Samolot z prezydentem rozbił się!!!
adrianna32, może jak nie masz nic rozsądnego do powiedzenia to zamilcz 🤔
adrianna32, może jak nie masz nic rozsądnego do powiedzenia to zamilcz 🤔
Wlasnie chcialam to napisac.
Tak, jak pomyłka... Andrzej Seweryn, a nie Wojciech...
Co jest, czy Andrzej Seweryn tam był w końcu?!
adrianna,napisałaś, że taka tragedia nigdy się nie wydarzyła. 'Nigdy' znaczy 'nigdy', a nie 'za naszego życia'. A umieszczanie Kwaśniewskiego po zdaniu na temat nowych wyborów brzmiało tak, jakby był kandydatem. W innym wypadku jest ono zupełnie niepasujące do kontekstu.
Papi, nie. Był Wojciech.
nie, tam był Wojciech Seweryn
adrianna32
Może nie róbmy 🚫
W tym wątku, załóż osobny o prezydenturach w PL i już.
faktycznie....
Niestety tak pisze kiedy ktos nie zrozumie co chcialam przekazac.
lotnaa odpowiedzialam tylko na glupie pytanie... 🙇
Kurcze, jeśli to będzie wyglądało tak, jak pokazał to Putin, to Rosjanie rzeczywiście się starają. Tak po ludzku.
strzyga- steść jesli łaska, bo mój mąż jakis FOX czy AXN musi oglądać
adrianna32, lepiej skoncz ! 🤔
Ignor.
Strzyga, postepowanie Rosjan jest na prawde godne podziwu. Szacunek dla Putina, na prawde.
Kwasniewski sie nie popisal, za czasow swojej wladzy.
No rzeczywiście widać, że o polityce nie wiesz nic.
dla mnie to wszystko wydaje się jeszcze takie nie realne. takie, hm, z innego świata...
[']
Cierp1enie, ja proponuję zacząć od tego, by Polacy wiedzieli kto zamordował naszych oficerów, a potem zająć się świadomością Zachodu. Nie pamiętam dokładnych wyników badań, ale liczba Polaków, którzy myślą, że za Katyń odpowiedzialni są Niemcy jest zatrważająca.
my robiliśmy w naszymi mieście ankiety ( z czym kojarzy się Katyń, kiedy, kto). na około 400 ankietowanych tylko 50 odpowiedziało dobrze.
ja juz skonczylam...
Po co kontynuacja??? 🤔
Rosjanie też nie są w łatwej sytuacji, w końcu tragedia wydarzyła się na ich lotnisku, no i wiadomo jaki cel miała ta wizyta.
Lotnaa, dokladnie. Przeciez nawet w tym watku mometalnie pojawily sie glupie insynuajce. Jak ogladalam fora reutera czy cnn to rowniez mozna bylo dostrzec snucie teorii spiskowych.
Czytam właśnie na wikipedii o tragedii i wbiłam się w szok, że Brazylia aż 3 dni żałoby ogłosiła :o 🙂
edit:
A wiesz czemu snują teorie spiskowe? Bo przecież Rosja i Polska to przyjaźnią nie pałały do siebie. Cała sprawa z Katyniem też Rosji za bardzo nie leżała. Jeszcze w piątek w radio, w pracy słuchałam jak to Putin poirytowany tym całym spotkaniem, bo on nie chciał nikogo przeprosić w przemówieniu, bo już Jelcyn (?) raz przeprosił i wystarczy 😉
a jednak... właśnie się popłakałam...
95. Januszko Natalia, stewardessa
córka mojego nauczyciela od angielskiego... co za koszmar... 🙁 😕
[*][*][*]
Boże... była najmłodsza... 😕 😕 😕
Oj dzieciaki, widać jak mało znacie się na polityce.
Coś ostatnio za często zgadzam się z wrotkiem, a tak dokładnie to chodzi mi o Lizbonę.
Z Panem Tomkiem_J,czy jakoś tam, nie zgadzam się zupełnie zacytuje:,,I na koniec: każdy, kto w tym momencie zaczyna sugerować, że Rosjanie mogli się przyczynić do tych wydarzeń, to dla mnie nieodpowiedzialny, głupi gówniarz."
Wytłumacz to mojej 70 matce, która uciekła z moją babcią i prababcią, przed wywózką na Sybir,zostawiając tam(nad Niemnem) ziemię i majątek, i moim ciotkom które spędziły tam dzieciństwo i młodość(tzn. na Syberii),oraz NKWD zabiło im mężów.I kto tu jest gówniarz???.
marysia550, przygotowali miejsca w hotelach, samochody, autobusy, pomoc psychologów, pełną opiekę, wszystko na ich koszt. Wszyscy czekają już na nich za lotnisku, są gotowi ich odebrać.
Również przykładają się do wytłumaczenia tragedii.
