Samolot z prezydentem rozbił się!!!

eterowa   dawniej tyskakonik ;)
10 kwietnia 2010 10:36
Podobno samolot był widoczny z 300-400m jak doniósł dziennikarz, więc aż takiej mgły nie było...
Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
Do Niemców nic nie mam. Przyznali się.
Do murzynów też nie. Rasistką nie jestem.
Jednak jakoś Rosjanów nie darzę sympatią. Po prostu.

Już skończyłam, nie wypada. Jak ucichnie to będzie można sobie pogadać i poszukać tej dziury.
Edytka   era Turbo-Seniora | Musicalowa Mafia
4 podejścia do lądowania? w takich warunkach? to chyba proszenie się o wypadek..

też tak myślę. samoloty pasażerskie mają bodjaże tylko jedno czy dwa podejścia do lądowania, a następnie zostają przekierowane na inne lotnisko (tak tłumaczył nam kapitan kiedy przekierowano samolot, którym leciałam).
więc złe warunki atmosferyczne + 4 podejścia + lotnisko bez odpowiednich systemów=proszenie o kłopoty.

plus z tvn24.pl:" "port lotniczy "Siewiernyj", na którym miał lądować prezydencki minister, został zamknięty z powodu gęstej mgły. Pilot został poproszony o lądowanie w Mińsku lub Moskwie."
szkoda, że nie skorzystał z tej prośby

teorie spiskowe mnie po prostu śmieszą. tak samo jak komentarze, 'co będzie z Polską?'. konstutucja mówi, kto zastępuje głowę państwa w takich sytuacjach i o ile się nie mylę, mówi też o wyborach.
Maddie, a Polacy zawsze byli święci...? Każdy kraj, gdyby miał taką moc
jak Rosja wykorzystał by ją.. Polska też, nie bój się, podobna mentalnosc narodu.

Każdy naród przeżywa tragedie, trzeba przeżywać to w spokoju, a nie zajmować się wyciaganiem brudów...

Może jeszcze ktoś napisze, że to Tusk wymyślił? =='
Kami   kasztan z gwiazdką
10 kwietnia 2010 10:39
Teraz nieważne jest kto jest winny, dlaczego, kto jak się zachowuje. Na razie najważniejsze jest to, że kilkadziesiąt rodzin przeżywa teraz tragedię, a nasze państwo straciło kilkudziesięciu ważnych ludzi!!!

[ *]
Maddie   Hucykowa demolka na wakacjach
10 kwietnia 2010 10:39
Grzegorz, przepraszam, masz 100% racji. Mimo wszystko jedno z drugim ma wiele wspólnego. Jak można nie uznać za ludobójstwo blisko 15 tysięcy naszych obywateli w jednym miejscu?
Na rocznicę, dla ofiar Katynia: [*]
Zastanawia mnie ile lat bedziemy zyc i ta tragedia znajac polska zdolnosc do rozpamietywania wszystkiego z najdrobniejszymi szczegolami.
Gillian   four letter word
10 kwietnia 2010 10:41
myślałam, że sobie ze mnie jaja robią. Włączam tv i  😲

kurde, wyjątkowo pechowy zbieg okoliczności 🙁 w takim miejscu, w takim czasie, tacy ludzie.
Niezależnie od przekonań politycznych jest to ogromna strata 🙁 przede wszystkim żal ludzi, tego co przeżyli, ich rodzin. Mam nadzieję długo nie cierpieli.
Wlasnie sie dowiedzialam  😕
straszne, myslalam, ze mama sobie ze mnie zartuje zeby mnie wybudzic, a tu taka tragedia....
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
10 kwietnia 2010 10:42

Może jeszcze ktoś napisze, że to Tusk wymyślił? =='

Szczerze mówiąc, na to właśnie czekam. Bo miałby w tym na pewno większy interes, niż Rosja..

A wyjeżdżanie z martyrologią to już zdecydowana przesada. No ale nie dość, że wyraźnie mamy to we krwi, to jeszcze uczą tego w szkole.
Uwaga: są kraje, nawet w Europie, bardziej "doświadczone przez los" niż Polska.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
10 kwietnia 2010 10:42
CuLuLa, Likier, pomijając wymiar tragedii ludzkiej i śmierci, zastąpienie prezydenta, całej jego kancelarii, dowództwa sił zbrojnych naszego kraju, które bez kierownictwa zostało, wszystkich tych stanowisk, wyjdzie o wiele drożej.

