Samolot z prezydentem rozbił się!!!
w wypadku zginal dobry kolega mojego Taty, wspanialy lekarz weterynarii, pogodny, zawsze usmiechniety i pomocny lek.wet. Leszek Deptuła... jest mi z tego powodu strasznie przykro, bo w momencie czytania listy nazwisk Tata byl u mnie i dawno nie widzialam Go w takim stanie...
I'I
Potwierdzone odnaleziono jedną czarną skrzynkę
Wyobraźcie sobie, ze w tym samolocie lecial moj wujek.... W Wielkanoc nagral nam sie na sekretarke z zyczeniami i DZIS wlasnie ta wiadomosc rano doszla.... 😕 nie wiecie, jak zgrac cos takiego, bo za tydzien TP to wykasuje 😕
Dlatego premier i prezydent nie mogą latać jednym samolotem...
Karla🙂 i Freddie naprawdę współczuję wam dziewczyny. Nawet największemu wrogowi nigdy bym nie życzyła aby jakiś jego znajomy/rodzina zginęli w taki sposób. 😕
Znaleźli tą skrzynkę. W tym wypadku jest pomarańczowa tak?
Jeszcze teraz w tym miesiącu mamy takie okrągłe rocznice. 70 lat od ludobójstwa w Katyniu. 5 lat od śmierci Jana Pawła II 🙁(
Znaleźli tą skrzynkę. W tym wypadku jest pomarańczowa tak?
Każda czarna skrzynka jest pomarańczowa 😉
Usłyszałam wypowiedź w radiu, jakiejś kobieciny z Krakowa, że ten wypadek to chichot Stalina zza grobu 😲
Powiem, że moim zdaniem babcia ujęła to mocno trafnie.
Usłyszałam wypowiedź w radiu, jakiejś kobieciny z Krakowa, że ten wypadek to chichot Stalina zza grobu 😲
to fakt. Nieźle trafione
u nas nawet ziemia płacze... ciągle deszcz z gradem
mocne 😲
Teraz po znalezieniu czarnej skrzynki,ustalają jaka była przyczyna katastrofy, trochę zmieniają się przypuszczenia. Tragedia.
TVN24 wypowiedź Tuska leci na żywo
Żałoba narodowa będzie trwała tydzień
na TVP INFO tez
bo to na żywo 🙂
Ponieważ kilka osób poinformowało tutaj o swoich sympatiach i antypatiach, ja też poinformuję. Jestem niepocieszona po śmierci Prezydenta Lecha Kaczyńskiego i tych wszystkich wspaniałych Polaków, którzy tak nagle zakończyli swoje życie i to, co dla nas wszystkich z oddaniem robili. Dla mnie Lech Kaczyński był jedynym gwarantem reprezentacji poglądów tych osób, które go wybrały, w tym mnie. Boję się o Polskę.
Cierp1enie no tak 😉
Miło z jego strony, że zdał się na odwagę na takie przemówienie. Widać, że nie było mu łatwo. Gratuluje mu, że jakoś się trzyma bo po dowiedzeniu się o takiej tragedii nie miał czasu na większe postanowienia i musiał zająć się polityką. Naprawdę gratuluje mu
Ponieważ kilka osób poinformowało tutaj o swoich sympatiach i antypatiach, ja też poinformuję. Jestem niepocieszona po śmierci Prezydenta Lecha Kaczyńskiego i tych wszystkich wspaniałych Polaków, którzy tak nagle zakończyli swoje życie i to, co dla nas wszystkich z oddaniem robili. Dla mnie Lech Kaczyński był jedynym gwarantem reprezentacji poglądów tych osób, które go wybrały, w tym mnie. Boję się o Polskę.
Ja myślę, że Polska sobie mimo wszystko poradzi. Mamy jeszcze pare osób w rządzie, które podejmują jakieś kroki. i JARA ja myślę, że dobrze zrobili zajmując się polityką jeszcze przed odkryciem szczątek. Po ich odkryciu trudniej było by podjąć rozsądną decyzję. Mamy też sąsiadów i inne kraje, które składały nam kondolencje więc musimy sobie poradzić. Śmierć L.Kaczyńskiego jest tragedią dla całej Polski 😵 Nie tylko polityka ale cała Polska i Polacy ucierpieli. Nie można czekać i się rozklejać. Politycy po prostu MUSZĄ zachować zimną krew i robić wszystko aby nie dopuścić do dużego rozpadu polityki. Ja ich rozumiem i widzę jak im trudno.