A co ma wspólnego Twoja babcia ze śmiercią prezydenta?
titina, a dla mnie totalna pomylka (nie chce uzyc mocniejszego slowa) jest laczenie tego co sie stalo wtedy z dzisiejszymi wydarzeniami. Przykre i niepowazne. Zeby nie powiedziec inaczej.
No tak, kolejna jakże "dojrzała" wypowiedź 😵
Bez komentarza.
Właśnie w BBC World News zastanawiano się, dlaczego głowa państwa latała wysłużonym samolotem z "sowieckiej ery". Cholera, wiem że stan techniczny samolotu pewnie nie był przyczyną tragedii, ale niesmak pozostaje.
Coś ostatnio za często zgadzam się z wrotkiem, a tak dokładnie to chodzi mi o Lizbonę.
Z Panem Tomkiem_J,czy jakoś tam, nie zgadzam się zupełnie zacytuje:,,I na koniec: każdy, kto w tym momencie zaczyna sugerować, że Rosjanie mogli się przyczynić do tych wydarzeń, to dla mnie nieodpowiedzialny, głupi gówniarz."
Wytłumacz to mojej 70 matce, która uciekła z moją babcią i prababcią, przed wywózką na Sybir,zostawiając tam(nad Niemnem) ziemię i majątek, i moim ciotkom które spędziły tam dzieciństwo i młodość,oraz NKWD zabiło im mężów.I kto tu jest gówniarz???.
Pokloccie sie jeszcze o polityke teraz. Grubo ponad 3/4 mojego rodu zostalo wymordowane w ten czy inny sposob na wschodzie. Czesc w Katyniu, czesc na Syberii czy na wojnie rosyjsko - japonskiej. Moja babcia tez zostawila majatek, dworek w Baranowiczach. Tez zwiala z transportu na Sybir. I cyrkulujace obecnie spiskowe teorie wysmiewa w glos. Dopoki nie bedziesz miala dowodow - nie marnuj czasu i nie zamartwiaj sie na zapas historiami o spiskach.
Przeczytajcie dokładnie post, to ,,może"rozumiecie. Tak na marginesie, co z tymi trzema rannymi osobami, już je uciszono?kelpie, o jakich ty dowodach mówisz, za parę lat będą nauczać w szkołach ,że to my zbudowaliśmy obozy koncentracyjne.Na prawdę nie widzicie co się dzieje?(pomijam dzisiejszą katastrofę)To nie do wiary?!!!
Stalin pewnie majstrował coś przy samolocie.
edit:
No to teraz trzeba jeszcze puścić famę, że te trzy uciszone osoby wywieziono do lasu katyńskiego, żeby było jeszcze bardziej symbolicznie :/
No wybaczcie, ale żenujące to jest. Nie wytrzymałam.
Dla mnie nie jest do pojęcia to, że tyle ważnych osób w państwie leciało jednym samolotem. Zawsze należy pamiętać o tym, że może się coś stać, tak jak to było w tym wypadku. Tak jak było to tutaj wcześniej wspominane media pewnie oczywiście rozliczałyby polski rząd, ale moim zdaniem na takie rzeczy pieniędzy nie można żałować.
Jeden wątek i już trzy razy "ignoruj" nacisnęłam 🙄
titina
Przeczytajcie dokładnie post, to ,,może"rozumiecie. Tak na marginesie, co z tymi trzema rannymi osobami, już je uciszono?
Lepiej zamilcz, bo to co tu wypisujesz uwlacza dzisiejszej tragedii.
Ignor.
Lotnaa, ja tylko dwa razy.
http://oferia.pl/usluga/item116859-sprzedam-domeny-kaczynski-lech-pl-com-co to juz przresada 🤔wirek: tak jak spzredawanie autografow , kalendarzy i piór
ciekawe czemu teraz wystawili aukcje 🤔
Bo teraz można na tym grube siano zgranąć. Niektórzy na tragedii doskonale potrafią żerować.
Podobnie było z domeną Microsoftu, ale to inna historia.
[quote author=titina link=topic=20738.msg549358#msg549358 date=1270933439]
Wytłumacz to mojej 70 matce, która uciekła z moją babcią i prababcią, przed wywózką na Sybir,zostawiając tam(nad Niemnem) ziemię i majątek, i moim ciotkom które spędziły tam dzieciństwo i młodość,oraz NKWD zabiło im mężów.I kto tu jest gówniarz???.
Pokloccie sie jeszcze o polityke teraz. Grubo ponad 3/4 mojego rodu zostalo wymordowane w ten czy inny sposob na wschodzie. Czesc w Katyniu, czesc na Syberii czy na wojnie rosyjsko - japonskiej. Moja babcia tez zostawila majatek, dworek w Baranowiczach. Tez zwiala z transportu na Sybir. I cyrkulujace obecnie spiskowe teorie wysmiewa w glos. Dopoki nie bedziesz miala dowodow - nie marnuj czasu i nie zamartwiaj sie na zapas historiami o spiskach.
[/quote]
Dokładnie. Przecież nie oskarżamy dzisiejszych Niemców o nazizm. Litości....