Samolot z prezydentem rozbił się!!!

Znaleźli czarne skrzynki podała tvn24  

no chyba, że źle usłyszałam.
Averis   Czarny charakter
10 kwietnia 2010 11:38
Alabamka, żałobę każdy przeżywa na swój sposób. Można dać czarną wstążkę, czy coś. Ale bez ingerencji w treść forum. SKlepy są otwarte, bary są otwarte. Tu się dalej żyje.
trzynastka   In love with the ordinary
10 kwietnia 2010 11:39
Apelują o wywieszanie flag  by w ten sposób okazać szacunek.

Alabamko - zobaczymy co zdecydują pozostali moderatorzy. Ja uważam to za zbędny zabieg. Żyjemy dalej a jak użytkownicy będą chcieli w ten sposób okazać szacunek to do wątków zabawowych nie wejdą, przecież uczestniczenie w nich jest dobrowolne.
Dokładnie, wystarczy przepaska czarną wstążeczką, lub strona czarno biała

(chyba nadużywam słowa "dokładnie"😉
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
10 kwietnia 2010 11:41
Wiwiana nie dramatyzuj? no chyba  lekko nieodpowiednie stwierdzenie na tym wątku. Dwa karty historii wiele nas chyba powinny nauczyć a już tym bardziej ze strony ukochanych sąsiadów... Trzy - halo? zginął prezydent i  jedne z najważniejszych osób w  rządzie i parlamencie.  Czyżby nowe wybory? Żerowanie na tragedii? Spróbujmy to ogarnąć?  Puki co nie da się ...czas leczy rany i treba będzie w końcu to odbudować dzisiaj mamy lipe.
Alabamka nie wiem jak dla ciebie ale ja forum tratuje jak również swoisty przepływ informacji... z tego mianowicie powodu że nie posiadam tv. Chcę móc rozmawiać z ludźmi i razem z nimi przeżywać tragedię... nie kapuje po co zamyka forum
10 kwietnia 2010 11:42
Kto z Warszawiaków wybiera się pod Pałac? Ja zaraz idę zapalić znicze.
88 osób 🙁 czytają pełna listę na tvn 24

Alabamka nie wiem jak dla ciebie ale ja forum tratuje jak również swoisty przepływ informacji... z tego mianowicie powodu że nie posiadam tv. Chcę móc rozmawiać z ludźmi i razem z nimi przeżywać tragedię... nie kapuje po co zamyka forum

Alabamce chodziło o wątki z zabawami, nie całe forum  😉

jej proszę o połączenie postów. Nie wiem jak to się stało. Myślałam, że ktoś nade mną napisał posta.
właśnie wymieniają wszystkich co zginęli
10 kwietnia 2010 11:47
Lech Kaczyński
Maria Kaczyńska
Ryszard Kaczorowski
Jerzy Szmajdziński
Aleksander Szczygło
Paweł Wypych
Mariusz Handzlik
Andrzej Kremer
Franciszek Gągor
Andrzej Przewoźnik
Grzegorz Dolniak
Przemysław Gosiewski
Zbigniew Wassermann
Janusz Kochanowski
Sławomir Skrzypek
Janusz Kurtyka
Krzysztof Putra
Ks. bp. gen. dyw. Tadeusz Płoski
Krystyna Bochenek
Jerzy Bahr
Tomasz Merta
Maciej Płażyński
Mariusz Kazana
Leszek Deptuła
Grażyna Gęsicka
Sebastian Karpiniuk
Izabela Jaruga - Nowacka
Aleksandra Natalli – Świat
Arkadiusz Rybicki
Jolanta Szymanek – Deresz
Wiesław Woda
Edward Wojtas
Janina Fetlińska
Stanisław Zając
Janusz Krupski
Ks. bp. gen. dyw. Tadeusz Płoski
Abp gen. bryg. Miron Chodakowski
Ks. płk Adam Pilch
Edward Duchnowski
Ks. prałat Bronisław Gostomski
Ks. Józef Joniec
Ks. Zdzisław Król
Andrzej Kwaśnik
Tadeusz Lutoborski
Bożena Łojek
Stefan Melak
Pan Stanisław Mikke
Bronisława Orawiec - Loffler
Katarzyna Piskorska
Andrzej Sariusz – Skąpski
Wojciech Serweryn
Leszek Solski
Teresa Walewska – Przyjałowska
Gabriela Zych
Ewa Bąkowska
Maria Borowska
Bartosz Borowski
Dariusz Malinowski
Gen. broni Bronisław Kwiatkowski
Gen. broni pil. Andrzej Błąsik
Gen. dyw. Tadeusz BUK
Gen. dyw. Włodzimierz Potasiński
Wiceadmirał Andrzej Karweta
Gen. bryg. Kazimierz Gilarski
10 kwietnia 2010 11:48
zabeczka, oczywiście, że nowe wybory. Teraz obowiązki prezydenta będzie pełnić Marszałek Sejmu, ale cała reszta stanowisk? Nie dziś, nie jutro, ale chyba nie sadzisz, że zostawimy państwo bez najważniejszych jego członków, bo tak wypada?
Tragedia tragedią, ale tu chodzi o stabilność państwa. Wyobrażasz sobie, by Siły Zbrojne RP nie miały dowódców, by najważniejsze instytucje były nieobsadzone?
Wiwiana   szaman fanatyk
10 kwietnia 2010 11:48
Żabeczka, oczywiście - dopóki nie będzie twardych dowodów, że maczali w tym łapę ukochani sąsiedzi, to nie mówiłabym o zamachu czy czymś takim, Ruskich, talibów czy kogoś innego.
Gdybać i snuć domysłów w takiej sprawie nie będę, bo to zbyt poważna sprawa, żeby rzucać oskarżenia na podstawie samej tylko długoletniej niechęci.