Notarialna- Ale Rosja, a Rosja radziecka to obecnie trochę inna bajka. Generalnie Rosja już Rosją Radziecką nie jest >___> Zmieniły się warunki geopolityczne, zmienił się świat. Rosja by w życiu nie zrobiła czegoś takiego na oczach całego świata. Zwłaszcza po wydarzeniach tego tygodnia. I Twoja antypatia nic tu nie zmienia.
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
10 kwietnia 2010 10:43
no właśnie dajcie spokój...po co doszukiwać się SPISKU podczas gdy to owoc naszego podejścia radosno-beztroskiego do spraw bardzo istotnych; czyli stanu technicznego RZĄDOWEGO SAMOLOTU 😕

wiadomo że nie stać nas na np air force one, ale lepsza maszyne można było załatwić zamiast zajmować się przeróżnymi aferami 🤔 tym bardziej smutne to w kraju, w ktorym ojciec dyrektor rozbija sie maybachem (samo h?) a RZĄD RP leci zabytkowym klekotkiem 😤
Nalle, 100% racji, bo już słuchać nie mogę tych bredni i teorii, co tu się wydarzyć mogło...

Likier, nie mogło... to się wydarzyło! I do tego wojna będzie. 😲
Zupełnie jak na słynącym z różnorakich mądrości Onecie.
minuta ciszy w tvn24
10 kwietnia 2010 10:45
Włochy, Francja, te kraje też mają bardzo burzliwą historię... Nie mówiąc już o narodach żydowskich.
dempsey   fiat voluntas Tua
10 kwietnia 2010 10:46
koszmar

co za symbol. chichot historii...?
Strzyga, dokładnie, Rosja już jest inną Rosją...

Jak zwykle o samej tragedii sie zapomni, natomiast jeszcze dlugo kazdy bedzie staral sie wyszarpnac co sie da z calego wydarzenia. Zwolennicy teorii spiskowych beda chcieli wojny z Rosja, inni beda usilowali przekuc smierc Prezydenta w konkretne polityczne poparcie dla swojej partii. I jeszcze te groteskowe tlumaczenia "Ja juz nie dociekam, nie wypada, ale wiecie, ta czarna skrzynka nie mogla tak zniknac/Rosjan to ogolnie nie lubie/cos mi tu smierdzi. Ale juz siedze cicho, bo nie wypada".

Jak nie wypada i samemu sie to przyznaje to nie lepiej sie zamknac?! Obrzydliwe.
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
10 kwietnia 2010 10:47
Włochy, Francja, te kraje też mają bardzo burzliwą historię... Nie mówiąc już o narodach żydowskich.

Albo o Bałkanach, to dopiero jazda bez trzymanki.
Averis   Czarny charakter
10 kwietnia 2010 10:48
Dopiero się dowiedziałam... A doszukiwanie się teorii spiskowych jest niesmaczne i żałosne.
Moon   #kulistyzajebisty
10 kwietnia 2010 10:48
Strzyg, anem.

I co z tego, że nasi piloci są doświadczeni, wyszkoleni i w ogóle super, jak co rusz tracą życie bo wrakami przychodzi im latać...?!
Brak słów... [']
Dokładnie, niesmaczne i żałosne...

Najbardziej żal mi bliskich i rodzin.... [*]
A co ma do tego Rydzyk i to czym jeździ? (i maybach to nie jest 😉 )

Znowu zaczyna się robienie z Polski Winkelrieda Narodów? A to tylko my obrywaliśmy? Nie przesadzajmy...
Narazie wiemy, że warunki były niekorzystne, lotnisko nieprzystosowane, sa samolot stary. I spadł. Nikt nie wie dlaczego, skrzynki jeszcze szukają. Poczekajmy aż się cokolwiek wyjaśni, w tej chwili chyba na to za wcześnie?
Masakra. Żal tych wszystkich ludzi, żal prezydenta i jego żony. Politykiem był takim a nie innym, ale to zawsze człowiek.
Averis   Czarny charakter
10 kwietnia 2010 10:57
Dworcika, to, że inni obrywali, chyba nam nie zabrania przeżywania własnych tragedii? Chyba, że ktoś faktycznie zaczął śpiewkę o Polsce jak o Chrystusie Europy- nie czytałam dokładnie wątku.
[ * ] dla wszystkich którzy zginęli ....
😕
Brak słów...  🙁

[*]
Nie ważna opcja polityczna i co kto powiedział. Zginęły dziesiątki ludzi a jeszcze więcej przeżywa teraz osobisty dramat i są pogrążeni w rozpaczy po stracie bliskich. Powinniśmy im współczuć a nie wyciągać brudy albo szukać dziury w całym. Ludzie odpuście chociaż dziś.

[*]
10 kwietnia 2010 11:03
Ja dziś skoczę do Kościoła, pomodlić się... Na pewno nie zasługiwali na taką śmierć...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się