Stajnie w Lublinie

pony   inspired by pony
05 kwietnia 2010 11:33
Okwiat- ja nie znam dziewczyn, nie wiem jaki poziom reprezentują i ile wiedzą. Drążenie drążeniem, ja uważam, ze jak juz sie pize o kimś w ten a nie inny sposób to trzeba poznać sprawę jak najgłębiej, ale już mogę się zamknąć. I nadal ciekawa jestem co sprawilo, ze zapowiadlai się dobrze, chyba warto wiedziec, na co się nie naciąć. 😉
salucha   Jutro,jest czyste nieskalane żadnym błędem:P
05 kwietnia 2010 16:48
mnie osobiscie przyciagneli  tym ze konie mialy dostawac siana ile wlezie wychodzic codziennie na wybieg na pol dnia mialy byc czyszczone i chodzic pod siodlem ogolnie mialy miec jak w raju... ale niestety siebie za bardzo pokolorowali a rzeczywistosc jest ciemna..
salucha   Jutro,jest czyste nieskalane żadnym błędem:P
08 kwietnia 2010 18:37
do tej sprawy chcialabym dopowiedziec ze wczoraj sie okazalo ze moja siostra wplacala im 16marca pieniadze za pensjonat a ja 1kwietnia rowniez zaplacilam im za marzec. Nawet nic sie nie przyznali ze dostali pieniadze. Karmelek do dzisiaj nie odebrala konia poniewaz nie wydali jej ale na szczescia nasi ojcowie jutro zabieraja sie do wyjasnienia sprawy, ci ludzie sobie naprawde klopotow narobili..

edit: żeby nie pisać kolejnego posta, wspomnę, że dziś przyjechał do nas kowal i okazało się, że koń ma ropę w 4kopytach  🤔 nie muszę dodawać, że starą ropę...  🤦
Karmelek do dzisiaj nie odebrala konia poniewaz nie wydali jej [..]

jak to nie wydali ? 🤔
jeśli to jej koń, przyjeżdża i go zabiera.. a właściciele stajni nie mają nic do gadania.
No własnie ja bym zabiral konia jak naj szybciej..
a nie ze oni konia nie wydaja co to jest jakis batonik ze nie wydadza go? 🤔zczeka:
ja nie wydzadza to gdzies to zglsic trzeba i bedzie :bum:
najlepsza reklame robi wyglad wlasnego konia , jezeli wlasciciel ma swojego , tzn , jezeli ktos prowadzi pensjonat czy treningi i ma wlasnego konia i ten kon jest zadbany tzn. ze pewnie i innymi sie zajmie , ( no ale to roznie bywa w praktyce ) , ja zawsze patrze na wyglad koni wlasciciela jezeli sa zaniedbane to nie warto tam wstawiac , Panstwa Bekiesz nie znam osobiscie jedynie z telefonu bo tez kiedys bylam zainteresowana wstawieniem poprzedniego konia w trening , ale nie wstawilam , za to byli bardzo pomocni i mili przez telefon , druga rzecz mnie interesuje , jezeli prowadza treningi i jezdza sportowo ;-) to czego na zdjeciu ktoryms tam .... kon skacze przez przeszkode zrobiona ze skrzynek jakis tam ... ;-) czyzby sportowcy z zagranicy nie mieli przeszkod ....? a maja taka ladna strone ....? juz Arizona wyglada na bardziej sportowa niz Oni , a sie nie reklamuje ze sportem ;-)no ale czlowiek sie uczy na bledach ... szkoda tylko koni i nerwow
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
08 kwietnia 2010 23:02
Jak ktoś chce znać więcej szczegółów to zapraszam na PW 😉
Mam prośbę - gdyby ktoś miał konkretne informacja o zawodach w Pszczelej to proszę napisać tutaj albo do mnie na PW
Kto dzisiaj o 14 był konno u nas w stajni? Przyznać się! 😎
Myślałam, że mój koń tam na lonżowniku zwariuje 😂
Ja z przyjaciółką  😎 Edypowi się Twoja klacz spodobała i za wszelką cenę chciał się zapoznać  😁
A która to Ty byłaś?
nie wiem czy dobry wątek . W razie czego prosze przenieść .
Szukam programów L1,L2,P1 i P2  na MW-A w Pólku. Wie ktoś skąd takie coś pobrać, może macie przesłać ?
Ja z przyjaciółką  😎 Edypowi się Twoja klacz spodobała i za wszelką cenę chciał się zapoznać  😁
A która to Ty byłaś?

