Samolot z prezydentem rozbił się!!!

Moim zdaniem, dzień, w którym odbędzie się pogrzeb prezydenta, powinien być dniem wolnym od pracy.
mi też się tak wydaje.
ja jeszcze do szkoły chodzę, ale zastanawiałam się czy do Warszawy nie jechać.
mery,  ściślej mówiąc, to sam Dudek wyszedł z tą propozycją, która bardzo szybko została zaakceptowana przez szefa klubu.  A sam gest piękny.

Averis jak dla mnie to nie ma większego znaczenia kto wyszedł z inicjatywa... Sam gest był tak piękny, razem z ta minuta ciszy przed, ze aż się wzruszylam... Zwlaszcza ze serio, co jak co ale nie spodziewalam się takiego zachowania.
trzynastka   In love with the ordinary
11 kwietnia 2010 19:54
Nie wiem czy ktoś już to przytoczył ale bardzo piękne słowa usłyszałam na antenie TVN24, były wyczytywane  kondolencje ze stron internetowych i jedne mnie uderzyły :

Do kwiatu polskiej inteligencji zamordowanej w Katyniu wczoraj dorzuciliśmy kolejny bukiet. [...]
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
11 kwietnia 2010 20:12
Ninevet - faktycznie piękne słowa.

Dziś oglądając uroczystość na Okęciu, potem przejazd przez Warszawę... Ojj ciężko jest generalnie. Pewnie ma na to wpływ to, że właściwie w chwilach takie jak te, które aktualnie mają miejsce, dla zdecydowanej większości nie liczą się przekonania polityczne, nie liczy się to co on zrobił czy też czego nie. Ludzie ogólnie żałują wszystkich pasażerów tego feralnego lotu. Żal ludzi, bardzo wielki żal..

Swoją drogą uważam, że szkoda, że Marii Kaczyńskiej nie przywieźli razem z mężem, jednak rozumiem, że nie mogło to zostać zorganizowane, skoro tak jak podają media jej ciało nie zostało zidentyfikowane. Niemniej jednak szykują się jeszcze raz bardzo ciężkie chwile dla córki państwa Kaczyńskich - jednego rodzica już "powitała", teraz oczekiwanie na matkę.. Strasznie jest mi żal tej kobiety.

EDIT: Forum właśnie zmieniło szatę graficzną, tak jak postulowali jego niektórzy użytkownicy.
Bardzo fajnie, że i r-v jest szara  :kwiatek:
A na moim ipodzie nie jest...
nie rozumiem, u mnie wciaz kolorowo  🙁, a wolalabym jednak szaro..
trzynastka   In love with the ordinary
11 kwietnia 2010 20:29
szary jest jedynie banner u góry, ten z kopytami i plażą w przypadku r-v 🙂
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
11 kwietnia 2010 20:31
voltopiry są kolorowe
Nie da rady zrobić całej strony szaro?
Voltopiry kolorowe...
helcia, jasnowata voltopiry też już szare
U mnie nie.
helcia   Wiedźma z czarnym kotem
11 kwietnia 2010 20:34
u mnie też nie  😉
Jasnowata, bez przesady ... cała strona na szaro, wiesz ile to pracy ? Z reguły szary robi się tylko banner i tyle.
edit: U mnie voltopiry też szare. 😉
Ważny jest gest  😉 Nie ma sensu zmieniać całego wyglądu na niecały tydzień a za tydzień snów męczyć się w kolorowanie  😀
nie wiem ile to pracy. Wyszłam tylko z propozycją 🙂
W każdym razie voltopirowy banner nadal jest kolorowy.
EDIT: odświeżyłam stronę i już mam szaro.
Averis   Czarny charakter
11 kwietnia 2010 20:39
U mnie nie jest.
U mnie i r-v i voltopiry są szare. może skończmy temat bo to pewnie zależy od internetów i z biegiem czasu każdemu się zmieni  🙂
ODŚWIEŻCIE SOBIE STRONĘ 😉
Myślicie, że dzień pogrzebu prezydenta będzie wolny od pracy??? tak jak było np. w przypadku pogrzebu JPII?
Averis   Czarny charakter
11 kwietnia 2010 20:52
tajnaa, wtedy też było wolne?
Tak, było wolne.
Moon   #kulistyzajebisty
11 kwietnia 2010 20:58
Tak oglądam tv, oglądałam przejazd przez ulice Warszawy... Jest mi strasznie, strasznie żal córki p. Kaczyńskich. Nawet nie umiem sobie wyobrazić co ona musi czuć. Stracić oboje rodziców, tak nagle... Zwłaszcza, że nie zidentyfikowano jeszcze matki. A przecież para prezydencka była nie rozłączna...
I też, oglądając samo powitanie na Okęciu w gardle ściskało, łzy się same cisnęły.
Ja mam jutro iść do pracy, ale chyba odmówię wykonywania jej. Uważam, że po takiej tragedii będzie wielkim nietaktem, jak będę dzwoniła z propozycją spotkania z handlowcem i nowym abonamentem.  🤔
Ja myślę, że powinno być wolne. Jednak wiadomo, że to niestety mała różnica bo papież jest papieżem całego świata i nie tylko my mieliśmy wolne... Zobaczymy jak nasz rząd zdecyduje  🙂
Moim zdaniem, mogli się wstrzymać z dzień z przewożeniem ciała prezydenta do Polski i przewieźć razem z ciałem Marii Kaczyńskiej. Zawsze wszędzie byli razem, razem zginęli - wydaje mi się, że skoro za życia byli nierozłączni - powinni byli być przewiezieni do Polski i do pałacu prezydenckiego razem.
No ale rozumiem też, że może po prostu inaczej się nie dało, więc to tylko takie moje luźne zdanie.
Słucham w telewizji o wizytach rodzin ofiar z Moskwie, o identyfikacji zwłok, o tym, że ileś tam do rozpoznania całkowitego, ileś po znakach szczególnych, reszta w stanie uniemożliwiającym rozpoznanie bez badań DNA. To jest niewyobrażalna tragedia tych ludzi. Rozmawiam z koleżanką- chociaż w takiej sytuacji każde słowo wydaje się niewłaściwe, zbyt błahe- i nie mogę powstrzymać się od płaczu...
Dla mnie każdy, chociaż przed tv powinien uczestniczyć w pochówku. Myślę, że zrobią dzień wolny. Ludzie, którzy zgineli są tego warci. Boli mnie, że Para Prezydencka zawsze była razem, a teraz..... straszne  🙁 mogli poczekać aż zidentyfikują ciało Marii Kaczyńskiej i zabrać ich razem.
karesowa   Rude jest piękne!
11 kwietnia 2010 21:08
Ech...jakoś tak ciągle nie mogę w to wszystko uwierzyć, niby intelektualnie do wiadomości przyjęłam, ale wymiar katastrofy jest dla mnie tak ogromny że wciąż nie mogę tego ogarnąć myślami. Jak oglądam wspomnienia, archiwalne zdjęcia prezydenckiej pary to żal za serce ściska, ale chyba jeszcze mocniej poczułam ukłucie w sercu gdy w tv przypominali sylwetki tragicznie zmarłych polityków i dodano iż jeden z nich osierocił ośmioro dzieci-to jest tragedia!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się