Buffalo Bill
tez jestem za zalozeniem odrebnego watku jak chodzi o "moje" nietypowe ogloszenie, nawet nie przypuszczalam ze wywola ono taka burze na naszym re-voltowym forum.
jutro sprobuje zadzwonic to tvn do uwagi. moze cos zrobia z tym gosciem.
P.S.
nie czekałam do jutra wysłalam do uwagi dosc dlugi "artykuł" w ktorym opisalam cala sytuacje powklejalam duza ilosc zdjec i filmik moze sie tym zajma mam nadzieje,
czy moglby mi ktos podac nr telefonu do pomorskiego wzjtu? bo nie moge znalezc nijak....
niezły ten "Buffalo Bill". Sądzę że normalny to on nie jest.
Może by zainteresować Fundację Hipoterapii tym, co on wyprawia pod hasłem hipoterapia? Może oni by cos wymyślili co z tym fantem zrobić.
http://www.fundacja-hipoterapia.pl
Elu ja poinformowalam Polskie Towarzystwo Hipoterapeutyczne a kopia listu poszla dodatkowo na adres fundacja@hipoterapia.org (na prosbe pani z PTH)
ciekawa jestem więc dalszego rozwoju sytuacji
czy to nie ten sam facet - o którym kiedyś był artykuł w Polityce czy Wproście?
taki hmmm "pseudo kowboj"?
poki co nikt sie do mnie nie odezwal.
a u Was jest jakis odzew??
Nie rozumiem, jak rodzice dopuścili,żeby ich pociechy jeździły na brykającym koniu, już nie wspominając o kasku, siodle itp 😲 Zgroza.
też mnie to zastanawia.
Widać facet ma jakieś zdolności paranormalne i hinotyzuje rodziców dzieci i oni ślepo mu wierzą.
Poza tym jak widać po obecności w mediach - artykuły, programy TV - musi mieć on duże umiejętności sprzedawania siebie i tego ośrodka mimo że ewidentnie robi rzeczy niebezpieczne dla dzieci i koni.
Jak dla mnie to dramat i komedia w jednym. To się chyba nawet jakoś nazywa.
Wiem, że swojego dziecka nigdy bym tam nie posłała, choć jak widać amatorzy adreanliny zawsze się znajdą.
Uważam, że pan TATANKA zasługuje na bardzo duży medal.. Nie wiem tylko w jakiej kategorii.
ElaPe, właśnie to mnie zszokowało. On był parę razy w tv, gazetach, nawet do nas na CSI go zaprosili >___>
no i to dopieszczanie przez media chyba mu dokumentnie rozwaliło psychikę. No bo wklejać na stronie swojego bizensu zdjęcia konie brykających i dzieci spadających - no który normalny czlowiek by czymś takim sie szczycił? A on się tym jakby chwalił przed światem.
jakiś pseudo-psycho-kowoboj-megaloman
a ja sie rodzicom nie dziwię...
patrzycie pod swoim kątem - ludzi doświadczonych (bardziej lub mniej) w koniarstwie...
skąd mają wiedzieć o kaskach, możliwości kontuzji i innych rzeczach? - tego laik powinien dowiedzieć sie od fachowca - instruktora itd.
gdybym pojechała na nurkowanie (a nie mam o tym zielonego pojęcia) i kazano mi skakać z butlą na główkę, i wmówiono mi co mam robić i jest to bezpieczne (a fachowcy-nurkowie rwaliby włosy z głowy) to zaufałabym "fachowcowi", że niby się zna i to co każe musi być OK i bezpieczne
albo im wmówił tym rodzicom że spadanie to element hipoterappi - a nuż widelec pod wpływem spadnięcia wyzdrowieją? W nie takie rzeczy ludzie wierzą.
albo im wmówił tym rodzicom że spadanie to element hipoterappi - a nuż widelec pod wpływem spadnięcia wyzdrowieją? W nie takie rzeczy ludzie wierzą.