Stałam przy domu właścicieli i widałam gości 😁 Nie miałam chleba i soli, ale za to pełne ręce gratów 😁
http://www.pzj.pl/modules/wfdownloads/viewcat.php?cid=29  masz tutaj wszystkie programy, wystarczy poszukać.
[
Stałam przy domu właścicieli i widałam gości 😁 Nie miałam chleba i soli, ale za to pełne ręce gratów 😁

A to Ty nam "cześć" mówiłaś? 🙂
Następnym razem się zapowiemy jak będziemy chciały przyjechać 🙂 Dzisiaj to był pełen spontan 😜 Miałyśmy pojechać na krótki teren, wróciłyśmy po 4 h do domu 😁 I tak cud, że trafiłyśmy 😁 (po drodze się gubiąc parę razy 😂 ).
Tak, ja mówiłam cześć 🙂 Tak się spodziewałam, że to ktoś z forum, ale wstydziłam się pytać 😁

Strasznie mi się podobało jak jechałyście drogą dojazdową do stajni. Wielgachny koniuch takie ogromne kroki w stępie, a kucyk kłusem żeby kroku dotrzymać 🤣 Zapowiedzcie się następnym razem! 😉
siemanko😀
ma ktos propozycje MW-A??
Propozycji MW-A nie ma nikt jeszcze... Być może Prof. Pietrzak będzie już jutro w stajni (jest w Sopocie, ale jak wiadomo HPP-A przerwano), więc prawdopodobnie wróci na jutro. To zapytam co i jak, przynajmniej jakie klasy. Dodam, że tydzien wczesniej mialy byc skoki, ale w zwiazku z żaloba nie wiadomo co i jak, chociaż żałoba narodowa jest do piątku, a zawody od soboty...

Aaaa.. odnośnie nagród, to pasze Blue Grass i suplementy Hilton Herbs będą raczej tylko na ujeżdżeniu, bo w czasie kiedy miały być skoki nie będę mogła być w stajni raczej... także tym goręcej zapraszam na ujeżdżenie 🙂, jeśli ode mnie jako od sponsora będzie zależalo obsadzanie nagród w konkursach to będę chciała je dać w jr i jr. mł, bo Wy się ścigacie, a w innych kategoriach pewnie będzie po jednym koniu 🙂.
A jakie są najnowsze informacje dotyczące kursu sędziowskiego?

Ostatnie wiadomości jakie posiadam po rozmowie z prof. Pietrzakiem jeszcze przed świętami mówiły, że trzeba się zgłosić 23 kwietnia o godz. 16.00 do Lubelskiej Unii Sportu na ul. Chopina. Wtedy miały być podane szczegóły organizacji.
Później kolega wspomniał, że część praktyczną można będzie odbrobić 17 i 18 kwietnia podczas MW w skokach.

