Dziękujemy 😀
A my jedziemy w Szczecinie na Osowie 😉
to ja jeszcze pare zdjęc wrzucę:
tu widac jaki mamy indiański ogon, ktorego nie znosze 😵

a tutaj mozemy podziwiać z czego bedziemy wytapiać mięsnie 😂 😂 wygląda jak prosiak
Twój wygląda jak prosiak? Spójrz na mojego 😂
załóżmy KVP - Klub Voltowych Prosiaków 🏇
😂 KVP, loool!
galopada, w sensie te białe paseczki? są urocze 😉
tak 😵 ostatnio Szary mu wygryzł dziure u nasady ogona i boje sie ze odrosną białe włosy 😵
aaa, ja myślałam, że może to tak miał od zawsze :P
niedobry Szarak 🤬 😁
nie, nie. To co widać miał od urodzenia. Boje sie ze wyrosnie mu wiecej 😎
Nie wiecie co mówicie 😎 Chyba nigdy nie widziałyście prosiaka.

chrum
zapraszamy do Klubu! 😁 nadaje sie idealnie
Ej! Miałaś z grzeczności zaprzeczyć 😁
ups 😁 a moj to nawet kwiczy jak prosiak z czego nabija sie cała stajnia 😎
Ja już nie wiem co z moim zrobić. Je 3/4 miarki paszy, pracuje a tak wygląda 🙇
Mój je pół i tak wygląda 😁 Z tym, że się obija. Ostatnio jednak schudł, albo to złudzenie, bo stracił zimową sierść 😉
darolgaalbo takie zdjęcia albo Korab na wiosne już całkiem nie do poznania się zmienił 😜 i schudł Ci chyba trochę?
galopadaTwój też się zmienił,wyładniał bardzo 😀 ile on juz lat ma?
Mam zdjęcia 😅

galopada białe pasemka są cool. 😎 😎
To i my do klubu, my dopiero jesteśmy prosiaki 😁
A Dżamal złapał grudę :/ Walczyłam z nim dzisiaj czas dłuższy, bo nie daje sobie za bardzo dotykać tylnych nóg. Cóż, we wtorek zabawy (i odczulania) ciąg dalszy.
Thilnen, znam rewelacyjną maść na grudę, tylko nie pamiętam nazwy a w Opolu będę dopiero w weekend. U Karego przeszło po 3 dniach.
Thilnen, świetna jest maść na grudę z Hipovetu -
http://amigo-konie.pl/product_info.php?cPath=15_106&products_id=746 Niedroga, wydajna i dobrze działa. Miałam klacz, która co zimę dostawała grudy i po kilku smarowaniach tą maścią gruda schodziła. Pozdrawiam
My dzisiaj skakaliśmy swoją pierwszą szerokość..i kocham tego konia! szedł jak stary,doświadczony koń, zero zawahania, nawet nie pomyślał o spłynięciu czy stopie, nawet jak nie pasowało to skakał,no cuudowny jest! 💘 mam filimki 😎
Averis, Galopada - fajne te Wasze "grubaski" 🙂
Mój cienias niestety jest chyba nie do utuczenia...
Piękne te wasze prosiaczki 🤣
A ja jutro umieszczę w zamian moją świnkę piggy.
Dzisiaj młodej pierwszy raz założyłam siatkę na mordkę od much i co stała jak osioł zero reakcji, a tam przecież są rzepy które dość głośny i dla wielu koni straszny dźwięk wydają. Jestem z niej bardzo dumna.
A ja mam jakiegoś pecha 🙁
Po pierwsze: po wizycie kowala musimy od nowa rudą przyzwyczajać do podnoszenia nóg i przekonywać, że to nic złego, tak strasznie się przestraszyła jak robił jej kopytka. Dobre jest to, że młoda przody dała wczoraj już zadowalająco (i to bez przekupstwa w postaci smakołyków). Z tyłami będę próbować dziś, bo te są bardziej newralgiczne.
Po drugie: mała tak wczoraj machnęła głową jak wychodziłyśmy z wybiegu na spacer na lepszą trawkę, że niestety pocelowała w moją głowę. 😵 Przez chwilę dosłownie mnie zamroczyło ale rudej nie puścilam. Guza mam powyżej ucha i od wczoraj oczywiście napierdziela mnie łeb okrutnie. Dziś to już masakra, bo połowa w którą oberwałam boli mnie masakrycznie, a jeszcze muszę jakoś funkcjonować w pracy.
Bardziej polecam zajęcie młodziaka sianem niż smakołykami 🙂
Megane ile on ma wzrostu?
moja młoda tez jakaś trudna w "utuczeniu", czy młode konie (4 letnie) przy wzroście ponad 170 mogą mieć taką szczypiorkową budowę przez to , że rosną w górę?
Od ubiegłego tygodnia zwiększyłam porcje paszy treściwej i będę obserwować jaki będzie efekt.
My dzisiaj skakaliśmy swoją pierwszą szerokość..i kocham tego konia! szedł jak stary,doświadczony koń, zero zawahania, nawet nie pomyślał o spłynięciu czy stopie, nawet jak nie pasowało to skakał,no cuudowny jest! 💘 mam filimki 😎
Pokaż 😅
agull, czemu ruda się tak zestresowała? To jej pierwsze werkowanie, nie jest przyzwyczajona do dłubania w kopytach, a może kowal nie za fajnie się zachowywał? Przy takich młodziakach roboty zazwyczaj jest więcej, bo częściej nogę się odstawia, pokazuje wszystko, uspokaja, a nie każdy ma do tego cierpliwość... Jednak warto robić od początku pomału i na spokojnie, żeby koń się nie zraził 🙄
Mój kary przymusowo stoi już 3 tygodnie,dostaje zdecydowanie mniej owsa a już wygląda jak źrebna kobyła 🤔
Zdjęcia wstawię po wieczornym spacerze w ręku!
Bardziej polecam zajęcie młodziaka sianem niż smakołykami 🙂
Ja w ogóle nie chcę jej przekupiać. Tu nie chodzi o zajęcie, bo ruda ślicznie i grzecznie stoi podczas czyszczenia ale o skojarzenie z czymś dobrym tych kopyt i wiadomo, ze jak wszystko zawodzi to wtedy kawalek marchewki może być pomocny. Raczej chcę unikać przekupstwa i pokazać jej, że nóżki to nie tylko broń, a ich czyszczenie może być przyjemne.
agull, czemu ruda się tak zestresowała? To jej pierwsze werkowanie, nie jest przyzwyczajona do dłubania w kopytach, a może kowal nie za fajnie się zachowywał? Przy takich młodziakach roboty zazwyczaj jest więcej, bo częściej nogę się odstawia, pokazuje wszystko, uspokaja, a nie każdy ma do tego cierpliwość... Jednak warto robić od początku pomału i na spokojnie, żeby koń się nie zraził 🙄
To było jej pierwsze werkowanie od kiedy jest u mnie (a jest 1,5 miesiąca). Do kowala nie mam zastrzeżeń - spokojny, delikatny, cierpliwy, znający się na rzeczy. Młoda prawdopodobnie wciąż przeżywa oderwanie od stada i postanowila dać tego wyraźny sygnał 😕
No to trzymam kciuki za szybkie i efektywne przepracowanie problemu 😉