymś z wrocławskich trenerów w tych dniach...
Innego wyjścia chyba nie ma 🙁
Lwinka, a może poszukaj w mniejszych miejscowościach?
Najlepiej spytaj w wątku skoczków.
More:D   To moje życie !!:D
24 kwietnia 2010 15:24
Hey SZKUKAM PENSJONATU DLA KONI okolice wrocławia najbardziej pasowało by mi gdzieś w stronę bielan wrocławskich / ale nie koniecznie /mój budżet to 450zł-500zł więc jak ktoś wie albo ma konika w takim pensjonacie proszę o odpowiedzi.Z góry dziękuje  😉
W tej cenie o coś dobrego będzie ciężko 😉  Może pomyśl o Grobli, to w centrum miasta, a cena z tego co wiem 600zł, więc całkiem przyzwoita.
Nie wiem czy na Magnicach  jest miejsce, ale tam to chyba ponad 700zł. Starachowice trochę taniej - 600. zobacz sobie na tej mapce jakie są stajnie i dzwoń jak ci się spodoba, popytaj o warunki: http://re-volta.pl/stajnie/szukaj/mapa:%2851.11041991029264,%2017.07275390625%29/odleglosc:20
24 kwietnia 2010 16:02
Dzięki  :kwiatek:
A ty gdzie kunika trzymasz ? 😉
W Dziuplinie, w prywatnej stajni schowanej w lesie 😁 W sąsiedzku jest stajnia Picador, ale tam 850zł kosztuje pensjonat i z tego co wiem ciężko o wolny boks.
24 kwietnia 2010 16:08
branka a w twojej stajni są jakieś wolne miejsca ?A dużo płacisz ? 😉
Nie, u nas są tylko 4 konie i na jeden boks(który może się zwolni, jak się koń sprzeda) już ktoś czeka 😉 Płacę teoretycznie mało, bo 420zł, ale do tego jak dolicze koszty pasz i 150zł za plac w sąsiedniej stajni z którego od maja mam zamiar korzystać, to już tak mało nie jest 😉
24 kwietnia 2010 16:46
no faktycznie ale dzięki za pomoc  :kwiatek:
More, przejedz sie do Magnic. To kilka kilometrow od Bielan, super dojazd, rewelacyjna opieka, stajnia godna zaufania i polecenia!!
24 kwietnia 2010 19:09
More😀, trzymam konia w Maniowie - koszt 500 zł miesięcznie z tymże od Bielan kawałek drogi
24 kwietnia 2010 19:28
zima dzięki za rade myśle że w następną sobote tam zajrzę dzięki  :kwiatek:

Ruda_H a od centrum wrocławia około ilu się jedzie ? A jak z opieką ? Zaufana ? I ogółem warunki ? Dzięki za pomoc !!  :kwiatek:
24 kwietnia 2010 19:42
z centrum będzie trochę - to zależy od korków. Ode mnie z Ołtaszyna jedzie się jakieś 30 min z centrum pewnie 10 - 20 minut dłużej.

Opieka bardzo dobra, nie mam obawy, że pod moją nieobecność coś się z koniem stanie a jeżeli już coś mu jest zawsze dostaje telefon. Wszystkim zajmują się właściciele, swoją drogą bardzo fajni ludzie więc zawsze ze wszystkim można się dogadać

Stajnia jest nowa działa od ok. 2 lat więc jeszcze nie wszystko jest ( w planach hala, karuzela ) ale boksy mniej więcej 3/3.5, automatyczne poidła, myjki z ciepłą wodą, siodlarnia, padoki zimowe, łąki i świetne tereny

gorzej w kwestii treningów, plac do jazdy ok. 10 min spacerem z pod stajni, nie ma trenera no i zimą brak hali.

Dla mojego emeryta warunki świetne ale wiadomo każdy ma inne potrzeby 😉 jej strasznie pochwalny pean na cześć mi wyszedł  😡

24 kwietnia 2010 20:22
Ruda_H dzięki wielki zajade tam i zobacze jeszcze raz dzięki  :kwiatek:  😀
More D, fajna stajnia jest w Wojnarowicach pod Wrocławiem, od Bielan w stronę Świdnicy. Cena 650 zł, ale warunki bardzo dobre dla koni i ludzi, hala, duża ujeżdżalnia, ogromne boksy, nie ma rekreacji. Po chwilowych zawirowaniach w kwietniu (zmiana właściciela) pensjonat nadal funkcjonuje i są wolne boksy.
Nie mylić ze stajnią Jana Chrzanowskiego, która też mieści się w Wojnarowicach, choć obecnie chyba tam nie ma wolnych miejsc.

Najlepiej podjechać i zobaczyć jak wszystko wygląda na miejscu.
A czy ten nick odpowiada właścicielce czarnej folblucicy 😉 ?
Tak, niestety już byłej właścicielce  🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się