Teraz zaś znalazłam na stronie pzj http://pzj.pl/modules/news/article.php?storyid=1571
informację, że kierownkiem kursu jest jednak p. Geryń, a nie prof, że praktyka do ujeżdżenia miała być wczoraj (pewnie i tak się nie odbyła ze względu na katastrofę samolotu prezydenckiego), praktyka skokowa rzeczywiście w następny weekend, ale tylko 17 kwietnia
???
To znowu ja 🙂
Szukam fajnego, sprawdzonego miejsca na wakacyjny wyjazd z koniem w woj. lubelskim. Oprócz podstawowych wymagań dotyczących opieki nad koniem dorzucam ciekawe, "niespotykane", wyzwaniowe dla konika polskiego tereny do jazdy. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. 🙂
Wiem, że do wakacji jeszcze trzy miesiące, ale tatuś kazał zacząć się rozglądać 😉
Ja słyszałam, że mamy wszyscy stawić się 17 w Pólku.. o wczorajszym spotkaniu nic nie słyszałam.. jakiś bałagan
przydałoby się jakieś spotkanie organizacyjne i część teoretyczna przed praktyczną ;p
wracając do Pana Bekiesza - ha! też miałam "do czynienia" z tą osobą, tak się składa że mieszkam dość niedaleko jego "stajni"  😁 owy Pan ma bardzo ciekawe metody treningowe bo doprowadza młode konie do stanu w którym nie mają siły na wszelkie krnąbrne zachowania i dopiero wtedy rozpoczyna ich zajeżdżanie (ZAjeżdżanie w sensie dosłownym!) miałam przyjemność siąść na klacz spod rąk tego Pana i jak powiedziała krysiex213 poziom ujeżdżenia konia 0 a nawet niżej... koń nie rozluźnia się nawet po godzinnym kręceniu wolt, wężyków, przejść, jazdy na dużych kołach itp itd etc. a gdy wrócił z owego treningu to ponoć wyglądał identycznie jak koń ze zdjęcia wstawionego przez okwiat więc nie był to jednorazowy "przypadek", w tej stajni nie dzieje się nic dobrego i interwencja jest jak najbardziej na miejscu. A i jeszcze dodam że pare lat temu gdy ten Pan zaczął się ogłaszać (ktoś pytał czy to on kiedyś ogłaszał się na allgero - tak to on) mój znajomy zadzwonił do niego z zapytaniem czy nie dojeżdżał by do jego przydomowej stajni i nie poprowadził nam treningów z 2/3 razy w tyg. i szanowny Pan odpowiedział że nie będzie sobie psuł opini tak 'małymi' stajniami  👍 jak widać mamy do czynienia z nielada profesjonalistą!
Mam info odnośnie kursu sędziowskiego... ale tylko odnośnie tego na sędziego A, bo skoki mnie w ogóle nie interesowąły, więc nawet nie pytałam... w zasadzie wystarczy przyjść z kasą za kurs na pierwszy wykład, który odbędzie się 23.04 na Chopina 14 o 16.00 i tam wpisać się na listę. W piątek będzie tylko wykład, a w niedzielę wyklady (tylko nie wiem czy w Pólku czy na Chopina) połaczone z praktyką sędziowską w Pólku przy okazji MW-A.

to tyle ode mnie 🙂
Co do kursu mogę dopowiedzieć (bo jednak zadzwoniłam po raz kolejny po najaktualniejsze info), że część praktyczna do sędziego skoków ma być 17 i 18 kwietnia w Pólku - o ile zawody nie zostaną przesunięte ze względu na żałobę narodową.
Reszta tak jak napisała Kornelia - w piątek 23.04 zapisy i poczatek teorii w siedzibie Lubelskiej Unii Sportu.
pony   inspired by pony
14 kwietnia 2010 14:03
a ja i zygzak mamy kurs już w ten piątek. Będzie ktoś?🙂
Chyba sobotniej praktyki jednak nie bedzie...
Ze strony SK.
Nawiązując do dzisiejszej informacji o przedłużeniu okresu żałoby narodowej do północy niedzieli 18 kwietnia br., Polski Związek Jeździecki odwołał wszystkie zawody jeździeckie planowane na najbliższy weekend...

Jutro sie zadzwoni po najnowsze info chyba......
z tego co wiem, to MW-B zostały przełożone na przyszły tydzień.
Tak, to prawda, MW przeniesione na nast. tydzień.
Tylko co w takim razie z Pszczelą?
taaak, a jeżeli MW-B nastepny tydzień to kiedy MW-A ?
ze strony Fideliusa
HMW-A mają się odbyć 15-16 maja
a ja i zygzak mamy kurs już w ten piątek. Będzie ktoś?🙂

Ja się też wybieram 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się