Nowe wybory będą i tak, bo ktoś musi rządzić.
Koszmarna tragedia, do teraz nie mogę zupełnie uwierzyć  😵
[']
Cenciakos   Koń z ADHD i złośliwa zołza ;)
10 kwietnia 2010 11:50
zabeczka17 - przeciez nie ma ludzi niezastąpionych. Tragedia, tragedią, ale na miejsce tych ludzi wejdą następni. Kraj nie padnie. Pomyśl- przecież co wybory wymieniany jest praktycznie cały skład ludzi władzy. Teraz stanie się dokładnie to samo, z tym że w bardziej niestety dramatycznej atmosferze. I tyle. Nikt nam nagle czołgami na granicę nie wjedzie.
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
10 kwietnia 2010 11:50
Okazywanie szacunku nie polega na pustych gestach, na rzeczach robionych na pokaz...
10 kwietnia 2010 11:51
Ja wiem że nowy rząd będzie.. powołany zostanie chyba tymczasowy jak się nie mylę i rozpisane zostaną nowe wybory w terminie do 3 miesięcy.. nie pamiętam ale tak jakoś to było. Wyobrażacie sobie kampanie  prezydencką? ja nie ;/ poczekajcie jak ujawnią się hieny które zaczną zarabiać na tej tragedii to dopiero bezie cyrk.

Cenciakos  chodziło mi bardziej oto że jeśli ruskie maczali w tym palce, to się zacznie cyrk międzynarodowy
10 kwietnia 2010 11:51
Dziewczyny, Wy o tym spisku państw sąsiednich tak na poważnie? Wybaczcie, ale w takim razie ja nie mam więcej pytań. Za śmiercią Lady Diany stała pewnie IRA, bo się z Wielką Brytanie nie lubią?
zabeczka, nie będzie nowego rządu. Premier i jego gabinet ma się dobrze.
10 kwietnia 2010 11:52
Wybory odbędą się najdalej za 74 dni. Komorowski ma teraz 14 dni na ogłoszenie wyborów i 60 dni od tej daty one się odbędą.
zulu   późne rokokoko
10 kwietnia 2010 11:53
Zabeczka, co ty pleciesz.  🤔 Zginął prezydent, a nie rząd! Będą nowe wybory prezydenckie, a nie parlamentarne.
Boże- taka tragedia ... 😕
Moja mama pół śpiacą ciągnęła mnie do TV żeby mi to pokazać a ja myślaam że to jakiś żart i pokazują zdjęcia z jakiejś starej katastrofy- paranoja

pytanko: pokazywali szczątki ludzi?!
Bo coś takiego obiło mi się o uszy

Tak to tutaj jest - musi dojść do tragedii żeby coś się zmieniło bo tak to wszyscy liczą, że nic się nie stanie i zrobi się coś jak będzie trzeba  tyle że dla coniektórych to TRZEBA jest jak stanie sie tragedia 🙄
Brak słów [ * ]
Ja chyba też zrezygnuję ze stajni...
10 kwietnia 2010 11:54
Art. 128.