dokładnie
nie można ludzi mierzyć własną miarą - dla niektórych koń i jazda konna to taki exot jak wycieczka na księżyc, a ich wiedza jest taka - że myślą, że koń je kiełbasę
podobnie jak dla mnie np. skok na bungee itd.
oczywiście ja pewnie WYCZYTAŁABYM o różnych aspektach skoków na bungee - ale nie można od ludzi wymagać, że bedą czytać o czymś - zwłaszcza powierzając dziecko człowiekowi "szanowanemu" "znanemu z TV i prasy"
Dokladnie - brykanie pewnie fajnie wyglada, pan przekonuje, ze kon specjalnie ku temu "trenowany" etc. Mimo wszytsko MOI rodzice by mi na cos takiego nie pozwolili jak bylam mala. Wydaje mi sie, ze ludziom taka "zabawa" sie kojaży z takim brykajacym bykiem, ktory czasem jest w wesolych miasteczkach. Trzeba sie jak najdluzej utrzymac, tyle, ze tam sa zabezpieczajace szelki i brk jest automatem, a nie zywa istota.
Po takich rewelacjach nie dziwi fakt, że westowców niektórzy uważają za oszołomów. Wstyd i hańba. Powiadomiłem zarząd główny Straży dla Zwierząt.
hronovsky promen, szacun! dokladnie, ten czlowiek wyrabia zla opinie westowemu srodowisku. choc nie tylko westowemu, bo przeciez tam sa elementy i jazdy klasycznej i jak twierdzi natualu! od jednej z uzytkowniczek dostalam namiar na przedstawiciela pomorskiego zwiazku jezdzieckiego, skontakutuje sie z nim w poniedzialek. choc moze jutro przed poludniem? ale chyba nei wypada...
Wrzuciłem sprawę polskiego Buffalo Billa na WWR. Dobrze żeby środowisko western wiedziało o tym procederze.
Ze swojej strony powiem krótko koni żal i o ludzi strach.
bardzo zaciekawił mnie ten wątek, jeśli dostaniecie jaki kolwiek odzew piszcie koniecznie, mam nadzieje, ze pan 'TATANKA' straci papiery i odebrane zostaną mu konie !
Temat Jerzego O. był dyskutowany na wwr.
aa, czyli odgrzewanie starego kotleta tu sie odbywa
Ale nie wiemy w jaki sposób był krytykowany. Tutaj, o ile mnie pamięć nie myli, zostały podjęte konkretne działania.
bardzo zaciekawił mnie ten wątek, jeśli dostaniecie jaki kolwiek odzew piszcie koniecznie, mam nadzieje, ze pan 'TATANKA' straci papiery i odebrane zostaną mu konie !
Wiele zależy od nas. Jeżeli nie będziemy monitować w tej sprawie, to jego działalność nadal będzie rozkwitać. Konie same się nie obronią, a laicy myślą że tak ma być. Przeraża mnie też, że media, które na co dzień emitują wzruszające reportaże o zaniedbywanych, czy źle traktowanych zwierzętach, promują działalność samozwańczego Buffalo Billa, nie widząc w tym nic złego.
Nie stare kotlety. Na wwr było o związkach z west. Poszukam jak wrócę do komputera bo przez telefon zajmie mi to wieki.
moze ktos wrzucic linka do tematu na wwr, ktory o panu tatanka zalozyl hronovsky promen, ??
dziekuje, bede obserwowac. ciekawa jestem reakcji srodowiska westowego.
byłam tam jednego popołudnia w wakacje.
dodam jeszcze, że oprócz hipoterapii itd prowadzą kursy dla dorosłych po których dostają papierek agroturystyki konnej bodajże?
dość szeroko się reklamują...
Nie no ja dołownie odpadłam przed kompem 🤔 😵 🤬 co za koleś 👿 biedne konie