Jutro o 12.00 dwie minuty ciszy !
Mamy jeszcze pare osób w rządzie, które podejmują jakieś kroki. i JARA ja myślę, że dobrze zrobili zajmując się polityką jeszcze przed odkryciem szczątek.
Dlaczego?
Póki co jest osoba sprawująca rządy zamiast prezydenta. Kaczyński jeszcze nie spoczywa w pokoju, by już mogła się odbyć walka kto będzie grzał dupę na jego stanowisku. Przecież tragedia przejdzie bokiem, bo zaraz zacznie się walka.
Mamy jeszcze pare osób w rządzie, które podejmują jakieś kroki. i JARA ja myślę, że dobrze zrobili zajmując się polityką jeszcze przed odkryciem szczątek.
Dlaczego?
Póki co jest osoba sprawująca rządy zamiast prezydenta. Kaczyński jeszcze nie spoczywa w pokoju, by już mogła się odbyć walka kto będzie grzał dupę na jego stanowisku. Przecież tragedia przejdzie bokiem, bo zaraz zacznie się walka.
Chodziło mi właśnie o to, że jest ta osoba i ona po prostu ma obowiązek zrobienia wyborów w ciągu 75 dni. Taką decyzję trzeba było podjąć od razu. Oni na pewno myślą o prezydencie cały czas ale decyzja o zrobieniu wyborów była nieunikniona i nic by nie dało gdyby poczekali. Czekanie było by wręcz gorsze bo po odkryciu zwłok było by im jeszcze trudniej tak po prostu powiedzieć, że potrzeba nam nowego prezydenta
JARA, bo chodzi o uregulowanie tego prawnie. Chodzi o spokojne i sprawne działanie państwa. Wdrożenie się w rolę prezydenta trwa bardzo długo. Zebranie odpowiednich osób też.
Szczerze mówiąc... nieszczególnie mnie to rusza... nie mam zamiaru brać udziału w żałobie narodowej i nie będę udawać jak to mi przykro. Współczuje rodzinom, bliskim, przyjaciołom i samym zmarłym, ale nie odczuwam potrzeby łączenia sie w bólu, z moją rodziną nikt się w bólu i cierpieniu nie łączy jak ginie ktoś bliski więc i ja nie odczuwam potrzeby aby robić to w stosunku do innych tylko dlatego, że byli ‘na stanowiskach”.
Dokładnie
Strzyga. I myślę, że dlatego to była bardzo dobra i dojrzała decyzja naszego rządu. Oni po prostu musieli to zrobić. Gdy znajdą szczątku L. Kaczyńskiego na pewno nie przejdą koło tego obojętnie chociaż już decyzja o wyborach jest podjęta.
Kondolencje ze świata:
http://wiadomosci.onet.pl/2153194,11,kondolencje_ze_swiata_to_tragiczne_godziny,item.html
Sąsiad i bardzo dobry kolega mojej siostry i jej męża miał być jednym z pilotów w tym samolocie. Kwetsie prywatne zmusiły go do wyjazdu wczesniej gdzie indziej za granicę i zmaist niego poleciał jego kolega. 🙁
Ogromna tragedia - państwo Kaczyńscy to byli wspaniali ludzie o złotym sercu - bezinteresownie potrafili pomóc ludziom, których dotknęła wielka tragedia - nie oczekiwali za to żadnego rozglosu i poklasku.
Rzadko można spotkać ludzi o takim geście i sercu jakie mieli Panstwo Lech i Maria Kaczyńscy.
Najszczerszcze wyrazy współczucia dla brata i matki Prezydenta, a takze dla rodzin i przyjaciół pozostałych pasażerów i załogi [']['][']
Dla w takim razie żałoba jest na pokaz, bo po co ona skoro każdego interesuje bieg za stołkiem? Wiadomo, że decyzja musi zapaść, ale moi drodzy 6h temu doszło do tragedii, osoby odpowiedzialne za to (p.Komorowski) ma teraz mnóstwo spraw na głowie.
JARA, jaki bieg za stołkiem? >___>
Przygotowania do wyborów.
a do mnie to chyba jeszcze nie dociera...
dostałam odpowiedź od pana z allegro:
brzmi: "spieprzaj dziadu"
ale aukcje allegro usunęło🙂
JARA, ale nikt nie agituje przecież?
Państwa nie można zawiesić na kołku, żeby poczekało. Państwo to olbrzymia instytucja, która działa. Ciągle. Nie da sie jej zatrzymać.