1. Kadencja Prezydenta Rzeczypospolitej rozpoczyna się w dniu objęcia przez niego urzędu.
2. Wybory Prezydenta Rzeczypospolitej zarządza Marszałek Sejmu na dzień przypadający nie wcześniej niż na 100 dni i nie później niż na 75 dni przed upływem kadencji urzędującego Prezydenta Rzeczypospolitej, a w razie opróżnienia urzędu Prezydenta Rzeczypospolitej - nie później niż w czternastym dniu po opróżnieniu urzędu, wyznaczając datę wyborów na dzień wolny od pracy przypadający w ciągu 60 dni od dnia zarządzenia wyborów.

Art. 131.

1. Jeżeli Prezydent Rzeczypospolitej nie może przejściowo sprawować urzędu, zawiadamia o tym Marszałka Sejmu, który tymczasowo przejmuje obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej. Gdy Prezydent Rzeczypospolitej nie jest w stanie zawiadomić Marszałka Sejmu o niemożności sprawowania urzędu, wówczas o stwierdzeniu przeszkody w sprawowaniu urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej rozstrzyga Trybunał Konstytucyjny na wniosek Marszałka Sejmu. W razie uznania przejściowej niemożności sprawowania urzędu przez Prezydenta Rzeczypospolitej Trybunał Konstytucyjny powierza Marszałkowi Sejmu tymczasowe wykonywanie obowiązków Prezydenta Rzeczypospolitej.
2. Marszałek Sejmu tymczasowo, do czasu wyboru nowego Prezydenta Rzeczypospolitej, wykonuje obowiązki Prezydenta Rzeczypospolitej w razie:
 1)   śmierci Prezydenta Rzeczypospolitej,

Konstytucja nie gryzie
10 kwietnia 2010 11:54
a ile tam posłów poszło z tym wypadku?
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
10 kwietnia 2010 11:55
Posłowie:

Lepszek Deptuła (PSL)

Grzegorz Dolniak (PO)

Grażyna Gęsicka (PiS)

Przemysław Gosiewski (PiS)

Sebastian Karpiniuk (PO)

Izabela Jaruga-Nowacka (Lewica)

Zbigniew Wassermann (PiS)

Aleksandra Natalli-Świat (PiS)

Arkadiusz Rybicki (PO)

Jolanta Szymanek-Deresz (Lewica)

Wiesław Woda (PSL)

Edward Wojtas (PSL)

Z gazeta.pl
10 kwietnia 2010 11:57
dzieki, myślałam że było ich więcej...
10 kwietnia 2010 11:57
Ministrów powołuje się nowych i to nie my ich wybieramy. A rząd nie równa się wszyscy posłowie na Sejm i Senat. Rząd ma się dobrze.
10 kwietnia 2010 11:59
Ja powiem tak:zobaczymy jakie tego będą wszystkiego konsekwencje powiedzmy za pół roku....
Póki co zginęli ludzie...

edith: O takich hienach wspomniałam wczesniej, http://allegro.pl/item992359450_lech_kaczynski_10_04_2010_koszulka_meska.html
Wiwiana   szaman fanatyk
10 kwietnia 2010 12:02
Averis, no coś Ty. Żadnych domysłów i cobybyłogdybizmu, twarde dowody się liczą. Póki co, takowych brak.

Samoloty spadały, spadają i będą spadać, bo technika nie jest doskonała.
Każda katastrofa jest tragedią, obojętnie kto był pasażerem.
Tu akurat główny problem polega na tym, że spadł samolot z najważniejszą osobą w państwie (oraz całym najwyższym dowództwem). Zadaniem rządu jest pozbierać się szybko, wybrać nowego i dalej robić swoje.
A przyczyny wyjaśni śledztwo, mam nadzieję.

Sytuacja jak z Clancy'ego....  😵
10 kwietnia 2010 12:05
ja myślę, że wiele się nie zmieni. Wybory prezydenckie odbędą się szybciej i tyle.
Przecież każdy z tych ludzi z Generałami włącznie miał zastępców, a zastępcy też mieli zastępców.
Nie umniejszając tragedii nie zginęli ludzie jedyni mogący wykonywać te prace w państwie.

Co do 3 osób które rzekomo przeżyły to nie miałabym nadziei, szczególnie, że teraz podali, że 3 osoby nie wsiadły do samolotu więc pewnie to niedomówienie zrodziło nadzieję.
Gillian   four letter word
10 kwietnia 2010 12:11

Sebastian Karpiniuk (PO)

chłopak z mojego miasta, z Kołobrzegu, rocznik '72...
10 kwietnia 2010 12:12
zabeczka17, ludzie nie mają litości.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się